Şimdi Ara

topraklama sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.318
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • işi düşünce arayan akraba gibi yıllar sonra geri geldim birşey sorup gidecem :D apartmanda topraklama yok musluk üstü su ısıtıcısı taktırmak istiyorum banyo için. su borusuna topraklama yapabilirmiyim bilgisi olan varmıdır? eğer yaparsam olası bi kaçak durumunda su borusundan gelen elektrik gene beni çarparmı?

• Kesinlikle yapma. Su borusu metal olduğu için tüm apartmanı tehlikeye atarsınız.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eğer topraklama hattı yok ise nötr ile toprağı birleştir ama bununda sakıncası var sayactan nötr ile faz değiştirilirse elektrik çarpar

• elektrikçiye sordum duvarı delip inşaat demirine bağlayın dedi o şekilde olurmu peki?
  • O Elektrikçiler yüzünden topraklama problemleri yaşanıyor. Her yıl en az 10 kez bu topraklama mevzusunu Elektrikçiler ile tartışmak ve zorla yaptırmak zorunda kalıyorum. Aslolan toprağa bakır çubuk çakmak, çevre ihata iketkenini dolaştırarak direncin 5 ohm un altında olmasını sağlamaktır. evinde topraklama yoksa binanın temel topraklaması da yoktur. O yüzden kolon içindeki demire bağlamanda çok sağlıklı olmayacaktır.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    inverter Topraklama sorunu
    13 yıl önce açıldı
    parazit sorunu
    12 yıl önce açıldı
    Kombide resetleme sorunu
    11 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.