Şimdi Ara

Toplama Laptop için bikaç cevap lütfen!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
609
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Dün bi konu açmıştım ve bjk__murat ve oogami arkaşalar başta olmak üzere yardımlarınızı esirgemediniz.Tekrardan teşekkür ederim ve tekrar yardımlarınızı bekliyorum.
    Eğer masaüstü alırsam sistemim hazır gibi ancak bi alternatifim daha var.Alienware sitesinden istediğimiz laptopu seçip özelliklerini kendimiz ekleyebiliyoruz.Yani toplama laptop yapmaya çalışacam.Dell yetkilisiyle görüştüm dedi sen seçimlerini yaz biz sipariş veririz.Site bu.

http://www.dell.com/us/p/alienware-18/pd.aspx

Ben 18,4'' lik olanını seçtim.2099 dolardan başlayan fiyatlı olanı seçtim.Seçtiğim özelliklerde beraber 2300 dolara çıktım.Özellikler şunlar.
    i7 4700 işlemci
    16 gb ram
    750gb hdd+ 64 gb ssd
    Ekran kartı gtx765m 2gb sli

Ancak ekran kartında kararsız kaldım.gtx770m 3 gb sli seçeneğide mevcut fakat 450 dolar fark ediyor.Bende adama şöyle dedim ben seçeneklerde olmamasına rağmen sli değilde tek bir tane gtx 770m 3 gb koyabilirseniz iyi olur.Şimdi asıl sorum şu tek bir tane gtx770m 3gb mı yoksa dual gtx765m sli 2 gb lık arasında hangisi daha iyidir.Birde seçtiğim özellikler nasıl sizce.Fiyatı uygun söylerse siparişi vermeyi düşünüyorum.Uygun olmazsa da dün verdiğiniz tavsiyeler ışığında toplama masaüstü dizecem.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maimelek -- 17 Eylül 2013; 11:15:58 >

• Tavsiye lütfen yardımlarınızı bekliyorum

dual GTX765M sli 2GB
    tek GTX770m 3GB

hangisi daha performanslı olur.Birde sistem nasıl sizce.ramden kısıp başka bişeye aktarayımmı?
  • maimelek M kullanıcısına yanıt
    Rami 8e çek. Ssdyi artır.

Tek kart her zaman daha iyidir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gtx765m sli daha iyi olur ama bu aletin maliyeti vergisi,kargosu derken 10000tl'yi bulur.

• ssd seçeneği 64 gb dan fazla yok malesef ama 64 de bana yeter.
    18,4'' lik modelde sadece sli ekran kartları mevcut.ben dual gtx765m sli 2 gb lık ve gtx770m sli 3 gb lık seçenekler mevcut fakat ben tek gtx770m 3 gb istedim inşallah koyarlar.
    tek ekran kartlı gtx770m 3 gb lık seçenek 17,3'' lik modellerde mevcut.yukarıdaki seçeneklerin aynısı tek ekran kartlı gtx770m 3 gb lık ama 17,3'' lik model ise 2100 dolara denk geliyor.
    Ancak gönlüm 18,4'' lik modellerden yana.tek ekran kartı daha iyidir diyosunuz da performans farkları çokmudur acaba.sli koymalarının sebebi ne olabilir.tek ekran kartından ne esksisi yada ne artısı vardır.
  • Aynen ya nedir bu ram meraki zaten su an 8gb her seye yeter 16 32 gereksiz ha derseniz server kasa olacak haklisiniz derim ki yinede fazla 32

• quote:

Orijinalden alıntı: crashday

gtx765m sli daha iyi olur ama bu aletin maliyeti vergisi,kargosu derken 10000tl'yi bulur.

Yok o kadar bulmuyormuş.Dedim bana fiyat verin.Yetkili kişide dedi çok fark gelmez üstüne.Seçtiğim makine 2300 dolar yani 4600 tl.5000 e kadar yolu var.100-200 tl fazla olursa ramden biraz kısarım.daha fazla olursa zaten almam.ama inşallah istediğim fiyata mal olurda iyi bi masaüstü gibi çalışan makinem olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Just4ForMe

Aynen ya nedir bu ram meraki zaten su an 8gb her seye yeter 16 32 gereksiz ha derseniz server kasa olacak haklisiniz derim ki yinede fazla 32

Ram konusunda kafamda şu var.Şimdi bazı laptoplarda (mesela macbook pro retinalı) sonradan herhangibir ilave yapılamıyor.Alienware de bu varmı yokmu onu bilemiyorum.ilerde değiştirme fırsatım olmaz diye 16 gb yaptım.yoksa 8 gb nin yeteceği aşikar.ram meselesi çok sorun değil ekran kartlarını seçemiyorum bi türlü.17,3'' lik gtx770m 3gb mı yoksa 18,4'' lik dual gtx765m sli 2gb modelimi.
    18,4'' lik modele tek gtx770m 3gb lık seçenek söyledim ama olurmu olmazmı bilmiyorum.sli daha iyi derseniz 18,4'' lik model çok cazip geliyor bana (parası uyarsa tabi).

• quote:

Orijinalden alıntı: maimelek

quote:

Aynen ya nedir bu ram meraki zaten su an 8gb her seye yeter 16 32 gereksiz ha derseniz server kasa olacak haklisiniz derim ki yinede fazla 32

Ram konusunda kafamda şu var.Şimdi bazı laptoplarda (mesela macbook pro retinalı) sonradan herhangibir ilave yapılamıyor.Alienware de bu varmı yokmu onu bilemiyorum.ilerde değiştirme fırsatım olmaz diye 16 gb yaptım.yoksa 8 gb nin yeteceği aşikar.ram meselesi çok sorun değil ekran kartlarını seçemiyorum bi türlü.17,3'' lik gtx770m 3gb mı yoksa 18,4'' lik dual gtx765m sli 2gb modelimi.
    18,4'' lik modele tek gtx770m 3gb lık seçenek söyledim ama olurmu olmazmı bilmiyorum.sli daha iyi derseniz 18,4'' lik model çok cazip geliyor bana (parası uyarsa tabi).

Bence sonradan ekleme yapiliyordur her turlu. Ama iciniz rahat etmezse bir sorun veya 16 lik alin rahat etsin kafaniz, onun disinda bakildiginda sli daha cazip gorunsede her zaman teorideki gibi olamayabiliyor cift ekran kartlarinin performansi hani driverinden tutunda oyun optimizasyonuna kadar etkiliyor buda sıkıntılı iş o yüzden oluyorsa alabiliyorsaniz tek kartta diretin olmazsa sli yapin

• Toplama masaüstü pc alsan o kadar tutmaz..
    Hem okadar küçük ekranda oyun oynamak var bide 27 inch de oynamak var.Bence masaüstü toplayın,Bütçenizde fazla sanırım,tavsiyem masaüstüdür.
  • quote:

quote:

quote:

Bence sonradan ekleme yapiliyordur her turlu. Ama iciniz rahat etmezse bir sorun veya 16 lik alin rahat etsin kafaniz, onun disinda bakildiginda sli daha cazip gorunsede her zaman teorideki gibi olamayabiliyor cift ekran kartlarinin performansi hani driverinden tutunda oyun optimizasyonuna kadar etkiliyor buda sıkıntılı iş o yüzden oluyorsa alabiliyorsaniz tek kartta diretin olmazsa sli yapin

Ram konusu kolay 100 dolar zaten.keşke tek derdim bu olsaydı.18,4'' inçlik modellerin hepsinde sadece sli seçeneği mevcut.umarım isteğimi yaparlar.belki daha ucuza mal olur.17,3'' lik modellerde güzel ama gönlüm hep 18,4'' lik modellerde kalacak.o yüzden tek ekran kartlıyı diretecem olmazsa sli modelli 18,4'' lik olanı alacam.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Ram konusu kolay 100 dolar zaten.keşke tek derdim bu olsaydı.18,4'' inçlik modellerin hepsinde sadece sli seçeneği mevcut.umarım isteğimi yaparlar.belki daha ucuza mal olur.17,3'' lik modellerde güzel ama gönlüm hep 18,4'' lik modellerde kalacak.o yüzden tek ekran kartlıyı diretecem olmazsa sli modelli 18,4'' lik olanı alacam.

1 1.5 inch pek etkilemez sonucta laptop 17.3de fazlasiyla yeter ama bence maceraya gerek yok yukaridaki arkadasin dedigi gibi masaustu dusunebilirsiniz ha dersen ben laptop seviyorum o zaman tamam

• quote:

Orijinalden alıntı: trktlh

Toplama masaüstü pc alsan o kadar tutmaz..
    Hem okadar küçük ekranda oyun oynamak var bide 27 inch de oynamak var.Bence masaüstü toplayın,Bütçenizde fazla sanırım,tavsiyem masaüstüdür.

Hocam doğru diyorsun.Zaten dün arkadaşların yardımıyla bi masaüstü sistemi hazırladım.bu Alienware olmazsa masaüstü alacam zaten.Ancak bu yola laptop için yola çıkmıştım ilk önce.istediğim laptopu bulamayınca masaüstüne dönmüştüm.şimdi fiyatı uygun gelirse bana Alienware alacam olmazsa masaüstü alacam.
    Çok fazla taşınabilirlik ihtiyacı hissetmesemde yinede 18,4 inçlik bi laptopla hem masaüstü ihtiyacımı karşılıyor hemde taşınabilirliğimi karşılıyor.
    açıkçası masaüstü dizersem hazırladığım sistem 3000 tl lik bir sistem.masaüstüne o kadar fazla para yatırmaya kıyamıyorum.Oyun konusunda haklısınız ama ben crysis, bf assasis creed gibi oyunları çok fazla oynamam (Arada heves edersem oynarım tabi).oynadığım oyunlar biraz makineye göre ezik kalacak ama wow kingdom online tarzı oyunlar.Hem oyun görselliği hemde taşınabilirlik açısından bu makina bana oldukça cazip geliyor.

o tarz oyunlar oynuyorsan sli almak mantıksız tek 770m fazlasıyla işini görür
  • quote:

Orijinalden alıntı: brsaltnc

Tek almak bende istiyorum ama işte 18,4'' lik modellerde sadece sli li seçenekler mevcut.benim öğrenmek istediğim hangisi daha iyidir.
    tek ekran kartı söyledim bakalım daha cevap gelmedi.
  • quote:

quote:

Tek almak bende istiyorum ama işte 18,4'' lik modellerde sadece sli li seçenekler mevcut.benim öğrenmek istediğim hangisi daha iyidir.

Hocam taşınabilir olduğu için aşılıyorsanız 18 inch pek taşınabilir değil yani
    Neyse ben iki kart seçeneği arasından 765 sli ı öneririm ileride driverlar ile çok iyi yerlere gelir pcniz gtx 770 tekten iyidir bence

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: GuKaMa

quote:

quote:

Neyse ben iki kart seçeneği arasından 765 sli ı öneririm ileride driverlar ile çok iyi yerlere gelir pcniz gtx 770 tekten iyidir bence

Hocam taşınabilirlik ayda en fazla 1-2 defa taşıyacam.yani 15 günde bir de taşımaya çok üşenmem.yani laptopu elime alıp hergün taşıma gibi bi derdim yok.
    tek kart takılabiliyorsa ve ucuza geliyorsa tek kart seçecem yoksa sli olanını seçecem.benim derdim hani sli olursa performans düşermi diye içimde bi şüphe kalmasın.umarım 5000 tl yi geçmez.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Hocam taşınabilirlik ayda en fazla 1-2 defa taşıyacam.yani 15 günde bir de taşımaya çok üşenmem.yani laptopu elime alıp hergün taşıma gibi bi derdim yok.
    tek kart takılabiliyorsa ve ucuza geliyorsa tek kart seçecem yoksa sli olanını seçecem.benim derdim hani sli olursa performans düşermi diye içimde bi şüphe kalmasın.umarım 5000 tl yi geçmez.

Sli olursa kesinlikle performans düşmez
    Ha bazı oyunlarda sorun çıkabiliyor o zaman devre dışı bırakırsınız 1 tanesini sonra açarsınız

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Sli olursa kesinlikle performans düşmez
    Ha bazı oyunlarda sorun çıkabiliyor o zaman devre dışı bırakırsınız 1 tanesini sonra açarsınız

Bakalım fiyat vermelerini bekliyorum.fiyat fazla gelirse 17,3'' lik modellerine bakacam.17,3'' lik modellerde tek kart gtx770m 3 gb var ve toplam 2000 dolara denk geliyor.olmazsa buna yönelirim.

Akıllıca düşün madem çok taşımayacaksın Masaüstü sistem kur şöyle 24 inç yada 27 inç güzel bir monitörle
    arasıra taşımak içinde internet video vs işini görcek 500 tl laptop çok var piyasada onuda arasıra kullanırsın buda sana 3500 civarına patlar 1500 tl cebinde kalır
    5000 tl laptopa vermek israftan başka bişey değil
    heleki laptopta misal gtx770m masaüstünün gtx650 sine ancak eşit gelir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brsaltnc -- 17 Eylül 2013; 19:45:58 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.