Şimdi Ara

toshiba 40xf355d mi sony kdl40w4000 mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.149
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • bu ikisi arasında kaldım.bir türlü karar veremiyorum.
    fikri olanlar yazarsa benim için çok iyi olucak

• Zor soru olmuş XF çok iyi panel ve W4000 göre artıları olmasına rağmen (İşlemci + Ses olarak ) Bulunması çok zorlaştı Teşhir vs kaldı Uygun bir teşhir bulunursa tabıki alıbabilir...
    Sony W4000 iyi serilerden biridir... İkiside 10bıt , ikiside alınır
  • İki tv'yi de kullananlar forumda bolca bulunduğundan alınganlıklara sebep olmak istemem ama görüşümü de yazmalıyım...

Bu ikisi arasında w4000 tercih edilmelidir. Bana göre xf, Sony'de ki d3500'e denk gelir çoğu özelliği bakımından. Ama genel toplamda d3500 yine öndedir.

Bu görüşümü detaylandırmamı istersen aklıma gelen bir kaç artı şöyle olur.

-w4000'in siyah üretimi çok daha başarılı
    -xf'te her girişe farklı renk ayarları atayamıyorsun. w4000'de her girişiçin farklı ayarlar yapabilirsin.
    -Bu biraz beyenilerle ilgili, bence w4000'in tasarımı daha iyi.
    -W4000'in menü yapısı daha sezgisel.
    -W4000'de karasal digital tuner ve hd-tuner var.

amadeus'un hatırlatmasıyla xf'in artıları.

-Daha iyi ses(onkyohoparlörler var zf'te.)
    -Çerçevenin ince olması görüntüye değişik bir hava katıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HiGHWAYMOUSE -- 10 Ocak 2009; 21:37:04 >

• ama hangisi?
    aylardır araştırıyorum valla varabildiğim son nokta bu
  • istediğim sadece görüntü kalitesi.
    tasarımı, giriş çıkışların sayısı veya ses kalitesi hiç önemli değil benim için.
  • quote:

Orjinalden alıntı: HiGHWAYMOUSE

İki tv'yi de kullananlar forumda bolca bulunduğundan alınganlıklara sebep olmak istemem ama görüşümü de yazmalıyım...

Bu ikisi arasında w4000 tercih edilmelidir. Bana göre xf, Sony'de ki d3500'e denk gelir çoğu özelliği bakımından. Ama genel toplamda d3500 yine öndedir.

Bu görüşümü detaylandırmamı istersen aklıma gelen bir kaç artı şöyle olur.

-w4000'in siyah üretimi çok daha başarılı
    -xf'te her girişe farklı renk ayarları atayamıyorsun. w4000'de her girişiçin farklı ayarlar yapabilirsin.
    -Bu biraz beyenilerle ilgili, bence w4000'in tasarımı daha iyi.
    -W4000'in menü yapısı daha sezgisel.
    -W4000'de karasal digital tuner ve hd-tuner var.

amadeus'un hatırlatmasıyla xf'in artıları.

-Daha iyi ses(onkyohoparlörler var zf'te.)
    -Çerçevenin ince olması görüntüye değişik bir hava katıyor.

Bizim panel ödüllü dizayn ödülüde dahil(Dostum sen kullandın biliyorsun ), Amerika'da ZF performansıy'la karşılaştırılıyor D3500 yer beeeeea

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Am@deus -- 10 Ocak 2009; 21:46:25 >

• quote:

Orjinalden alıntı: Am@deus

Bizim panel ödüllü, dizayn ödülüde dahil (Dostum, sen kullandın biliyorsun ), Amerika'da ZF performansıyla karşılaştırılıyor D3500'ü yer beeeeea

Ben de o zamanlar S3000 vardı. Onun üzerine almıştım XF'i. Ona göre resim kalitesi olarak aynı gibi ama üretilen renkler bazında belkide uzun süre Sony'nin renklerine alışmamdan dolayı daha kötü gelmişti.

Gerçi gerekli ayarları yapacak kadar vaktim olmamıştı. Belki de ondandır. O zamanlar zaten 46d3500, xf'ten 700-800 ytl daha pahalı idi. xf fiyat/performans olarak öne çıkıyordu.

w4000 ise bence daha iyi. Tabi her görüş gibi bu da kişiseldir. İlla da doğru olmayabilir.

• Dostum bunları esasında , aynı ortamda aynı ve ayrı kaynaklarla , uygun ayarlarıyla bazı testler'e tutmak lazım
  • XF/W serisi S-PVA Modül kullanıyor ve ikiside aynıdır bu kategoride!Siyah işlemesi ise ayarlarla farklılık arzeder
    kaldıki aynı tip Modülde teknik olarak fark bir kere olamaz!

Samsung S-LCD nin S-PVA ları ise tek tip CR li modül üretebiliyor,örneğin AUO olsa veya CMOs olsaydı bunlarda
    aynı tip Modüllerin 3/4 CR li tipleri olurdu ama Samsung ra bu tektir,"Black" özelliğide aynıdır!!!

---------
    W4x serisi,Sony Entry-Level olsada 2008 modelleri arasında en başarılı(X/Z serisi hariç) paneldir!!!

---------
    Gelelim "stabilite" denen ve bir panelde en önemli kriter olan işleme,bu konuda Tosh chipset çok ileride Sony ye göre,
    değilki W4x lere göre olsun!!

Motionhandling te son derece stabil çalışıyor ve klasik Motionhandling olayındaki sıkıntıların neredeyse hiç birisi XF lerde yoktur!!!
    buda en önemli ikinci kriterdir!

Kullanılan CCFL dolayısıyla Backlight-bleeding XF de kabul edilebilir seviyesinin oldukça altındadır,W4x lerde ise tipik Sony
    fazlalığı "oran olarak" fazladır+Clouding XF de sıfırdır,W4x lerde kabul edilebilir seviyededir!ama aşan miktarlarda söz konusudur!

Burasını bağlarsak,XF>>>W4x den daha alınası bir paneldir(bulursanız sıfırını şayet)Processor özellikleri hem daha güçlüdür hemde
    dediğim gibi Motion da herkesi sollamaktadır!

Buna karşın W4x lerde yinede Fast sahnelerde çok iyidir,ama XF den iyi değildir!LAG olarak yine XF biraz daha iyidir!

Ben diğer özellikleri zaten saymıyorum bile!bunlar kişisel tercihlere göre değişir,ama bana göre sadece Bezel(özellikle Bordo renkli olanı)
    farkı bile XF yi insana aldırır(burasa şaka tabiki)
    ONKYO Speaker ise SD lerde anlaşılmaz,ama panele HD sinyal gönderirseniz çok ciddi farkettiğini göreceksiniz........yaw bu ses nereden
    çıkıyor diyebilirsiniz

Toparlasak>>>XF artık bitti ve bu saatten sonrada sıfır bulmak imkansızdır,ama teşhir almak sizin tercihiniz vede riskinizdir!
    Ben bu saatten sonra heleki W4x ile mukayese ediyorsam,gider sıfır olarak çok rahatlıkla W4x serisi alırım
    40" alacaklar ise daima 46" sını tercih etsinler!

Selamlar

• xf çok güncel olmayan bir ürün w4x ise daha yeni daha donanımlı bir cihaz diye düşünüyorum. kişisel fikrim burada w4x ten yana. saygılar...
  • sony kdl40w4000
  • 40w4000 i alsam
    izleme mesafem 2 ,2.5 mt. arası sorun olurmu?
    37'' ve ya 32'' lere baksam mı?
  • 40W4000 olsun seçimin , daha sonrasında keşke büyük alsaydım dersin , HD uydu alıcısıyla kullanırsan sorun olmaz yada teledünyada olabilir , Saygılar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Am@deus -- 12 Ocak 2009; 20:35:22 >
  • Sony W4000
  • ben w4000 tercih ederim..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.