Şimdi Ara

Topladığım Bilgisayar Hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
562
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkese merhaba.Öncelikle topladığım pc nin parçalarını yazacağım daha sonra ise birkaç sorum olucak müsadenizle.

AMD FX 8350 İşlemci
    AMD R9 290 4GB 512 Bit ekran kartı
    4x4=8 GB CL9 1833 MHZ ram
    GIGABYTE 970A-UD3P AMD 970/SB950 AM3+ DDR3 2000MHz ANAKART
    Kingston 120GB V300 Serisi Sata 3.0 Cache SSD (Okuma 450MB / Yazma 450MB)
    Zalman ZM850 GVM Series 850Watt Power
    ASUS 27" MX279H GENİŞ EKRAN AH-IPS LED MONİTÖR

Sistemim bu arkadaşlar ve lanet ettim.Ekran kartı driver'ını hep güncel tutarım.Bu arada sistemim win 8.1 pro. Bilgisayarın ekranı durduk yere günde 2-3 kere gidiyor.Siyah ekran geliyor fakat tam siyah değil yani arkada pc çalışıyor fakat ekran yok monitör de kapalı moda geçmiyor bazense bilgisayar da takılıyor ekran gitmesiyle birlikte.İkinci şikayetim oyunlarla ilgili.Bir çok oyunda fps çok düşük.Call Of Duty Adcanced Warfare 20 fps lere düştüğü oluyor oyunun.Buna örnek Arma 3 ara sıra Planetside 2 gibi oyunlarda bi hayli düşük fps aldığım oluyor.Size soruyorum bu sistem iyi bir sistem mi kötümü?Günümüz oyunlarının hepsinin Ultra'da oynatamıycak bir sistemmidir soruyorum.Acaba bilmediğim bi ayarı filanmı vardır diye merak ediyorum Bios update olayını hiç bilmiyorum onunla bi ilgisi varmıdır yardımcı olursanız sevinirim şimdiden çok teşekkür ederim.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Sistemin gayet iyi. bios update yapip. Sistemi formatlayin.temiz bir kurulum yapin. Parcalari cikartip tekrar takin. Belki sorun duzelir. Kasayi kim topladi. Gecen benzer sorunlaribalan bi arkadas vardi. Ekran kartni 4x slotuna takmislardi. 16 x olmasi gerekirken kontrol edehilirmisin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öncelikle cevap için çok teşekkür ederim :) Herşeyi yaptım hatta 16 x slotunda problem varmıdır diye denemek için 4x e taktım yine aynı şekilde ekran kapandı.Oyunlarda bazen gereksiz anlamsız fps düşüşleri alıyorum.Daha sonra tekrar çıkardım 16 x e taktım arkasına sizin de sölediğiniz gibi temiz bi format çektim daha yeni 2 saat oldu bunu yapalı.Bağlantıları işten anlayan bi abim var onunla birlikte yaptık vatanada kontrol ettirdim.Yalnız bios update yapmadım.Anakartın cd sini direk kuruyorum o şekilde bırakıyorum acaba bios update etkisi çok fazla olurmu merak ediyorum.Birde bilgili değilim sanırım biraz bios update nasıl yapılıyor araştırmam gerekiyor...Sistem iyi diyorsunuz yani o kdr para vermekle yanlış yapmış olduğumu düşünüyordum 4500 tl ye maal oldu bu pc bana :)
  • 5 Dk. Uzunca Bir Açıklma Yazacağım.
  • Çok teşekkür ederim bekliyorum :)
  • Öncelikle Neden Böyle Bir Nick Seçtin Anlamış Değilim
    Monitör Fazla ve Gereksiz Bence. Tasarımcılar İçin Düşünülmüş Bir Monitör. Yarı Parasına İşini Görecek Monitör Alabilirdin? Kaldıki 27 Çok Fazla. Bakış Açını iyi Koruman Gerekir. Max 23 yada 24 Olabilirdi. Kalan Parayı İşlemci yada Ekran Kartına Yatırabilirdin. Forumdan Takip Ettiğim Kadarıyla Benzer Sorunları Alan Arkadaslar Nedense Hep AMD İşlemci + AMD Ekran Kartını Alan Arkadaslar. Tesadüfmü Bilinmez Tabi. Kasayı YAzmamışsın Bu Arada. Yinede Aldıgın Sistemi Güle Güle Kullan.

1. Kesinlikle BİOS Update Yapmalısın.
    2.Cd den Kuruyoum Drivarları Demişsin. İyi Tamamda Onlar Eskidir. Drivarları Güncellemen Gerekiyor.
    3. Sistemi Forumdanmı Topladın. Kendinmi Seçtin.

• Hocam monitörü yanlş yazmışım aynı monitörün 22 inch i mevcut bende.Monitör ise tasarımı açısından çok hoşuma gitti ve aldım aslında monitöre ihtiyacım yoktu daha sonradan aldım diyebilirim.Nick'ime gelicek olursak benim baş belası bi ufaklık var ondan dolayı böyle bi durum oldu ve değiştiremiyorum da maalesef kaldı bu şekilde :/ Kasam Aero Cool Mechatron soğutması gayet iyi işlemci için Zalmanın soğutucusunu kullanıyorum heryeri açık bi kasa bolca hava sürkülasyonu oluyor içinde.İşlemci için bunu şiddetle tavsiye ettiler o yüzden aldım.Bios güncelleme yapacağım şimdi o şekilde birde deneyeceğim.Sistemi kendim topladım bir çok forumları araştırıp sorarak aldığım olumlu dönüşlerden sonra karar verdim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: salak

Hocam monitörü yanlş yazmışım aynı monitörün 22 inch i mevcut bende.Monitör ise tasarımı açısından çok hoşuma gitti ve aldım aslında monitöre ihtiyacım yoktu daha sonradan aldım diyebilirim.Nick'ime gelicek olursak benim baş belası bi ufaklık var ondan dolayı böyle bi durum oldu ve değiştiremiyorum da maalesef kaldı bu şekilde :/ Kasam Aero Cool Mechatron soğutması gayet iyi işlemci için Zalmanın soğutucusunu kullanıyorum heryeri açık bi kasa bolca hava sürkülasyonu oluyor içinde.İşlemci için bunu şiddetle tavsiye ettiler o yüzden aldım.Bios güncelleme yapacağım şimdi o şekilde birde deneyeceğim.Sistemi kendim topladım bir çok forumları araştırıp sorarak aldığım olumlu dönüşlerden sonra karar verdim.

Öncelikle Ekranın Sağ Üst Tarafında Bulunan Nickine Tıkla. Açılan Sayfada Sol Üstten Üyelik İşlemleri Ardından Nick İşlemlerine Tıkla. Sanıtım Ordan Düzeliyor. Monitör 22 İse Sorun Yok. Bios Güncelleyip Spnucu Buraya Yazarsanız Duruma Göre Haraket ederiz. Alıntı yapın ama bu arada bios güncellemesinden sonra temiz kurulum herkezse tavsiye edilir bednen söylemesi güncel drivarlarıda unutma

• O sisteme o anakart gitmemis hocam.sorun ekran kartiyla alakali gibi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kmlhyt

quote:

Hocam monitörü yanlş yazmışım aynı monitörün 22 inch i mevcut bende.Monitör ise tasarımı açısından çok hoşuma gitti ve aldım aslında monitöre ihtiyacım yoktu daha sonradan aldım diyebilirim.Nick'ime gelicek olursak benim baş belası bi ufaklık var ondan dolayı böyle bi durum oldu ve değiştiremiyorum da maalesef kaldı bu şekilde :/ Kasam Aero Cool Mechatron soğutması gayet iyi işlemci için Zalmanın soğutucusunu kullanıyorum heryeri açık bi kasa bolca hava sürkülasyonu oluyor içinde.İşlemci için bunu şiddetle tavsiye ettiler o yüzden aldım.Bios güncelleme yapacağım şimdi o şekilde birde deneyeceğim.Sistemi kendim topladım bir çok forumları araştırıp sorarak aldığım olumlu dönüşlerden sonra karar verdim.

Öncelikle Ekranın Sağ Üst Tarafında Bulunan Nickine Tıkla. Açılan Sayfada Sol Üstten Üyelik İşlemleri Ardından Nick İşlemlerine Tıkla. Sanıtım Ordan Düzeliyor. Monitör 22 İse Sorun Yok. Bios Güncelleyip Spnucu Buraya Yazarsanız Duruma Göre Haraket ederiz. Alıntı yapın ama bu arada bios güncellemesinden sonra temiz kurulum herkezse tavsiye edilir bednen söylemesi güncel drivarlarıda unutma

Nick için baktım fakat değiştiremedim ordan :/ Tamam hocam tekrar bilgilendireceğim sizi teşekkür ederim :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Insyder

O sisteme o anakart gitmemis hocam.sorun ekran kartiyla alakali gibi

Hocam neden gitmemiş ki sitelerde dahi direk anakarta fx 8350 işlemci tavsiye ediliyor baya bi araştırdım ama o şekilde aldım :/ Sorun ekran kartında da olabilir dediğiniz gibi benim merak ettiğim sistem üst düzey diye aldım öylemi değilmi?
  • Tekrar merhaba :) Öncelikle dün gece ilgilendiğin için teşekkür ederim.Şu profil ismini değiştirmeyi hala bulamadım ona yanarım :) Konumuza dönecek olursak bios update i yaptım ayrıca 1600 de çalışan ram lerimi 1866 mhz e yükselttim driver lar hep güncel durumda ona dikkat ediyorum şimdilik bi problem yok fakat bu olmıycağı anlamına gelmiyor :)) Herhangi bir problem dahilinde tekrar irtibata geçeceğim teşekkür ederim yardımın için :)
  • quote:

Tekrar merhaba :) Öncelikle dün gece ilgilendiğin için teşekkür ederim.Şu profil ismini değiştirmeyi hala bulamadım ona yanarım :) Konumuza dönecek olursak bios update i yaptım ayrıca 1600 de çalışan ram lerimi 1866 mhz e yükselttim driver lar hep güncel durumda ona dikkat ediyorum şimdilik bi problem yok fakat bu olmıycağı anlamına gelmiyor :)) Herhangi bir problem dahilinde tekrar irtibata geçeceğim teşekkür ederim yardımın için :)

Her Zaman. İyi Forumlar.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.