Şimdi Ara

Top laneye 'Solo' diyenler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
808
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yaptığınız mantıksızlığın farkına varın diye yazıyorum..
    Solo tek(yalnız başına) anlamına gelir. Top üste üst anlamına gelir.Yani solo diyince tek demiş oluyorsunuz?
    Mid de tek başına oynuyor o da solo desin o zaman? Jungle da tek oynuyor o da mı solo desin?
    Artık topa "solo" demeyi bırakın.Koridorun adı "top"

• Lane'e "la-ne" diyenler kadar absürd değillerdir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MuratYakinFanboi -- 10 Mayıs 2018; 20:44:22 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bunun hakkında aylar önce bir konu açmıştım .

Bide ganke gang diyenler ve Gangplank'i Gankplank diye yazanlar var :(

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • iletişim sağlanıyor sonuçta bu kadar kafanıza takmayın

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Asıl tehlike ceksi jax diye okuyanlar...

• etrafınabakançocuk kullanıcısına yanıt
    Bu o kadar sorun değil aslında. Garen de gerın gibi bir şey olarak okunuyor sanırım. Yanlıştır elbet böyle okumak ama kalıp gibi bir şey olmuş artık. Jungle'ı jungle diye okumak daha bir yanlış geliyor ama bana. Kendi kendime bunlara seviye verdim galiba. Yanlışlık seviyesi..

• quote:

Orijinalden alıntı: Angel of the Lord

Bu o kadar sorun değil aslında. Garen de gerın gibi bir şey olarak okunuyor sanırım. Yanlıştır elbet böyle okumak ama kalıp gibi bir şey olmuş artık. Jungle'ı jungle diye okumak daha bir yanlış geliyor ama bana. Kendi kendime bunlara seviye verdim galiba. Yanlışlık seviyesi..
    Aslında çokta takıldığımdan değil benim superior hero olunca bazen bilerek "jax" diyen arkadaşlarıma kızmıyor değilim

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    En iyi gank atan jungle hangisi ?
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • O koridora top denmesinin sebebi kalıplaşmış olmasıdır.
    Solo demek de bir o kadar kalıplaşmıştır.
    Top, bottom vb. yer/yön/konum bildiren kelimeler görecelidir. Kıyaslanacakları bir nokta olmadığı sürece anlamsızdır.
    Mid olarak bahsettiğimiz koridor alt koridora kıyasla üstte kalır. Aynı şekilde orman da alt koridora kıyasla yukarda kalmaktadır her takım için. Bunu baz alırsak "top" dediğimizde orta koridor veya orman da kastediliyor olabilir.

Yaptığın mantıksızlığın farkına var diye yazıyorum. Toplumca benimsenen dil hataları doğruluk kazanır. Bu yüzden dil kavramı öğretilirken, dil için yaşayan bir varlıktır denir. Eğer bugün oyuncuların yarısı top, yarısı solo diyor ise iki terim de doğrudur. Eğer solo diyen çoğunlukta ise, solo terimi daha doğrudur hatta.

• İnsanlar saracak bir şey bulamayınca böyle şeyleri dert ediyor sanırım.Sen biriyle iletişim kurarken asıl amacın kendini doğru aktarmaktır ve solo yazıldığında eğer karşıdaki insan art niyetli değilse %99 Top Lane anlayacaktır bu kelime kalıplaşmıştır
  • The Sovereign kullanıcısına yanıt
    Ne alaka.d mid yani orta iki koridorun ortasında kaldığı için öyle adlandırılıyor. Top da üst, yukarı demek. Bunun anlamını biliyorsun ama yanlış değerlendiriyorsun. Top derken ormanı kasteden bir insan bile görmedim ben bunca yıldır. Ya da top derken mid'i kasteden birini de görmedim hiç.

• Bunun sebebi bence şu .

Oyuna ilk bir arkadaşım başlattı beni. Öğrenene kadar "Top Pre" yaptık. Zaten o levellarda da herkes böyle oynardı yanlış hatırlamıyorsam.

Ordan kalan bi alışkanlıkla "Solo Top" diyoruz. yani jung falan almamazlık etmeyin ben Top a tek çıkıyorum pre falan istemem tarzı bir söylem.
  • Angel of the Lord kullanıcısına yanıt
    Farkındayım. Başlığı açan arkadaşın mantığı "mid de solo jungle da solo" olduğu için, o ne kadar mantıklı bir cümle kurduysa ben de o kadar mantıklı bir cümle kurdum orda, zira solo dendiğinde mid veya jungle kasteden birini de görmedim ben hiç.
  • quote:

Orijinalden alıntı: The Sovereign

O koridora top denmesinin sebebi kalıplaşmış olmasıdır.
    Solo demek de bir o kadar kalıplaşmıştır.
    Top, bottom vb. yer/yön/konum bildiren kelimeler görecelidir. Kıyaslanacakları bir nokta olmadığı sürece anlamsızdır.
    Mid olarak bahsettiğimiz koridor alt koridora kıyasla üstte kalır. Aynı şekilde orman da alt koridora kıyasla yukarda kalmaktadır her takım için. Bunu baz alırsak "top" dediğimizde orta koridor veya orman da kastediliyor olabilir.

Yaptığın mantıksızlığın farkına var diye yazıyorum. Toplumca benimsenen dil hataları doğruluk kazanır. Bu yüzden dil kavramı öğretilirken, dil için yaşayan bir varlıktır denir. Eğer bugün oyuncuların yarısı top, yarısı solo diyor ise iki terim de doğrudur. Eğer solo diyen çoğunlukta ise, solo terimi daha doğrudur hatta.
    hayatımda bu kadar gereksiz bu kadar boş bi açıklama daha görmedim

• Başlık dolu olsa açıklamam da dolu olurdu.

• Normalde top diyorum bende bunun senelerdir farkındayım zaten ama oyunun %80-90 lık kesimi solo sandığı ve sürekli solo dediği için bende solo diyip geçiyorum. İngilizce konuşulan bi toplumda herkese "merhaba" diyip karşılık beklemek gibi bişey bu

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ne farkeder anlıyosun sonuçta takılmayın bu kadar oyun altı üstü.
    Oyunda da türkçe okunabilen absürt durmayan çoğu şeyi düz okuyorum.
    Jax malphite vi lucian ivern vb.
  • Aspiratör kullanıcısına yanıt
    Lucian ve malphite düşündürdü.

• quote:

Orijinalden alıntı: Angel of the Lord

Lucian ve malphite düşündürdü.
    luşın veya malfayt yerine lucian malpite demek daha kolayıma geliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aspiratör -- 12 Mayıs 2018; 11:56:23 >
  • Terim olarak solo denmesinin hiç bir sakıncası yok. Başka bir yere daha yazmıştım, buraya kopyala yapıştır yapıyim:

"Solo" kelimesi neden "top" kelimesi ile aynı anlama geldiğini şöyle bir düşünelim:

Bu oyuna ilk başladığımızda diğer oyuncular da bizim gibi yeni oluyor. Dolayısı ile orman dönme gibi bir kavram bilmiyorlar.
    Ayrıca eskiden çarp büyüsü 10. seviyede mi ne alınıyordu, çarp olmadan da orman dönemiyorsun.

Dolayısı ile oyunda 2 top oynamak zorunda kalıyorsun.

Oyunda yavaş yavaş geliştikçe, seviye atladıkça metaya yaklaşmaya başlıyorsun. Meta dediğim, oyunun temeli olan "orman" rolü yani.
    Top lane'e tek başına gitmek isteyen "solo" olarak vurguluyor bunu.

Yani orta koridor da nihayetinde "solo" bir koridor oluyor, ancak solo dendiğinde kimsenin orta koridoru kastedeceğini düşünmüyorum.

Sonuç olarak bu oyunu baz alarak konuşacaksak, iki terim de doğru, ama "hangisi daha çok doğru" dersek, Top olacaktır.

Bence en doğrusu üst koridor yazmak

• İnglizcede büyük "i" olmadığını bilmeyenler kadar irrite edici değildir.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.