Şimdi Ara

TOPÇU VE FÜZE OKL. K.LIĞI ANKARA POLATLI çıkanlar buraya (68. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.602
Cevap
17
Favori
476.431
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6667686970
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • beyler sülüsünü hala almayan var mı benim gibi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Terzi_kamil

beyler sülüsünü hala almayan var mı benim gibi ?

Ben pazartesi günü yarım gün olması sebebiyle alamamıştım, son sevk tarihim internette 28 ekim görünüyordu, bugün kolaylık sağladılar öncelikli olarak işlemimi yaptılar ve sülüsümü bugün aldım, 1 kasım saat 10.00'da teslim olmam gerektiği yazıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elrohir -- 30 Ekim 2013; 13:02:41 >
  • 12 kasim gunu teslim oluyorum yedek subay topcu.
  • Klasik soru yanimizda ne getirelim.ne veriyorlar.
    Birde 130 tl lik bir canta veriolarmis nedir bu mevzu.
  • arkadaslar yedek subay topcu polatlı branş 68 arkadaslar nerdesınız
  • branş 71 yedek subay olarak görev yapacağım. daha sülüsü almadığım için tarih belli değil

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kısa dönemler için topçu ve füze okulu ile ilgili bilgi bulmak oldukça zor gelmemize de az kaldı gelmeden önce son tavsiyelerde bulunabilecek arkadaşlar varsa iyi olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: erhnx

kısa dönemler için topçu ve füze okulu ile ilgili bilgi bulmak oldukça zor gelmemize de az kaldı gelmeden önce son tavsiyelerde bulunabilecek arkadaşlar varsa iyi olur.

Ben kısa dönem deildim ama gördüğüm kadarıyla okulun içinde bulunan erler orta şeker bir askerlik yapıyorlar diyebilirim, Hafta sonları çarşıya çıkabiliyorsunuz yeminden sonra tabiki konuştuğum bir kaç kişi saat 18' e kadar dışarda oluna biliyormuş izinlerde, erleri girişte iyi arıyorlar diyebilirim, er gazinosunda tost'tan tut kıymalı pideye kadar herşey çıkıyor bizim gazinoda sadece tost vardı ama idare ediyorduk. Rütbeli çok olur okulun içinde heleki albay rütbesini artık ezberlersin orada, sınıf okullarında okuyan bir çok branş olduğu için orada öğrenci ağırlıklı rütbeli görebilirsin, gündüzleri polatlı sıcak olur ama akşam ve sabah erken saatlerde kuru soğuğu vardır kardeşim. Kalcağınız yerler hakkında bir fikrim yok ama bizim kurslar taburunda askerlik yapan erler öle kalabalık bir yerde kalmıyorlardı, banyo imkanına gelicek olursak sıcak su var ama erleri belli gün ve saatlerde topluca banyo yapmaya götürüyorlar, nöbet tutarsın belli yerlerde, Bozuk para velinimettir eksik etme yanında orada, sigaraya içtima ve eğitimin dışında karışan yok bizim bulunduğumuz yerde devrecilik pek sezmedim ama azda olsa var, yemekleri orta şeker işte ne iyi ne kötü. Spor faaliyetleri öle fazla yapılmaz yeteri kadar yapılır, yani erleri gözlemlediğim kadarıyla aşağı yukarı bu ortamlarla karşılaşırsın kardeşim, çok sıkıntı çekeceğin bir yer değil sorgu sualsiz zamanını geçirirsen kötü olaylara bile eğlence havasında bakarsan geçmişte kalmış zamanların güzel görünecektir gözüne hayırlı teskereler yardımcı olabildiysek ne mutlu bize

• erhnx E kullanıcısına yanıt
    üstadım ben 349. dönem kısa dönemde acemilikte de ustalıkta da ordaydım. önce nasıl gideceğinle başlayayım ; ankara otogarına gidiyosun, oradan BAYSAL firmasının aracına binip Polatlı ilçesinin merkezine kadar getiriyorlar. Geldiğin zaman son kez güzel bi yemek ye yemeğide urfalıdan ye :) , banyonu yapmadıysan güzelce bir hamama git. hemen ilçenin içinde hamam var. Gelirken sakın ha çantana hiçbirşey alma. o kadar yük olacakki sana orada anlayacaksın. kantinde herşey var. tabi yoğunluk olabilir bunun için 2 tane külot, 2 atlet, 2 tane kalın çorap, 1 tane kalın içlik , diş fırçası, diş macunu, botun için yumuşak tabanlık, asker cüzdanı, ve bol bol telefon kartı al. içeri saat kaçta girersen gir hiç önemli değil. saat 5 te gidicem diye zorlama kendini. sadece erken gidersen işlerini erken bitirir kamuflajını falan erken alır yatağına yatarsın. geç gidersen sivil olarak yatarsın. mümkünse yanına değerli hiçbirşeyini alma. sana ordan çamaşır falan vericekler ama yedekte bulunsun sadece fazla fazla alma. benim gibi 10 tane çorap 20 tane atletle gidersen onları koyacak bişey bulamazsın :) ilk gece çok iyi geçecektir. yeni arkadaşlar edineceksin. acemiliğin kıymetini bil çünkü mumla arayacaksın :) topçu füze okulu genel anlamda rahattır ama bazı taburları gerçekten adamı insanlıktan çıkarıyor. dediğim gibi ihtiyacın olan herşeyi içerdeki kantinden alabilirsin. acemi birilğin Karışık Eğitim Bataryasında olucaktır. başında fena bi üsteğmen var. bizim zamanımızda olan üsteğmen çok iyiydi ama afganistana gitti. bol bol yürüyüş yaparsın. botlarını sık sık boyamana gerek yok. çünkü sürekli boyadığın zaman bot belli bi zaman sonra aşınmaya başlıyor. kimse sana acemiyken tutanak yazamaz. yemin edene kadar asker değilsin bunu bil. genelde denileni yapmaya çalış. çünkü uzun dönemler kısa dönem askerleri sevmez. seni en çok yoracak olan şey yemin törenine hazırlık olucaktır. gerçekten çekilecek eziyet değil. yemin töreninden sonra askerliğin başlayacak. ilk çarşına çıktığın zaman insan olduğunu o zaman anlayacaksın. inşallah usta birilğinde topçu füze okulunda olur. çünkü çarşın hemen nizamiyenin kapısının ardında. okulun içindeki her tabur aynı değil. bizim tabur çok rahattı. çok fazla rütbeli göreceksin. albaydan üsteğmenden teğmenden geçilmiyiyor. okul olduğu için okulun içi subay dolu. uzman çavuşları ve astsubayları saymıyorum yani...valla benden sana tavsiye anladığın bildiğin bir iş varsa vakit kaybetmeden söyle. orda işinin uzmanı olmana gerek yok. bilgisayar mühendisi isen kısa dönem askerlik yapıyorsan yazıcı olursun o kadar :) sabah kahvaltıları berbat, öğle yemekleri idare eder akşam tosta dayanırsın gider.... orada bol bol ayçıtır çekirdek ve pepsi-yedigün muhabbeti vardır. birde akşamları bu askerlik bitermi.... emin ol ben son 2 güne kadar bitmez diyordum ama geleli 4 ay oldu ve oradaki arkadaşlığı özledim :) sormak istediğin başka bişey varsa cevaplayabilirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: 08ibrahimovic

Arkadaşlar merhabalar bana da kısa dönem Ankara/Polatlı çıktı bilgilerim aşağıda diğer sayfaları okuyamadım yer ile ilgili kısaca bilgi verebilecek olan varmı acaba? Yanımıza ne gibi eşyalar alalım falan bu tür bilgileri verebilirseniz sevinirim. Hepimize hayırlı tezkereler :)

Adı:ALİ UĞUR
    Soyadı: ASLANSOY
    Şube Adı:ŞAHİNBEY
    Celp Dönemi:KASIM 2013
    Celp Grubu:1
    Sevk Başlangıç:04/11/2013
    Sevk Bitiş:07/11/2013
    Eğitim Birliği:TOP. VE FÜZE OKL.KH. / ANKARA POLATLI / ANKARA
    Esas Birliği:TOP. VE FÜZE OKL.GÖS. VE TATB.A.GÖS. VE EĞT.DES.TB.KH. VE KH.TK. / ANKARA POLATLI / ANKARA
    Kuvvet:KARA KUVVETLERİ KOMUTANLIĞI
    Statü:KISA_DÖNEM ER
    Sınıf:TOPÇU
    Branşı:-

dostum askerliğin başlamadan bitti hayırlı olsun :) karargah takımı eğitim destek taburunun en rahat yeri. kenidni hiç asker gibi hissetmezsin. 30 kişilik koğuşta 10 kişi kalıyosun ve çok rahatsın. berber senin, kantin senin, taburun işleri senin başka hiçbir işin yok akşama kadar yatış :)

• quote:

Orijinalden alıntı: ozgurcelen

quote:

Orijinalden alıntı: 08ibrahimovic

Arkadaşlar merhabalar bana da kısa dönem Ankara/Polatlı çıktı bilgilerim aşağıda diğer sayfaları okuyamadım yer ile ilgili kısaca bilgi verebilecek olan varmı acaba? Yanımıza ne gibi eşyalar alalım falan bu tür bilgileri verebilirseniz sevinirim. Hepimize hayırlı tezkereler :)

Adı:ALİ UĞUR
    Soyadı: ASLANSOY
    Şube Adı:ŞAHİNBEY
    Celp Dönemi:KASIM 2013
    Celp Grubu:1
    Sevk Başlangıç:04/11/2013
    Sevk Bitiş:07/11/2013
    Eğitim Birliği:TOP. VE FÜZE OKL.KH. / ANKARA POLATLI / ANKARA
    Esas Birliği:TOP. VE FÜZE OKL.GÖS. VE TATB.A.GÖS. VE EĞT.DES.TB.KH. VE KH.TK. / ANKARA POLATLI / ANKARA
    Kuvvet:KARA KUVVETLERİ KOMUTANLIĞI
    Statü:KISA_DÖNEM ER
    Sınıf:TOPÇU
    Branşı:-

dostum askerliğin başlamadan bitti hayırlı olsun :) karargah takımı eğitim destek taburunun en rahat yeri. kenidni hiç asker gibi hissetmezsin. 30 kişilik koğuşta 10 kişi kalıyosun ve çok rahatsın. berber senin, kantin senin, taburun işleri senin başka hiçbir işin yok akşama kadar yatış :)

Kardes Allah razi olsun icimi rahatlatan bi yorum oldu yarin sülüsü rahat rahat alicam sayende

• 10 Kasımda teslim olacak olan var mı ?
  • Sonraki donem meslekçilerin işine yarayabilir... anılar tazeyken yazayım :

Gitmeden önce,
    -topçu marşını ezberleyin ,
    -harbiye marşını ezberleyin ,
    Birliğe katıldığınızda ilk gün verecekleri kitaplara ilk fırsatta çalışmaya başlayın ...
    -İnce kitaptan yapılan sınavın sonucu ortalamaya fazla etkide bulunmuyor. Kalın kitapta önceki dönemlerin tuttukları notlar, karalamalar var ve bunların %90 ı sınavda çıkıyor... nöbet hizmetleri, istihbarat temel bilgileri, ikk, eğtim yönetimi, askeri yazışma esasları vs.

Sınav sonucu derece yapıp %10 a girenler tayin olabilicekleri yerler içerisinden istediklerini seçebiliyorlar ve ilk üçe girenlere para ödülü var ...
    -ince kitaptan yapılan sınav,
    -mekanik nişancılık , 3 mermi atım (G3 ile 25m den A4 kağıda ateş ediliyor bunun öncesinde deneme atışı gibi bi hakınız yok o yüzden silah kullanmada tecrübeniz varsa kendinizi 1 adım önde sayabilirsiniz),
    -kalın kitaptan yapılan sınav
    bunların ortalaması mezuniyet notunuz oluyor(burda daha öğrencisiniz "asteğmen aday öğrenci" ve mezun olup yemin töreninden sonra asteğmen olunuyor) ... 70 in altındaysa geri beslemeye kalıyorsunuz(tekrar ders alma), 60 ın altındaysa bütünlemeye kalıyorsunuz, bütünlemedende geçemezseniz yönetmeliğe göre 12 ay erbaş olarak askerlik yapılıyormuş ... 353. dönemde 301 kişiden kalan olmadı ve sadece 2 kişi geri beslemeye kalmış...

Manga kıdemlisi, takım kıdemlisi, evrak kayıt odası vs herhangi bir sorumluluk üstlendiyseniz mezuniyetten öncek gün takdir belgesi veriliyor ...

BURAYA DİKKAT ! daha katıldığınız ilk günden nöbet kitleyebilirler daha hiçbirşeyden haberiniz olmadığı için nöbete gitmemiş olursunuz sonra uyarı cezası alırsınız (bu ceza kayıtlara geçmiyormuş ama başıma geldiği için yazıyorum dikkatli olunmasında fayda var) ... 3. bölük katının girişinde her akşam nöbet listesi asılıyor ...

Telefon yasak ama nedense banyodaki, sınav salonundaki prizlerin boş kaldığını görmedim(!)... mp3 çalar felan yasakmı bilmiyorum ...

Çarşı izni yok ama hafta sonları tatil dolaysıyla eğtim yapılmıyor sadece 2 3 defa içtima alınır ondada genellikle eşofman(kendi eşofmanınız değil ordan verilen) serbest ...

Kulak tıkacı herşeyden daha çok işe yarıyor. Kaliteli bişey alın dandiğini takınca sesi olduğu gibi duymaya devam ediyorsunuz ... horlayanı var koridorda şarkı söyleyeni düet yapanı var ... bizim koğuşun karşısında anıranından vardı

Sınavlar geçtikten sonra canınız sıkılıcak : 1, 2 tane okumalık kitap götürün

Bu arada meslekçiler için fiziki yeterlilik sınavı olmuyor : koşu, şınav, mekik, barfiks felan yok. Yapacağınız tek spor çeşidi, uygun adım yürüyüş... Bide marş söylerken bağırmadığınız için ceza olarak tüm bölük beraber istikamet yerseniz koş, yat, sürün yada içtimaya geç kalırsanız 20 şınav ...

Kura sonucu iç güvenlik bölgesine tayini çıkanlar ayrıca ıspartada komando eğtimi alıyorlar sonrasında 15 günlük izin, iç güvenlik bölgesine atanmayanlar ise 15 günlük izne hemen yemin töreninden sonra ayrılıyorlar...

• quote:

Orijinalden alıntı: rav3n

Sonraki donem meslekçilerin işine yarayabilir... anılar tazeyken yazayım :

Gitmeden önce,
    -topçu marşını ezberleyin ,
    -harbiye marşını ezberleyin ,
    Birliğe katıldığınızda ilk gün verecekleri kitaplara ilk fırsatta çalışmaya başlayın ...
    -İnce kitaptan yapılan sınavın sonucu ortalamaya fazla etkide bulunmuyor. Kalın kitapta önceki dönemlerin tuttukları notlar, karalamalar var ve bunların %90 ı sınavda çıkıyor... nöbet hizmetleri, istihbarat temel bilgileri, ikk, eğtim yönetimi, askeri yazışma esasları vs.

Sınav sonucu derece yapıp %10 a girenler tayin olabilicekleri yerler içerisinden istediklerini seçebiliyorlar ve ilk üçe girenlere para ödülü var ...
    -ince kitaptan yapılan sınav,
    -mekanik nişancılık , 3 mermi atım (G3 ile 25m den A4 kağıda ateş ediliyor bunun öncesinde deneme atışı gibi bi hakınız yok o yüzden silah kullanmada tecrübeniz varsa kendinizi 1 adım önde sayabilirsiniz),
    -kalın kitaptan yapılan sınav
    bunların ortalaması mezuniyet notunuz oluyor(burda daha öğrencisiniz "asteğmen aday öğrenci" ve mezun olup yemin töreninden sonra asteğmen olunuyor) ... 70 in altındaysa geri beslemeye kalıyorsunuz(tekrar ders alma), 60 ın altındaysa bütünlemeye kalıyorsunuz, bütünlemedende geçemezseniz yönetmeliğe göre 12 ay erbaş olarak askerlik yapılıyormuş ... 353. dönemde 301 kişiden kalan olmadı ve sadece 2 kişi geri beslemeye kalmış...

Manga kıdemlisi, takım kıdemlisi, evrak kayıt odası vs herhangi bir sorumluluk üstlendiyseniz mezuniyetten öncek gün takdir belgesi veriliyor ...

BURAYA DİKKAT ! daha katıldığınız ilk günden nöbet kitleyebilirler daha hiçbirşeyden haberiniz olmadığı için nöbete gitmemiş olursunuz sonra uyarı cezası alırsınız (bu ceza kayıtlara geçmiyormuş ama başıma geldiği için yazıyorum dikkatli olunmasında fayda var) ... 3. bölük katının girişinde her akşam nöbet listesi asılıyor ...

Telefon yasak ama nedense banyodaki, sınav salonundaki prizlerin boş kaldığını görmedim(!)... mp3 çalar felan yasakmı bilmiyorum ...

Çarşı izni yok ama hafta sonları tatil dolaysıyla eğtim yapılmıyor sadece 2 3 defa içtima alınır ondada genellikle eşofman(kendi eşofmanınız değil ordan verilen) serbest ...

Kulak tıkacı herşeyden daha çok işe yarıyor. Kaliteli bişey alın dandiğini takınca sesi olduğu gibi duymaya devam ediyorsunuz ... horlayanı var koridorda şarkı söyleyeni düet yapanı var ... bizim koğuşun karşısında anıranından vardı

Sınavlar geçtikten sonra canınız sıkılıcak : 1, 2 tane okumalık kitap götürün

Bu arada meslekçiler için fiziki yeterlilik sınavı olmuyor : koşu, şınav, mekik, barfiks felan yok. Yapacağınız tek spor çeşidi, uygun adım yürüyüş... Bide marş söylerken bağırmadığınız için ceza olarak tüm bölük beraber istikamet yerseniz koş, yat, sürün yada içtimaya geç kalırsanız 20 şınav ...

Kura sonucu iç güvenlik bölgesine tayini çıkanlar ayrıca ıspartada komando eğtimi alıyorlar sonrasında 15 günlük izin, iç güvenlik bölgesine atanmayanlar ise 15 günlük izne hemen yemin töreninden sonra ayrılıyorlar...

biraz ekleme yapayim ben de. donem biincisi oldum ama siz, siz olun boyle bir hataya dusmeyin. ne demek istedigimi yemin toreninde anlarsiniz (: binlerle ifade edilen insana kendinizi duyurmak icin habire bagirip kosturmak durumunda kaliyorsunuz. kendi mesleginiz icinde guzel bir dereceniz olsun cok rahat istediginiz yeri secersiniz. derece icin belirleyici olan kalin kitaptan yapilan sinav oldu. icinde not tutulmus karalanmis kitaplara iyi bakin hemen hemen tum sorular zaten alti cizilmis yerlerden ve kitabin uzerine eski donemdeki ogrencilerin tuttugu notlardan hazirlanmis sorulardan oluyor. konferanslarda uyumayin 1 gun de derse calisin derece yapar istediginiz yeri secersiniz. polatlida zamaninizi guzel gecirmeye bakin. ispartaya giden arkadaslari biraz biraz zorlamaya baslamislar ve bu donem giden arkadaslar 13-14 gun kadar egitim gorcekler. Bu donemden sonra artik doguya belirlenmis illeri kurada cekenlere isparta dag komando okulunda 1 aylik temel komando egitimi verilecegi bilgisi verildi. bizim donemden arkadaslar 13-14 gun yaparak son sansli kisiler oldular.

• 1'nci Ordu k.lığı var mıydı kuralarda?

• Polatlı'ya asteğmen aday öğrenci olarak gelecekler için şunları söyleyebilirim. Meslekçiler rahatlar ancak; 2,5 aylık acemilik görecek kişiler için özellikle ADESTİM branşında olanların Allah yardımcısı olsun. Disiplin çok fazla, yemin törenine kadar çok fazla zorlayacaklardır sizi. Günde 10'ar dakikalık aralıklarla dinlenmeye çalışacaksınız. Yemin töreninden sonra dersler başlayacak, 8 kitap alacaksınız bol bol çalışmak lazım. Sivil hayatta yabancı olduğunuz terimler göreceksiniz, sınavlar için bir şey diyemiyorum; henüz sınavlar başlamadı.

Bu arada acemiliğin bitmesine 46 gün kaldı, merak ettiğiniz bir şey olursa cevaplamaya çalışırım...
  • Polatlıda kısa dönem askerlik yapan şanslılardan biriydim :)

Allah yardımcınız olsun :)

10 Gün kaldım ama bir ömre bedel... Olmaz olsun.
  • arkadaşlar benimde askerlik polatlı çıktı yedek subay olarak. 1 aylık temel eğitim. 1 aylıkla 2.5 aylık arasındaki farklar nedir?
  • arkadaslar benimde polatlı çıktı. yedek subay diyor. meslekçi miyim değil miyim nasıl ayırt etcem bilemedim yardımcı olabilirseniz seviinirim
  • quote:

Orijinalden alıntı: doganbeker

arkadaslar benimde polatlı çıktı. yedek subay diyor. meslekçi miyim değil miyim nasıl ayırt etcem bilemedim yardımcı olabilirseniz seviinirim

Göreviniz makina müh. doktor falan yazıyorsa meslekçi çıkmışsınızdır, ama adestim falan gibi yazıyorsa meslekçi değilsiniz...
  • 
Sayfa: önceki 6667686970
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.