Merhaba arkadaşlar size konuyu baştan anlatmak istiyorum.Ben ingilteredeyazıyorum ve bir arkadaşla torren sitesi işine girmeye karar verdik ama açacagımız site sadece şimdilik iki ülke için olacak yani mesela bentürkiye kısmıyla ilgilenecem diger arkadaş rusya kısmıyla ilgilenecek benkurtlar vadisi pusuyu yüklerken oda rusyanınen çok hit alan yerel dizisini yükliyecek ve tabiki hem rusca hem türkçe olcak yani aklımızda güzel ve bir o kadarda zor bir plan var ama size danışmak istedigim bir kaç olay var.
1-Sitenin biri rusyada biri de türkiyede yayınlanacak asılda ikiside aynı site sadece diller ve içerikler degişecek neyse hostuda avrupadan bir yerden alacagız tabiki içerik ister istemez warez olacak bu durumda sitemiz biraz büyürse hemen telifhakları olayına çarparmıyız?
2-Bu torrentlerin hepsini kendi sunucumda vps,vds yada biz sunucu alacagız ayrı bir tane ondamı depolayım yoksa başka bir yolu varmı?Açıkcası ilk başta en azından bizim yükledigimiz torrentleri ordan burdan kopyalamak istemiyorum tabiki üyeler ne yapar nasıl yapar bilmiyorum ama onlarınkileride kendi sunucumuzda depolamamız gerekiyormu?
3-Bu işe girersek bize neler lazım başka,ne yapmamız lazım?
4-Bu anlattıgım tarzda bir site ne kadar hit alır ortalama ve birde ben bu sunucu masrafını vb... masrafları reklamlardanmı çıkaracagım yoksa başka bir yolu varmı?
not(sitede rotio olayı olmayacak sadece paylaşım tüm üyeler paylaşmak zorunda olacak ama)
Birazcık uzun oldu ama yardım ederseniz sevinirim arkadaşlar.Teşşekkürler