Şimdi Ara

Toshiba 42EL67ZG Hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
0
Favori
1.779
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Selamlar.. Uzun zamandır takip ediyorum fakat henüz birşeyler yazmadım. Bu gün Teknosa'dan 5000YTL/18 ay taksit ile bir adet Toshiba 42EL67ZG aldım. Forumda daha önce 42WL66 ile ilgili yaşananları okuduğum için almadan önce Teknosa'da ki arkadaşla uzun uzun bu konuyu konuştum. Kendisine insanların yaşadığı sorunları, ürünün aslında 1080p olmadığını ve 1080i tarama yaptığını ama katologda yanlış yazıldığını söyledim... Şimdi Katalogda ürün "42EL67ZG/42WLG66" olarak geçiyor. Arkadaşa bundan bahsettim ve bir sorun olup olmadığını sordum. O sırada Toshiba'da çalışan bir arkadaş da ordaydı ve Toshiba'nın kendi kataloğunu çıkarttı karşılaştırdık. 42WL66 serisi gerçekten 1080P desteklemiyor ama ürünlerin seri numaraları o kadar karışık ki 42WLG66PG (son 2 hanesinden emin değilim) destekliyor. Neyse bunun üzerine arkadaş depoya gidip kutusuna baktı ve ürünün FULL HD /1080P tarama yaptığını onayladı. Son kez emin olmak için kendi stock programlarına girerek onayladı ve herhangi bir sorun olmayacağını ama olduğu taktirde hiçbir sorun olmaksızın geri iade alacaklarını söyledi. Ürünü büyük ihtimalle c.tesi günü kuracaklar. Ürün 1000:1 kontrasta ve 2 adet HDMI girişine sahip. Açıkçası kötü bir ürün olduğunu düşünmüyorum. tahmini 5 metreden seyredecem ve ps3 bağlamayı düşünüyorum yani daha çok ps3 oynamak , blueray film ve 1080p çözünürlüğe sahip divxleri izlemek için aldım. Bunun yanında digiturk bağlamayı düşünüyorum. Görüntünün çok iyi olacağını sanmıyorum ancak kabloTV'den iyi olacağı kesin. Arkadaşlar yorumlarınızı bekliyorum. Bir hatamı yaptım acaba diye düşünmeden de edemiyorum...

• Arkadaşlar böyle rahatsız verici şekilde sürekli konuyu up yapmak değil niyetim ama cidden kafama takılıyor... Sonuçta toshibanın orjinal kataloğunda (teknosanınki değil) ürünün 1080p tarama yaptığı yazıyordu. Bende herhalde ürünler karıştı dedim ama kasada aynı fiyattı bende aldım bir sorun olursa değiştirecem. Fikirlerinizi bekliyorum arkadaşlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: SnoX

Arkadaşlar böyle rahatsız verici şekilde sürekli konuyu up yapmak değil niyetim ama cidden kafama takılıyor... Sonuçta toshibanın orjinal kataloğunda (teknosanınki değil) ürünün 1080p tarama yaptığı yazıyordu. Bende herhalde ürünler karıştı dedim ama kasada aynı fiyattı bende aldım bir sorun olursa değiştirecem. Fikirlerinizi bekliyorum arkadaşlar
    Hayırlı olsun arkadaşım.

Bu seri henüz çok fazla kişi tarafından kullanılmadığı için çok fazla yorum gelmeyebilir.
    Nasılsa size iade konusunda problem olmayacağı söylenmiş.
    TV geldiği zaman doğru ürünün gelip gelmediğini kontrol edeceksiniz sonuçta.

Ürün Kod numarasını tam olarak karşılaştırın. Eğer yanlış ürün geldiyse teslim almayın. Doğru ürün gelip de aklınızda yine de soru işaretleri olursa TV ile bütün denemelerinizi yaparsınız, baktınız desteklemiyor iade edersiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: good person

Hayırlı olsun arkadaşım.

Bu seri henüz çok fazla kişi tarafından kullanılmadığı için çok fazla yorum gelmeyebilir.
    Nasılsa size iade konusunda problem olmayacağı söylenmiş.
    TV geldiği zaman doğru ürünün gelip gelmediğini kontrol edeceksiniz sonuçta.

Ürün Kod numarasını tam olarak karşılaştırın. Eğer yanlış ürün geldiyse teslim almayın. Doğru ürün gelip de aklınızda yine de soru işaretleri olursa TV ile bütün denemelerinizi yaparsınız, baktınız desteklemiyor iade edersiniz.

Alıntıları Göster
    Dostum 1080i veya p için, açtığım EICTA standartları ile ilgili baişlığı okumanı yavsiye ederim, FULL HD kavramı ne dir anlarsın....
    http://forum.donanimhaber.com/m_10062933/mpage_1/key_EICTA//tm.htm#10062933

işte özelliklerin

42WLG66P;
    Anschlüsse:
    2x HDMI / HDCP (480p/480i/576p/576i/720p/1.080i)
    Ausgänge: Audio (Cinch) fest/regelbar
    Common Interface (CI)
    Eingänge: 2x Scart (1x RGB/1x S-VHS/2x AV)
    Komponenteneingang - YUV (480p/480i/576p/576i/720p/1.080i)
    Kopfhöreranschluss (3,5 mm Klinke)
    PC Eingang
    S-VHS (Hosiden) über Scart 2
    Video (Cinch)
    Video (Cinch) / 3x Audio (Cinch)

yani bu LCD 1080p tarama yapamıyor, zaten 5000/18 fiyatı olan bir LCD nin 1080p olması mümnkündeğil,
    (bu günkü şartlarla)

Bu da 42WL67Z nin özellikleri, buda 1080p değil

PC Eingang
    Video (Cinch)

Bilgiler Toshiba Almanya sitesinden...................

selamlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onbes -- 30 Kasım 2006; 10:06:42 >

• quote:

Orijinalden alıntı: onbes

Dostum 1080i veya p için, açtığım EICTA standartları ile ilgili baişlığı okumanı yavsiye ederim, FULL HD kavramı ne dir anlarsın....
    http://forum.donanimhaber.com/m_10062933/mpage_1/key_EICTA//tm.htm#10062933

işte özelliklerin

42WLG66P;
    Anschlüsse:
    Common Interface (CI)
    PC Eingang
    Video (Cinch)

yani bu LCD 1080p tarama yapamıyor, zaten 5000/18 fiyatı olan bir LCD nin 1080p olması mümnkündeğil,
    (bu günkü şartlarla)

Bu da 42WL67Z nin özellikleri, buda 1080p değil

PC Eingang
    Video (Cinch)

Bilgiler Toshiba Almanya sitesinden...................

selamlar

Alıntıları Göster
    Cevaplarınız için teşekkürler. Bende aynen sizin gibi düşünüyorum yani desteklemeyeceğini düşündüm zaten fiyat olarakda arkadaşlara konuyu ilettim yani bu fiyata yapan bir ürün olmadığını onlarda bana indirimde olduğunu söylediler neyse bu gün tekrar teknosya gidip konuyu iletecem sonuçta daha teslimat yapılmadı

• quote:

Cevaplarınız için teşekkürler. Bende aynen sizin gibi düşünüyorum yani desteklemeyeceğini düşündüm zaten fiyat olarakda arkadaşlara konuyu ilettim yani bu fiyata yapan bir ürün olmadığını onlarda bana indirimde olduğunu söylediler neyse bu gün tekrar teknosya gidip konuyu iletecem sonuçta daha teslimat yapılmadı

Alıntıları Göster
    Az önce konuyla ilgili olarak Toshiba'yı aradım. Bana ürünün 1080p olduğunu söylediler ve kendilerine Almanya sitesinde yazanları söylediğimde, ürün bilgilerini yurt dışından alıp bayilere öyle bildirdiklerini ve konuyla ilgili olarak merkeze telefon açıp beni haberdar edeceklerini söylediler. Gelen emailı sizinle paylaşacam bende bekliyorum...

• quote:

Az önce konuyla ilgili olarak Toshiba'yı aradım. Bana ürünün 1080p olduğunu söylediler ve kendilerine Almanya sitesinde yazanları söylediğimde, ürün bilgilerini yurt dışından alıp bayilere öyle bildirdiklerini ve konuyla ilgili olarak merkeze telefon açıp beni haberdar edeceklerini söylediler. Gelen emailı sizinle paylaşacam bende bekliyorum...

Alıntıları Göster
    sanırım onlarda FULL HD kavramı nedeniyle yanılıyorlar..............
    dediğim gibi bir yanıltmaca ve yanılma devam ediyor.................
    selamlar

• quote:

sanırım onlarda FULL HD kavramı nedeniyle yanılıyorlar..............
    dediğim gibi bir yanıltmaca ve yanılma devam ediyor.................
    selamlar

Alıntıları Göster
    Belki benim sayemde bunu düzeltirler ve tekrar böyle bir sorun yaşamaz insanlar.. Şimdi asıl sorun ben bu ürünü ne ile değiştirecem...5 milyara aldım bu ürünü ve verebileceğim maximum ücret 5500YTL... LG üzerine yoğunlaştım ama kararımı henüz vermedim. 37" yada 40" olabilir.. Bu ürünü seçmemdeki tek sebep satan arkadaşın diğer üründe 1080p olmadığını söylemesiydi...

• quote:

Belki benim sayemde bunu düzeltirler ve tekrar böyle bir sorun yaşamaz insanlar.. Şimdi asıl sorun ben bu ürünü ne ile değiştirecem...5 milyara aldım bu ürünü ve verebileceğim maximum ücret 5500YTL... LG üzerine yoğunlaştım ama kararımı henüz vermedim. 37" yada 40" olabilir.. Bu ürünü seçmemdeki tek sebep satan arkadaşın diğer üründe 1080p olmadığını söylemesiydi...

Alıntıları Göster
    Çok kolay;
    sattıkları 1080p lcd modellerinden biri...........

Ancak 1080p takıntısı ile 42" lcd tavsiye etmem, illaki ps3 alacağım ve 1080p olacak dersen, o zaman ps3 alıncaya kadar bekle derim, gerçek ps3 bağlantısı için millet ne yapmış bakar öyle karar verirsin.
    o zamana kadar 42" lcd ile ne yapmayı düşünüyorsun? uydu veya digitürkten tv izleyip sinir olmayımı?
    (bu konuda bir başlıkta yazdım, bir arkadaşım toshiba42" lcd alıp ertesi gün iade etti, kablotv ye bağlamıştı, sinir olmuş)

param boşa gidecek mutlaka bir tv almam lazım diyorsan, al bir 42"-50" plazma bak keyfine..........

selamlar

not: tüketiciyi yanılttıkları için para iadesi için bastır istersen.................

• quote:

Çok kolay;
    sattıkları 1080p lcd modellerinden biri...........

Ancak 1080p takıntısı ile 42" lcd tavsiye etmem, illaki ps3 alacağım ve 1080p olacak dersen, o zaman ps3 alıncaya kadar bekle derim, gerçek ps3 bağlantısı için millet ne yapmış bakar öyle karar verirsin.
    o zamana kadar 42" lcd ile ne yapmayı düşünüyorsun? uydu veya digitürkten tv izleyip sinir olmayımı?
    (bu konuda bir başlıkta yazdım, bir arkadaşım toshiba42" lcd alıp ertesi gün iade etti, kablotv ye bağlamıştı, sinir olmuş)

param boşa gidecek mutlaka bir tv almam lazım diyorsan, al bir 42"-50" plazma bak keyfine..........

selamlar

not: tüketiciyi yanılttıkları için para iadesi için bastır istersen.................

Alıntıları Göster
    :) Bastırmaya gerek yok alırken belirttim az öncede arayıp görüştüm para iadesini zaten yapacaklar.. Bu arada ps3'ü bu hafta içinde alıyorum zaten :) 60GB lık modelini 1800e buldum (YTL) sıfır ürün .. Gidip deneyip alacam. Ayrıca çok geniş bir divx koleksyonum var ve atık son çıkan riplerin çoğu 1080p ve 720p olarak ripleniyor özellikle diziler... O yüzden bir sorun olacağını sanmıyorum yani amacım alıpda kabloTV izlemek değil. Şimdi dediğim gibi illa 42" olması gerekmiyor hata mümkünse 37" yada 40" olabilir.. 1080p olması tercih sebebim evet ama 1080p ürün bulamadım 5500YTL civarında.. o yüzden büyük ihtimalle 37" bir LG alıp üstünüde iade alacam ve o paraya güzel bir ses sistemi almayı düşünüyorum.. Ama dediğim gibi eğer LG'den daha iyi bir ürün varsa 5500YTL ye kadar onu almak isterim

Not: Sadece LCD bakıyorum ve kesinlikle plazma almayı düşünmüyorum...

• quote:

:) Bastırmaya gerek yok alırken belirttim az öncede arayıp görüştüm para iadesini zaten yapacaklar.. Bu arada ps3'ü bu hafta içinde alıyorum zaten :) 60GB lık modelini 1800e buldum (YTL) sıfır ürün .. Gidip deneyip alacam. Ayrıca çok geniş bir divx koleksyonum var ve atık son çıkan riplerin çoğu 1080p ve 720p olarak ripleniyor özellikle diziler... O yüzden bir sorun olacağını sanmıyorum yani amacım alıpda kabloTV izlemek değil. Şimdi dediğim gibi illa 42" olması gerekmiyor hata mümkünse 37" yada 40" olabilir.. 1080p olması tercih sebebim evet ama 1080p ürün bulamadım 5500YTL civarında.. o yüzden büyük ihtimalle 37" bir LG alıp üstünüde iade alacam ve o paraya güzel bir ses sistemi almayı düşünüyorum.. Ama dediğim gibi eğer LG'den daha iyi bir ürün varsa 5500YTL ye kadar onu almak isterim

Not: Sadece LCD bakıyorum ve kesinlikle plazma almayı düşünmüyorum...

Alıntıları Göster
    Sony nin yeni DLP si 1080p ve çok methediyorlar,
    forumda var,
    bir bak istersen

• quote:

Sony nin yeni DLP si 1080p ve çok methediyorlar,
    forumda var,
    bir bak istersen

Alıntıları Göster
    ilk onu araştırmıştım aslında ama izlenme açısını bilmediğim için... birde benim odamın uzunluğu 6-7 m2 tutupta o kadar büyük bi TV koymak... bilemiorum:)
  • quote:

ilk onu araştırmıştım aslında ama izlenme açısını bilmediğim için... birde benim odamın uzunluğu 6-7 m2 tutupta o kadar büyük bi TV koymak... bilemiorum:)

Alıntıları Göster
    Evet arkadaşlar çok ilginçtir toshiba ürünün arkasında durmaya devam ediyor ve ürünün ısrarla 1080P desteklediğini söylüyor... Nasıl kanıtlayabilirim desteklemediğini?
  • quote:

Evet arkadaşlar çok ilginçtir toshiba ürünün arkasında durmaya devam ediyor ve ürünün ısrarla 1080P desteklediğini söylüyor... Nasıl kanıtlayabilirim desteklemediğini?

Alıntıları Göster
    Ben artık diyecek birşey bulamıyorum... 1080p demek progressive scan yapması demek değil mi? Ee o zaman interlace yapıp nasıl 1080p oluyor?
    "
    Merhaba,
    Yurtdisi ile yapmis oldugum telefon gorusmesine istinaden model 1080 p panellidir. Giris sinyalinin ise su asamada progressive destegi bulunmamaktadir, interlace desteklidir.

Iyi calismalar,

Emir Cerrahoğlu <admin@turkserv.net>
    30/11/2006 11:05
    To <erdem.yildirim@toshibatr.com>
    cc
    Subject 42EL67ZG Hakkında

İyi çalışmalar Erdem bey. Az önce telefonda görüşmüştük ürünle ilgili bilgiyi bana verirseniz 1080p olup olmadığına hakkında çok memnun olucam. Cevabınızı bekliyorum
    "

• quote:

Ben artık diyecek birşey bulamıyorum... 1080p demek progressive scan yapması demek değil mi? Ee o zaman interlace yapıp nasıl 1080p oluyor?
    "
    Merhaba,
    Yurtdisi ile yapmis oldugum telefon gorusmesine istinaden model 1080 p panellidir. Giris sinyalinin ise su asamada progressive destegi bulunmamaktadir, interlace desteklidir.

Iyi calismalar,

Emir Cerrahoğlu <admin@turkserv.net>
    30/11/2006 11:05
    To <erdem.yildirim@toshibatr.com>
    cc
    Subject 42EL67ZG Hakkında

İyi çalışmalar Erdem bey. Az önce telefonda görüşmüştük ürünle ilgili bilgiyi bana verirseniz 1080p olup olmadığına hakkında çok memnun olucam. Cevabınızı bekliyorum
    "

Alıntıları Göster
    yok dostum, bu boyle cozulmez,
    test edebilecegin bir cihaz da yok.

girisin progressive scan destegi olmamasi ne demek yaw ?
    o zaman hic bir "p" taramasini desteklemez anlamina mi geliyor???
    720p de desteklemiyorsa HD Ready de degildir.???

bu cok sacma bi aciklama olmus..

• quote:

Orijinalden alıntı: sulokal

yok dostum, bu boyle cozulmez,
    test edebilecegin bir cihaz da yok.

girisin progressive scan destegi olmamasi ne demek yaw ?
    o zaman hic bir "p" taramasini desteklemez anlamina mi geliyor???
    720p de desteklemiyorsa HD Ready de degildir.???

bu cok sacma bi aciklama olmus..

Alıntıları Göster
    1080 p için yaptığı açıklama o:) 1080 yayınında interlace tarama yapıyor deniyor.. Yani 1080i destekliyor.. Daha sonra aradım Erdem beyi bana dediği şey panelin 1080p desteklediği ancak girişlerin 1080p desteklemediği ve 1080p özelliğini kullanamayacağımdı.. Böyle saçma birşey olabilir mi? Neyse ürünü iade etmeye uğraşıorum şuan

• quote:

1080 p için yaptığı açıklama o:) 1080 yayınında interlace tarama yapıyor deniyor.. Yani 1080i destekliyor.. Daha sonra aradım Erdem beyi bana dediği şey panelin 1080p desteklediği ancak girişlerin 1080p desteklemediği ve 1080p özelliğini kullanamayacağımdı.. Böyle saçma birşey olabilir mi? Neyse ürünü iade etmeye uğraşıorum şuan

Alıntıları Göster
    yani, 1080p cihazin olsa destekleyecekmis
    oyle mi ?
  • quote:

oyle mi ?

Alıntıları Göster
    saçmalıkta orda zaten.. Ne yaparsam yapim 1080p ile görüntü alamıcam..:)
  • quote:

oyle mi ?

Alıntıları Göster
    http://www.deal.no/produkt.cfm?id=101410

bak linktede 1080 HD sinyal demis,
    "i" mi "p" mi belirtmemis.
    bence o fiyata 1080p panel olmaz, yine de sen bilirisin

• quote:

http://www.deal.no/produkt.cfm?id=101410

bak linktede 1080 HD sinyal demis,
    "i" mi "p" mi belirtmemis.
    bence o fiyata 1080p panel olmaz, yine de sen bilirisin

Alıntıları Göster
    olmadığı kesin zaten.. iade etmeye çalışıorum şuan 2 saattir telefondayım:(

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.