iyi günler arkadaşlar sistem önerilerinizi sürekli takip ediyorum, sayenizde az çok bir şeyler belirdi zihnimde. p3'lü dönemlerden sonra direk laptop dünyasına sıçradığım için pc toplama olayından epeyce uzaklaştım fakat emektar pavilionum beni daha fazla yorma üstahd diyor. pc toplamaya karar verdim, işe monitörle başladım (acer x233h) 2-3 ay içerisinde bir kasa toplamak istiyorum. direk bütün parçaları almayacağım için bütçe sınırım yok ama teknolojinin gelişim hızından ve bilinçsiz tüketici olma korkumdan dolayı bundan bilmem kaç sene sonra "yemeyip içmeyip toplamıştım şu makinayı al işte şimdi hesapmakinesinden farkı yok" demek istemiyorum beni 4-5 sene götürsün cebimi yakmasın pişman olmayayım diyorum yani ilerde kurmak istediğim cümle: beni uçurmadı ama istediğim yere götürdü. parçaları teker teker alacağım işlemci olarak amd düşünüyorum 4200 devirli 100gb lık laptoptan sonra 7200 devirli 320gb lık bir hdd bana yeter de artar bile, anakart hakkında derin endişelerim var ekran kartını sonra alayım diyorum ama onboard işine de pek güvenmiyorum "teknolojiyi nakite çevirmek yarışının aç gözlü firmaları nasıl onboard anakartları üretip ekran kartı parasını gözden çıkartabilmişler acaba ? yoksa bu anakartlar fos mu ?" soru balonları dolaşıyor zihnimde. ram'lerin de bin bir çeşidi çıkmış, soğutuculu falan çok garip geliyor bana görsem korkarım kesin. kasa kaç watt'lık almalıyım parçalar ne harcar hiç bilgim yok. yavaş yavaş araştıra araştıra alsam, her parçayı alırken "üzerine biraz daha koyayım bi üst modelini alayım" diyeceğim hem gözüm dönecek hem toplama sürecim çok uzayacak ki zaten; nete girebiliyorsun film de izliyorsun al bir oyun konsolu maliyeti az olur diyenleri zor bastırdım hedefi belirleyip şu işe bir an önce başlamak istiyorum.
uzattım sadete geliyorum bütçe olarak dört haneli rakamlar beni her zaman korkutmuştur yavaş yavaş toplamamın asıl nedeni de bu sanırım özellikle pavilion tecrübemden sonra, yazık ulan ile başlayan cümlelerimde korkunç bir artış var ama bu makineye değer derseniz acımam basarı kırbacı. pc karşısında olduğum zamanın çoğunu sözlük ve klonları emiyorlar, yeni monitörümle hd film zevkine kısa bir dalış yapıp çıktıktan sonra dvd-rip ile olan düzeyli ilişkime dönüş yaptım şimdilik memnunum, yapay zekaya karşı oynanan oyunları sevmem yanımdakini yendikten sonra dalga geçmek isterim yani üstün özellikler istemiyorum fakat gta4'ü kurup beğenmeyip silen dostlarımı da kıskanmıyor değilim. asıl endişem toparlama işlemi ama mühendis olmama ramak kalmışken iki elektronik devre beni yere yıkamaz diye düşünüyorum. bu arada ooppss, leon-x ve adını hatırlamadığım diğer cedaylara teşekkür ediyorum.
not: başlık ilgi çekici olsun diye seçilmiştir hatalıysa yamultabilirsiniz sadece 10 sene önce casper alma toplama al tavsiyelerini dinleyip bilgisayarcılara koşan saf arkadaşlarımızı anmak istedim.
dostum çok uzun yazmışsın.. sonuna gelinceye kadar başını unutuyor insan.. istediğin performanslı bir sistem sanırım.. amd tarafında da intel tarafında da alınacak parçalar az çok bellidir.. amd tarafında onboard ekran kartı bir dezavantaj değil bence.. çünkü oldukça güçlü çipsetlerine de onboard ekran kartı koyuyor.. ama intel tarafında onboard ekran kartı önermem..
senin de dediğin gibi parçaları tek tek almak yanılgıya düşürebilir o nedenle sistemi bütün olarak düşünmekte fayda var parçaları belirleyip alırsın.. bu arada kampanyaları falan takip edersin alternatif olabilecek uygun bişey varsa onları da kaçırmazsın..
başka bir konuda önerdiğim sistemi aynen yazayım..
quote:
Orijinalden alıntı: ooppss
örnek komple bir sistem yazayım.. ihtiyacın olan parçaları ve bütçeni yazarsan ona göre sistem önerileri gelir..eğer bütçene uyuyorsa aşağıda önerdiğim sistemi rahatlıkla alabilirsin..oldukça performanslı ve güncel bir sistemdir..
ihtiyacın olmayan parça varsa listeden çıkarırsın.. ben komple önerdim..kolay gelsin
teşekkürler ooppss performanstan çok fiyat/performans oranına takıntılıyım diyelim. önerdiğin sistem bana fazla...
sence f/p oranında alabileceğim en iyi amd işlemci hangisidir mesela AMD Phenom II 550 X2 iyi bir tercih olur mu ana kart olarak da verdiğin asus'u tercih edeceğim. ekran kartını daha sonra temin ederim. 320gb'lık hdd bana yeter ama önerdiğin 500lük de olabilir pek bi fiyat oynamıyor. 600w'lık kasa da bana fazla sanki.
İNTEL i5 750 2.66 GHz Quad Core Socket 1156 8MB Gigabyte P55-UD3R TEAM Xtreem Low Voltage 4 GB (2X 2GB) DDR3 1600 MHZ RAM CL7 TUL VTX 5850 SEAGATE 500 GB HDD SATA II NCQ 16 MB 7200 rpm XIGMATEK MİDGARD PURE BLACK EDİTİON KASA ( hepsiburada) 600W FSP EPSILON
novabilgisayar.com
4 haneli rakamlardan uzak durmak istiyosun uzun vadede iş görsün istiyosun ve fazla oyun düşkünü değilsin anladığım kadarıyla, daha ekonomik bişey istiyosan bence şöyle bişey alınabilir,
AMD Phenom II 965 X4 (3.4 GHz) 8MB 938p (amd nin en iyi işlemcisi, bunun c3 revizyonu geldimi türkiyeye bilmiyorum, ondan alman daha iyi olur) MSI 770-C45 AMD770/DDR3 1600MHz S+GL+16X 938pin HI-LEVEL 4 GB (2*2) 1600 MHz DDR3 Kit (Soğutuculu) PowerColor HD4770 512 MB 128Bit GDDR5 16X WD 320 GB 7200 RPM 16MB SATA2 WD3200AAKS Akasa ZEN Siyah ATX Kasa+450W PSU (AK-ZEN450-BKTK)
caneker parçaları teker teker alacağım için onboard anakart alıp ekran kartını sonraya bırakmak daha mantıklı geliyor önerdiğin kasa sanırım benim için yeterli psu'yu içeriyor, teşekkürler.
müşavir
quote:
not: başlık ilgi çekici olsun diye seçilmiştir hatalıysa yamultabilirsiniz sadece 10 sene önce casper alma toplama al tavsiyelerini dinleyip bilgisayarcılara koşan saf arkadaşlarımızı anmak istedim.
quote:
Orijinalden alıntı: MÜŞAVİR
Ben sadece başlığa bir cevap veriyim:
"'Toplama ' Marka Pc Var mı Ağabey"
Marka PC lerde zaten toplamadır.
Zaten bu marka söylemi cok sacma, insanlarımızın hala bu konuda ne kadar geri olduklarının göstergesidir.
Sanki x marka bir pc alınca, bütün parcalar bir bütün olarak x'in fabrikasında üretiliyo,r kalıp olarak cıkıyor sanıyorlar.
quote:
Orijinalden alıntı: dhye_bakmadan_asla
teşekkürler ooppss performanstan çok fiyat/performans oranına takıntılıyım diyelim. önerdiğin sistem bana fazla...
sence f/p oranında alabileceğim en iyi amd işlemci hangisidir mesela AMD Phenom II 550 X2 iyi bir tercih olur mu ana kart olarak da verdiğin asus'u tercih edeceğim. ekran kartını daha sonra temin ederim. 320gb'lık hdd bana yeter ama önerdiğin 500lük de olabilir pek bi fiyat oynamıyor. 600w'lık kasa da bana fazla sanki.
amd x4 925 Asus M4A785TD-V EVO a-data 2x2gb ddr III 1333 mhz Akasa ZEN Siyah ATX Kasa+450W LG 22X DVD-RW Siyah SATA
bunu toplayacağım monte ederken sorun yaşar mıyım ekstra bir malzemeye gerek olur mu ?
quote:
Orijinalden alıntı: dhye_bakmadan_asla
bunu toplayacağım monte ederken sorun yaşar mıyım ekstra bir malzemeye gerek olur mu ?
anakartin kitapcigi en ince noktasina kadar anlatir bi sorun yasayacagini zannetmiyorum...Ek bi malzemeye ihtiyacin yok... Bende kendim yaptim montaji, bi tek kasanin on kablo girislerinde arti eksi yazmamislar sadece ok koymuslar, oklu olan artidir diye dusundum, dogru dusunmusum, baska da takildigim bi yer olmadi...
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme