Şimdi Ara

Torrent Takip Edilebilir mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
3.816
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Bitcomet torrent programı kullanıyorum şirket bilgisayarında bir sürü dizi indirmekteyim. Şirket Güvenlik duvarını dışarıya bağlanırken kullanıcı adımız ve şifremizi girerek erişime açabiliyoruz. Sorum şu benim indirdiğim dizi filmlerini IT'ler görebilir mi?

• Torrent kullandiginizi anlayabilirler ama ne indirdiginizi anlayamazlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • teşekkürler istediğim cevap buydu
  • quote:

Orijinalden alıntı: inuh

Torrent kullandiginizi anlayabilirler ama ne indirdiginizi anlayamazlar.

bağlantıyı şifreleyebiliyorsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: memotembelgezer

quote:

Sen rahat ol dostum baglantiyi sifrelesende isi bilen biri protokolden bile ne yaptigini anlayabilir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

quote:

Sen rahat ol dostum baglantiyi sifrelesende isi bilen biri protokolden bile ne yaptigini anlayabilir

torrent bağlantıları engellendiği zaman bağlantıyı şifreliyorsun.normal internet veri aktarımı gibi gözüküyor.

• quote:

quote:

quote:

quote:

torrent bağlantıları engellendiği zaman bağlantıyı şifreliyorsun.normal internet veri aktarımı gibi gözüküyor.

Isi bilen biri dedim 3-5 tane kod demedim

• ayarları kurcaladım ama nasıl olduğunu bulamadım yardımcı olabilirmisiniz
  • Merhaba,

Oncelikle sirket bilgisayarinizda VNC gibi bir client kurulu ise, IT bilgisayariniz acikken ve siz aktif olarak bilgisayarinizda calisirken bilgisayariniza baglanabilir ve siz farkinda olmadan ne yaptiginizi izleyebilir.

Bunun disinda girdiginiz web sitelerin bir logu tutulur. Yarattiginiz trafigin ne oldugunu anlayamasalar bile herhangi bir torrent sitesine girdiginiz icin torrent indirdiginizi anlayabilirler.

Ayrica torrent programi kullanirken dogal olarak bilgisayariniz bir cok baglantiyi ayni anda acar ve yuksek oranda upload/download yaparsiniz. Ayni andaki baglanti sayiniz sizi ele verebilir. Upload miktarini kissaniz bile kisilerin gunluk urettikleri trafigin de logu tutulabilir. Yan masanizda calisan kisi gunde 1 GB trafik uretirken siz 10 GB uretiyorsaniz yine dolayli yoldan yakalanmis olursuniz. En azindan mimlenirsiniz ve gunluk trafik aktiviteniz daha detayli incelenir.

Bunun disinda sifreleme ile ilgili olarak da guncel network donanimlari (router, swith'den bahsetmiyorum) kullanan bir IT'niz varsa hangi dosyayi indirdiginizi anlayamasa bile cok net bir sekilde (mahkemeye verseniz haksiz bulunacagiz kadar net bir sekilde) torrent kullandiginizi anlar. El elden ustundur, torrentciler bu yeni donanimlara da bir cozum bulur belki ama "Sifrele, normal trafik gibi gozukur" mantigi, IT bolumunuzun ne kadar profesyonel calistigiyla orantili olarak, artik gecerli degil.

Ozet, evden indirseniz de isinizi riske atmasaniz olmaz mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi boynuz -- 15 Mart 2012; 16:24:39 >

• Mimlenirseniz ilerleyen zamanda takibe alınırsınız ve ne indirdiğinizide bulurlar :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: boynuz

Ozet, evden indirseniz de isinizi riske atmasaniz olmaz mi?

Son noktayı koymuşsunuz
  • local ip' nin gelen giden datasına bakmak yeterli olur. film indirene ait local ip'e gelen datanın büyüklüğüne bakan biri olayı anlayamıyorsa, ona it denebilir mi? yani ayti..

kaldı ki IT dediğin local user' in desktopuna bakan biridir. ip ile işi olmaz. gıcık olduium durumlardan biri. acaba diyorum ondan mı IT denmiş?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The souls migration -- 15 Mart 2012; 23:19:58 >
  • 1.si sen torrentten indirme yaparken torrent programın hangi ip lerden indirme yapıyorsa bu bellidir. Ağınızı izleyen biri rahatlıkla görebilir.

2.si Sana önerim bilgisayarına commview (ağ dinleme) programını kur.
    Sonra torrentten bir adet jpg dosyası indir. Veri paketlerini incele ve paketlerin içerisinde "JFIF" kelimesini ara. Bulursan eğer, indirdiğin her dosyanın adı, türü, ip si biliniyor demektir.

Not: Her dosya türünün kendine has başlangıç kütüphanesi vardır(Hexadecimal olarak). Yani;

Jpeg dosyalarının başında JFİF,
    Gif dosyalarının başında GIF89
    Rar dosyalarının başında Rar! .... avi, mpeg, exe, ..vs hepsinin bir kimliği vardır yani.

Ağ trafiğinizi hexadecimal olarak incelerseniz açtığınız sayfalardaki resimlerin "JFİF" ile başladığını görürsünüz. Html hale çevirirseniz resim olarak karşınıza çıkar... Kendi ağınızı incelerken gördüğünüz herşeyi sizin ağınızı izleyen herkes görür.

Örneğin https:// ile başlayan bağlantılarda verilerin şifrelendiğini açıkça görebilirsiniz. Ağ trafiğinizde Html ifadeye rastlayamazsınız. . Tamamen güvenlidir.

Eğerki torrent te bu tarz bir şifreleme yapıyorsa sorun yok , güvendesiniz demektir.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Zannedersem güvendesiniz çünkü bazı testler yaptım... Ve veriler bir protokol ile şifreleniyor. Torrente girdiğiniz belli olur ama ne indirdiğiniz mechul gibi birşey(arkadaşın dediği gibi).

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dumura Uğrayamayan Adam -- 17 Mart 2012; 1:13:20 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.