selam arkadaslar,dun bimeksten toshibalcd tv(40xf350pg) aldım,cihaz full hd cozunurlukte ama kutusunun uzerinde hd ready yazıyor..bunun nedeni nedir bilen var mı..saygılar..
Konu başlığınız açıklayıcı olmadığı için düzenlenmiştir. Lütfen başlık seçiminde daha fazla özen gösterelim. Bilgi için TIKLAYIN
< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
televizyona baktım her yerde 1920*1080 çözünürlük yazıyor. yani televizyonunuz full hd. hd ready yazıyor olması full hd nin hd ready de kapsıyo olmasından dolayı olabilir.
Full Hd demek sonuçta 1920 X 1080 çözünürlük demektir. Hd Ready İse herhangi bir çözünürlüğü ifade etmez. Genelde cihaz 720P sinyali desteliyorsa, analogta komponent bağlantı digitalde hdmi veya dvi bağlantı yapılıyorsa hd ready dir. 1080p olan bir cihaz aynı zamanda 720p de olduğu için hd ready yazabilir..... Normal birşey bu cihazınızın full hd olmadığı anlamına gelmez...
Full HD olan bir cihazın kutusunda Hd Ready yazması normal değil bence.
Paneli 1920x1080 olan, ama 1080i sinyal kabul eden, 1080p sinyal işleyemeyen Tv'ler bir ara TRUE HD deniyordu. Yani sadece çözünürlüğe bakıp Full HD demek doğru değil.
HD Ready Tv olabilmenin gereklilikleri Eicta.org tarafından belirlenmiştir. Üst konunun ilk mesajlarında yazıyor.
Bu Tv 1080p sinyal kabul ettiği için Full HD olduğunu düşünüyorum, ki her yerde öyle tanıtılıyor. Aldığınız mağazaya, Toshiba Türkiye'ye sormakta ve/veya yurtdışı forumlarda araştırmakta fayda var.
==========================
İlave : Aşağıdaki konuyu okuyup, gördüğünüz HD READY logosunun tam olarak nasıl olduğunu söyleyebilir misiniz ?
Ben yukarıdaki yorumları sadece "HD Ready" logosu olduğunu düşünerek yazdım; eğer "HD Ready 1080p" logosu varsa durum farklı. O zaman endişe edecek durum yok, zira yeni düzenlemeye göre "Hd Ready" ile "HDTV" arasındaki fark, dahili olarak HD TV yayınlarını decode edip (çözüp) görüntüleyebilmesi.