Arkadaşlar selamlar. Donanım konusunda en güvendiğim ve beğendim forum burası o yüzden sizlere de sormak sizlerden de fikir almak en güzeli olacaktır görüşündeyim. Sabahtan beri forum içerisinde gezindim durdum. Ekran kartından monitöre kadar yapılan yorumlara baktım. Sanırım güzel bir PC olacak. Fakat donanımdan pek anlamadığım için uyum problemi konusunda kararsızım. Topladığım PC şöyle,
İşlemci INTEL P4 630 3.0GHz 800MHz 2MB 64BIT HT 775p Anakart ASUSTEK P5LD2 I945P DDR2 SES+GLAN+SATA2 16X Bellek [ 1 GB DDR2 533 MHz PC4200 (KINGSTON DUAL 1X1GB) ] x 2 Sabit Disk 80 SEAGATE 7200 NCQ SATA2 8MB ST3808110AS Kasa FEEL HURRICANE II USB ATX KASA SIYAH 460W DVD Yazıcı LG 48X32X48 CDRW 16X4X16X DVDRW DL Monitör 19 PHILIPS 190X6FB TFT LCD SIYAH M.MEDYA Klavye LOGITECH KABLOSUZ EX110 KLAVYE+MOUSE PS2 SİYAH Ekran KartıSapphire X800XT Platinium Edition
Buna ek olarak CREATIVE INSPIRE 5200 5+1 HOPARLÖR de düşünüyorum. Forumda okuduğum kadarıyla anakart 5+1 desteği sunuyordu.
Şimdi benim sorularım şöyle.
1- Ekran kartı anakartla uyum sorunu yaşar mı? 2- Alacağım kasa iyi soğutuyor olmalı. Her tarafında fanlar var :D Sizce bu kadarı gerekli mi yoksa asustek'in 50-60 $ lık kasaları da aynı işi görür mü?
Bunlar dışında da tecrübeleriniz altında önerileriniz varsa sevinirim. Teşekkür ettim şimdiden
Arkadaşım harddiski samsung seçersen daha mennun olursun. Dvd yazıcıyıda Nec almanı öneririm. Ekran kartıyla anakart uyumludur. Kullandığın parçalara 50 60 dolarlık kasalar yetmez. Feel iyi bir tercih olabilir ama feel in güç kaynağı için yetersiz diyen görüş çok. bence psu suz bi kasa alıp kaliteli bi psu takmak daha mantıklı.
Yeteri kadar soğutur soğutmasına ama benim duyduğum psu ları dandik miş..söyleyenin yalancısıyım..onun için derim ki sana o okadar ii parçalar almışssın gidip 20-30 ytlik psularına emanet etme o güzelim parçaları sonra evdeki bulgurdan da olursun..ekran kartına gelince sorun yaşamazsın sen herahlde ati ile nvidia yana yana çalışırtmı diye düşünüyorsun cevabı aslan gibi çalışır...
tagan psu'lara bi bak derim.onun dışında sistem fena durmuyor.
Anakartın çok güzel,gayet uyumlu bizzat denedik. Hard disk olarak Seagate alma,mutlaka Samsung olsun. Monitör 19" olacaksa Hyundai L90D+ öneririm. Dvd writer olarak ASUS 1608P almanı tavsiye ediyorum. Ayrıca hoparlör güzel,ama ses kartı alırsan çok daha iyi olur. Hayırlı olsun.
Bence de sistem genel olarak güzel.Ancak;
DVD Writer olarak Nec 4551, Harddisk Olarak Samsung 160GB SATA II, Kasa olarak Aopen H600B B-12 alıp içindeki PSU yerine Tagan Easycon serisi bi power supply alırsan(580W geleceğe dönük bi yatırım olarak bence iyi), Monitör olarak "0" ölü nokta garantisi olması sebebiyle Philips 190B serisi monitör alırsan sistem bomba gibi olur düşüncesindeyim.
Ayrıca kasa olarak AOPEN H600 400W öneriyorum. Ben de var. Sistemimiz de benziyor.
Ekran kartına gelince mutlaka ATI Radeon al. Sapphire X850XT çok ucuzladı,kaçmaz. Daha çok para vereceksen sen bilirsin.