Şimdi Ara

TOSHIBA 42RV635 İNCELEME (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
363
Cevap
3
Favori
37.574
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Cihazın ayarlarını birkaç güne paylaşacağım kendinizde yapabilirsiniz aslında, Teledünya ya geçiş yaptım Cihazın D modellerinde HD dvb-c mevcut

Cihazın en önemli özelliği bence Toshibanın yeni Ecopanel'ini kullanması. Bunu Panasonic'in son çıkan G12 neo panellerine benzetebiliriz, 42" panelde %30 oranında tasarruf sağlıyor ve bu cihazın elektrik tüketimi sadece 144W ki bu değer normal bir 32" den bile daha düşük.
  • quote:

Orjinalden alıntı: sioux

Selamlar,

Cihazın ayarlarını birkaç güne paylaşacağım kendinizde yapabilirsiniz aslında, Teledünya ya geçiş yaptım Cihazın D modellerinde HD dvb-c mevcut

Cihazın en önemli özelliği bence Toshibanın yeni Ecopanel'ini kullanması. Bunu Panasonic'in son çıkan G12 neo panellerine benzetebiliriz, 42" panelde %30 oranında tasarruf sağlıyor ve bu cihazın elektrik tüketimi sadece 144W ki bu değer normal bir 32" den bile daha düşük.

Yani Bimeksde satılan modellerde DVB-C mevcutmu şimdi. Bimeksde satılanlarda Toshiba 42RV635D ama özelliklerine baktınmı DVB-C yok görünüyor sitede. DVB-C girişi normal anten girişi gibi bişeymi nasıl anlarız.
    Alan yokmu şu lcd yi bir iki sd yayın görüntüsü koysa veya sd yayın performansı hakkında iki satır yazsa iyi olacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi krkmz -- 15 Temmuz 2009; 21:22:02 >

• usb girişinden flashdiskteki bluray filmleri altyazılı olarak oynatabiliyor mu
  • quote:

Orjinalden alıntı: ersenk

usb girişinden flashdiskteki bluray filmleri altyazılı olarak oynatabiliyor mu

Sadece resim
  • quote:

bu yüzyılda hayır.

• quote:

Bluray ripleri (1080p , 720p mkv) Samsung B650, B750 serisi televizyonlarda izleyebilirsiniz.
  • Sayın albani.
    Tosh 42RV635D nin ambalaj kutusunda ve kenar çerçevesinde TNT logosu vardı. Elemana sordum bu ne diye; "TNT panel kullanılıyor bu seride, IPS panelden daha kaliteli" dedi. Sizde IPS yazmışınız TNT farklı bişeymi görevli tam bilmiyormu yoksa.

quote:

Orjinalden alıntı: albani

İyi günler

Seri 2009 model ama daha yeni geldi+

Test notu 8/10 olduğu için özellikle Image(resim işleme/görüntüleme) çok üst düzey değil!
    RES+ ile SD ler iyi(zaten Tosh ta SD ler hep iyidir)

IPS Modül kullanıldığı için Siyah/detaylar ve Deep-black çok iyi değil!
    Sanırım 1.000/1.200;1 LGD Modül kullanılıyor ondan dolayı Siyah ve diğer özellikleri vasat+

Kısaca "ses getiren" bir Tosh serisi değildir!
    RV serisi Mid-Level seviyesidir+

++
    Buna karşılık SRT(SuperResolationTechnology=ResolationPlus) Tosh a ait bir buluş ve uygulama ancak bunun
    SD lerde çok ciddi vede "söylendiği" gibi bir etki yapmadığını,bu serinin USA dan çıkan serilerinden biliyoruz!
    Doğru set edilmesi halinde vede uygun yayında başarılı oluyor,iyide zaten Tosh lar her seviye panelinde diğer
    rakiplerinden SD lerde genel olarak çok daha başarılıydı*

Dolayısıyla RES+ ın tamda ne işe yaradığı belli olmuyor!!
    Bir daha uyarayım;her SD yayında(yayın kalitesine göre) RES+ aynı başarıda kesinlikle çalışmıyor!!

Bir diğer özellik yada çalışma prensibi "META-Brain"(Tosh un buluşu olan Chipset) zaten bilinen ve Japonya ile
    Asya pazarındaki bazı Tosh larda bir kaç senedir kullanılan bir işleme sistemiydi,bununda ses getirecek bir
    iyileştirme getirdiğini göremedim!!
    Ancak METABrain gelişmeye açık ve bildiğim kadarıyla Tosh bunun üzerinden çalışıyor ve LED dahil yeni serilerinde
    bunu yine kullanacaktır!

++
    Video processing;iki aşamada gerçekleştiriliyor>>>Active Vision-II Engine;Ana işlemci+RESPlus ise destekleyici sistem
    RES+ için yukarıda kısa açıklamasını yaptım,bunun etkisi "kısıtlıdır"!!!
    Her ne kadar bu sistem çıkalı bir sene olduysada,ilk başlardaki o beklenti veya sistemi uçuruyor v.s lafları boşta kaldı

USA daki kullanıcı yorumlarında;iki görüş olduğunu anladım>>

A-Bazı kullanıcılar paneli doğru set edip+SRT yi(USA da RES+ özelliğine SRT deniyor ve aslında doğrusuda SRT dir ama Avrupada
    "RES+" olarak söyleniyor,kafanız karışmasın;kısaca aynı özellik) doğru ayarladığı zaman SD lerde görüntünün çok iyi olduğunu
    söylemektedirler

B-Bir kısım kullanıcılar ise;işe yaramıyor/ne olduğunu anlamadım/görüntüyü daha kötü yaptı gibi>>>klasik ve bilinçsiz kullanıcı yorumları
    olarak gördüm,bunların belliki kafalarındaki SRT farklı bir şey veya her SD nin 1080i olacağını sanıyorlar v.s v.s

Avrupda ise SRT için çok fazla değişik yada etkili yorumlar bulamadım ve zaten bu seri Avrupada pek tutmadı nedense!!!

++

MetaBrain;bir özelliğide panelin bulunduğu ortamdaki aydınlanma şiddeti ile yayın içeriğinin özelliğine göre Brightness+Contrast
    seviyesini belirlemesi,ancak bunu ne kadar başarılı yapıyor emin değilim,çünkü bu sistem bir SHARP buluşu olup en başarılı
    olarakta Sharp ların bile bazı serilerinde çalışmaktadır!!!

Uyarı/Not;bu özellik olan panellerde>>> panel önünde bir sensör vardır ve odada birileri dolaşırsa veya çevresel bazı faktörler varsa
    bu sistem "aptal" çalışmaktadır!!!sensör önünden geçen hareketli(veya sabit)objeler yüzünden sürekli aktif olan sensör,işleme
    katına yanlış sinyal gönderebilmektedir !!!

++
    CR değeri diye verilen her zamanki gibi "Dynamic" tir ve sanırım 42" lerde 50.000;1 olarak geçiyor(yukarıda yazdım 1000/1200;1
    seviyesindeki Native CR değerlidir diye!!)IPS ler yüksek CR üretmezler!!

++
    Bir diğer ilginç vede "eksi" durum ise,Brightness;450cd/m2 olması,halbuki 37" de 500cd/m2 lik Modül kullanılmıştır!!
    buda şu demektir>>>Maliyeti ucuzlatmak,sonuç olarak 42" 450candela olmaz 500 standard kullanılmalıydı!!
    Ancak bu yinede fazla bir kötü durum yaratmaz,bu arada Tosh un sistemi itibarıyla özellikle karanlık sahneli görüntülerde
    fazla griye kaçmadan detayları işleyebilir!

++

Siyah detaylarda yapılan testte,eşdeğer rakiplerine göre fena bir görüntü vermiyor! buda güzel bir olay tabiki!
    Aydınlık sahneli görüntülerde ise Natural lik biraz renk arttırımına dönüşüyor.

Motionhandling başarılı her zamanki gibi+100Hz çalışması yine başarılı ama hafif bir bluring oluşumu tesbit etmişler!!
    24/25fps video işlemede ise biraz judder tesbit edilmiş!!

Not;bu iki durum benimde dikkatimi çekti Judder/Bluring genelde Tosh ta olmaz;High-End lerde ise hiç olmaz ama
    seviye düştükçe bunların oluşmasıda normaldir!!! kaldıki yinede başarılı bulunduğuna göre aşırılık durumu olmadığı
    anlaşılıyor!

++
    Görüntü işleme notu>>>>Test notunun 8/10 olması durumu panelin konuşlundurma durumu(ortam aydınlanması)+doğru set edilemesi durumunda
    7/10 seviyesine iniyor notu!!

++

Viewing-angle(İzleme açısı)>>>oldukça dar(kullanılan Modülün tip/cins/kalitesine göre);20/30 dereden daha geniş açıdan izlemeyiniz!!
    Siyah seviyesi yoksa ciddi olarak düşmektedir>>Greyness dediğimiz grileşme oluşuyor!!
    Dolayısıyla büyük salonlarda-geniş izleme olan oturma düzeninde panel beklenen verimi vermiyor,küçük odalar ve buna benzer
    odalar daha uygun! şayet izleme açısı sıkıntınız varsa Siyahların düşmesi olayında o zaman tam karşıdan izleyin panelinizi++

++

Sonuç olarak(bana göre) orta seviye bir Tosh serisi ve dışarda bu seri F/P olarak tavsiye edilebiliyor,başka bir artısı yoktur,sizde
    buna göre fiyatı rakiplerine göre uygunsa elbette alınabilir bir paneldir!!!

++++

• Bu tarz yerlerde işe alınacak zatların ciddi bir SINAVDAN veya hiç olmazsa şirket tarafından verilen vasat bir eğitimden geçmesi gerekir. PRİM peşinde seyyah olan satıcı zatın umrunda olmayacaktır bu tarz işler.

tnt panel diye bişey olmaz.

TNT= television numerique terrestre = dvb-t
  • Kaç defa yazdım IPS>LGD diye!!

Satıcıları iteleyin gitsin kardeşim,onlara sormak bile hata!

TNT diye birde Cargo şirketi var,belkide panelleri TNT taşımıştır
    ++
  • quote:

Orjinalden alıntı: sioux

Bu tarz yerlerde işe alınacak zatların ciddi bir SINAVDAN veya hiç olmazsa şirket tarafından verilen vasat bir eğitimden geçmesi gerekir. PRİM peşinde seyyah olan satıcı zatın umrunda olmayacaktır bu tarz işler.

tnt panel diye bişey olmaz.

TNT= television numerique terrestre = dvb-t

sioux
    açıklamanız için teşekkür ederim. bende araştırdım bu arada sizin yazdığınız gibi olduğunu gördüm. Siz bu lcd yi aldınızmı, sd yayınlarda nasıl , sony w5500 gördüm sd yayınlarda çok güzeldi( uydu yayını)
    Tosh sony w5500' e yaklaşırmı sd yayında ? Bilgi verirseniz çok makbule geçecek. bu lcd yi almayı düşünüyorum ama kullanıcı yorumları pek yok. Alıp sonra pişman olamyalım.

Aldım memmunum. Tavsiye ederim. Bu fiyata kaçırılmayacak bir lcd

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi krkmz -- 19 Temmuz 2009; 14:16:07 >

• başka kanalların resimleri.

TOSHIBA 42RV635 İNCELEME

TOSHIBA 42RV635 İNCELEME

TOSHIBA 42RV635 İNCELEME

TOSHIBA 42RV635 İNCELEME

TOSHIBA 42RV635 İNCELEME

TOSHIBA 42RV635 İNCELEME

TOSHIBA 42RV635 İNCELEME

TOSHIBA 42RV635 İNCELEME

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi krkmz -- 19 Temmuz 2009; 19:01:59 >

• Devam

TOSHIBA 42RV635 İNCELEME

TOSHIBA 42RV635 İNCELEME

TOSHIBA 42RV635 İNCELEME

TOSHIBA 42RV635 İNCELEME

• sayın krkmz,

lcdniz hayırlı olsun, güle güle kullanın... geçen hafta açtığınız bu konu sayesinde bu tv de kampanya olduğunu öğrenmiştim (2050/24 sanıyordum, 1797/6 imiş). ve sonunda aylar süren beklemenin ardından cuma günü çiğli bimeksten 1797ye aldım. yorumlarınıza katılıyorum. çok şık bi dizaynı var ve sd yayınlarda da beklediğimizden başarılı çıktı. şimdilik oldukça memnunuz...

sayın albani,

aylardır süren lcd araştırmamda, özellikle toshiba konusunda verdiğiniz bilgiler ve sormuş olduğum birçok soruya, hiç atlamadan verdiğiniz cevaplar için çok teşekkürler. artık bundan sonra kullanımla ilgili başınızı ağrıtırız...
  • Bu serinin en iyisi ve başarılı olanı ZV555 lerdir!!!
    46" ve 42" modelleri vardır ama bildiğim kadarıyla 42" devam ediyor(maliyeti sebebiyle)
    ama 46" devem etmiyor!

Bu seride(555/635) iyi ses getirecek olanda 46" idi ama Tosh-Avrupa nın işlerine aklım ermediği için,heriflerin
    neden 46" ları adam gibi sürmediklerini bilemiyorum

USA da ise 46"555(eşdeğer model)çok tutuldu

++
  • krkmz dostum uydu alıcın nedir ve nasıl bir kablo/bağlantı yaptın. Bende Next 2000CXSuper Plus receiver var. Component (Y, Yb..) bağlantı çıkışı var. Buradan tv ye bağlarsam görüntü scart a göre iyileşirmi acaba
  • quote:

Orjinalden alıntı: balistik81

krkmz dostum uydu alıcın nedir ve nasıl bir kablo/bağlantı yaptın. Bende Next 2000CXSuper Plus receiver var. Component (Y, Yb..) bağlantı çıkışı var. Buradan tv ye bağlarsam görüntü scart a göre iyileşirmi acaba

Uydu alıcım regal 840 CI (eski bir model) Bağlantı şekli kaliteli scart kablosu (kalınca bir kablo)
  • dostum mkv denedinmi denediysen foto koyabilirmisin?
  • krkmz arkadaşım mkv görüntüleri nasıl? bimekste baktığımda HD-DVD hdmi ile takılı idi. Fakat görüntüde hissedilir derecede karıncalanma vardı. Ayarlar bildiğim kadarı ile sadece contrast,brighnetinnes,color yani bu ayarların görüntüdeki karıncalanmayı gidereceğini sanmıyorum. O halde bu karıncalanmanın sebebi görüntü kaynağı, kablo mu yoksa panel mi bilemedim doğrusu
  • quote:

Orijinalden alıntı: balistik81

dostum mkv denedinmi denediysen foto koyabilirmisin?

Akşam mkv görüntüsü eklerim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: balistik81

krkmz arkadaşım mkv görüntüleri nasıl? bimekste baktığımda HD-DVD hdmi ile takılı idi. Fakat görüntüde hissedilir derecede karıncalanma vardı. Ayarlar bildiğim kadarı ile sadece contrast,brighnetinnes,color yani bu ayarların görüntüdeki karıncalanmayı gidereceğini sanmıyorum. O halde bu karıncalanmanın sebebi görüntü kaynağı, kablo mu yoksa panel mi bilemedim doğrusu

Karıncalanmanın sebebi panelle ilgili değil. Bende bazı mkv lerde var bazılareında yok. Görüntünün sıkıştırılmasıyla ilgili. Akşam 720p mkv izledim. (Tokyo drift) ayna gibi . hatta resim çektim ama flaşsız güzel çıkmadı flaşlada parlama yapıyor ekrana. gündüz flaşsız çekerim hafta sonu. Mesela 1080p 300 spartalı var onda kumlanma var. 1080p avusturya var onda yok. 1080i best beach belgesel var ayna gibi. Dediğim gibi görüntü kaynağı ve kablo ile ilgili karıncalanma.

Tosh servisi geldiğinde emin olun çok güzel bir lcd aldınız. sd yayınlarda şu aldığınız görüntü panelein size vereceği görüntünün %30 u bile değil dedi. Doğru kaynaktan ayna gibi izlersiniz dedi. Kayan yazılar olsun hareketli sahneler olsun çok akıcı kesinlikle takıla takıla ilerleme ve atlama yok görüntüde. kısaca fiyatını hakeden bir ürün.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.