Hiç lazer yazıcı kullanmadım, 200 lira civarında bi yazıcı önerebilecek olan varmı ? Demo tonere dolum yapılır mı ? Dolum konusunda sıkıntı yaşamamak için hangi marka almam lazım
brother hl-2130 ile gelen toner demo tonerdir diye biliyorum. Tek farkı reset çarkının olmaması ve içindeki toz miktarıdır. Yani ortalama 700 sayfa çıktı verir. Tonerin yan tarafında mekanik olarak sayacı resetlemeyi sağlayan çark yoktur. O yüzden tonerde toz olsa da yazmaz. Resetleme yazıcının menü düğmesinden ve tonerdeki çarkın geriye çevrilmesi ile olur diye biliyorum. Menü düğmesi işe yaramazsa çarkı geriye çevirmek lazım ki, demo tonerde bu çark olmadığı için resetlenmez. O yüzden çarkı alıp takarız veya yeni bir orjinal toner alırız ki bunda o çarktan mevcuttur. Yanlışım varsa bilen düzeltsin lütfen. Okulumdaki 5 tane hl-2130'un tonerlerini bu şekilde çarklarını değiştirip dolduruyorum. Tonerin dolumu videolarda gördüğünüz gibidir. Ayrıca toz olduğu halde toner bitikmiş gibi silik yazıyorsa, toner bıçağı çapaklanmış demektir. Dolumu yapılan tozdan olması muhtemeldir. Bıçağın sökülüp silinmesi ve geri takılması sorunu çözer. Basit bir işlemdir.
Brother hl-1111 ile hl-2130 arasında önemli bir fark varmı? Anlayamadığım bir durum var. Bu yazıcılarda 700-1000 den sonra toner tozumu bitiyor? Yani dolummu yapmak gerek? Yoksa tonerin ömrümü bitiyor? Yani yeni tonermi almak gerek? Anlayamadım. Drum ömrü 10000-12000 diye biliyorum. Teşekkürler.
arkadaşlar konun yeri burasımı bilemedim ama okulumuzda lexmark x364dn yazıcı var sürekli şu hatayı veriyor tarayıcıdan orjinalleri çıkarın fakt heryerini tek tek kontrol ettim ne kağıt sıkışması var nede bir kağıt yardımcı olur musunuz
Xerox Phaser 3140 için toner tozu arıyorum, gittigidiyorda 500 gr 30 lira civarı birçok farklı model var bunlar arasında kalite farkı var mıdır? Önerebileceğiniz bir marka var mı? Bir de yüksek kapasiteli toner için kaç gr kullanmalıyım ve tartı şart mı? Netteki videolara bakarak kendim doldurmayı deneyeceğim. Cevağlarınız için teşekkürler.
arkadaşlar hp 1102 yazıcım var toneri nasıl kendi başıma doldurabilirim birde mürekkepini bulabilirmiyim
arkadaşlar bi sorum olucak bir haftada toner biter mi ? babamın bir internet kafesi var yani kırktasiye değil bişey değil çok fazla iş yapılmıyo yani ama en geç 2 haftada 1 bu hafta artık 1 haftada toner bitmiş makina bozuk olabilir mi yoksa normalmidir bilen bi arkadaş cevaplarsa sevinirim
iyi günler ben oki mb451dn model yazıcım için toner tozu arıyorum en kaliteli tozu nereden bulabilirim ve kaç gram doldurmam lazım ayrıca drum ünitesini sökmeden hava tutarak temizledim herhangibir sorun teşkil eder mi yardımcı olursanız sevinirim ...
selam arkadaşlar
Benim ofis kullanımı için toneri kolay dolabilen tarayıcı faks ve fotokpi özellikleri olan bir lazer yazıcıya ihtiyacım var. Çok yoğun kullanılmayacağı için orta seviye bir makine işimizi görür. Bütçemiz 500 tl civarındadır. Önerilerinizi ve yardımlarınızı bekliyorum. Şimdiden teşekkürler...
mostwanted2607M
kullanıcısına yanıt
oki mb451dn modeli uygundur sizin için ben ofisimde kullanıyorum çok memnunum
merhaba
samsung clx 3300 yazıcı aldık. 406S toneri var. dolumdan sonra sayfalar simsiyah cıkmaya basladı. sanırım bıcak toneri sıyıramıyor. haftalardır tonerler gıdıp gelıyor bır turlu sorunu cozemedıler
elımde ıkı set toner var ve hıc bır ıse yaramıyor.. bunların sorunsuz dolumunu yapan istanbul anadolu yakasında bır yer bılıyor musunuz?
18 sayfanın tamamını okudum. bilmediğim merak ettiklerimi de yazılanlardan öğrendim herkese teşekkürler demek için yazıyorum bu mesajı da
Yazıcı chip reset yapıldıysa Chipsiz olarak bakabilirsiniz. Yazıcı chip resetleme yapılmadıysa Chipli olarak bakınız
Selamlar
iyi akşamlar arkadaşlar cool111 arkadaşıma buradan verdiği bilgilerden dolayı çok çok teşekkür ederim.Şu anda onun sayesinde sınıfımdaki yazıcıdan ekim ayından bu yana 8500 çıktı almışım.Ben onun sayesinde kendi tonerimi kendim doldurabiliyorum.Sınıfta hp 1102 yazıcım var.Bir arkadaşa belediye yazıcı bağışında bulunacak ve benden yazıcı tavsiyesi istiyor. fotokopisi olan bir tonerle çok çıktı alınabilecek ayda yaklaşık 2000 tane çıktı alınabilecek 500 tl en fazla 600 tl civarında sıfır yazıcı alacaz boş tonerini bulabileceğimiz en uygun olan sorunsuz ve çipsiz dolum yapabileceğim yazıcı tavsiyesi istiyorum.Şimdiden teşekkür ederim.
İyi akşamlar samsung scx 4725fn yazıcım var kağıtları alırken 3-5 kağıt birden alıp kağıt sıkıştırıyor. Bu sorunun nedeni nedir ve nasıl düzeltebilirim? Yardımcı olacak birisi varsa memnun olurum. Ayrıca toneri evde kendim doldurmak istiyorum çip dahil malzemeler için öneri ve link verebilirseniz çok sevinirim. Özellikle cool111 bu konuda engin bilgisi ile yardımcı olmuş, bende yardımlarını bekliyorum. Teşekkürler.
Arkadaşlar bende yeni bir yazıcı almayı düşünüyorum max 250 tl 2 ürün var aklımda Brother HL 2130 Hp laserjet p1102
sizce hangisi almalıyım aldıktan sonra dolumunda sorun yaşamayacağım bir yazıcı gerekmekte . Birde ayda 400 -600 sayfa ya kadar çıktı alabilirm ...
Arkadaşlar bende hp lazerjet pro 200 var. Dramında sıkın tı var.. Acaba fiyatı nedir.. teşekkürler...
Arkadaşlar ben hp f4180 kullanıyorum. Hp21 ve Hp 22 kartuşlarını kullanıyor. 4-5 ay önce doldurma seti aldım. Kartuşları ilk dorduğumda renkli kartuşta her renk 4-5 ml kadar mürekkep aldı. ve 150 civarı renkli çıktı aldım ama ondan sonra her doldurduğumda her renk sadece 1 ml mürekkep aldı ve 30-35 çıktıta kartuşlar bitmeye başladı. Demin doldurduğumda her renk sadece 0.5 ml mürekkep aldı daha fazla verdiğimde deliklerden taşıyor. Neden ilk doldurduğumda 15 ml mürekkep alan kartuş şimdi sadece 2-3 ml mürekkep alıyor. Ne olmuş olabilir. Yardımcı olabilecek olan varmı.
arkadaşlar renkli lazer yazıcı.. kendim çok kolay doldurabileceğim şekilde.. tavsiyeniz var mı.. acil..
xerox 3040 yazıcı aldım.250 sayfa sonra toner yok uyarısı verdi. chip siparişi verdim. toz alacam ama ayaz da 3040 toz yok. toz kyocera mita falan 1 kg var. bu benim makinaya uyar mı?