Şimdi Ara

Toprakli Priz!! ve ATI Radeon HD3870 X2 Problem

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
964
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

İki hafta önce bir PC yaptım aşağıdaki gibi;

INTEL Q6600 C2QUAD 2.4 Ghz 1066 Mhz 8 MB
    GIGABYTE EP45 DS3R P45 DDR2 S+GL+PCIX
    ATI HD3870X2 1 GB (256 BIT) DDR3 DVI HDTV PCIX
    4 GB DDR2 1066 A-DATA Overclock Kit (2*2GB)
    750 GB SAMSUNG 32 MB SATA2 NCQ 7200 RPM
    AOPEN ES50-E02 ATX KASA
    700 WATT AOPEN POWER SUPPLY
    25 IN 1 CARD READER
    LG 22X IDE/SATA DVD-RW
    22" LG 2234S-BN 5MS 1680*1050 LCD
    MICROSOFT S82 M.M KLAVYE+OPTIC MOUSE
    CREATIVE A300 2+1 HOPARLÖR

Toplamda ödediğim 1.450 $ karşılığında elime geçen oyunlarda kilitlenip duran bir PC oldu :(

Sorunu kısaca özetleyeyim;

İlk önce XP 64 bit kuruldu ama hiçbir program ve oyun çalışmayınca Vista 64 bit kurduk. Fakat Vista'yı kurduktan sonra ekran kartının driverlarını tanıttığımda ekran gidip gelmeye ve bir süre sonra sistem kendine reset atıp durmaya başladı. Aldığım yere götürdüğümde ekran kartının jumper ayarının yapılması gerektiğini öğrendik. Daha sonra alet bir müddet düzgün çalıştı.

İlk önce Oblivion'ı kurdum. 2-3 saat kadar sorunsuz oynadım. Bundan önce PC'yi aldığım yerdeki çocuklarda NFS kurmuşlar ve uzun süre oynadıkları halde bir sorunla karşılaşmamışlar. Bende daha sonra Empire Total War'ı kurdum fakat bu oyun için gerekli olan en son direct x güncellemesini de download edip kurdum. Ondan sonra oyunu oynamaya başladım ve 10 dakika sonra önce ekran gidip gelmeye başladı daha önce olduğu gibi sonra da program kendi kendini kapattı. Daha sonra NFS'yi denedim 2 dakika sonra da NFS kilitlendi ve Vista uyarı verdi "Görüntü kartı yanıt vermedi ve program sonlandırıldı" şeklinde. İki hafta oldu ve hala tek bir oyun oynayamadım.

Ayrıca biraz önce farkettim. Bir video dosyası açayım dedim real player ile ve ekran pikseller belli bir şekilde çıktı sanki çözünürlük yetmiyormul gibi. Oysa çözünürlük ayarlarını da değiştirdim ama değişmedi.

Çözüme gelince;

Sorunun fan'dan kaynaklandığını zannetmiyorum çünkü alet yeni :)
    Microsofttan bütün direct x sürümlerini indirip yüklüyorum ama şimdiye kadar bir sonuç alamadım.
    ATI'nin driver updatelerini yaptım sorun düzelmedi.
    Vista güncelleştirmelerini yaptım, nafile..

Arkdaşlarkasayı camdan dışarı fırlatmama ramak kaldı. Lütfen bildiğiniz birşeyler varsa yardım edin, ağlıycam walla :(

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cthulhu -- 18 Mart 2009; 17:29:45 >

• Kart başka sistemlerde çalışıyor mu kontrol et.Çalışmıyorsa teknik servise başvurmalısın.Sorunun kartın fanından kaynaklanmadığını söylemişsin fakat belli olmaz sen yinede riva tuner gibi bir programla sıcaklığını kontrol et.Ayrıca format atmayı ve 32bit bir sistem yüklemeyi deneyebilirsin.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Di Marzio

Kart başka sistemlerde çalışıyor mu kontrol et.Çalışmıyorsa teknik servise başvurmalısın.Sorunun kartın fanından kaynaklanmadığını söylemişsin fakat belli olmaz sen yinede riva tuner gibi bir programla sıcaklığını kontrol et.Ayrıca format atmayı ve 32bit bir sistem yüklemeyi deneyebilirsin.

Peki bu riva tuner programını nasıl kullanacağım? Oyunu açtıktan sonra mı? Ayrıca bu program NVIDIA tabanlı bir program olarak görünüyor ATI'de sağlıklı sonuç verir mi?
  • Az önce NFS kilitleninceye kadar oynadım ve kilitlendikten sonra (restart yapmam gerekti) Riva Tuner'ı çalıştırdım ve GPU0 sıcaklığı 53 derece GPU1 sıcaklığını 54 derece olarak gösterdi!! Bu ne demektir şimdi? :(

Bu biraz önce farkettim şu anda çözünürlük 1680*1050 olmasına rağmen masaüstü imgeleri daha öncekinden büyük görünüyo. Önceden daha küçüklerdi..

Ne dersiniz, kaç parçaya böleyim ben bu ATI'yi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cthulhu -- 16 Mart 2009; 18:58:01 >
  • Arkadaslar biraz once bilgisayari aldigim yere goturdum ve orda test etmelerini soyledim. Adam acti PC'yi ve yaklasik 10-15 dak tek bir kilitlenme olmadi!!

Cozum olarak bana soyledikleri bilgisayarin fisinin takildigi prizin toprakli olup olmadigini kontrol etmemdi!! Eve geldim ve prizi kontrol ettim gercektende priz toprakli degildi ama bu durum bilgisayarin oyun oynama esnasinda kilitlenmesine sebep olabilir mi? Normal calisirken herhangi bir sorun olmuyor da neden oyun oynarken kilitleniyor? Bilgisayar daha fazla elektrik mi harciyor oyun oynarken. Hem oyle bile olsa PC'nin kilitlenmesi yerine PC'nin ariza vermesi gerekmezmi?

Kafayi yememek icten degil, birde simdi reulator UPS falan mi alcaz yani

• Arkadaslar kimse yok mu yol gosterecek birseyler soyleyecek? Gercekten her turlu yoruma ihtiyacim var su an, yoksa once bir elektrikciye sonra bir PC saticisina ve son olarak da bir PSIKIYATRISTE ihtiyacim olcak :) Varmi iyi bi doktor tanidiginiz? :)
  • hocam bu zannediyorum ki ati ekran kartı ile intel çipsetli anakartın
    frekans çakışmasından kaynaklanıyor bu gibi olaylara bi kaç sistemde rasta geldim
    senin makinada bişey yok sadece çalışma frekansları uymuyor anakart ve ekran kartının
    ekran kartını nvidia çipsetli bi ekran kartı alırsan sorun düzelecektir
    anakart çipseti intelveya nvidia = ekran kartı çipset i nvidia
    anakart çipseti ati veya amd = ekran kartı çipseti ati
  • quote:

Orjinalden alıntı: zeki1981
    hocam bu zannediyorum ki ati ekran kartı ile intel çipsetli anakartın
    frekans çakışmasından kaynaklanıyor bu gibi olaylara bi kaç sistemde rasta geldim
    senin makinada bişey yok sadece çalışma frekansları uymuyor anakart ve ekran kartının

Seni gercekten kınıyorum. Ancak bu kadar sacma sapan bir cevap yazabilirdin.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Cthulhu

Arkadaslar biraz once bilgisayari aldigim yere goturdum ve orda test etmelerini soyledim. Adam acti PC'yi ve yaklasik 10-15 dak tek bir kilitlenme olmadi!!

Cozum olarak bana soyledikleri bilgisayarin fisinin takildigi prizin toprakli olup olmadigini kontrol etmemdi!! Eve geldim ve prizi kontrol ettim gercektende priz toprakli degildi ama bu durum bilgisayarin oyun oynama esnasinda kilitlenmesine sebep olabilir mi? Normal calisirken herhangi bir sorun olmuyor da neden oyun oynarken kilitleniyor? Bilgisayar daha fazla elektrik mi harciyor oyun oynarken. Hem oyle bile olsa PC'nin kilitlenmesi yerine PC'nin ariza vermesi gerekmezmi?

Kafayi yememek icten degil, birde simdi reulator UPS falan mi alcaz yani

sistem hemen hemen aynı bende 4870 var sorun benzerdi ve evet sorun topraklı priz olmaması ister inan ister inanma ki banada çok saçma gelmişti ama şöle farkettim ksamın üzerinde akım vardı yani kasanın dışındn ufak bir elektirk çarpması hissediodum ve bu kasada biriken elektirik ana karttı etkiliyormuş sistemin saçmalayabileceğini ve çok ısınabileceğini sölediler bende bi topraklı prizle denedim ne akım var kasada nede oyunlarda bi sorun...bi dene bence

• Orjinalden alıntı: skinner

sistem hemen hemen aynı bende 4870 var sorun benzerdi ve evet sorun topraklı priz olmaması ister inan ister inanma ki banada çok saçma gelmişti ama şöle farkettim ksamın üzerinde akım vardı yani kasanın dışındn ufak bir elektirk çarpması hissediodum ve bu kasada biriken elektirik ana karttı etkiliyormuş sistemin saçmalayabileceğini ve çok ısınabileceğini sölediler bende bi topraklı prizle denedim ne akım var kasada nede oyunlarda bi sorun...bi dene bence

Gercekten cok saol dostum inan icimi rahatlattin. Ben henuz carpilmadim kasaya dokundugumda :) ama yarin mutlaka topraklattircam bu prizi, umarim sorun sadece bundan ibarettir bir regulator veya UPS ile ugrasmak zorunda kalmam insallah..
  • Üzüldüm o kadar para ver hiç oyun oynama

Ama sorun sende be kardeşim oyun için aldıysan makineyi şöle sağlam bi 9500gt vey 9600 gt alsaydın ya

Soruna evet topraklı priz kullanınız kasada mutlaka elektrik vardır ve yeni nesil kartlarda sorunlar çıkartmaya

başlar.Olmazsa yazın gene çözümler bulunur
  • quote:

Orjinalden alıntı: -REMANIA-

Üzüldüm o kadar para ver hiç oyun oynama

Ama sorun sende be kardeşim oyun için aldıysan makineyi şöle sağlam bi 9500gt vey 9600 gt alsaydın ya

Soruna evet topraklı priz kullanınız kasada mutlaka elektrik vardır ve yeni nesil kartlarda sorunlar çıkartmaya

başlar.Olmazsa yazın gene çözümler bulunur

Aynen öyle o kadar para verdik elimize sinir bozukluğundan başka birşey geçmedi..

Her neyse, çözümler üzerinde düşünmem lazım şimdi. Elektrik hattımı da toprakladım ama hala değişen birşey yok sorun aynen devam ediyor. Artı yukarıda bahsettiğim soruna ek olarak PC'ye tekrar format attığımdan beri (2 gün önce) makine iki defa mavi ekran gösterdi ve windows kendini restart yaptı..

Bunun dışında birşey daha farkettim. Mouse'un ortasındaki yuvarlak "scroll düğmesini" aşağı yukarı hareket ettirince kasadan ince bir trrrrkk! sesi geliyo :) Bu normal midir acaba?

Çözüm olarak da regülatör ya da UPS'in sorunu çözeceğini zannetmiyorum bence benim sorunum ya ekran kartı - anakart uyuşumsuzluğu ya da ekran kartımın bozuk olması.. Elimde başka ekran kartı olmadığı için bunu da öğrenemiyorum. Eğer başka bir çözüm bulamazsam bir süre oyun oynamadan idare edeceğim artık..

• quote:

Orjinalden alıntı: axiadam

quote:

bu arkadaşımız sadece konuşmak için konuşmuş ama benim söylediğm anakart e kartı uyumsuzluğundan kaynaklanıyor bu sorun emanet olarak da olsa nvidia çipsetli bi e kartı bulup denemeni tavsiye ederim

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: axiadam

quote:

bu arkadaşımız sadece konuşmak için konuşmuş ama benim söylediğm anakart e kartı uyumsuzluğundan kaynaklanıyor bu sorun emanet olarak da olsa nvidia çipsetli bi e kartı bulup denemeni tavsiye ederim

Teşekkür ederim dostum, çok fazla seçenek kalmadı artık önümde nvidia çipsetli bir ekran kartı bulur bulmaz deneyeceğim umarım işe yarar..

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.