Merhaba Arkadaşlar, Forumdaki arkadaşların tavsiye ve önerilerini dikkate alarak aşağıdaki sistemi topladım, herhangi bir uyumsuzluk yada bu parçayı şununla değişsen iyi olur dediğiniz bir şey var mıdır? AMD Ryzen 7 7800X3D 5.00 Ghz 8 Çekirdek 104MB AM5 5nm İşlemci (Tray) DeepCool LE520 RGB 240 mm Intel(1700p)-AMD Uyumlu Sıvı Soğutucu NZXT H Series H5 (2023) Flow Edition Black Tempered Glass RGB USB 3.2 ATX Mid Tower Kasa (4 Fanlı) MSI VGA GEFORCE RTX 4070 SUPER 12G GAMING X SLIM WHITE RTX4070S 12GB GDDR6X 192B DX12 PCIE 4.0 X16 (3XDP 1XHDMI) Kingston KC3000 PCIe 4.0 NVMe M.2 SSD - Masaüstü ve dizüstü bilgisayarlar için yüksek performanslı bellek -SKC3000S/1024G Siyah 1024GB Asrock A620M Pro RS WiFi 90-MXBLX0-A0UAYZ AMD A620 Soket AM5 DDR5 7200+(OC)MHz mATX Gaming (Oyuncu) Anakart Patriot 32GB(2x16) Viper Venom EXPO 6000mhz CL30 DDR5 Ram (PVV532G600C30K) High Power HP1-S2750GD-F14C 750 W 80+ Gold Güç Kaynağı MSI 27'' G274QPF QD Flat IPS 2560X1440 (WQHD) 16:9 170HZ 1MS Gaming Monitor Anakart ve sıvı soğutma yeterli olur mu? Kasa küçük olduğu için 240 mm almak zorundayım. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Whisper -- 23 Ağustos 2024; 16:3:8 > |
Topladığım sistem için farklı bir öneri var mıdır?
-
-
İmkanınız varsa ekran kartını 16 gb bellek olanı ile değiştirin ileriye doğru üzmez soğutmayıda iyi araştırın 240mm biraz zayıf kalabilir aldığınız kasa 360mm uyumlu ise 360mm yapın onuda.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Merhaba,
Kasa 240 mm destekliyor maalesef kasa kompakt olsun istedim, diğerleri aşırı büyük.
16 GB dediğiniz model hangisi link atabilir misiniz?
-
Sistem genel olarak iyi . Anakart Asrock modeli 620 pro 7950x ile denenmiş baya tatmin edici sonuçlar almış. Çıplak bir 620 modeli değil kendisi pro olduğundan. Ama benim şahsi fikrim katılmak zorunda değilsiniz, atx yapıdaki asrock b650 pro rs modelini alırdım yine de , çünkü kasa atx anakartı destekliyor.
İşlemci içinse genelde 360 mm öneriliyor kasa 360mm destekli bir kasa seçilirse daha iyi olur. Kasa da ufak yapı olduğundan 240 mm soğutucu soğutma anlamında tam yetmeyebilir.
-
Kasaya göre soğutmayı sınırlandırırsanız o iş olmaz sonra sizi üzebilir soğutma önemli yani.
ıtopya | gaming ürünler ve bilgisayar bileşenlerinin yeni dünyasıMSI GeForce RTX 4070 Ti SUPER 16G GAMING X SLIM 16GB GDDR6X 256 Bit DLSS 3 Ekran Karti | ITOPYAhttps://www.itopya.com/msi-geforce-rtx-4070-ti-super-16g-gaming-x-slim-16gb-gddr6x-256-bit-dlss-3-ekran-karti_u25173?srsltid=AfmBOoqT5LUkoKAO0zNBqN-ABgGjRQzCtPuTiXsT8O0YjgyJGGpgMJ-XKasa olarak kendim Phanteks G500A modelini kulanıyorum çok memnunum sizede bunu tabsie edebilirim ben aldığımda 4.700 TL di g500a şuanda fiyat 7.000 tl civarı uçmuş.
Bunu tavsie edebilirim başka seçeneklerde bakılabilir.
corax alphaPhanteks Eclipse G360A, Mid Tower, DRGB, Oyuncu Bilgisayar Kasasıhttps://www.coraxalpha.com/phanteks-eclipse-g360a-mid-tower-drgb-oyuncu-bilgisayar-kasasi-siyah
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Merhaba,
Öncelikle yorumunuz için teşekkürler Asrock A620M Pro RS ile Asrock B650 ProRS arasında 3100 TL fiyat farkı var.
Bu farkı verdiğimde hayatımda neler değişecek? Performans mı, desteklediği teknoloji yada slot sayısı vs. mi?
İşlemci soğutucuya gelirsen 360 performansında çalışan 240 mm soğutucu var mıdır? Araştırdığım kadarıyla kule tipi kullanan bir çok kullanıcı var ben kasayla uyumlu olsun diye sıvı soğutma tercih ettim.
-
Ekran kartı çok pahalı hocam benim aldığım ile arasında 10 bin tl fiyat farkı var o kadarlık performans olacağını düşünmüyorum bu yüzden super modelini tercih ettim.
Attığınız kasada da güzelmiş, kasa içinde ekstra 4 fan var zaten + sıvı soğutmada 2 fan bulunuyor birde çıkış fanı ile birlikte toplam da 7 fan var :) soğutma da çok sorun yaşayacağımı düşünmüyorum.
İşlemciyi çok zorlayacak oyunlar oynamıyorum CS 2 mesela
-
İ7 14700K ile Noctua NH-U12A chorma.black modelini kulanıyorum onun öncesinde MSI MEG CORELIQUID S360 AIO kulanıp iade ettim ikisi arasında ısılarda pek fark göremedim.
Ayni değerleri aldım aldım neredeyse sadece tek fark görselikte biraz daha estetik görüniyor kasanızda birazda benim takıntım pompa bozulur ses yapar düşüncesi ile iade ettim size kalmış yani.
Cs 2 bende oynuyorum max ayarlarda 2k işlemci 66° ekran kartıda 57° 62° arası bf2042 oynuyorsanız bilginiz olsun işlemciye çok fena yük biniyor bu yaz aylarında hava soğutma ile 77° buluyor işlemci sıcaklığı.
Bazı arkadaşlar sistem nekadar iyi olursa olsun mermi daha iyi gitsin diye bazı ayarları kısıyor ben kısmam göresliği seviyorum oyunlarda yok onu kıs yok bunu kıs.
Bendeki sistemin benzerini topladım arkadaşa ayar kısıyor dedim cs 1.6 oynarkende 640x480 yapıyordunuz cs2 de yapın oldu olacak dedim güliyor bana.
Marka takıntınız yoksa bunu alabilirsiniz.
https://www.gaming.gen.tr/urun/511343/galax-geforce-rtx-4070-ti-super-ex-gamer-1-click-oc-v2-16gb-gddr6x-256-bit-dlss-3-ekran-karti-47uzm6md7jdl-2-yil-birebir-degisim-garantili-star-wars-outlaws-hediyeli/?utm_source=comp_epey&utm_medium=cpc&utm_campaign=epey_genel
Birde şunu sorayım size benim arkadaşımın oynadığı oyunlar tarzında oyun oynuyorsanız 16 gb gereksiz 12 gb yeterlidir cs2 lol sadece bunları oynuyor arkadaşım ama ileride yeni bir oyun çıkarsa 16 gb gerekebilir bunları göz önünde bulundurun yani.
-
4070 Super bence bana fazlasıyla yetecek gibi, CS 2 gibi oyunlar oynuyorum evet daha çok fps oyunları
-
Bende çözünürlüğü düşürürüm muhtemelen :) şuan 1280×960 oynuyorum
-
-
-
Merhaba ben anakartı hayatınızda bir şey değişşin diye demedim zaten :) yani şunu demeye çalştım 620 olan model vrm faz yapısı soğutma konusunda abisi 650 pro kadar başarılı olmaz heleki uzun kullanımlarda. Çünkü alınan işlemci ısınan bir işlemci kasa ufak, ısınma ankarttada olur demeye çalıştım.
Performans olarak evet deli gibi bir fark olmaz ama yukarda dediğim olur. Kaliteli 360mm performansında bir 240mm pek olmaz. Kasayı değiştirerek daha iyi bir 360mm soğutma alınabilir. Kasa bu olacak deniyorsa kaliteli 240mm veya kasaya sığacak bir hava soğutma bakılmalı başka alternatif yok gibi.
Bakacanız hava soğutmanın da kasaya göre ölçülerine dikkat edilmeli sığma konusunda.
-
Teşekkürler hocam, monitörü geçen sene almıştım zaten şuan aktif kullanıyorum.
Ben memnunum açıkçası işimi görüyor, evet en iyisi değil ama o dönemde fiyat performans ürünüydü.
-
-
Rica ederim hayırlı olsun. Deepcool iyi bir markadır, modelde genelde kullanıcılar tarafından beğenilmiş. Boş bir ürün değil. Sonra sistem tam kurulum olduğunda fırsatınız olursa, yükte ve özellikle oyunlarda kaçlarda gezdiğini bir paylaşırsınız. 240 mm ve o seçilen kasada ısılar kaçlarda olacak bnde merak ettim.
-
Paylaşırım tabiki hafta sonu sistemi toplayıp işletim sistemini kuracağım açıkçası daha sonra neler kurmam gerekiyor kasa ısısı vs. nerden bakılır onları da bilmiyorum araştırıp bakacağım.
Uzun süredir uğraşmıyorum bu işlerle yaklaşık 10 yıldır :)
İşletim sistemi olarak sizce windows 10 mu kurayım yoksa windows 11 mi?
-
Win 11 kurun artık win 10 desteği önümüzdeki 2025 ekim zamanı desteği kesecek diye belirtildi. win 11 şuan stabil zaten. İşletim sistemi kurduktan sonra win 11 güncellemeleri yapın , anakart çipseti falan sitesinden kurulup bir iki şey daha ordan yapılır. Lan ,ses driveri gibi...
Ekran kartı driveri sitesinden indirin. Kasa içindekilerin ısısı, msi afterburner ,aida64, hw mönitör/info gibi programlardan takip edilebilir bunlar son aşama en son yapılacak şeyler.
Benzer içerikler
- oyun için amd mi intel mi
- dled nedir
- gürcistan media markt
- rx 7600 alınır mı
- hotfix nedir
- exynos 2400
- mediatek helio g85
- atx 3.0 nedir
- anakart modeli öğrenme
- amd 24.9.1
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X