Selamlar abi, değerler aşağıdaki gibi cpu sıcak çalışıyor gibi? |
Topladığım sistem için farklı bir öneri var mıdır? (3. sayfa)
-
-
Cinebench değerlerin iyi.
CSıcaklklar 80 derecenin üstü,pek istenmez Tabi o değerler sürekli olmamıştır,
Bi de cinebenchte işlemcin yüzde 100 yükleniyor Oyunlarda zaten o kadar yüke binmeyeceği için o derecelere çıkamaz.,maximumda bile.
Sıvı soğutucu , üstte en iyi sirkülasyonu sağlar, ama içerdeki sıcak havayı radyatörlere bastığından ,yazın özellkle kasa içi havalanmasının çok iyi olması lazım .
Fan değerlerin biraz düşük geldi bana Hangi sokete hangi fanı, pompanın soketini anakrtta hangi sokte taktın Radyatörün fanlarının soketi anakrtta hangi sokete takılı.
-
Bu anakartlarda curve, pbo ayarı yapılabiliyor mu? Daha önce 7800x3d Kullanıcı Rehberi konusunu önermiştim ama o ayarlar A620'de var mı bilemedim.
-
Arctic Mx-6 termal macun aldım acaba onumu sürsem sıvı soğutucuya normalde sürülü gelmişti ama o macuna çok güvenmiyorum..
Ram ve GPU ya bakabildiniz onların değerleri nasıl? anakart, disk vs. normal midir?
Ram ler 6000 mhz de çalışıyor mu? Çok anlayamadım görev yöneticisinde 6000 mhz de görünüyor ama cpu-z da ve cmd komutunda farklı gibi..
Fanı anakartın programında performansa çekmiştim, anakartta hangi sokete taklı bilmiyorum açıp bakmam lazım sanırım? Yada bir uygulama ile görebilir miyim?
-
Hiç bilmiyorum hocam nereden nasıl yapılıyor yada var mıdır?
-
Açıp bi bak fan ve pompa bağlantılarını. Dediğim gibi devirler düşük Pompanın devri bile sitesinde 2000 üzerinde .Sende en yüksek gördüğüm devir,1680, Diğer 2 si, 500, biride 1000 civarı. 4 adet bağlantı yapmışsın yani. Ama,hangisi nereye gitmiş.
Artict macunu kullan tabi ki.
gknhAy ın dedikleri biosun içinde olur Yoksa da ryzen master ile yapılır. Ama bunlar karışık işler. Çok kafa yorman lazım. Şimdilik hiç girme.
En kötü ihtimal ile biosdan,işlemcinin biraz voltaj düşürürüz.Daha az ısınır haliyle. O hem kolay,hemde ,rahata yapıp,hemen sonuç alınan bi husus .UV dedikleri şey. Under Volt teriminin kısaltılmışı.
Ramlerin CPUZ da 6000 hızına çıkmış. Bi sorun yok.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metin abi 65 -- 30 Ağustos 2024; 11:36:58 > -
Selamlar abi,
yurt dışındaydım dönüş yapamadım kusura bakmayın.. sıvı soğutucu aşağıdaki yere bağlı.
bunun dışında aynı marka model 2 adet ram aldım ileride bulmak zor olur diye, 6000 mhz cl30 16 gb ram 4 adet 2 adet takılıyken sorun yoktu 6000 mhz görünüyordu ama şimdi 3600 mhz çalışıyor biosta amd expo da açık.
-
BIOS versiyonunu da güncelledim sonuç aynı
-
Windows 11 e updgrade ettim sonuç yine aynı maalesef
bios süresi 150 sn oluyor bazen bazen de kapatıp açıyor ilk açılışta
-
@metin abi 65 dediğin gibi fanlarda sıkıntı var gibi, biri düşük devirde çalışıyor, uygulama üzerinden vs. değiştirme şansımız yok değil mi?
bana alakart üzerinde tarif edebilir misiniz? sıvı soğutmanın kabloları nereye takılmalı?
-
file:///C:/Users/m/Downloads/Documents/A620M%20Pro%20RS.pdfŞu pdf de 18 20 21 nolu soketleri pompadan çıkan kablo ile dene. Water pump yazıyor bu soketler.
-
Linki kopyala googlede arattır,açılır.
-
tamamdır, kontrol ediyorum abi
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Whisper -- 24 Eylül 2024; 19:54:28 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X