Aynen abi o şekilde yapayım. O zaman şimdilik daha iyi çıkana kadar ya bu: Ya da diğer arkadasın dediği olabilir. |
(TOPLANDI) Oyun için sistem tavsiyesi lütfen (Asus Tuf 3070 ti kullanılacak) (8. sayfa)
-
-
Hocam şu önerildi:
www.itopya.comCORSAIR HX750 750W Yüksek Performans 80 Plus Platinum Full Modüler PSU | ITOPYAhttps://www.itopya.com/corsair-hx750-750w-yuksek-performans-80-plus-platinum-full-moduler-psuArkadasın mesaj linki:
https://forum.donanimhaber.com//mesaj/yonlen/150219586
Bir kişi daha özel mesajda x570 olsa daha iyi olurdu demiş
https://www.hepsiburada.com/msi-mag-x570-tomahawk-wifi-am4-ddr4-4600-mhz-oc-2x-m-2-usb-3-2-hdmi-rgb-atx-anakart-p-HBV00000VSDUP
-
Forum çok ilginç bir yer olmaya devam ediyor.
2k monitöre 5800x önerenler mi dersin ilginç. 10400f al geç yeter paran cebinde kalsın. 10400f den yukarısı 2k için gerçekten çok çok gereksizzz.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
PSU ucuzsa oda alınabilir bende link açılmıyor fiyatına bakmadım
Anakart olarak aynı fiyat olsalardı ikisininde + ve - yanlarını yazıp seçimi sana bırakacaktım ancak fiyat farkını haketmiyor x570 Tomahawk
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: Mert Ali C
PSU ucuzsa oda alınabilir bende link açılmıyor fiyatına bakmadım
Anakart olarak aynı fiyat olsalardı ikisininde + ve - yanlarını yazıp seçimi sana bırakacaktım ancak fiyat farkını haketmiyor x570 TomahawkX570 tomahawk hepsiburadada 2090tl'ye alabiliyorum şu an (2240 eksi 150 tl kod ile)
-
O şekilde düşünürseniz b550 Gaming carbon eifi 1800tl 150 kod ile 1650 TL ye geliyor
quote:
O şekilde düşünürseniz b550 Gaming carbon eifi 1800tl 150 kod ile 1650 TL ye geliyorTabi aynen, o zaman b550 gaming carbon kesin karar mı şimdi?:))
-
Basitçe farklarını yazarsam x 570 in avantajı 2 tane PCI 4.0 destekli ekran kartı girişi var ama b550 de 1 4.0 birde 3.0 var
Aynısı SSD içinde geçerli x570 de 2 tane Gen4 M2 SSD girişi var b550 1 tane gen4 bir tane gen3 var
Bildiğim kadarı ile x570 in bios menüsü daha gelişmiş
B550 nin bios menüsü o kadar gelişmiş değil
B550 ram hız potansiyeli daha yüksek ama hızlarda kullanacağınızı sanmam
Fiyat farkına degecegini düşündüğünüz bir özellik varsa seçiminizi yapın
quote:
Basitçe farklarını yazarsam x 570 in avantajı 2 tane PCI 4.0 destekli ekran kartı girişi var ama b550 de 1 4.0 birde 3.0 var
Aynısı SSD içinde geçerli x570 de 2 tane Gen4 M2 SSD girişi var b550 1 tane gen4 bir tane gen3 var
Bildiğim kadarı ile x570 in bios menüsü daha gelişmiş
B550 nin bios menüsü o kadar gelişmiş değil
B550 ram hız potansiyeli daha yüksek ama hızlarda kullanacağınızı sanmam
Fiyat farkına degecegini düşündüğünüz bir özellik varsa seçiminizi yapınTeşekkür ederim. Çok anlamıyorum ama ekran kartı zaten bir adet benim, ssd bakımından b550nin slotları benim için yetersiz olsa zaten uyarırdınız, biosla da işim yok. O zaman B550 tamamdır hocam sağolun tekrardan:))
İşlemci siparişi geçtim.
Ram Siparişi Geçtim.
Anakartı da geçerim.
PSU itopyadan gececeğim hem 135mm fan hem platinium sertifikalı hem de 1000tl. Kargo ortal olsun diye arkadasın önerdiği ssd'yi alırsam oradan beraber alacagım. Ya da işte ssdyi samsung 970 evo filan alırım bakınayım biraz değecek mi..
Valla allah razı olsun ya hakkınız ödenmez..
-
quote:
Orijinalden alıntı: muhtemelenYok estağrifullah siz kusura bakmayın asıl. Öneri istenir alınır gerisini kendin arastırılır geçilir, ben bilmediğim için ben baya baya yapıştım kaç gündür. Anakart, işlemci, bu attığınız ram bunları bu akşam sipariş geçerim. Hatta psuyu da vereblirim. Diğer gruba da ssd ve psu'yu bunları veriyorum okey midir gibisinden sorarım. Ama ssd konusunda kararsızım, sanki iki ssd lükse kaçacak benim için. Yanlış anlamayın sorguluyorum ama hakikaten 1 tb tek ssd alıp geçsem kullansam şimdilik kötü bi seçim m olur? Yer var diye 3 hadi max 5 oyun tutarım tek seferde zaten. Çok doldurmamaya çalışırım.
Alıntıları GösterÖnceki kasamda crucial ballistix 3000mhz ve msi b550 carbon wifi kullanmıştım, anakart ve ramle ilgili sorun olursa yardımcı olabilirm. Çok severek kullandığım bir karttı. Ramlari oc ile 3800mhz cl 14 e kadar çıkmıştı.
-
quote:
Orijinalden alıntı: lecnotrÖnceki kasamda crucial ballistix 3000mhz ve msi b550 carbon wifi kullanmıştım, anakart ve ramle ilgili sorun olursa yardımcı olabilirm. Çok severek kullandığım bir karttı. Ramlari oc ile 3800mhz cl 14 e kadar çıkmıştı.
Alıntıları GösterÇok tesekkür ederim. Aklımda olsun, birsey olursa danışayım. Aşırtmalar neden yapılıyor yani misal oyunda fps artışı olsun diye ya da yavas çalıştıgınızı hissettiğiniz uygulama vs arttırmak için mi? Siz neden tercih ettiniz öyle diyeyim yani memnundunuz ama daha hızlı çalışsın diye mi tam anlatamadım ama.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Oc potansiyeli olunca insan biraz dokunmak istiyor. Amd işlemcileri biliyorsunuz stock kullandığınızda ısıları inanılmaz seviyelere geliyor, ısı artışı performans olarak uzun kullanımda kayıplar yaşatıyor. Volt ve sabit bir hz ye ayarlandığında stabil ve daha performanslı oluyor. Örneğin işlemci tam yük 74 derecede çalışmakta diye varsayalım, güzel bir o/c ile (fps düşüşü yaşamadan bazen artışı bile olmakta) 68 civarına indirebilirsiniz. Birde tam tersinde (undervolt denilen) volt düşürüp küçük kayıplarla -belki kayıpsız- hedef az ısınma şeklinde yapabilirsiniz. Ben ilk başlarda performans yükseltme odaklı uğraşmıştım, hevesim geçince performans kayıpsız daha soğuk sistem anlayışıyla volt düşürme işlemleri yaptım. Ekran kartı ve işlemciyi undervolt şeklinde kullanmıştım. Ramler konusuda aynı şekilde oc ile biraz performans artışı sağlanabiliyor. Amd işlemci için kesinlikle manuel volt, hz, çarpan ayarlamanızı kesinlikle tavsiye ederim. Çeşitli konularda neleri nasıl yapılacağını işlemci modelinize göre arayıp bulabilirsiniz. Oc yi anlatmak çok uzun sürer hazır bir sürü konu mutlaka vardır, hiç bilginiz yoksa bu işleri seviyorsanız kendiniz merak edip araştırırsanız sizin için daha yararlı olur.
-
quote:
Orijinalden alıntı: lecnotrOc potansiyeli olunca insan biraz dokunmak istiyor. Amd işlemcileri biliyorsunuz stock kullandığınızda ısıları inanılmaz seviyelere geliyor, ısı artışı performans olarak uzun kullanımda kayıplar yaşatıyor. Volt ve sabit bir hz ye ayarlandığında stabil ve daha performanslı oluyor. Örneğin işlemci tam yük 74 derecede çalışmakta diye varsayalım, güzel bir o/c ile (fps düşüşü yaşamadan bazen artışı bile olmakta) 68 civarına indirebilirsiniz. Birde tam tersinde (undervolt denilen) volt düşürüp küçük kayıplarla -belki kayıpsız- hedef az ısınma şeklinde yapabilirsiniz. Ben ilk başlarda performans yükseltme odaklı uğraşmıştım, hevesim geçince performans kayıpsız daha soğuk sistem anlayışıyla volt düşürme işlemleri yaptım. Ekran kartı ve işlemciyi undervolt şeklinde kullanmıştım. Ramler konusuda aynı şekilde oc ile biraz performans artışı sağlanabiliyor. Amd işlemci için kesinlikle manuel volt, hz, çarpan ayarlamanızı kesinlikle tavsiye ederim. Çeşitli konularda neleri nasıl yapılacağını işlemci modelinize göre arayıp bulabilirsiniz. Oc yi anlatmak çok uzun sürer hazır bir sürü konu mutlaka vardır, hiç bilginiz yoksa bu işleri seviyorsanız kendiniz merak edip araştırırsanız sizin için daha yararlı olur.
Geç döndüm kusura bakmayın, çok tesekkür ederim. Yani sadece performans artışı için değil daha serin ve stabil çalışması için de yapıldıgını öğrendim. Sistemi toplayayım kullanmaya başlayayım sonra bu konulara da bakayım
-
incehesap gaming gecesi özel şu psu iyi fiyata düşmüş asus rog 750G
https://www.incehesap.com/asus-rog-strix-750g-750w-full-moduler-gaming-power-supply-fiyati-49143/
Edit: 850-900TL civarına inmişti indirim bitti şu anda bu alınmaz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mert Ali C -- 21 Ağustos 2021; 2:8:46 > -
Genelde daha fazla FPS almak için yada paradan tasarruf ederken performanstan ödün vermemek için yapılıyor
Örneğin benim sistemim eski ve oyunlarda yetersiz olduğu için overclock yapmıştım çünkü 2.50ghz işlemci hızı düşük kalıyor artık 667mhz ramden bahsetmiyorum bile :)
Örnek vermek gerekirse ryzen 5 1600AF modeli ile Ryzen 5 2600 modeli arasında çok çok az bir fark var 3-5fps civarında hatta aynı işlemciler sadece 2600 modelinin GHz hizi bı tık yüksek yani fabrikadan hız asirtilmis versiyon da denebilir
Siz 2600 işlemcisine 100-150 TL daha fazla para vermek yerine 1600AF alıp basit bir overclock ile 2600 den daha güçlü bir işlemci haline getirebilirsiniz buda hem cebinizde para kalmasına hem aynı hatta belki daha iyi performans almanızı sağlar
Ram içinde eğer çipler iyi ise arkadaşın yaptığı gibi 3000mhz olan bir ram alıp 3800e OC yapabilirsiniz fazladan para vermekten kurtulmuş olursunuz ki çoğu ram fabrikada OC edildiği için biri 3000 biri 3600mhz olan farklı modeller var ancak özünde aynılar sadece biri daha fazla OC edilmiş.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mert Ali C -- 21 Ağustos 2021; 2:10:42 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Stabil olmasını sağlayan şey aslında yapılan undervolt ve sabit voltaj işlemiydi ve bu AMD işlemcilerde en azından ilk 3 nesil için şart diğer nesiller hakkında bilgim yok. çünkü arkadaşımda da 3600 var acayip sıcaklıklara çıkıyor ve stabil değil
Overclockla da stabilite sağlanır ama sabit voltaj AMD de stabilite açısından daha önemli
Overclock u ne amaçla yapılacağını anlattım zaten kısa bir şekilde nasıl yapacagin konusunu anakart ve işlemci modelini internetten yada forumda araştırarak öğrenebilirsin
quote:
Stabil olmasını sağlayan şey aslında yapılan undervolt ve sabit voltaj işlemiydi ve bu AMD işlemcilerde en azından ilk 3 nesil için şart diğer nesiller hakkında bilgim yok. çünkü arkadaşımda da 3600 var acayip sıcaklıklara çıkıyor ve stabil değil
Overclockla da stabilite sağlanır ama sabit voltaj AMD de stabilite açısından daha önemli
Overclock u ne amaçla yapılacağını anlattım zaten kısa bir şekilde nasıl yapacagin konusunu anakart ve işlemci modelini internetten yada forumda araştırarak öğrenebilirsinYeni farkettim mesajları hocam, pardon. Persembe aksamı 5 adet parça siparişi verdim :)) Hatta yazacaktım ama tekrar rahatsız etmeyeyim sonra yazarım dedim. Dün de misafirlerim vardı. Açıklamlar için tesekkür ederim, daha da iyi anladım. Ancak benimkini bir süre kendi halinde kullansam da olur anladıgım. Yani baya bi iş var daha önümde, sistemi toplayayım keyfime bakarım bir süre yeni birsey öğrenmeden diyorum😅
Neyse efendim sipariş verdiğim parcalar (isimleri yanlış hatırlayabilirim ama en son tamamdır bunu alırım dediklerim):
-Msi b550 carbon wifi
-Ryzen 7 5700x
-Samsung 1tb 970 evo :)) (ya dedim paraya kıy biraz farkla bunu al, hem sende övdün hem yorumlarda hep karsıma çıktı)
-Ram o konustugumuz 16gb cl16 olan
-Psu itopyadaki 1000tl indirimde olan 750w platinium sertifikalı (donanımhaberde de baslıkta herkes övmüştü güzel indirimi aldım gectim)
Şimdi hocam şunlar bi gelsin bu hafta da soğutucu ve kasa alacagım.
Yeri gelmişken soğutucuları hiç bilmiyorum, genel olarak sınıflarsak simdi benim alacagım kasayı soğutan sıvı soğutucu olacak değil mi? İşlemcimin kendi fanı yok sanırım ve kasa soğurken o da soğumuş olacak değil mi o yüzden işlemciye fan almıyoruz? ("Sıvı"soğutucu ne oluyor onu da bilmiyorum gerci de arastıracagım hersey de sorulmaz iyice google gibi:P
Bu arada dert yanayım asagıda sohbetine:D (Fikriniz varsa fırsat olunca bir iki karalarsanız konusmadıklarımıza bekleri. Yoksa sıkıntı değil arastıracaktm zaten)Sırada bekleyen arastıracaklarım:
-Kasa ve sogutucu
-Sistem montajı nasıl yapılır
-Alet takımı alacagım evde yok gibi birsey hem lazım olur
-Usb belleğim yeni kayboldu, hem sistemi de kurmak için lazım sanırım harici harddisk olmuyordur attım.
-Mekanik klavye lazım klavye hiç yok
-Fare cok eski basit birsey var, oyuncu faresi alırım sonra
-Pcyi kurduktan sonra işte ışık fan hızı gibi ayarlar varsa zamanla onları öğrenirim
-Geldik oyunlara. Ya söylemesi ayıp, arkadasım etkiledi, sistem yeni olunca korsan oyun kurmadım hiç hep alıp oynuyorum diyor (gerçi yurt dısında yasıyor adam onlara göre ne ki oyun fiyatı) Ben de hep orjinal zaten bütçem yetmez, zararı olur mu acaba pcye korsanın diye arastıracagım, korsan kullanacagım söylemesi ayıp ama..
Uzun mesaj olmuş kusura bakmayın, daha da vardır arastırmam gereken sey aklıma gelmiyor:P
-
Sipariş verdiğiniz parçalar gayet iyi işlemci 5800x olması lazım attığım linkden aldıysanız çünkü 5700X yok 5700G var oda apu size lazım değil.
Soğutucu konusunda ben en çok önerilen modeli önerdim size ancak kasa ve anakarta uyarmı emin değilim çünkü önerdiğim model soğutucu biraz kalın o yüzden anakart ve ram'e tamas etme ihtimali var o yüzden daha bilgili arkadaşlar öneri sunarsa daha iyi olur.
Uyarı: Kesinlikle Soğutucu olmadan PC yi açmaya çalışmayın İşlemciniz YANAR!!!
Ya kule tipi işlemci soğutucu alacaksınız yada sıvı soğutucu alacaksınız. Kule tipi soğutucu ağır olduğu için sarsıntı vs çok oldumu anakart ve işlemciye zarar verebilir o yüzden sıvı soğutucu önerdim. KESİNLİKLE SOĞUTUCU OLMADAN PC Yİ AÇMA!!!
Kasa olarak siz birkaç model atın mesela beğendiğiniz biz olumlu olumsuz yönlerini söylersekde iyi olabilir.
Montaj işi anlat anlat bitmez buradan ki bende çok iyi bilmiyorum tecrübeli değilim yeni sistemlerde.
Alet takımı olarak tornavida falan lazım çok birşey değil. Vida ve gerekli diğer şeylerin çoğu anakart ve kasanın kutularından içinden çıkar zaten. ama almak isterseniz alabilirsiniz diğer işlerde de lazım olabilir.
USB bellek lazım olacak çünkü windows kurulumu yaparken windowsu ona yüklemeniz gerekiyor ondan sonra USB belleği kasaya takarak windows kurulumu yapmanız lazım. Ek olarak BIOS güncellemesi yaparkende lazım olacak USB bellek o yüzden 8-16GB birşey yetecektir her türlü tabi isterseniz daha yüksek 64-128GB hem telefona hem PC ye takılan birşey de alabilirsiniz telefondada kullanırsınız. tabi bu sizin ne için kullanacağınıza bağlı. Harici harddisk olabilir ama çok gereksiz olacaktır şu anda 150 tl ye 128GB hem type C hem Type A girişi olan usb bellek dahi bulunabilir.
Klavye olarak bütçe belirtirseniz önerenler illa olacaktır.
Fare olarakta aynı şekilde bütçe ve kullanım amacı belirtirseniz yardımcı olacaklardır.
İnternette donanımhaber ve diğer Youtube kanalarında PC alınca yapılması gerekenler gibi videolar mevcut oralardan da bakabilirsiniz. XMP konusunda yardımcı olabilirim çok basit bir işlem tek tık ile halledilir arkadaşımın sistemini montajını vatan da yaptırarak aldı windows kurulumu XMP gibi işlemleri ben yaptım o konuda yardımcı olabilirim.
Işık Fan konularında zaten çoğu şeyi otomatik yapıyor yada uygulama yükleyip istediğiniz renk hız vs ayarı yapılıyor basit bir şekilde.
Başka birşey varsa sorabilirsiniz yardımcı olabilirim.
-
quote:
Orijinalden alıntı: Mert Ali CSipariş verdiğiniz parçalar gayet iyi işlemci 5800x olması lazım attığım linkden aldıysanız çünkü 5700X yok 5700G var oda apu size lazım değil.
Soğutucu konusunda ben en çok önerilen modeli önerdim size ancak kasa ve anakarta uyarmı emin değilim çünkü önerdiğim model soğutucu biraz kalın o yüzden anakart ve ram'e tamas etme ihtimali var o yüzden daha bilgili arkadaşlar öneri sunarsa daha iyi olur.
Uyarı: Kesinlikle Soğutucu olmadan PC yi açmaya çalışmayın İşlemciniz YANAR!!!
Ya kule tipi işlemci soğutucu alacaksınız yada sıvı soğutucu alacaksınız. Kule tipi soğutucu ağır olduğu için sarsıntı vs çok oldumu anakart ve işlemciye zarar verebilir o yüzden sıvı soğutucu önerdim. KESİNLİKLE SOĞUTUCU OLMADAN PC Yİ AÇMA!!!
Kasa olarak siz birkaç model atın mesela beğendiğiniz biz olumlu olumsuz yönlerini söylersekde iyi olabilir.
Montaj işi anlat anlat bitmez buradan ki bende çok iyi bilmiyorum tecrübeli değilim yeni sistemlerde.
Alet takımı olarak tornavida falan lazım çok birşey değil. Vida ve gerekli diğer şeylerin çoğu anakart ve kasanın kutularından içinden çıkar zaten. ama almak isterseniz alabilirsiniz diğer işlerde de lazım olabilir.
USB bellek lazım olacak çünkü windows kurulumu yaparken windowsu ona yüklemeniz gerekiyor ondan sonra USB belleği kasaya takarak windows kurulumu yapmanız lazım. Ek olarak BIOS güncellemesi yaparkende lazım olacak USB bellek o yüzden 8-16GB birşey yetecektir her türlü tabi isterseniz daha yüksek 64-128GB hem telefona hem PC ye takılan birşey de alabilirsiniz telefondada kullanırsınız. tabi bu sizin ne için kullanacağınıza bağlı. Harici harddisk olabilir ama çok gereksiz olacaktır şu anda 150 tl ye 128GB hem type C hem Type A girişi olan usb bellek dahi bulunabilir.
Klavye olarak bütçe belirtirseniz önerenler illa olacaktır.
Fare olarakta aynı şekilde bütçe ve kullanım amacı belirtirseniz yardımcı olacaklardır.
İnternette donanımhaber ve diğer Youtube kanalarında PC alınca yapılması gerekenler gibi videolar mevcut oralardan da bakabilirsiniz. XMP konusunda yardımcı olabilirim çok basit bir işlem tek tık ile halledilir arkadaşımın sistemini montajını vatan da yaptırarak aldı windows kurulumu XMP gibi işlemleri ben yaptım o konuda yardımcı olabilirim.
Işık Fan konularında zaten çoğu şeyi otomatik yapıyor yada uygulama yükleyip istediğiniz renk hız vs ayarı yapılıyor basit bir şekilde.
Başka birşey varsa sorabilirsiniz yardımcı olabilirim.
Teşekkürler.
-Aynen 5800X'miş. Yanlış demişim. Zaten çoğunlukla sizin attığınız linklerden gidiyorum mutlaka. En azından ismini oradan mutlaka bakıp öyle arayıyorum. Adım atmaz oldum sizin sözünüzden, pc alım danışmanım oldunuz:D
-Kasa ve soğutucu sizin önerdiğiniz modellerden başlayacagım aklımdalar. Anakart ve rame temas etme işini de inşallah öğrenebilirm. Geçen nvidia stok takibi konusuna sormuştm sistem nasıl diye, biraz sonra mesajımı silmişler. Burada herkes görmüyor haliyle, ya ayrı baslık vs açarım en kötü o soru için bilemedim.
-Alet takımı dediğim zaten tornavida seti diyeyim çok anlamadığım için öyle dedim, aynen dediğiniz gibi vidalar zaten çıkmalı parçalardan.
-Tüm işlemci fanları kule tipi mi oluyor yoksa işlemci fanının bir türü mü?
-Xmp'yi sizden duygum, baktım ram overclock işlemiymiş.
Asıl önemli konuyu yazmayı unutmuşum. STATİK ELEKTRİKLENME konusu. Valla en çok bundan tırsıyorum. Parça yakmayayım. Nette bakındım. Technopat konusunda yakmazsınızzaten artık parçalar korumalı oluyor, biz yıllardır hiç yaktıgımz olmadı demiş.
Kimisi nette eldiven alın takın demiş, kimi topraklma bilekliği mi neydi ondan alın takın demiş. Kimi demiş tprağa dokunsanız da yeter elektriği atmanız için, kimileri demiş kapı kolu vs metal yere dokunun ya da pc kasasına topraklamış olursunuz olursunuz. Valla bende hep elektrik genelde olur biryerlere ara ara dokunup çarptıgını bilirim avmde yürüyen merdiven ya da evde notebook vb :/ Nereden kapıyorum bilmiyorum ama kapıyoruz biryerlerden..
-
Hepsi kule tipi olmuyor kule tipi olanlara örnek olarak artic 34 esports fuma 2 kotetsu mark2 snowman t6 ultra gibi birçok model var
AMD nin içinden çıkanlar kule tipi olduğunu sanmıyorum ki o tip sogutucularda iyi soğutmuyor zaten genelde wraith prism hariç kule tipi olarak fuma 2 öneririm size ucuzdur ama ağırdır anakarta ciddi yük bindirir
Sıvı soğutma olarak önerdim bir iki model ancak arkadaşlar daha doğru cevaplar verecektir
XMP fabrikada girilen değerde çalışmasını sağlar ramlerinizin tam olarak overclock sayılmaz çünkü ram kaç MHz olursa olsun genelde 2133 de çalışır ilk takıldığında siz XMP özelliğini açtığınızda ramleri kaç MHz aldıysanız o hızda çalışmaya başlar
Hiç statik elektriklenme ile ilgili sorun yaşamadım ki PC parçalarım 10 yıldan eski parçalar ona rağmen sürekli overclock denemeleri yapmış PC yi birçok kez siyah ve mavi ekran verdirmis ve BIOS pili cikarip takmış biriyim o tarz bir sorun yaşamadım eski modeller bile sorun çıkarmazken yeniler çıkaracağını sanmam ama siz genede bı toprağa dokunun bu konuda korkunuz varsa
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X