Şimdi Ara

(TOPLANDI) Oyun için sistem tavsiyesi lütfen (Asus Tuf 3070 ti kullanılacak) (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
252
Cevap
0
Favori
6.896
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    4pin girişler RGB oluyor ve bir iki b450m ve A320 anakartlar hariç tüm anakartlara var

3 pinli girişler ARGB oluyor buda RGB nin gelişmişi gibi düşünebilirsiniz ve çoğu b450 ve A320 anakartlarda yok ancak b550 lerde var

Bazı firmalar Xigmatek gibi fanlarını 6 pinli yapıyor ve bu 6pin için anakartta herhangi bir giriş bulunmuyor bu yüzden kontrolcü ile kontrol etmek zorunda kalıyorsunuz ve anakart üzerinden yazılım ile kontrol edilemez 6 pin olanlar

ARGB ve RGB olanlar yani 3 ve 4 pinler yazılım ile kontrol edilebiliyor iken 6 pinliler yazılım ile kontrol edilemez en azından ben öyle biliyorum

ML120 fanların girişlerine bakmadım ama iki kablo varsa ve biri 3 pin biri 4 pin ise anakartiniza uyar
    Gene 2 kablo varsa ve ikiside 4 pin varsa onuda bağlayabilirsiniz anakartiniza ancak tek kablo 6 pini baglayamazsiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mert Ali C -- 4 Eylül 2021; 20:25:18 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • muhtemelen M kullanıcısına yanıt
    Siz 360mm bir sıvı soğutucu da alabilirsiniz biraz araştırma yapayım uygun fiyata bulursam atarım
    Sarı kablolar sonradan alıp takılmıştır büyük ihtimal hatta onların bile RGB kişi çıkmış :)

Çoğu orta ve üst seviye MSI anakartlarda flash BIOS özelliği var bu özellik ile işlemci takmadan dahi bios güncellemesi yapabilirsiniz ve yanlış yüklerseniz ve bilgisayar açılmaz ise anakartin arkasindaki ufak bir tuşla tekrardan hatasız bir şekilde yükleme şansınız var o yüzden bunu dert etmenize gerek yok ayrıca B550 anakartlar 5. Nesil ile birlikte çıktı diye biliyorum yani güncelleme gerekmeden çalıştırabilirsiniz

Fan olarak hepsini aynı alsanız daha iyi olur tek yazılımdan tam uyumlu kontrol etmiş olursunuz hatta uyumlu ise arka fan olarak 140mm bir fanda takabilirsiniz

Sıvı soğutma olarak ben birazdaha araştırayım

Ayrıca kasanın rengi neydi soylediyseniz hatırlamıyorum da

• Sıvı soğutma olarak bir sitede tier list bulmuştum beyaz renk olarak lian li galahad Aio 360 da üstün soğutma performansı sunuyor diye biliyorum ve görünüşü de hoş beyaz rengi de var fiyat olarak Hepsiburada da siyah rengi 1700TL

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mert Ali C -- 4 Eylül 2021; 20:47:24 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mert Ali C

Sıvı soğutma olarak bir sitede tier list bulmuştum beyaz renk olarak lian li galahad Aio 360 da üstün soğutma performansı sunuyor diye biliyorum ve görünüşü de hoş beyaz rengi de var fiyat olarak Hepsiburada da siyah rengi 1700TL

Hocam renk olarak beyaz güzel uyar diyorsanız Lian linin beyaz modeli türkiyede yok hocam shop4tr sitesinde var ama onun da gelişi en iy ihtimalle 2 hafta:/

Performans olarak düşünürsek Arctic 360 Argbli model 1060 TL şu an. Aradaki farka değer mi ki? Hem ucuza kapatayım kasanın üstüne monte edeceğim için görsellik az olsa da olur:)

Aynı ürün sanırım, n11de yine QP satıcısından 1550 TL.

https://urun.n11.com/sogutucu-ve-fan/lian-li-galahad-360-siyah-rgb-islemci-sivi-sogutucu-P489716254

Yabancı forumlarda pek bir performans farkı oluşmaz hangisi hoşunuza gider aklınıza yatarsa onu alın diyorlar fiyat farkına değmezmiş gibi duruyor sadece beyaz eenk isterseniz diye bir öneri sundum

• quote:

Yabancı forumlarda pek bir performans farkı oluşmaz hangisi hoşunuza gider aklınıza yatarsa onu alın diyorlar fiyat farkına değmezmiş gibi duruyor sadece beyaz eenk isterseniz diye bir öneri sundum

-Hmm o zaman düşüneyim sanırım arctic 360 ya da sığacaksa 280i yapıştırayım(TOPLANDI) Oyun için sistem tavsiyesi lütfen (Asus Tuf 3070 ti kullanılacak) 

Araştırayım bakayım 280 ile 360 arasında bariz bi fark yok gibi şimdilik gördüğüm üzere. Radyatör kalınlığı 360ın daha inceydi sanırım tekrar bakayım belki riske atmay değmez kalınlık konusunda, ki ama yine de 280de sıkıntı cıkmayacak gibi ( 360 olan en uygun amazon türkiye almanya satıcısında var 9 gün sonra diyor ama olsun artık o kadarcık)

-Fan olarak da ml120 3pack + 1 adet alırım öyleyse dediğim gibi.

-Biosu anladım flash bellek ile hiç sistemi kurmadan sadece psu ile halletmeye çalışırım artık, videolarda forumlarda vs gördüm sıkıntı çıkmaz sanırım.

Herşey için teşekkürler hocam, parça alım kısmında sona yaklaşıyorum :))

Fark yok ancak fiyat farkı azsa genede 360 alın derim hiç değilse görünüş olarak tam oturur oraya 280 in sağ tarafında 1 fanlik boşluk kalacak 280 alırsanız

• quote:

Fark yok ancak fiyat farkı azsa genede 360 alın derim hiç değilse görünüş olarak tam oturur oraya 280 in sağ tarafında 1 fanlik boşluk kalacak 280 alırsanız

Mantıklı hem yer de var üstte hazır, yani kasa da geniş üstte 360'a kadar destekleniyorsa bize de kullanmak düşer (TOPLANDI) Oyun için sistem tavsiyesi lütfen (Asus Tuf 3070 ti kullanılacak) (TOPLANDI) Oyun için sistem tavsiyesi lütfen (Asus Tuf 3070 ti kullanılacak) 

• @Mert Ali C Hocam çok özür dilerim iyice araştırmadan atlamışım allahtan farkettim. Arctic 280 de 360 da kalınlıktan dolayı 5000D'nin yukarısına sığmıyor anakartın bazı slotlarını kapatıyor. Bir yerde daha gördüm donanımhaberde hatta. En iyisi başka soğutucu alacağım :((

Dediğiniz lian li'y imi alsam 1550 TLye? Yarın da yazsanız olur en erken yarın sipariş vereceğim.

(Bilgi: Biryerde gördüm adam üstteki toz filtresini çıkarıp 360lık olanı sokmuş sadece en üstte ızgara kalmış ama onu da tercih etmem:)) Son resimde o var)

(TOPLANDI) Oyun için sistem tavsiyesi lütfen (Asus Tuf 3070 ti kullanılacak)

Toz filtresini çıkarıp yapan:

Bir test buldum bu soğutucu hakkında diğerleri ile karşılaştırmaları var 14. Dakikadan sonra

ayrıca toplam kalınlık 52-53mm olduğu yazıyor bir sitede artic için 63mm diyor yani yaklaşık 10mm fark var karar sizin

Gamers Nexusyoutube
    Lian Li Galahad AIO 360 & 240 Review vs. Arctic Liquid Freezer, EK AIO, Noctua CPU Coolers
    https://www.youtube.com/watch?v=2FTtBHKMOAM&feature=youtu.be

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mert Ali C -- 5 Eylül 2021; 3:11:55 >

Bir kaynak daha vereyim detaylı karşılaştırmaları olan alttada yorumlar var bakabilirsiniz

https://www.silicone-forum.com/konu/lian-li-galahad-360-vs-arctic-liquid-freezer-ii-360.1416/

• Mert Ali C M kullanıcısına yanıt

Teşekkür ederim. Bütçe bu civarlarda baska da olabilir tabi. Bunların kulvarında baska marka vs varsa hepsine birden bakabilirim.

Misal corsairin h150i 2000 civarı ve arctic kadar iyi değil ya da kafa kafaya. Belki de corsairin en iyisi, h100i h115i görfüm 150 iyidr diye mantık yürüttüm. Velhasıl corsair elenebilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Mümkünse tam olarak anakartı takip ne kadar boşluk kaldığını ölçün bir bütçe belirleyin ve yeni konu açın çünkü hava soğutma olunca bir iki seçenek oluyor genelde ancak sıvı soğutma çok değişiyor boyut vs konularda
    Örneğin arctic daha iyi ancak çok kalın bu yüzden oturmuyor kasaniza

• quote:

Mümkünse tam olarak anakartı takip ne kadar boşluk kaldığını ölçün bir bütçe belirleyin ve yeni konu açın çünkü hava soğutma olunca bir iki seçenek oluyor genelde ancak sıvı soğutma çok değişiyor boyut vs konularda
    Örneğin arctic daha iyi ancak çok kalın bu yüzden oturmuyor kasaniza

Olabilir mantıklı, anakartı statikten elektrikten korktugum için torbasından cıkarmak istemedim ama mecbur artık. Lian li için de belki 1 cm kurtarmayacak.. Ne soğutucularmış yalnız mid tower büyük kasalar bile yetmiyor..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Normal bir sıvı soğutma radyatör kalınlığı 27-28mm civarında ve lian li modeli de 27mm boyutunda yani uyar diye tahmin ediyorum fanlar ise 25mm sabit zaten

• quote:

Orijinalden alıntı: lecnotr

Bu söylediğim durum psunun anakartı beslemesiyle alakalı, psu marka model yazarsan kontrol edelim.

edit: üst msjda model yazıyormuş, corsair mx750 yi aldı isen o modelde söylediğim bağlantı bulunmakta. (2 adet EPS/ATX12V 8-pin (4+4)).

Şimdi işin içine girince anladım hocam :) Anakartımda 8pin ve 4 pinlik 2 Cpu power girişi var. E bendeki psuda dediğin gibi 2 adet 4+4lük kablo var. Sadece 8liği taksam yeterli değil mi? İkinci kablonun tek 4lük soketi ile tek kalan 4lük girişi mi dolduracagım yani?

Edit: Sormak istediğim psu seçerken neye dikkat et ve ardından 2. sorum da tamam senin psu'da varmış dediğiniz neydi? :) Yani şu pinlerin dolması lazım, ardından da tamam varmış sen o pinleri o kablolarla şöyle monte edeceksin dediğin yeri soruyorum

Edit2: Buldugum çoğu yerli yabancı kaynakta genel olarak anakarttaki o 8pin'e extra olan 4 pini de doldurmana gerek yok diyorlar. Anca aşırı overclock yapacaklar belki diye denmiş.

Sizin bildiniz var mı hocam konuyla ilgili? @Mert Ali C

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muhtemelen -- 8 Eylül 2021; 21:4:41 >

Benim sistemde sadece tek 4 pin var o yüzden bilgim yok malesef

• quote:

Benim sistemde sadece tek 4 pin var o yüzden bilgim yok malesef

Sıkıntı yok, 8 pinle hallederim(TOPLANDI) Oyun için sistem tavsiyesi lütfen (Asus Tuf 3070 ti kullanılacak) 

Hocam seyde takıldım da benim kasanın arkasında 3 tane ssd trayi var. Onlar extra ssdler için değil mi yani ben zaten ssd'yi anakarta monte edeceğim? Anakartı tanımadan önce kasadaki ssd yerlerini gördüm, sandım ki ssdimi oraya takıp kablo ile anakarta bağlayacagım.

Bendeki Anakartta 2 tane m2 ssd yuvası var.

Aşağıdaki tahminlerim doğru mu?

Masaüstü pclerde eğer tek ssd kullanılacaksa önce anakartın slotuna takılır. Çünkü en hızlı veriyolu onda var suan bendekinde. 2. depolama aygıtına gelirsek:

A) Ya ssd alıp 2. m2 ssd slotuna takacagım. (Tabi yer vs olursa)

B) Ya yine ssd alıp kasaya monte edeceğim ve sata ile anakarta bağayacağım. Ama veriyolu sata oldugu oldugundan A sıkkı kadar hızlı olmaz.

C) Ya da HDD alacagım, kasaya monte edeceğim hdd yerine. Hdd'yi de sadece SATA ile anakarta bağlayabileceğim.

M2 SSD Ler için özel slot var zaten sizinki de M2 o yüzden siz anakarttaki ilk slota monte etmeniz gerekiyor

Kasadaki SSD slotları Sata SSD Ler için onlarda en fazla 500-500 okuma yazma hızı oluyor sata olduğu için sata kablosu ile bağlanır boyutlari ise 2.5 inç yani harddiskin bir küçük boyu yani laptoplardaki harddisk boyutunda

HDD bildiğiniz klâsik harddisk zaten sata kablolari ile bağlanır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mert Ali C -- 9 Eylül 2021; 0:11:41 >
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.