Şimdi Ara

TOPÇU VE FÜZE OKL. K.LIĞI ANKARA POLATLI çıkanlar buraya (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.602
Cevap
17
Favori
476.427
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • quote:

Orjinalden alıntı: CoTi

h
    quote:

Orjinalden alıntı: Flo_Rida

Benim de hava kuvvetleri, topcu yedek subay yazıyor. Brans kısmı da bos. Simdi bizim acemilik 18 gun mu, 3 ay mı? Dağıtım isi nasıl oluyor? Bilgilendiren birileri cıkarsa sevinirim.

hava yaziyorsa meslek kurasina tabisin 18 gun sonra yerin belli olur ayrilisin
    zaten 2-3 gun sonra hangi sınıfın hangi bolumlerin daha once nerelere gittigyle ilgili bir kagit asiliyor ordan ogrenirsin

18 gun sonra usta birligine mi gonderecekler yani? Peki 3 ay polatlıda olanlar ne olacak? Yani bizimle onların farkı ne?
  • quote:

Orjinalden alıntı: hb_kosovali

arkadaşlar tekrar merhaba.bayram telaşı sorularınıza anında cevap veremiyorum kusura bakmayın.
    Polatlıda YEDEKSUBAY arkadaşlar için şu bilgileri vereyim.

1-istemeden uzun dönem çıktı diye üzülenler.boşuna üzülmeyin.çok iyi olmuş bunu ilerde anlıycaksınız
    2-nasıl biryer diye merak edenler önce kötü diyecek sonra süper olduğunu anlayacak
    3-Topçu olmanın piyadeye nazaran daha iyi olduğunu anlayacaksınız.ismine gıcık olurdum bende ama hakikaten güzel bişeymiş.bunuda anlayacaksınız
    4-gelelim eğitime spora kalacağınız yere.tesisleri mükemmel arkadaşlar.usta birliklerine gittiğiniz zaman özleyeceksiniz polatlıyı.ilk 3 gün gece 12 ye kadar ayakta olacaksınız evrak kayıt işlemleri falan.uğraşırsınız biraz.ama alışacaksınız sonra.
    5-koğuşlarınız 8 kişiliktir.gayet temiz ve 24 saat sıcak su imkanınız vardır.yemekleri çok iyidir.anne yemeği gibi olmasada çok iyi diyebilirim.hindi hariç :)
    6-yemin töreniniz aralık sonunda olacak.yaklaşık 17 gün sonra.törene kadar yanaşık düzen eğitimi alacaksınız.bunlar çökmek kalmak tüfekli tüfeksiz hareketler selamlama vb... eğitim alanı kalacağınız koğuşlar binasının hemen yanında.
    7-tam karşısında gazinonuz var.ilk katında bilardo masa tenisi dev ekran televizyon kantin hizmetleri sunulur.ikinci kat yemekhaneniz.porselen tabaklarda yiyip içeceksiniz.herkesin masası bellidir.aynı sandalyede oturacaksınız 3 ay boyunca :)
    8-yemin töreninden sonra dershanede eğitimleriniz olacak.kurs göreceksiniz.albaylar yarbaylar dersinize girecek.derslerde fazla kasmayın.içinizden alim olmak isteyen derece yapmak isteyen olacak.strese gerek yok her halukarda o okul bitecek arkadaşlar.
    9-derken atışlar başlayacak 200m 100m makinalı tüfek kalaşinkof falan.hatta tabanca bile kullanacaksınız.bu dediklerim ilk 15 gün içinde olacak yemin töreninden önce.
    10-sakarya kışlası var polatlıya 30 km mesafede.ACIKIR olarak geçer.3 çorap giyin çok soğuk olur.sizleri oraya tatbikat için götürcekler.özellikle ADESTİM SUBAYI ARKADAŞLAR.
    11-oraya varınca size çanta satacaklar 140 ytl falandır.içinde eşofman içlik eldiven bere çıkacak.terlikde verecekler.isteyene spor ayakkabısı satacaklar.
    12-size tavsiyem içinize içlik alın haki yeşil uzun kollu olsun.mutlaka alın unutmayın derim çünkü soğuğu hakkaten pistir. -14 ü gördük.
    13-çarşıya yemin töreninden sonra çıkacaksınız.cumartesi ve pazar günleri çift çarşınız olacak.sabah 8 akşam 21:00 a kadar..

devamı gelecek

ARKADAŞLAR VEYA DEDELER:))
    YEDEKSUBAYLARI BU ŞEKİLDE DETAYLARI İLE YAZAN hb_kosovali GİBİ BİZ ER (KISA) DÖNEM OLAN ARKADAŞALRIDA AYDINLATA BİLECEK KİŞİLER VARSA BU ŞEKİLDE 1 DEFAYA MAHSUS ANLATA BİLRİSENİZ SEVİNİRİZ...

SİZ BİZE BİZ BUNDAN SONRAKİ NESİİLLERE İLETİCEZ ŞİMDİDEN TEŞEKKÜR EDERİM

ORÇUN MUSTAFA SEVİ

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: CoTi

h
    quote:

Benim de hava kuvvetleri, topcu yedek subay yazıyor. Brans kısmı da bos. Simdi bizim acemilik 18 gun mu, 3 ay mı? Dağıtım isi nasıl oluyor? Bilgilendiren birileri cıkarsa sevinirim.

hava yaziyorsa meslek kurasina tabisin 18 gun sonra yerin belli olur ayrilisin
    zaten 2-3 gun sonra hangi sınıfın hangi bolumlerin daha once nerelere gittigyle ilgili bir kagit asiliyor ordan ogrenirsin

18 gun sonra usta birligine mi gonderecekler yani? Peki 3 ay polatlıda olanlar ne olacak? Yani bizimle onların farkı ne?

evet az tegmen rutbesini takcaksiniz ve usta birligine dagitilacaksiniz. 3 ay polatlida kalcaklar topculuk egitimine tabi olacak dersler alcaklar ve nihayetinde topcu az tegmen olarka uc ay sonra dagitilacaklar temel askeri egitiminiz haric onlarla benzerliginiz yok

• teslim olma işleminize mutakip ayni gun icerisinde gerekli işlemleriniz yapilip kıyafetleriniz ve gerekli esyalariniz verilmesiyle sakarya(sehrin 20 km dısında nam-ı deger acıkır) ve cakmak kıslasina dagitiyorlar. acemilik egitiminizi soz konusu kıslalarda aliyorsunuz. sakarya kıslasi icin anlatirsam fena denilmeyecek bir yer ama en kotu yani fazlasiyla ve fazlasiyla soguk olmasi. acemilk boyunca gunde 7-8 kez koyun gibi sayilcaginiz ictimalar gece dersleri gibi bir takim olaylariniz olcak. acemilk boyunca surekli yuruyeceksiniz toren hazirligi butun acemiliginiz boyunca tek msguliyetiniz olacaktir. ayaklariniza kara sular inene kadar sogukta yurume egitiminiz bitmesi ile ocak ayinin ilk ya da 2 haftasi yemin toreni yapasiniz ve evci cıkmazsaniz usta birligine yollnirsiniz. yemin torenin 1-2 gun oncede kura ile gideceginiz yeri cekersiniz. gitiiginiz yer asil askerlikle istigal edeceginiz yerdir ve bu yerler yine adi gecen kıslalar ve topcu ve fuze okulu icinde cesitli yerlerdir. lojisitk, ogr.taburu, ogretim baskanligi ve cxesitli yerlerde askeliginize devam edersiniz. cogu yonuyle cok kalite yerlerden biridir. bizim kaldigimiz yerde koguslar 8 kisilkti ve tuvalet banyo gibi ihtiyaclarimiz hemen koguslarin dibindeydi. 24 saat sıcak su olanagida ayrica cabasiydi. kısa donem askerleri pek sevmeseler guzel bir 5 ay gecirir ve hayirlisi ile teskere alirsiniz insallah

• En iyisi Öğretim Başkanlığıdır.
  • quote:

Orjinalden alıntı: blacktulip1903

Şehir mersin yazıyor senin bende mersindeyim.Olmazsa beraber gideriz,sen ayarladınmı bilet işini

aksu çavuşoğlu otobüsleri diye ilk defa duyduğum bi firma ek servis ayarlamış, onunla saat 10 da gideceğim. oraya varmam saat 1730u geçer gibime geliyor ama elimden gelen başka birşey yoktu... geç kaldım diye askere almazlarsa nişanlım buna çok sevinir
  • aksu cavusoglu maras firmasıdır, bir kac kez gidip gelmistim. fena degil, marasın 2 firmasından biri zaten
    simdiden hayırlı yolculuklar..
  • Mehmet Soydemir kardeş,

Benim bilgiler şöyle;

KUVVET: Hava
    SINIF: Topçu
    BRANŞ : (Boş)
    Mesleğim Makine Mühendisi.
  • quote:

Orjinalden alıntı: dreamlore

quote:

Orjinalden alıntı: blacktulip1903

Şehir mersin yazıyor senin bende mersindeyim.Olmazsa beraber gideriz,sen ayarladınmı bilet işini

aksu çavuşoğlu otobüsleri diye ilk defa duyduğum bi firma ek servis ayarlamış, onunla saat 10 da gideceğim. oraya varmam saat 1730u geçer gibime geliyor ama elimden gelen başka birşey yoktu... geç kaldım diye askere almazlarsa nişanlım buna çok sevinir

Benimde teslim o saati bulur olmazsa son sivil saatlerimizde buluşuruz kışla önünde kardesBenim tel:05372735496 haberleşelim

• quote:

Orjinalden alıntı: hb_kosovali

319.dönem yedeksubayım. ANKARA POLATLI ADESTİM SUBAYI..ARKADAŞLAR FORUMA BAKTIMDA GEÇEN YIL YAZDIĞIM SİZLERİN MERAK ETTİĞİ Bİ ÇOK ŞEYİ BENDE ÖĞRENMEK İSTİYORDUM.ŞİMDİ AYNI BEN GİBİ SİZDE ARALIKTA GİDİYORSUNUZ. HEPİNİZE ALLAH YARDIM ETSİN....çok iyi olmuş hiç telaş yapmayın.sormak istediğiniz olursa elimden geleni yaparım.3.bölüğe düşenler yaşadı.yüzbaşı erkan çoşkun var.süper adam.bölük komutanı :)

erkan üsteğmen yüzbaşımı oldu yaf peh peh peh
  • ya arkadaşlar benim kafam şu spor ayakkabı meselesine takıldı? Gerekli mi onlar mı veriyor? Renk ne olacak?
  • holy fire senin branş kısmının karşısı boş mu?
  • selam, yedek subayım ve branş kısmımın karşısı boş, bu meslek kurasına katılmayacağım anlamına mı geliyor?
  • selam,ben de yedek subayım. branş kısmının karşısı boş.bu meslek kurasına katılmayacağım anlamına mı geliyor?
  • Kuvveti Jandarma
    Sınıfı Topçu
    Statüsü Yedeksubay
    Branşı
    Kabul Toplanma Merkezi
    Gideceği Sınıf Okulu / Eğitim Merkezi TOPÇU VE FÜZE OKL. K.LIĞI
    POLATLI ANKARA

merhaba arkadaşlar benm durumum yukardaki gibi ben 18 gün eğitim alıp yeminden sonra komando eğitim birliğine mi gideceğim ?
  • Kuvveti Hava Kuvvetleri
    Sınıfı Topçu
    Statüsü Yedeksubay
    Branşı
    Kabul Toplanma Merkezi
    Gideceği Sınıf Okulu / Eğitim Merkezi TOPÇU VE FÜZE OKL. K.LIĞI
    POLATLI ANKARA

Benim bu sekilde. anlamadıgım kim 18 gun acemi birliginde kalacak(meslek kurası heralde) , kim 3 ay kalacak? Ben isletme mezunuyum, meslek kurası heralde bizim icin degildir. Zira bizim meslekle ilgili ne gibi bir ihtiyac olabilirki...Bu konuda bilgisi olanlar bizi aydınlatırsa sevinirim.
  • Herkese Merhaba;
    323. dönem Astegmenlerdenim. Acemiligimi polatlı da yaptım ve meslek kurasına tabi oldum. Öncelikle kuvvet kısmında hava, deniz,sahil güvenlik ve jandarma yazanlar cok büyük ihtimalle meslek kurasına tabi oldular Çünkü bu kuvvetlerde topçu sınıfı yok.Ayrıca sadece 18 gün acemilik yapacaklar. Bizde branş kısmına mesleklerimiz yazıyodu.(elektrik müh. inşaat müh gibi) Bunların dışında kuvvet olarak kara kuvvetleri yazan arkadaşların branş kısmında askeri meslekler yazıyor ise (adestim, yer ölçme gibi) bu arkadaşlar 75 gün acemilik yapacaklar.Yine kara kuvvetleri yazıp branşında hic bişey yazmıyorsa bu arkadaşlarda büyük ihtimalle meslek kurasıdır. Büyük ihtimal diyorum çünkü branş kısımları boş olması biraz soru işareti ama dediğim gibi bu havacı,denizci ve jandarma da topçu sınıfı yok.
  • quote:

Orjinalden alıntı: cgdsgktkn

Herkese Merhaba;
    323. dönem Astegmenlerdenim. Acemiligimi polatlı da yaptım ve meslek kurasına tabi oldum. Öncelikle kuvvet kısmında hava, deniz,sahil güvenlik ve jandarma yazanlar cok büyük ihtimalle meslek kurasına tabi oldular Çünkü bu kuvvetlerde topçu sınıfı yok.Ayrıca sadece 18 gün acemilik yapacaklar. Bizde branş kısmına mesleklerimiz yazıyodu.(elektrik müh. inşaat müh gibi) Bunların dışında kuvvet olarak kara kuvvetleri yazan arkadaşların branş kısmında askeri meslekler yazıyor ise (adestim, yer ölçme gibi) bu arkadaşlar 75 gün acemilik yapacaklar.Yine kara kuvvetleri yazıp branşında hic bişey yazmıyorsa bu arkadaşlarda büyük ihtimalle meslek kurasıdır. Büyük ihtimal diyorum çünkü branş kısımları boş olması biraz soru işareti ama dediğim gibi bu havacı,denizci ve jandarma da topçu sınıfı yok.

Oncelikle bilgilendirdigin icin tesekkurler. Eger meslek kurasına tabi olacaksak, 18 gun acemilikten sonra direk dagıtım mı olacak? Gidilebilecek belli baslı yerler var mı yoksa Turkiye'nin her yerine gidebilir miyiz?

• meslek kurasında acemilikten sonra dagıtılacagımız yerler mesleğe ve kuvvete göre değişmektedir...Mezun oldugum okullardan tanıdıgım birçok arkadasımın polatlıda inşaat müh. meslek kurasından askerlik yapmıs oldugundan dolayı az çok inşaat mühendisleri için torbada cıkabilecek yerleri biliyorum...yinede kendi kuvvetim olan hava kuvvetleri için sınıflama yapmak istersek,çıkabilecegimiz noktalar...

ankara,istanbul,izmir,diyarbakır,eskişehir,merzifon,kayseri,konya ...
  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.