Şimdi Ara

Topladığım kasa hakkında Yardım (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
0
Favori
801
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: dronegd

Voltaj vermeden 3.9 3.8 ghz de çok serin tutuabilirsin işlemcini..

öle 4 ghzın üstüne çıkmak her soğutucuyla mümkün değil zaten Çift 12cm fanlı yada Zalmanın pahalı soğutucularıyla çıkabilirsin..

Yani 30liraya her türlü yetecek soğutucun olacak..

tabi ilaa ben iyisini alırdım diyosan Red Scorpion var aslında benim önerdiğimden daha ucuza üretilmiş hafif bir soğutucu ama direk temas eden boruları ve yandan üfleyen fanı nedeniyle daha iyi diyebiliriz..

Red Scorpionda 40-50lira arasında olması lazım..

2 önerdiğim soğutucuda gayet sessizdir..

voltajsız 3.9 Goster bakalım nası cıkarıyorsun onu voltajsız bizde ogrenelım.

• @bp8721990

AKASA Genesis ile seçtiğin sistemi taşırsın bir sorun olmaz.

Zamanında ZEN serisi 520w ile HD4890 kullanmıştım ki X4 sistem deli gibi güç harcayan bir kart ile sorunsuz çalıştı, Akasa Genesis'te ki psu'da en az %75-80 verimlilikte bir psu'dur ve çoğu psu olan kasalardan da iyidir, tek eksiği havalandırması zayıf.

S.Pure iyi psu ancak 170 TL civarı en kötü ihtimalle Vento gibi bir boş kasa alsanız 100 TL civarı, 270-300 TL seviyesine çıkınca da 700w 80+ plus psu'lu kasalar var hiç kasmanın anlamı yok o zaman da.

Diğer alternatif AeroCool'un 550w olan kasası var ona bakabilirsin f/p ürünüdür, fan takviyesi de yapabilirsin şık ve güzel bir kasa.

550w olanlar: ön tarafa da bir tane 12cm fan alıp takarsınız yine...

http://www.teknobiyotik.com/donanim/pc-kasa/aerocool-vs-9-550w-siyah-mid-tower-oyuncu-kasasi.html
    http://www.teknobiyotik.com/donanim/pc-kasa/aerocool-vs-9-550w-pencereli-mid-tower-siyah-oyuncu-kasasi.html

600w olan: HighPower'lı
    http://www.teknobiyotik.com/donanim/pc-kasa/aerocool-vs-9-600w-siyah-mid-tower-oyuncu-kasasi.html

İmla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Colonel GUILE -- 22 Aralık 2010; 14:48:16 >

• aha bi sazan daha..

uzak durun benden kardeşim sizinle artık muhattab olmuyorum..

Bu arada konuyu açan arkadaştan özür diliyorum çok yorum oldu bu gereksiz insanlar yüzünden.. kusura bakmayın..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ::Ashes:: -- 22 Aralık 2010; 14:41:48 >
  • quote:

aha bi sazan daha..

Bu arada konuyu açan arkadaştan özür diliyorum çok yorum oldu bu gereksiz insanlar yüzünden.. kusura bakmayın..

Cok bısı bıldıgını sanıyorsun ama hic bırsey bılmıyorsun...
  • Colonel GUILE arkadaşımızın dediği mantıklı geldi bana öte yandan
    http://www.vatanbilgisayar.com/aerocool-vs-9-550-vs-9-550w-midt-atx-siyah-kasa/productdetails.aspx?I_ID=46089
    bu kasa nasıldır varmıdır bilen karşılarmı ihtiyacımı

forumda bazı arkdaslar 6850 -70 de bazı oyunlarda sorunlar yasadıklarını belirttiler bu yüzden gtx460 almakmı lazım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bp8721990 -- 22 Aralık 2010; 14:48:51 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bp8721990

Colonel GUILE arkadaşımızın dediği mantıklı geldi bana öte yandan
    http://www.vatanbilgisayar.com/aerocool-vs-9-550-vs-9-550w-midt-atx-siyah-kasa/productdetails.aspx?I_ID=46089
    bu kasa nasıldır varmıdır bilen karşılarmı ihtiyacımı

forumda bazı arkdaslar 6850 -70 de bazı oyunlarda sorunlar yasadıklarını belirttiler bu yüzden gtx460 almakmı lazım

O sorunlar gelicek driverlarla beraber çözülür ama karar senin

• 6850 gtx 460 bunlar esıt kartlar hangısını ıstıyorsan ondan al.

kasaya gelırsek

--AEROCOOL VS 9 550 w 180 tl

--AKASA GENESİS 600 w 135-140

--AKASA ZEN 600 w 160-170

--XIGMATEK ASGARD-II PURE BLACK EDITION 600W MidT ATX SİYAH KASA 208 tl
    NRP-PC SERİSİ 80PLUS 600W GÜÇ KAYNAĞ

Bu kasalar guzel kasalardır.Topladıgınız sıstemı sorunsuz bır sekılde kaldırır. Benım tavsiyem xigmatek asgard dan yana olurdu cunku kasayla bırlıkte nrp pc serisi 80 + 600 wattlık bır psu gelıyor ayrı bır kutuda.

edit:ımla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi levanesa -- 22 Aralık 2010; 14:54:41 >
  • sistemdeki anakart 1600 mhz ram kaldırmıyor değilmi
  • quote:

sistemdeki anakart 1600 mhz ram kaldırmıyor değilmi

MSı 54 dımı anakart.

1600 mhz yı kaldırır ama 1600 mhz yı ıslemcı desteklemıyor yanı.Bosuna fiyat farkı vermıs olursunuz.1333 mhz bir ram alın ( hi-level olmasın forumda bazı arkadaslar sorun yasamıstı bu ramlerden) bakın keyfınıze.
  • quote:

Orijinalden alıntı: levanesa

quote:

aha bi sazan daha..

Abicim bak burda ben bişey biliyorumda demiyorum kimseye bilgimi ölçüştürmüyorum..

samanlıktan iğne ararcasına hatalarımı gözetliyorsunuz 3.7 değilde 3.8 dedim diye yaygara çıkartıyorsunuz buna sinir oluyorum..

İnsan gibi adam gibi sölersiniz 3.7olur daha yukarı olmaz diye bende yanlış bilgilendirmiş olmam...

Hatırlayamadığım tercrübe sahibi olamadığım yerler dikkatimin kaçtığı yerler olru..Sizinde olur benimde..

Bizim görevimiz yanlışlarımızı aramak değil yanlışlarımızı düzeltip doğruları görmek...

• 1600mhz'in çok bir getirisi yoktur, ancak kullanmak isterseniz de bios update yapmanız şart anakart için

Kasa önerimde de eğer uyarsa bütçenize; +25 TL vererek bunu tercih edin derim.

600w HighPower'lı bu modele bakın; 205 TL
    http://www.teknobiyotik.com/donanim/pc-kasa/aerocool-vs-9-600w-siyah-mid-tower-oyuncu-kasasi.html
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: levanesa

quote:

aha bi sazan daha..

Abicim bak burda ben bişey biliyorumda demiyorum kimseye bilgimi ölçüştürmüyorum..

samanlıktan iğne ararcasına hatalarımı gözetliyorsunuz 3.7 değilde 3.8 dedim diye yaygara çıkartıyorsunuz buna sinir oluyorum..

İnsan gibi adam gibi sölersiniz 3.7olur daha yukarı olmaz diye bende yanlış bilgilendirmiş olmam...

Hatırlayamadığım tercrübe sahibi olamadığım yerler dikkatimin kaçtığı yerler olru..Sizinde olur benimde..

Bizim görevimiz yanlışlarımızı aramak değil yanlışlarımızı düzeltip doğruları görmek...

Sımdıde boylemı konusyorsun yukarıda aha bır sazan daha dıyp dalga gecıyorsun ınsanlarla, cok bılmıs gıbı.Ondan sorada hatamı nıye yuzume vuruyorsunz yok soyle yok boyle dıyorsun.K.bakma ama zerre kadar haklı degılsın...

• levanese eden bulur ben adamına göre muamele yaparım..

hatamı görüp 100mz için vs dalga geçmeye çalışırsan bende aha bi sazan daha geldi derim..

Adam gibi orda 3.7 olur deseydin teşekkürde ederdim yorumumuda düzeltirdim gül gibide geçinip giderdik..

ben kimseye düşmanlık kin beslemeyi sevmem kimseyede sataşmam..

dünden beri hep böle sinir bozucu yorumlar geliyor zaten o yüzden benden şuan için merhamet beklemeyin..

neyse uzatmayalım artık hepiniz haklısınız..hepinizi anlıyorum.
  • baktıgım kadarıyla diger siteler ile vatan arasında ramlerin fiyatları bakımından bayagı fark var 1333 4gb güzel ram olacagım site yada tavsiye varmıdır
  • quote:

baktıgım kadarıyla diger siteler ile vatan arasında ramlerin fiyatları bakımından bayagı fark var 1333 4gb güzel ram olacagım site yada tavsiye varmıdır

Exa, Eksen
  • quote:

baktıgım kadarıyla diger siteler ile vatan arasında ramlerin fiyatları bakımından bayagı fark var 1333 4gb güzel ram olacagım site yada tavsiye varmıdır

A-data var

100 tl
    http://www.eksenbilgisayar.com/?urun-detay_35255_ADATA_Gaming_Series__4_GB_Dual_KIT___2x2GB__DDR3-1333MHz.html
  • http://www.eksenbilgisayar.com/?urun-detay_35908_ADATA_Gaming_Series__4_GB_Dual_KIT___2x2GB__DDR3-1600MHz__CL9.html

direk 1800mhz çalışır oc ile daha ucuza bu kadar kalite ram bulamazsın.
  • piyasadaki ramlerin coğu yaklaşık aynı performansta..

adata alman yerinde olur 1600cl9 1333mhze çekip cl6 yapabilirsin yada biraz uğraşıp 1600mhz cl7 yapabilirsin..

oyun performansını zaten zerre kadar etkilemeyecek 1333mhz çift kanaldan sonrası..

zaten alacağın her türlü ram bildiğim kadarıyla 1333mhzde gelecek.

Xmp profili olanlar artık kaç mhz ise o değere getiriyor..

adata 1600mhz cl9 alırsın 1333mhz cl9 da gelecek sana sende istersen işlemcini Fspden oc yapıp ramleri otomatik 1600e getirip tekrar ramin çarpanını düşürerek 1333e çekebilirsin yada 1600cl9 da gelir yine..

vs vs..

ben böle yaptım belki başka yöntmelerde vardır ama bilmiyorum.. Çok önemli değil yani önemsemene gerek yok..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ::Ashes:: -- 22 Aralık 2010; 15:25:24 >
  • yukardaki arkadas 1600 için bios updade yapmak gerek tiğini söyledi anakart sayfasında 1333 dısındaki ram destegi için parantez için (oc) ibaresi koymus nasıl yapayım Mckhan arkadasımızın ramini alırsam oc yapmam mı gerekecek

zaten oyun film için alacagım ayrıca ram'e oc yapmayı henüz bilmiyorum bi ara ögrenmem gerek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bp8721990 -- 22 Aralık 2010; 15:28:22 >
  • quote:

yukardaki arkadas 1600 için bios updade yapmak gerek tiğini söyledi anakart sayfasında 1333 dısındaki ram destegi için parantez için (oc) ibaresi koymus nasıl yapayım
    zaten oyun film için alacagım ayrıca ram'e oc yapmayı henüz bilmiyorum bi ara ögrenmem gerek

bios updatedir ocdir bunlarla ugrasmak ıstemıyorsan al 1333 mhz, zaten gunluk kulanımda farkını anlamassın bıle.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.