Şimdi Ara

Top laneye 'Solo' diyenler (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
808
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cruella

Terim olarak solo denmesinin hiç bir sakıncası yok. Başka bir yere daha yazmıştım, buraya kopyala yapıştır yapıyim:

"Solo" kelimesi neden "top" kelimesi ile aynı anlama geldiğini şöyle bir düşünelim:

Bu oyuna ilk başladığımızda diğer oyuncular da bizim gibi yeni oluyor. Dolayısı ile orman dönme gibi bir kavram bilmiyorlar.
    Ayrıca eskiden çarp büyüsü 10. seviyede mi ne alınıyordu, çarp olmadan da orman dönemiyorsun.

Dolayısı ile oyunda 2 top oynamak zorunda kalıyorsun.

Oyunda yavaş yavaş geliştikçe, seviye atladıkça metaya yaklaşmaya başlıyorsun. Meta dediğim, oyunun temeli olan "orman" rolü yani.
    Top lane'e tek başına gitmek isteyen "solo" olarak vurguluyor bunu.

Yani orta koridor da nihayetinde "solo" bir koridor oluyor, ancak solo dendiğinde kimsenin orta koridoru kastedeceğini düşünmüyorum.

Sonuç olarak bu oyunu baz alarak konuşacaksak, iki terim de doğru, ama "hangisi daha çok doğru" dersek, Top olacaktır.

Bence en doğrusu üst koridor yazmak
    Kardeş olayın ingilizce ile alakası yok yazmıştın. Burdaki yorumları okuyor musun?

• eulogy kullanıcısına yanıt
    Burda "lane / garen / jax " vs bunların okunuşu hakkında da yorumlar var. Alt konulara gitmiş kısaca.

Sen "solo diyenleri eleştirenler" başlığı altında bu eleştiriyi yaptın.
    Burda kimsenin "ben lane'i düzgün okudum, aha II. elizabeth oldum" gibi iddialı cümleler kurduğunu görmüyorum.

Kaldı ki "solo" yu ingilizce ile bağlayanların aklından şüphe ederim, bu sensen sana diyorum. Başkası diyorsa ona da diyorum.

Neyse hayattaki en büyük derdin bu olur umarım.
  • Bunu sezon 2de tartışırdık, solo diyenleri dışlardık falan. Artık aşın bunları yıl olmuş 2018

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Burda "lane / garen / jax " vs bunların okunuşu hakkında da yorumlar var. Alt konulara gitmiş kısaca.

Sen "solo diyenleri eleştirenler" başlığı altında bu eleştiriyi yaptın.
    Burda kimsenin "ben lane'i düzgün okudum, aha II. elizabeth oldum" gibi iddialı cümleler kurduğunu görmüyorum.

Kaldı ki "solo" yu ingilizce ile bağlayanların aklından şüphe ederim, bu sensen sana diyorum. Başkası diyorsa ona da diyorum.

Neyse hayattaki en büyük derdin bu olur umarım.
    Kardeşim doğrudan ben ingilizceyle dalga geçen görmedim yazdın.

En beğenilen mesaj olmuş konuda.

Bana göre absürd bir durum yok. İngilizce bilmeyen bir çocuğun lane kelimesini lane diye telafuz etmesi kadar normal bir şey olamaz.

İngilizce bilmemek de ayıp değildir.

Bu işin doğrusu yanlışı da yok. Bu tamamen eleştirenlerin uydurması.

Sonuçta drangon's rage hareketine insec diyoruz. Kimse de buna yanlış demiyor. Solo denmesinden farkı yok.

Bana göre şu forumda 12-25 yaş kitlesinin ingilizce kasıntısını görmemek için kör olmak lazım. Tartışmaya gelince doğru anlam diye yırtınıyorlar. Doğru anlamdan bahseden kişi gank veya gang dedi diye dalga geçmez.

Biri bir hata yapsında anında bozalım diye bekleyen, ufacık beyinleriyle dalga geçmeye çalışan en az 20 kişi var. Hatta sırf bunları yemlemek için hatalı konu açan var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eulogy -- 14 Mayıs 2018; 20:21:41 >

Bak şöyle ayıralım 2 olayı.

1. tartışma -) 1 terimin yanlış anlamda kullanılması üzerine. Üst koridorda oynamak isteyenler, neden top değil de "solo" diyor? Tartışması. Bu ana başlığımız.
    2. Tartışma -) İngilizce kelimerlerin doğru yazılmaması/okunmaması. "Ana konu ile alakası ne?" diyecek olursak: "ingilizce kelimeyi doğru okuyamayanlar, terimleri yanlış anlamda kullananlardan daha absürt" fikriyle ana konuya bir şekilde bağlanıyor.

Kendi fikrimi söyledim ama yinleliyim: solo denmesinde benim için de sakınca yok.

ben ingilizceyle dalga geçen görmedim demedim. Doğrusu şu:
    Ben, biri solo yazdı diye, onun ingilizcesiyle dalga geçeni görmedim. yazdım. Ve üstüne, ingilizce ile solo kelimesinin hiç bir bağlantısı olmadığını söyledim.

tl;dr HİÇ KİMSE "adam top yerine solo dedi, ben de onun ingilizcesi ile dalga geçtim" tarzı bir ifade kullanmadı.

• quote:

Bak şöyle ayıralım 2 olayı.

1. tartışma -) 1 terimin yanlış anlamda kullanılması üzerine. Üst koridorda oynamak isteyenler, neden top değil de "solo" diyor? Tartışması. Bu ana başlığımız.
    2. Tartışma -) İngilizce kelimerlerin doğru yazılmaması/okunmaması. "Ana konu ile alakası ne?" diyecek olursak: "ingilizce kelimeyi doğru okuyamayanlar, terimleri yanlış anlamda kullananlardan daha absürt" fikriyle ana konuya bir şekilde bağlanıyor.

Kendi fikrimi söyledim ama yinleliyim: solo denmesinde benim için de sakınca yok.

ben ingilizceyle dalga geçen görmedim demedim. Doğrusu şu:
    Ben, biri solo yazdı diye, onun ingilizcesiyle dalga geçeni görmedim. yazdım. Ve üstüne, ingilizce ile solo kelimesinin hiç bir bağlantısı olmadığını söyledim.

tl;dr HİÇ KİMSE "adam top yerine solo dedi, ben de onun ingilizcesi ile dalga geçtim" tarzı bir ifade kullanmadı.
    Farkımız bu demek ki. Ben konuyu açan arkadaşın tamamen saçmaladığını, ingilizce öğretmeye kalktığını düşünüyorum.

Üst koridora solo denmesinin sebebi ingilizce bilmemek değil. Arkadaş bunu idrak edememiş olacak ki ingilizce açıklamasını yapmış :)

Diğerleri de arkadaş gibi millet ingilizce bilmiyordan dem vurmuş. Öyle anlaşılmasa o kadar ingilizce düzeltme dalga geçme mesajı atılmaz.

Bana göre de üst koridora solo denmesini ingilizce bilmemeye bağlayan, bunun açıklamasını yapan ve absürd ve komik oluyorsunuz diyen adam ağır maldır.

Dünyada bir tek kendisinin ingilizce bildiğini sanan bir cahildir. Kaldı ki ingilizce bilmek de şart değil, bilmek zorunda da değil.

Üst koridora solo denmesinin de ingilizce ile veya ingilizce bilmemekle uzaktan yakından alakası yok. Bu yüzden ingilizce öğretmeye kalkan mallık yapıyor bana göre. Hele üslubu da ukala ise.

Şu an çarp kaçıncı seviyede alınıyor bilmiyorum ama;
    Şu an açılan hesapların çoğu, oyunu daha önce oynayan oyuncular olduğu için, düşük seviyede bile orman rolüne giden illa ki oluyordur diye düşünüyorum.
    Arkadaş oyuna yeni başlamışsa, "solo top" kavramını bilemeyeceği için böyle bir yanılgıya girmiştir belki de.
  • quote:

Şu an çarp kaçıncı seviyede alınıyor bilmiyorum ama;
    Şu an açılan hesapların çoğu, oyunu daha önce oynayan oyuncular olduğu için, düşük seviyede bile orman rolüne giden illa ki oluyordur diye düşünüyorum.
    Arkadaş oyuna yeni başlamışsa, "solo top" kavramını bilemeyeceği için böyle bir yanılgıya girmiştir belki de.
    Ben yeni hesap ara ara açıyorum. Hala level 9 ve hala solo gelme lan muhabbetleri dönüyor :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eulogy -- 14 Mayıs 2018; 21:56:42 >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.