Şimdi Ara

TOSHIBA 42RV635 İNCELEME (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
363
Cevap
3
Favori
37.574
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

1-Power ON-OFF button;bir "özellik" gibi eklenmiş görülsede,aslında özellik değil,sorundur!!!

Genelde hiç bir panelde ON-OFF switch kullanımaz dikkat ederseniz!!!
    En basit sebebi maliyet vede kaliteli anahtarlama olmadığı için,böyle dandik parçalar kullanılıyor

"TNB" ye göndermene gerek yok ayrıca,daha onlar ne sattıklarını bile bilmiyorlarki
    Sayemde TR de, ZF den başlayarak panellerini sattı bunlar!!

2-ON-OFF switch için en basit ve doğru çözüm ise;kaliteli bir grup priz kullanmanızdır!!!mümkünse Surge-protection
    dediğimiz akım korumalı kullanırsanız daha iyi olacaktır+

Servisin para istemesi ise "normaldir"!!
    Bunlar "kullanıcı hatası" kategorisine girer!! bilginiz olsun,malzemenin dandik olması onları "bağlamaz"!!!

"TOPRAKLI PRİZ" mutlaka kullanınız!!!!

Böylece paneli ON yaptıktan sonra,sadece grup prizden açma-kapama işlemi yapın ve paneldeki anahtarı hiç kullanmayın!!!

3-Bütün 42"/47"/57" Modüller "IPS" tip LGD dir!!!! başka üretici yoktur bu ebatlarda!!

4-Bütün panellerin içini açarsanız kalitesizliğin resmini görürsünüz!!!Samy/LGD en başta gelenidir,yine marka/seri/model vermiyeyim
    bazıları "içler acısı" haldedir laf aramızda
    Sakın ha paneli filan açmaya kalkmayın bu arada!!!!

Kısaca Sony de olsa aynı malzeme(ÇİN),Phil de olsa yine öyle veya Samy v.s v.s!!!!

5-UYARI>>>yukarıda @Sioux un verdiği,bazı ayarlar var(veya default mudur bunlar bilemem)

-"ColorManagement"(BaseColourAdjustment) ayarı GÖZ ile yapılmaz!!!!!Test cihazı gereklidir+
    -"GAMMA" ayarıda cihaz ile yapılır!
    -"ColourTEMP" ise kesinlikle cihaz ile Test ayarı ister!!!!RGB Gain/Offset GÖZ ile kesinlikle ayarlanmaz!dokunmayın bu ayara!!!

6-Bazı panellerde(yeni nesil/model)böyle bir takım "Advanced/Prof.v.s" settings ler veriyorlar ama bunlar,böyle ezbere yapılacak
    ayarlar değildir!
    Ayrıca her panelde "Görüntü(renk üretim/işleme) sistemi farklı olur,dolayısıyla bunlar için ayarda ezbere değil,ölçüm ile olur!

Tosh ların bazı serilerinde;
    USA version>>NTSC renk sisteminde "Green-push" olmaktadır!!(bunun için gerekirse US version F/W çıkıyor)!!
    Europa version>>>PAL renk sisteminde ise "Greenish" hakimiyeti vardır!

Not;en zor üretilen ve sorunlu renkte zaten "Green" dir!!

Konuyu fazla uzatmadan RGB öyle kafannıza göre ayarlanmaz!

Kaldıki bunlar UM den değil SM den düzeltiliyor!!!

7-USA/Avrupa dan izlediğim kadarıyla RV serisi Default olarak kötü yada çok kötü değerlerde geliyor!
    Genelde Tosh Entry/Mid-Level bütün panelleri böyledir(yaklaşık olarak kötü Default ile gelir;USA da ise dahada kötü geliyor!)
    Ancak Tosh High-End(ZF/Z/XF)iyi yada oldukça iyi gibi değerlerde geliyor(S/W+M/B farklıdır bu serilerde!!)

Yine RV lerde;size verilen gelişmiş ayarlar ile paneli iyi hale getirmek mümkündür+
    Ancak bu paneller Romania/Poland montajlı oldukları için(bazıları UK de olabiliyor) S/W lerin bazı değerleri değişik olabilir,
    bunuda çözemedim hala!!!

Durum böyle olunca,gelişmiş ayarlara başlamadan önce,ya RESET edin yada DEFAULT a hiç dokunmadan Pict.MODE lardan
    görüntülere bakın,ve işe daima temel prensip olarak sırasıyla Brightness-Contrast-Colour değerini TEST te verilen uygulama ile
    panele girin(Highwaymouse un açtığı bir başlık var oradan bulup indirin Test uygulamasını ve o başlıkta çeşitli yorumlar v.s vardır)
    veya benim linkten indirin(RS.COM dan)

DisplayTuningbyCAN.rar

http://r apidshare.com/files/163350999/DisplayTuningbyCAN.rar

Size: 5889 KB Downloads:1307
    Status:Normal Download Last Download:28.07.2009 22:54:37

8-Geçenlerde TF de bu seri için bazı açıklamalar yapmıştım,orayada bakın isterseniz

+++

• hocam ne bekliyodun altın mı kaplayacaklardı aletin içini yani, sonyninki platin mi, samsungunki gümüş mü,
    fakat tüm dünya forumları için iyi bir kaynak olmuş, aletin içini gösteren resim bulmak zordur. böylece 25w denen hoparlörlerin aslında 15w olduğunuda belgelemiş olduk.

teknik servis bu işin firma tarafından eğitimi verilen servistir sök tak işi canını sıkmasın japon gelse aynı bu şekilde söküp takar can sıkmaya gerek yok sen aletin keyfini çıkar yeter.
  • dvi to hdmı deki göruntu zevkin ötesinde birsey o yettigi için sesim kısıldı yeni kalktım panelin karsından
    harika bir hd göruntusü sunuyor pc den alınınca ama özellikle 4 metre gibi bir mesafe olması gerekiyor

hocam dedigin dogru ben kimseye göndermemeliyim cözum olacagını sanmıyorum en azından orjinalinden saglam oldu su an :D

bunun dısında panel ureticisi kondansatör ureticisi kadar cogalırsa o zaman lcd tv kalitesi artacak sanırım cunku rekabet kaliteyi getirecektir
    panel ureticisi az olunca uretici paranın cogunu fason panele verip maliyeti kendinden kıstıgı için böyle power tusu plastigi ucuza cıkarmaya bakıyorlar

ben en kısa zamanda kaliteli bir coklu priz alıp anahtarından kapatayım ...
    ++ben kırmızılardan şikayetciyim özellikle star kanalında cok göze batıyor onun dısında renk tonlamasında bir sorunla karsılasmadım ama o kadar ayar varsa mutlaka daha iyisi olması gerekir

• hocam bu arada unuttum bu urunde fiş topraksız klasil tv fişi o yuzden prizin bi önemi kalmıyor
  • dostlar pc den 1920x1080p 60Hz de 1:1 PM yapamadım bir türlü görüntü bulanık monitördeki gibi (monitör 20' benq x2000,) tam net değil skaya35 ve sioux dostum sizdede bulanıklılık varmıdır? (ekran kartı Sapphire HD 4830 9.6 Catalyst yüklü eyeQ 1,5m altın kaplama HDMI kablo ile bağlı)
  • Bende yapamadım sanırım göruntu aturdu ama ccc den mudahale ile
    ( ccc den adjust diye bir ayardan yuklselttim göruntunun buyumesiyle oturdu)
    yanlız bende bulanıklık yoktu sadece masa ustu ikonlarında yazılarda
    sorun vardı gölge yapıyordu oda normal sanırım filmlerde sorunsuz kullanıyorum
    ama tabiki test etme sansımız varmı bilmiyorum 1:1 diye acaba
  • cihaza bağlı herhangi birşeyim yok o yüzden yorum yapamam bu konuda
  • bulanıklıktan kastım zaten yazılardaki sorun. ccc deki scaling ten görüntüyü büyüterek oturttum bende. Filmlerde problem yok tabi
  • bu burosch görüntü optimizasyonunun nasıl yapıldığını buradan okuyabiliriz

http://www.ilkerbillurcu.com/etiket/burosch
  • quote:

Orijinalden alıntı: sioux

hocam ne bekliyodun altın mı kaplayacaklardı aletin içini yani, sonyninki platin mi, samsungunki gümüş mü,
    fakat tüm dünya forumları için iyi bir kaynak olmuş, aletin içini gösteren resim bulmak zordur. böylece 25w denen hoparlörlerin aslında 15w olduğunuda belgelemiş olduk.

teknik servis bu işin firma tarafından eğitimi verilen servistir sök tak işi canını sıkmasın japon gelse aynı bu şekilde söküp takar can sıkmaya gerek yok sen aletin keyfini çıkar yeter.

@Sioux

Bu yukarıda yazdığını herhalde bana hitaben yazmadın değilmi???

Zira ben panel içlerinin ne olduğunu çok çok iyi biliyorum ve ondan dolayı dandik/ucuz malzeme v.s tabirlerini kullandım!!
    Marka adıda vermedim özellikle moral bozulmasın diye

Siz içine kafanızı takmayın diyede özellikle yazdım

Servislerinde genel olarak hala TR de bu işten çakmıyorlar,kaldıki bütün dünyada da durum hemen hemen böyledir,size komik örnekler
    yazarım ama bu sefer yine işin içine MARKA girer ve yok .....yawww bunlardamı oluyor..... Servislerde dersiniz!!
    Kısaca herkes sök-aç v.s yaparak bu işi öğrenmeye çalışıyor!!

Son olarakta;daha üreticiler bile çoğu arızanın nereden kaynaklandığını bulamıyor;önce işe S/W başlıyorlar,sonra bir kaç Driver a bakıyorlar
    M/B yi elliyorlar ama hikaye tabiki,dolayısıyla çoğu TV nin "komplede değişmesi" bu yüzdendir!!
    1 seneyi geçti hala ZF/XF deki Vertical-Line stripe hatasını bulamadılar!!!(bana göre tek suçlu Samsung Modül ama,kimse olayı
    kabullenmiyor ve birbiri üstüne atıyor,bu arada seri bitip unutuluyor!!!)

+++
    Evet panel TV alanlar,oturup izlesinler,fazla kafayı takmasınlar böyle işlere++

• quote:

Orijinalden alıntı: skaya35

dvi to hdmı deki göruntu zevkin ötesinde birsey o yettigi için sesim kısıldı yeni kalktım panelin karsından
    harika bir hd göruntusü sunuyor pc den alınınca ama özellikle 4 metre gibi bir mesafe olması gerekiyor

hocam dedigin dogru ben kimseye göndermemeliyim cözum olacagını sanmıyorum en azından orjinalinden saglam oldu su an :D

bunun dısında panel ureticisi kondansatör ureticisi kadar cogalırsa o zaman lcd tv kalitesi artacak sanırım cunku rekabet kaliteyi getirecektir
    panel ureticisi az olunca uretici paranın cogunu fason panele verip maliyeti kendinden kıstıgı için böyle power tusu plastigi ucuza cıkarmaya bakıyorlar

ben en kısa zamanda kaliteli bir coklu priz alıp anahtarından kapatayım ...
    ++ben kırmızılardan şikayetciyim özellikle star kanalında cok göze batıyor onun dısında renk tonlamasında bir sorunla karsılasmadım ama o kadar ayar varsa mutlaka daha iyisi olması gerekir

1-Modül(sizin panel dediğiniz) üreticileri;"TFT-LCD TV" ye yönelik olarak Class-I/II/III tip>>>

LGD/Samsung/AUO/CMOs/Sharp/CPT/QDI

Dünyada gördüğünüz bütün LCD TV ler(Çin malı/markalı olanlar hariç tabiki!!) için bu 7 adet üretici Modül üretmektedir!
    Sharp en gelişmiş ve pahalısıdır(ASV tip)
    Ancak piyasalar ağılıklı olarak IPS ve VA tip Modül kullanırlar

Dolayısıyla rekabet filanda gelmez bu iş böyle geldi böyle devam ediyor!!!

2-Component ve diğer tüm elemanlar ise ucuz kalite ürünlerden seçilmektedir,aynı durum Modüller içinde geçerlidir ve günümüzde
    kaliteli Modül artık 46" ve üstünde kalmıştır!!yakında 50" ve üstü olacaktır!

3-Bir önceki msg ımda yazdım>>ON-OFF switch li panellerde mümkünse bu işlemi kaliteli bir grup priz alarak onun vasıtasıyla yapınız!!
    Özellikle TR de voltajlar abuk-subuk işler yapıyor dolayısıyla Stand-by da bile panele zarar verecek hareketler olabilir!!

-Akım korumalı olabilir(size kalmış tercihi)
    -Voltaj Regülatörü(şahsen ben özelliklle tavsiye ediyorum,voltakı çok oynayan yerler için+böylece PowerB ve katları sürekli
    regülasyonda kalmaz!!
    -"Doğru topraklama" gereklidir

4-"Kırmızı" dan bahsetmişsin ama,teknik olarak ilginç ve değişik bir tanım koymuşsun;neden sadece örneğin STAR TV de ve örneğin o kanalda
    bütün içeriklerdemi böyle yoksa bazı yayınlardamı v.s???

Red-push varsa;her kanalda ve ext.bağlantılarda bunu görmeliydin!!

Daha sonrada renk tonlamasıda sorun yok demişsin???

++

• @balistik81
    evet bende öyle çözdum sanırım baska yollarıda vardır içime sinmedi gibi bu gece biraz daha ugrasacagım yanıt alırsam detaylı olarak anlatırım

ÜSTAD
    evet starda tum kırmızılar cok canlı yada fosfourlu gibi diye bilirim belki bir iki foto ekleyip farkı anlatabilrim
    tonlar derken diger kanallardaki anlamında demiştim diger kanallar normal... eksik ifadem olmus ozur dilerim
  • Kaf-kaf lı anlamadım senin durumunu doğrusu,o bahsettiğin olay olur(hemen her panelde)ama sen sadece STAR diyorsun!!!
    ++
  • arkadaşlar ben de burdaki yorumlarınız neticesinde bimeksten rv635d yi aldım ve bugün geldi...başka bi marka 720p lcd im olmasına rağmen fiyat/performans ve üstelik full hd olması nedeniyle bu ürünü tercih ettim ve ilk izlenimlerime göre pişman da olmayacağım...ancak bi sorum olacak; laptop-tv bağlantısı yaptığımda (vga yapabiliyorum ancak, hdmi yapamıyorum) 1360x768 çözünürlükten fazlasına ayarlamaya kalktığımda görüntü alamıyorum ve "desteklenmeyen video formatı" mesajı alıyorum...cahilliğimi arkadaşlaş hoşgörsünler ancak bu laptoptan mı yoksa tv den mi kaynaklanıyor aydınlatırsanız sevinirim...lakin hem çözünürlüğü 1920x1080 piksel hem de işlemcisinin 1080p tarama yapabildiği için bu ürünü aldım ben...bu arada laptopun kendisinde 1920x1080 piksel çözünürlük ayarlayabiliyorum haliye ekran taşıyo ama ekran kartının desteklemesi açısından yazdım...neden tv ye bağladığımda 1360x768 de kalıyorum çözemedim...hdmi çıkışlı laptopla bu iş çözülür mü acaba??? yardımlar için şimdiden teşekkürler...

• @zapco

1-Panelin D-Sub(Analog VGA)bağlantısında max.pixel değeri olarak 1360x768(V.Freq.60Hz) verir,üstünü desteklemez!!!
    (Kullanma Kılavuzunu incele ve oradaki tabloya bak!)

2-Panelin HDMI porttan bağlarsan ancak 1920x1080/60Hz destekler OK+

3-GCard ın ATI ise oradanda scaling yaparak görüntüyü ayarlarsın,ama artık günümüzde VGA kalmadı!!
    Digital/HDMI bağlantıya çıkmalısın;Laptop ta HDMI port varsa(+uygun destekli GCard)FULLHD görüntü alırsın tabiki++
  • arkadaşlar size bir şey sorucam..bende 42x3030d model toshiba var ekranda bazı fonlarda belli oluyor dikey ve eşit aralıklı belli belirsizde olsalar ortalama 1 cm kalınlığında beyaz-şeffaf arası dikey çizgiler görülüyor..genelde mavi gri yada yeşilin bazı tonlarında belirginleşiyor..bunu nedeni ne olabilir..ekran ışığını parlaklığını kısıyorum açıyorum ama değişen birşey yok..dikeylemesine inen eşit aralıklı sanki ekran arkasındaki ampuller görülüyormuş gibi çizgi çizgi şeritler var sorun ne olabilir?bariz belli değil çok dikkat edince görülüyor ama gözüm takıldı bir ekre rahatsız ediyor şimdide...yardımcı olursanız sevinirim..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iSafari -- 30 Temmuz 2009; 21:22:10 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: PlayStation3lack

arkadaşlar size bir şey sorucam..bende 42x3030d model toshiba var ekranda bazı fonlarda belli oluyor dikey ve eşit aralıklı belli belirsizde olsalar ortalama 1 cm kalınlığında beyaz-şeffaf arası dikey çizgiler görülüyor..genelde mavi gri yada yeşilin bazı tonlarında belirginleşiyor..bunu nedeni ne olabilir..ekran ışığını parlaklığını kısıyorum açıyorum ama değişen birşey yok..dikeylemesine inen eşit aralıklı sanki ekran arkasındaki ampuller görülüyormuş gibi çizgi çizgi şeritler var sorun ne olabilir?bariz belli değil çok dikkat edince görülüyor ama gözüm takıldı bir ekre rahatsız ediyor şimdide...yardımcı olursanız sevinirim..

İyi akşamlar

1-önce şunu sormak istiyorum;Garantin devam ediyormu???

2-Bahsettiğin olay için bir kaç resim eklersen daha rahat anlarım??

3-X3x serisinin Modülü(paneli) LGD nin IPS i olduğu için,bu bahsettiğin olayda Samsung/AUO gibi panellerden
    biraz farklı bir durum!!

Şimdi sendeki için pratikte teknik olarak 2 durum var;
    A-Modül arızası(bunlar sıkça oluyor LGD panellerde)
    B-Display-Driver ve ilgili bazı katların arızası

++
    Sonuç olarak yapacağın tek şey;Servise müracaat etmektir!
    -Garantin devam ediyorsa,en iyi ihtimalle TV değişecektir(Modül hatası tesbit edilirse)ancak elde bu seri olmadığı için artık TNB sana eşdeğer
    bir TV verecektir!
    -Garantin bitmiş ve Modül hatası çıkmışsa;o zaman geçmiş olsun!!!

-Görüntü katları/Driver v.s ile olay halledilirse(pek sanmıyorum,ama sallamak için böylede yapabilirler!)ne ala,çünkü ilk seferde
    belki değişim vermezler böyle idare ederler ama tekrar çıkacağı içinde bu sefer değişim kaçınılmaz olacaktır(tabi Garantin devam ediyorsa)
    veya para ile yaparlar(Modül değişim)buda sana TV parasına mal olur!!

++
    Sen önce Servise ulaş sonrada durumu sana bildirirler++

• öncelikle cevabın için çok teşekkürler..garantisi devam ediyor..fotoğraf koyarım ama fotoğrafta belli olacağını hiç sanmıyorum çok belli belrisiz bir durum..yani adamlar bana içlerinde de olsa saçmalama arkadaşım ya hiç birşey belli değil senin gördüğünü biz göremiyoruz falan derler mi?yani boşa servise git gel olmasın..tamirdi falan..olucak birşey değil çünkü bu..ekranda diklemesine çizgiler görülüyor ama dediğim gibi çok belli değiller.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iSafari -- 30 Temmuz 2009; 23:07:09 >
  • fotoğraftan anlayabilirsen durum bu.."ok" yazısının yanında belli belirsiz şerit gibi çizgileri görebilirsin..resme tıkla ve "ok" yazısının yanındaki beyaz çizgileri biraz görebilirsin..tabi onlar çıplak gözle biraz daha belirginler ve tüm ekran böyle..sence ne yapmalıyım?

TOSHIBA 42RV635 İNCELEME

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iSafari -- 30 Temmuz 2009; 23:28:02 >
  • OK anladım+

Vertical-Line stripe,kısaca resimden gördüğüm kadarıyla tipik "çizgi hatası" bu!!
    ve şak diye belli oluyor
    Ancak oluşum şekli(Modül yapısına bağlı olarak)biraz farklı,biz çünkü Samsung ların bu hatasından bıktık gari

Ama bizde Servisler nedense çoğu şeyi görmezler
    Hoş LGD lerin IPS leride bundan aşağı kalmaz ve genelde daha kötü referansları vardır!

++
    2.sorum şudur;

-Bu çizgi hatası örneğin panelin ilk açılısında(panel soğuk iken;örneğin 8/10 saat geçtikten kapatılıp)çıkıyormu???
    -yoksa panel ısındıktan sonramı çıkıyor
    -veya panel açıldıktan sonra ne zaman görünmeye başlıyor

--DiplayDriver katlarında bir sorunda olabilir belki!

Ancak böyle hata veren bir panelin mutlaka Servise gösterilmesi;kaldıki daha senin Garantin devam ediyor ve dua et
    Modül hatası deyip "değişim raporu" versinler,benim gördüğüm ilk manzara bu,ama herifler ne diyecek bakalım!

++

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.