Şimdi Ara

Topladığım kasa hakkında Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
0
Favori
801
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • AMD Phenom II X4 955 Black Edition AM3 3.2GHz 8MB Cache 45nm İşlemci (vatan)
    MSI 870A-G54 AMD 870/SB850 AM3 DDR3 2000MHz (O.C.) USB 3.0 SATA 3.0 Anakart (vatan)
    GIGABYTE GTX 460 GDDR5 1GB 256Bit Nvidia GeForce DX11 Ekran Kartı (vatan
    GSKILL 4GB (2*2GB) Ripjaws DDR3 1333Mhz CL7 1.5V Düşük Voltaj Dual Ram ( novabilgisayar)
    AKASA Genesis AK-5004-P06, 600W, USB, Ses, Siyah Kasa ( eksen)
    SAMSUNG 1TB 32MB SATA2 7200 RPM HARDDİSK (vatan)
    LG 22X ± DOUBLE LAYER SATA DVD YAZICI SİYAH ( vatan)

sistem toplamda 1335 tl tutuyor aklıma takılan ramler ve düşük voltaj olmasının sorun yaratıp yaratmayacagı ve kasada nasıldır bilen varmıdır bi sorun yoksa sistemde 20 gün sonra almayı planlıyorum

• Amd anakart düşük voltaj ramlerle çalışır..

her zmana düşük voltaj ram tercih edin..

zaten piyasdaki tüm ramler 1.5volt..

1.35 voltlarda var Gskill Eco serisi onlarda 1.35volt destekli intel anakartlarda kullanılıyor..

bendede 1.35 voltluk Eco var Amd sistemim var anakart 1.5volttan aşşa desteklemediği 1.5 volt olarak kullanıyorum belki bios güncellemesiyle 1.35de kullanabilirim ilerde..

Sisteminiz yeterli..

Dwd Yazıcınızı Pıoner alın Label Flash destekli..
  • quote:

Orijinalden alıntı: bp8721990

AMD Phenom II X4 955 Black Edition AM3 3.2GHz 8MB Cache 45nm İşlemci (vatan)
    MSI 870A-G54 AMD 870/SB850 AM3 DDR3 2000MHz (O.C.) USB 3.0 SATA 3.0 Anakart (vatan)
    GSKILL 4GB (2*2GB) Ripjaws DDR3 1333Mhz CL7 1.5V Düşük Voltaj Dual Ram ( novabilgisayar)

sistem toplamda 1335 tl tutuyor aklıma takılan ramler ve düşük voltaj olmasının sorun yaratıp yaratmayacagı ve kasada nasıldır bilen varmıdır bi sorun yoksa sistemde 20 gün sonra almayı planlıyorum

- D.Voltaj almayın ramleri, forumu araştırın sorun yaşamayın sonra. Ramlerin getirisi çok düşüktür çok para vermeyin derim ramlere.
    - İşlemci için 12cm fanlı cpu cooler alın, stok fan oldukça sesli, Xigmatek Red Scorpion öneririm.
    - Kasanın ön tarafına da 12cm'lik fan alın, içeri üfleyecek şekilde takın.
    - Optik sürücü olarak 24x Asus alınabilir bunun dışında LG iyi seçim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Colonel GUILE

quote:

AMD Phenom II X4 955 Black Edition AM3 3.2GHz 8MB Cache 45nm İşlemci (vatan)

- D.Voltaj almayın ramleri, forumu araştırın sorun yaşamayın sonra. Ramlerin getirisi çok düşüktür çok para vermeyin derim ramlere.
    - İşlemci için 12cm fanlı cpu cooler alın, stok fan oldukça sesli, Xigmatek Red Scorpion öneririm.
    - Kasanın ön tarafına da 12cm'lik fan alın, içeri üfleyecek şekilde takın.
    - Optik sürücü olarak 24x Asus alınabilir bunun dışında LG iyi seçim.
    110 liralık soğutuculu HI-LEVEL RAM ler nasıldır yada kingston cl7 -9 pek fark olcagını düşünmüom grafiker değişim oyun film amaclı alıcam kasayı işlemci soğutucusu düşünüyorum almayı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bp8721990 -- 22 Aralık 2010; 2:25:57 >

• quote:

110 liralık soğutuculu HI-LEVEL RAM ler nasıldır yada kingston cl7 -9 pek fark olcagını düşünmüom grafiker değişim oyun film amaclı alıcam kasayı işlemci soğutucusu düşünüyorum almayı

Alıntıları Göster
    Ddr3 ram standartı 1.5volttur DDr2nin 1.8volttur.. böle bir standart koyduklarına göre ddr3 ramler 1.5voltta iyi çalışır stabil olur.. yani 1.5volt düşük voltaj değildir Ocznin 1.95voltajları yüksek voltajdır tabi onlar eskide kaldı yüksek frekanslara ulaşabilmek için veriyorlardı voltajları..

yanlış bilgilendirme yapmayalım burayı düzeltmek istedim..

Optik Sürücüde Malumunuz Label Flash teknolojili Pıoner piyasadaki en iyi Optik sürücü..

Onun arkasında lightscribeli Asuslar vs geliyor.. Optik sürücü her ne kadar önemsenmesede dikkat edilmesi gereken bir donanım..

Aslında anakartıda 870a Ud3 yapmanızı tavsiye ederdim ama tartışma konusu olur konu uzar iknada olmazsınız onun için hiç girmiyorum..

Bu arada işlemci soğutucu almanız hem ses bakımından hemde soğutma bakımından önemli.. 45lira vermek istemiyorsanız bari 30lira verinde şu soğutucuyu alın..

http://www.vatanbilgisayar.com/xigmatek-hdt-d1284-hdt-d1284-intel-lga775-&-amd-am2754939940-islemci-sogutucu/productdetails.aspx?I_ID=45734

yada buda olabilir fansız ve 0db gürültülü soğutucu :)

http://www.vatanbilgisayar.com/xigmatek-aio-s80dp-aio-s80dp-intel-lga775-&-amd-754939940am2-islemci-sogutucu/productdetails.aspx?I_ID=46101

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ::Ashes:: -- 22 Aralık 2010; 5:07:57 >

• quote:

HI-LEVEL marka Ram'den pişman olmazsın. Bildiğimiz markalardan olsun yeter.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Caped 117 Crusader

quote:

HI-LEVEL marka Ram'den pişman olmazsın. Bildiğimiz markalardan olsun yeter.

Alıntıları Göster
    sadece forumda hi level dual kit ram lerde sorun yasayan bi kaç kişi görmüştüm o yüzden sordum
    dronegd arkadasın belirttigi soğutucuları alsam OC yapablirmiyim yoksa daha iyi birşeymi almak gerekli ( redscorpion ? )

son olarak kasa GTX 460 a yeter mi ekran kartı ve işlemciye OC yapınca sorun yaşarmıyım?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bp8721990 -- 22 Aralık 2010; 13:22:46 >

• quote:

sadece forumda hi level dual kit ram lerde sorun yasayan bi kaç kişi görmüştüm o yüzden sordum
    dronegd arkadasın belirttigi soğutucuları alsam OC yapablirmiyim yoksa daha iyi birşeymi almak gerekli ( redscorpion ? )

son olarak kasa GTX 460 a yeter mi ekran kartı ve işlemciye OC yapınca sorun yaşarmıyım?

Sorun yasamazsinzda cpu cooleriniz Xigmatek Red Scorpion olsun..
  • quote:

Alıntıları Göster
    Voltaj vermeden 3.7 3.8de serin tutuabilirsin işlemcini..

öle 4 ghzın üstüne çıkmak her soğutucuyla mümkün değil zaten Çift 12cm fanlı yada Zalmanın pahalı soğutucularıyla çıkabilirsin..

Yani 30liraya her türlü yetecek soğutucun olacak..

tabi ilaa ben iyisini alırdım diyosan Red Scorpion var aslında benim önerdiğimden daha ucuza üretilmiş hafif bir soğutucu ama direk temas eden boruları ve yandan üfleyen fanı nedeniyle daha iyi diyebiliriz..

Red Scorpionda 40-50lira arasında olması lazım..

2 önerdiğim soğutucuda gayet sessizdir..

Edit imla !

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ::Ashes:: -- 22 Aralık 2010; 14:42:58 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ::Ashes::

Voltaj vermeden 3.7 3.8de serin tutuabilirsin işlemcini..

öle 4 ghzın üstüne çıkmak her soğutucuyla mümkün değil zaten Çift 12cm fanlı yada Zalmanın pahalı soğutucularıyla çıkabilirsin..

tabi ilaa ben iyisini alırdım diyosan Red Scorpion var aslında benim önerdiğimden daha ucuza üretilmiş hafif bir soğutucu ama direk temas eden boruları ve yandan üfleyen fanı nedeniyle daha iyi diyebiliriz..

Edit imla !

Alıntıları Göster
    Kasa yı değiştirirsem 200tl nin üstüne çıkıyorum bu kasa karşılarmı bileşenleri ve OC yapılmış hallerini
    6850 ve GTX460 arasında kaldım ve 1 tane alacağım ne önerirsiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bp8721990 -- 22 Aralık 2010; 13:40:43 >

• quote:

Kasa yı değiştirirsem 200tl nin üstüne çıkıyorum bu kasa karşılarmı bileşenleri ve OC yapılmış hallerini
    6850 ve GTX460 arasında kaldım ve 1 tane alacağım ne önerirsiniz

Alıntıları Göster
    Crysis metro 2033 oynuyorsanız yada kenar yumuşatma açaacaksanız yada yüksek çözünürlükte oynayacaksanız 6850 daha avantajlı..

Gtx 460da oc sınırlarını zorlamayacaksanız güç tüketimine önem veriyorsanız 6850..

Eyefinity yapabilme ihtimaliniz varsa yine 6850..

ben şahsen 6850yi daha mantıklı buluyorum.. Tek güç girişide çok iyi..

• quote:

Crysis metro 2033 oynuyorsanız yada kenar yumuşatma açaacaksanız yada yüksek çözünürlükte oynayacaksanız 6850 daha avantajlı..

Gtx 460da oc sınırlarını zorlamayacaksanız güç tüketimine önem veriyorsanız 6850..

Eyefinity yapabilme ihtimaliniz varsa yine 6850..

ben şahsen 6850yi daha mantıklı buluyorum.. Tek güç girişide çok iyi..

Alıntıları Göster
    teşekkürler bilgilendirme için ram için hi level olmassa piyasada bulunan tanıdık olma sartıyla herhangi bir 4 gb rami alabilirim galiba
    kasa / psu konusunda ne düşünüyorsunuz

• quote:

teşekkürler bilgilendirme için ram için hi level olmassa piyasada bulunan tanıdık olma sartıyla herhangi bir 4 gb rami alabilirim galiba
    kasa / psu konusunda ne düşünüyorsunuz

Alıntıları Göster
    Psu kesinlikle Dediğim gibi Saphire Puıre alın bir zamanların efsane modu 82+ serisi güç kaynağıdır..

Her kuruşunun hakkını veriri emin olabilirsiniz..

kasa olarakta çok düşünmenize gerek yok masanın altında duracak donanımlarınızı tutması biyere taşınıp kaldırabilmesi yeterli bence..

zaten çok ısınan Slı Cf gibi sistemlerinizde yok 1-2 tane 12cm Fan ile hava sirkülasyonu sağlanabilir..

Ben yeni sistem toplasam 20liralık kasa alırım kapağına güzel bir vantilatör koyarım ısınan havayı güzel bir şekilde dışarı atar :)) ne gerek var masrafa dimi ama :)

• quote:

Psu kesinlikle Dediğim gibi Saphire Puıre alın bir zamanların efsane modu 82+ serisi güç kaynağıdır..

Her kuruşunun hakkını veriri emin olabilirsiniz..

kasa olarakta çok düşünmenize gerek yok masanın altında duracak donanımlarınızı tutması biyere taşınıp kaldırabilmesi yeterli bence..

zaten çok ısınan Slı Cf gibi sistemlerinizde yok 1-2 tane 12cm Fan ile hava sirkülasyonu sağlanabilir..

Ben yeni sistem toplasam 20liralık kasa alırım kapağına güzel bir vantilatör koyarım ısınan havayı güzel bir şekilde dışarı atar :)) ne gerek var masrafa dimi ama :)

Alıntıları Göster
    fazla tutuyor fiyat olarak o zaman XIGMATEK ASGARD PURE BLACK EDITION 600W MidT ATX SİYAH KASA
    bu model var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bp8721990 -- 22 Aralık 2010; 14:10:33 >

• quote:

fazla tutuyor fiyat olarak o zaman XIGMATEK ASGARD PURE BLACK EDITION 600W MidT ATX SİYAH KASA
    bu model var

Alıntıları Göster
    xıgmatek 600w ile saphire 625w arasında dağlar kadar fark var..

12v kanalından verilen güçleri önemli..

ama yinede keyfiniz bilir güç kaynağı birkere alınıyor sonuçta..
  • quote:

Orijinalden alıntı: dronegd

+1
  • quote:

Orijinalden alıntı: Caped 117 Crusader

quote:

+1

Alıntıları Göster
    karşılatırma olarak yazmadım akasa yada xıgmatek kasaları ihtiyacımı karşılamaya yeterli olurmu diye sordum işlemci falan oc olunca

• quote:

Voltaj vermeden 3.9 3.8 ghz de çok serin tutuabilirsin işlemcini..

yavaş atta civcivler yesin amma sıkıyorsun bilmeden nerde gördün voltaj vermeden 3.9ghz

çift 14cm fanlı işlemci soğutucun olsa yine yarılır o ekran maviye

• quote:

karşılatırma olarak yazmadım akasa yada xıgmatek kasaları ihtiyacımı karşılamaya yeterli olurmu diye sordum işlemci falan oc olunca

Alıntıları Göster
    bi araştır 12v kanalından ne kadar verebiliyor güç diye..

çünkü snaa o lazım hesaplarsın 6850 120w işlemcin 125w diğer bileşenlerde 250w eder Oc yapınca bu çıkar 300w a..

Toplamda sana en az 300-400w 12v kanalından sürekli güç verebilen bir güç kaynağı lazım oda minimum ..

Riske girmeye değmez bana kalırsa..

ben olsam saphire pure alırım gerekirse uzay montaj kullanırım yada 20liralık bir kasa alırım...

• quote:

Orijinalden alıntı: Mckhan

quote:

Voltaj vermeden 3.9 3.8 ghz de çok serin tutuabilirsin işlemcini..

yavaş atta civcivler yesin amma sıkıyorsun bilmeden nerde gördün voltaj vermeden 3.9ghz

çift 14cm fanlı işlemci soğutucun olsa yine yarılır o ekran maviye

Alıntıları Göster
    Mckhan;

Senin amacın ne yahu ? tamam 3.8 olmasın 3.7 olsun istediğin oldumu ? ben 945 c3ümü 3.6ghz küsürlerde stabil tutabiliyorsam 955 de 3.7lerde 3.8lerde stabil olur..

böle 100mhz 200mhz için ne böle çoluk cocuk gibi mahalle atışması tarzında konuşmalar ?..

Adam gibi dersin 3.9da stabil olmuyor voltajla vs..

Böle giderse kimse seni adam yerine koyupta muhattab almaz haberin olsun..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ::Ashes:: -- 22 Aralık 2010; 14:37:38 >

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.