< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
(TOPLANDI) Oyun için sistem tavsiyesi lütfen (Asus Tuf 3070 ti kullanılacak) (2. sayfa)
-
-
-
-
Sorun değil size yardımım dokunduysa ne mutlu bana
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
12 gb vram altı ve 8 çekirdek işlemci altına yapılan tüm yatırımlar günü kurtarır sadece.
işlemci testi, 4k da değil 360p de yapılır. 360p'den yüksekte işlemci testi yapan kimseyi ciddiye almayın.
6 core işlemciler yeni nesilde 45 fps'in üstünü göremeyecek, şimdiden mcs ve metro exodus enhanced'de yamuldular.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Anarsist_ -- 8 Ağustos 2021; 3:38:10 > -
quote:
Orijinalden alıntı: Mert Ali C
Sorun değil size yardımım dokunduysa ne mutlu banaHocam selamlar, geri dönebildim nihayet :)) 1 haftalık izindeyim şu işi halledeceğim artık iyice araştırıp :D Yukarıdaki arkadasın dediği gibi 6 çekirdekli cpu şimdilik iyi ama misal 2022-23 yılında çıkacak oyunlar açısından 8 çekirdeğe göre iyi olmayacaksa intel de düşünebilirim. İşlemciden basladım arastırmaya sonra anakarta gecerim. İşlemci olarak kötüden iyiye sıralayabileceğimiz en çok bakılan site ne acaba? önceden notebookcheck çok iyiydi orayı biliyorum bi tek.
-
6 cekirdek oyun açısından şu anda 2k çözünürlükte zaten fazlasıyla yeterli ancak 8 çekirdek daha iyi olur çoklu işlem için vs çok daha iyi olur bu yüzden bütçeniz var ise 8 çekirdek alın
Site olarak bahsettiğiniz siteyi bilmiyorum
quote:
6 cekirdek oyun açısından şu anda 2k çözünürlükte zaten fazlasıyla yeterli ancak 8 çekirdek daha iyi olur çoklu işlem için vs çok daha iyi olur bu yüzden bütçeniz var ise 8 çekirdek alın
Site olarak bahsettiğiniz siteyi bilmiyorumAynen şimdi intel işlemcilere bakıyorum da hocam 10700.. ve 11700.. modeller var tercih edebileceğim anladığım (düz 700 var, f var, k var, kf var). Aralarındaki sıralama nasıl onu arıyorum şimdi
-
F Modelleri kendiliğinden ekran kartı olmayan modeller
10700F
11700F
Hiçbirsey yazmayan modeller ekran kartlı modeller
10700
11700
K olan modeller kilit çarpanı açık ve birazdaha performansı yüksek modeller
10700K
11700K
KF olan modeller kilit çarpanı açık ve ekran kartsız modeller
10700KF
11700KF
quote:
F Modelleri kendiliğinden ekran kartı olmayan modeller
10700F
11700F
Hiçbirsey yazmayan modeller ekran kartlı modeller
10700
11700
K olan modeller kilit çarpanı açık ve birazdaha performansı yüksek modeller
10700K
11700K
KF olan modeller kilit çarpanı açık ve ekran kartsız modeller
10700KF
11700KFTeşekkür ederim cevabınız için. Bana en uygun 10700f alabilirsem 11700f gözüküyor. İntelin sitesinden de baktım demin linki asağıda attım, k'lar hız aşırtma yapabiliyormuş ama benim zaten hız aşırtma ile işim olmaz, yalın performansı aradaki fiyat farkına değecekse anca düşünebilirim. Düz 10700 yazanların kartlı oldugundan emin misiniz sitede belirtmemiş? Yalnış anlaşılmasın tabi güvenmediğimden değil olur ya küçük bi bilgi sonucta gözden kaçar)
ıntelIntel® Oyun İşlemcileri ve İsimlerin Açıklamasıhttps://www.intel.com.tr/content/www/tr/tr/gaming/resources/gaming-processor-names.html
-
İçinde entegre bir gpu bulunuyor bu entegre gpu lar harici bir ekran kartınız yok ise elinizdeki ramden genelde 1-2gb ini kendine ayirip görüntü vermeye yarar şu anda 2GB lik GT 730 seviyesinde gpu performansı veriyorlar
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mert Ali C -- 15 Ağustos 2021; 16:9:40 >
-
quote:
İçinde entegre bir gpu bulunuyor bu entegre gpu lar harici bir ekran kartınız yok ise elinizdeki ramden genelde 1-2gb ini kendine ayirip görüntü vermeye yarar şu anda 2GB lik GT 730 seviyesinde gpu performansı veriyorlarAnladım. Şu anki msi notebook'umda da intel i7 entegre işlemci ve gtx780m var. Power ışığı beyaz yanıyorken entegreyi, kırmızı iken 780i kullanıyor diye okumuştum aldıgımda. Masaüstünde genelde beyaz yanıyor. Oyun açınca kırmızı oluyor. Belirteyim dedim belki o da arada entegre kartı kullanıp hariciyi yormuyordur :))
-
Laptoplar hakkında pek bi bilgim yok ama laptoplarda öyle olabilir
Masaüstünde harici kart takiliyken siz özel ayarlama yapmazsanız devamlı harici kartı kullanır
-
mATX dedikleri micro ATX ATX yada mATX alabilirsiniz bütçe ve tercih meselesi
Marka olarak Asus MSI Gigabyte bilindik markalar ancak her modeli iyi değil bunların belli Modelleri alınmamalı hangi model iyidir derseniz intelde bilgim yok ancak biraz bakayım kimler ne öneriyor
Bütçe nedir anakart için?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mert Ali C -- 15 Ağustos 2021; 17:44:3 >
quote:
mATX dedikleri micro ATX ATX yada mATX alabilirsiniz bütçe ve tercih meselesi
Marka olarak Asus MSI Gigabyte bilindik markalar ancak her modeli iyi değil bunların belli Modelleri alınmamalı hangi model iyidir derseniz intelde bilgim yok ancak biraz bakayım kimler ne öneriyor
Bütçe nedir anakart için?İtopyadaki B560 fiyatlarına bakıyorum (bu arada 11700f alacagım için 550 değil 560 almak lazımmış). Skalayı bilmiyorum ama 2500a da var 560lar. Daha iyi olacaksa olacaksa 2500 verebilirim. Bir de intel olacaksa demişsiniz ya anakartın chipseti mi intel? Mesela intel işlemci için intel chipset anakart mı alıyoruz? Diğer bi sorum da 560dan sonraki A, G, F vb harfler ne acaba:))
-
Intel işlemci için Intel chipsetli
AMD işlemci için AMD chipsetli anakart almanız gerek ayrıca bunların soket yapıları var örneğin 10 veya 11. Nesil Intel işlemci alacağınız için 1200pinli sokete sahip bir anakart almanız gerekiyor
AMD ryzen serisi alsaydiniz AM4 soketli anakart almanız gerekmekte
Intelde size tavsiyem B560/Z490/Z590 chipsetli anakart almanız olur
Araştırmama göre genel olarak MSI Z590 A PRO modelini önerenler gördüm
Ayrıca biraz baktım 11700F ile Ryzen 7 5800x karşılaştırmaları da AMD daha önde video atacağım sonda
Fiyat farkı olarak 11700f 400tl daha ucuz ama anakart olarakta AMD daha ucuz yani ikisi de anakart+ işlemci 5500tl civarı ediyor
Aynı fiyata ben olsam AMD alırdım ama tercih sizin
https://www.youtube.com/watch?v=Obqsna80IOQ&feature=youtu.be
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X