Şimdi Ara

Akim onleyici priz ve Topraklama sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
628
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaslar ben vatan bilgisayardan tuncmatik 500 w regulator ve tuncmatik akim onleyici priz aldim. Akim onleyici prizin uzerinde topraklama hatasi adinda bir kirmizi isik var. Akim onleyici prizi direkt normal duvardaki prize bagladigimda bu isik yanmiyor. Fakat regulatoru ilk olarak duvardaki prize takip akim onleyiciyi regulatore bagladigimda bu topraklama hatasi yazan isik yaniyor. Ama elektrik almamda herhangi bir sorun yok. Bu durum neden kaynaklanir arkadaslar.

• quote:

Orjinalden alıntı: bodrum

Arkadaslar ben vatan bilgisayardan tuncmatik 500 w regulator ve tuncmatik akim onleyici priz aldim. Akim onleyici prizin uzerinde topraklama hatasi adinda bir kirmizi isik var. Akim onleyici prizi direkt normal duvardaki prize bagladigimda bu isik yanmiyor. Fakat regulatoru ilk olarak duvardaki prize takip akim onleyiciyi regulatore bagladigimda bu topraklama hatasi yazan isik yaniyor. Ama elektrik almamda herhangi bir sorun yok. Bu durum neden kaynaklanir arkadaslar.

duvardaki prizde altta üstte metal topraklamalar vardır.
    regülatörde fiş taktığın yerde topraklama olmayabilir. o zaman ters bağlantı yapabilirsin.
  • cevabin icin tesekkur ederim ama regulatordede dedigin altli ustlu metal var.
  • quote:

cevabin icin tesekkur ederim ama regulatordede dedigin altli ustlu metal var.

kardeş o zaman regülatör topraklamasında sorun var. yani çıkışındaki topraklamanın girişe bağlantısı yok..
    çok çok çok önemli değil ama ben olsam topraklamayı göz ardı etmezdim..
  • peki herhangi bir sorun yaratirmi lcd tv baglayacagim cunku.
  • quote:

peki herhangi bir sorun yaratirmi lcd tv baglayacagim cunku.

sadece lcd bağlayacaksan sorun olmaz diye düşünüyorum.
    topraklamanın mantığı kaçak akımların toprağa aktarılmasıdır. dandik ürünlerde topraklama olması gerçekten önemlidir kaçaklardan korunmak adına.
    nereden aldığını bilmiyorum ama regülatörün servisi var ise ara söyle çıkışta toprak bağlantısı yok ne yapabilirim.
  • @Twist of Face

Cevabın için teşekkür ederim ama sorunu çözdüm. Tunçmatiğin internet sitesinde benim duruma benzer bir sorunun çözümünü yazmışlar. Çözüm gayet basit. Sadece regülatörün veya akım önleyicinin prizini ters olarak takmak. Oşiklde yapınca sorun ortadan kalkıyor. Yardımın için tekrar teşekkür ederim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    inverter Topraklama sorunu
    13 yıl önce açıldı
    Akım Koruyucu Priz tavsiyesi
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

@Twist of Face

Cevabın için teşekkür ederim ama sorunu çözdüm. Tunçmatiğin internet sitesinde benim duruma benzer bir sorunun çözümünü yazmışlar. Çözüm gayet basit. Sadece regülatörün veya akım önleyicinin prizini ters olarak takmak. Oşiklde yapınca sorun ortadan kalkıyor. Yardımın için tekrar teşekkür ederim.

enterasan nedeni neymiş merak ettim.
    neyse öğrenmiş olduk.
  • quote:

Orjinalden alıntı: TWiST_oF_FaCe

quote:

@Twist of Face

enterasan nedeni neymiş merak ettim.
    neyse öğrenmiş olduk.

Banada ilginç geldi bende nedeninin ne olduğunu bilmiyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.