Şimdi Ara

TOPRAKLAMA YÖNTEMLERİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
5.383
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar yeni bilgisayar aldım.Bağladığım prizde topraklama değil.Çevremdekiler çok zararlı olduğunu söylüyor.Kendim topraklama yapabilirmiyim acaba sadece o prize yani bağladığım 6lı prize.Birkaç şey okudum forumda kalorifer peteğine bağlamakla ilgili.Apartmanda oturuyorum bu arada.Yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar.

• Kalorifer sistemi merkezi sistem ve boruları demirse, bir kablo ile topraklama yapabilirsiniz.

Aynı şekilde, su tesisatının demir borularından, topraklama için kablo uzatabilirsiniz.

Bina demir iskeletine kaynaklanmışsa, balkon demirleri bile kullanılabilinir.
  • Merkezi Sistem değil kalorifer ve bağlarsam nasıl bir telle bağlayacağım ? UPS alsam işimi görürmü peki ? İçinde topraklama varmıdır böyle birşey duydumda

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi !~~BoNx~~! -- 24 Ocak 2010; 23:17:17 >
  • Topraklamanın anlamı şu;
    Cihazın metal gövdesinin topraklı priz yolu ile toprağa bağlanması demektir.
    Buradaki toprak bildiğimiz topraktır.Bahçedeki toprak gibi.
    kalorifere falan bağlantı yapılmaz.
    daire bahçeye yakınsa topraklama yapılabilir.bunuda elektrikçi yapar.
  • yeni tesisat çekmek gerekli. Toprağı nötre bağlayabilirsiniz. Fakat çok önerilen bir çözüm değil. Benim pc elektrik kaçırdığı için sıfırlama yaptım yeni tesisat çekme gibi bir durumum yoktu.
  • yeni tesisat biraz pahalı olabilir ama bina eski ise gerekli.
    ama sadece o piriz için düşünüyorsan sakın ha su borusu yada kalorifer petegine bağlama, ilerde bir gün sizin binaya gelen nötür arıza yaptıgı zaman bütün binaya elektrik sarar ve bundan dolayı binada çarpılan olabilir!!!
    pirizi söküp içerisine 1 tane çivi çakıp aldıgın topraklı pirizide toprak olan bağlantı noktasından ufak bir kablo ile o çiviye bağlaya bilirsin.
    çok sağlıklı değil ama en ufak bi arıza sebebi verecegini anladığın anda fişi pirizden çekecek kadar zamanın olur.
  • kalorifer tesisatı yönetmelik gereği topraklanmıştır. bu şekilde topraklamanın nötr ile hiç bir bağlantısı yoktur. kalorifer borusuna topraklama yapacaksan önce bağlantı yerindeki boyayı kazıyacaksın.(metal gövde olduğunu varsayıyorum.) sonrada metal kelepçe yardımıyla kabloyu (kablo ucunu lehimlersen daha güvenli olur.) boruya sabitlersin.

çivi yöntemide gerçek bir topraklama sayılmaz. betonun içindeki demirlere rast getirirsen birazcık yaklaşabilirsin. ups'te topraklama yapmaz ama pazitleri engeller.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    inverter Topraklama sorunu
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • kalorifer petekleri bence bunun için çözüm yolu değildir ben 6 senedir bilgisayarımı topraksız prizde kullanıyorum hiç bir zararını görmedim. Eğer evinizde diğer prizlerde toprak varsa buattan sarı yeşil çizgili veya yalıtımsız bir kablo vardır o toprak kablosudur. o kabloya bir ek daha yaparak istediğin yere toprak çekebilirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: eloko

Topraklamanın anlamı şu;

bu konu burada çokça işlendi ,yeterli iseniz mertdo2 arkadaşımız pratik bir çözüm önermiş yeterli değilseniz işin içinde elektrik var teknik bir yardım alarak işi çözüme götürebilirsiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PERİSKOP -- 25 Ocak 2010; 21:09:37 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: eloko

Topraklamanın anlamı şu;

Binadaki kalorifer tesisatı, su tesisatı, inşaat demirleri toprağa değil havayamı irtibatlı?

Bahsettiğim bu tesisatlar metalse, gerçeğe en yakın topraklamadır.

Elektrik tesisatından faz ucunu telle alın, musluğa değdirin sigortalar gümlerse, ahanda toprak hattı.

İlla gebermeden toprak görmek istiyorum derseniz, 1 metrelik bakır kazık alın toprağa çakın, saksıya değil.
  • inşaat demirine topraklama yapılması için temelden toprakla temasın olması gerekiyor. inşaat yapılırken demirlerin topraklama yapılabilmesi için özel olarak düzenlenmesi gerekiyor. su borusu fazla güvenilir değildir. ama kalorifer kazanını teknik şartname gereği topraklanması şarttır. dolayısıyla metal kalorifer boruları vasıtasıyla kazan üzerinden topraklama yapılabilir. toprağa kazık çakarak topraklama yapmak istiyorsanız, toprağın nemli olmasına dikkat edin.(yağmur oluğunun altı en ideal yerdir.
  • Topraklamanın amacı cihazı değil sizi korumaktır. Herşey düzgün çalışırken bilgisayarı topraksız bir prize bağlamış olmanın hiçbir zararı, artısı, eksisi yoktur. Eğer bilgisayarın güç kaynağında bir kaçak olur ve dış metal kasasına elektrik verilirse, siz dokunduğunuz an çarpılırsınız. Sizi korumak için cihazın metal olan dış kasası toprak hattına bağlanır ve olası bir kaçak durumda elektrik akımının toprağa akması sağlanır.
  • sıfırlama işleminin dezavantajları vardır elektrik dağıtım şirketi faz ile nötr yerlerini değiştirdiğinde gövdeye faz gelecek buda sıkıntı yapar.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.