Şimdi Ara

TOSHIBA 42RV635 İNCELEME (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
363
Cevap
3
Favori
37.574
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: albani

OK anladım+

Vertical-Line stripe,kısaca resimden gördüğüm kadarıyla tipik "çizgi hatası" bu!!
    ve şak diye belli oluyor
    Ancak oluşum şekli(Modül yapısına bağlı olarak)biraz farklı,biz çünkü Samsung ların bu hatasından bıktık gari

Ama bizde Servisler nedense çoğu şeyi görmezler
    Hoş LGD lerin IPS leride bundan aşağı kalmaz ve genelde daha kötü referansları vardır!

++
    2.sorum şudur;

-Bu çizgi hatası örneğin panelin ilk açılısında(panel soğuk iken;örneğin 8/10 saat geçtikten kapatılıp)çıkıyormu???
    -yoksa panel ısındıktan sonramı çıkıyor
    -veya panel açıldıktan sonra ne zaman görünmeye başlıyor

--DiplayDriver katlarında bir sorunda olabilir belki!

Ancak böyle hata veren bir panelin mutlaka Servise gösterilmesi;kaldıki daha senin Garantin devam ediyor ve dua et
    Modül hatası deyip "değişim raporu" versinler,benim gördüğüm ilk manzara bu,ama herifler ne diyecek bakalım!

++

tv açıldığı andan itibaren bu sorun oluşuyor, yani tv bu şekilde açılıyor ve hiç gitmiyor ama her fonda görünmüyor..dediğim gibi daha çok koyu renklere doğru görünüyor, genelde grinin mavinin yeşilin tonlarında daha belirhgin oluyor ama mesela siyah fonda hiç görünmüyor..tabi tüm ekran bu şekilde sadece o köşe değil..sence ne yapmalıyım?

bu arada ilgin için tekrar çok teşekkürler..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iSafari -- 30 Temmuz 2009; 23:32:20 >

• bu arada samsunglar da bu hata çok fazlamı oluyor?
  • Arkadaşım sen acilen Servise gidiyorsun OK+

Onlar anlar bu işleri ve yeterli tecrübeleri vardır(ZF/XF den dolayı!)
    Kısaca "çizgi hatası" onların aşina olduğu bir durumdur

--oluşum şekli normal çizgi hatasından farklı onun için acaba DiplayDriver mı diyorum,Servis çözer bu işi+

-Ne zaman kimsen aldın bu paneli sen?
    -Büyük ihtimallede "Değişim raporu" vereceklerdir!

++
    Çizgi hatası tipik/klasik bir Modül hatasıdır ve genelde bütün üreticilerde çıkar!
    Samsung/LGD önde gidenlerdir bu konuda!

Sen şimdi takma kafana bunları ve herifler değişim raporu versinler buna bak şimdilik!
  • quote:

Arkadaşım sen acilen Servise gidiyorsun OK+

Onlar anlar bu işleri ve yeterli tecrübeleri vardır(ZF/XF den dolayı!)
    Kısaca "çizgi hatası" onların aşina olduğu bir durumdur

--oluşum şekli normal çizgi hatasından farklı onun için acaba DiplayDriver mı diyorum,Servis çözer bu işi+

-Ne zaman kimsen aldın bu paneli sen?
    -Büyük ihtimallede "Değişim raporu" vereceklerdir!

++
    Çizgi hatası tipik/klasik bir Modül hatasıdır ve genelde bütün üreticilerde çıkar!
    Samsung/LGD önde gidenlerdir bu konuda!

Sen şimdi takma kafana bunları ve herifler değişim raporu versinler buna bak şimdilik!

2008 şubat ayında vatan bilgisayar bostancıdan aldım..o zaman ben servisi arıyorum yarın..vatan bilgisayar üzerinden mi vereyim servise yok direk önereceğin bir servisimi arıyayım istanbul eyüpte oturuyorum..

• 1-önce Servisi arıyorsun,onlar gelip paneli götürecekler(genelde böyle yapıyorlar)bir kaç gün içinde seni ararlar ve durumu söylerler sana
    2-Değişim raporu verirlerse,gidip onu alacaksın onlardan(Servis ten)
    3-Tamir olayı olupta düzelmişse zaten TV yi yine Servis sana geri getirecektir
    4-Değişim raporu çıkınca önce Vatanı arıyorsun ve soruyorsun hangi yolu izleyeceğini
    -Vatan ın satış şeklini bilmiyorum;örneğin sana ...paneli Servisten al ve bize getir.... diyebilir!!
    yani TV yi alıyorsun ve elindeki değişim raporuyla Vatana gidiyorsun

kısaca Servis olayından sonra bunu Vatanla görüşeceksin,ama elinde Değişim raporu varsa zaten sorun olmaz ve sana
    yeni bir TV vereceklerdir her halükarda,ancak arada senin "TNB" yi araman gerekebilir,nasıl ve nereden ve hangi modelle
    değişecek v.s bilgileri için,dolayısıyla sen bu arada yarın TNB yi ara !!

Toshiba Call Center>>>0212 3406080 burayı ara ve gerekli şeyleri sor bu arada

Uyarı;Fatura ve Garantin Belgesi elinde olacaktır!!!

++

• quote:

1-önce Servisi arıyorsun,onlar gelip paneli götürecekler(genelde böyle yapıyorlar)bir kaç gün içinde seni ararlar ve durumu söylerler sana
    2-Değişim raporu verirlerse,gidip onu alacaksın onlardan(Servis ten)
    3-Tamir olayı olupta düzelmişse zaten TV yi yine Servis sana geri getirecektir
    4-Değişim raporu çıkınca önce Vatanı arıyorsun ve soruyorsun hangi yolu izleyeceğini
    -Vatan ın satış şeklini bilmiyorum;örneğin sana ...paneli Servisten al ve bize getir.... diyebilir!!
    yani TV yi alıyorsun ve elindeki değişim raporuyla Vatana gidiyorsun

kısaca Servis olayından sonra bunu Vatanla görüşeceksin,ama elinde Değişim raporu varsa zaten sorun olmaz ve sana
    yeni bir TV vereceklerdir her halükarda,ancak arada senin "TNB" yi araman gerekebilir,nasıl ve nereden ve hangi modelle
    değişecek v.s bilgileri için,dolayısıyla sen bu arada yarın TNB yi ara !!

Toshiba Call Center>>>0212 3406080 burayı ara ve gerekli şeyleri sor bu arada

Uyarı;Fatura ve Garantin Belgesi elinde olacaktır!!!

++

tamam açıklamalrın için çok teşekkürler..vallahi kardeşin gibi ilgilendin tekrar saolasın...bu yolu takip edicem sonucu buradan yazarım..yada sna pm atarım tekrar teşekkürler..

• bu arada değişim olursa muadili olarak onlar ne vereceğini bilir dimi?yani bi kazık atmaya kalkmazlar dimi?ben bir seri adı falan söylemelimiyim şunu istiyorum diye muadili olarak..
  • Senin panelin 2007 model X3 serisidir+

-Tosh TR Distribütör firması olan "TNB" bir değişim söz konusu olursa,artık elde kalmayan X3x serisi değil
    başka bir seri/model verecektir

-Ancak X3x yinede bulunabilir TNB nin deposunda veya herhangi bir satış noktasında,bunlar TNB nin sorumluluğunda
    olan şeylerdir,örneğin ben bir kaç ay evvel Bimeks yada Vatanda X3x serisi görmüştüm ama bunlar "Teşhir" tabiki ve burada
    söz konusu sana "sıfır" panel verilmesidir!!!

-Bugün için Tosh elinde TR ye gelen muadil olarak bildiğim kadarıyla sadece ZV555 ile RV635 serileri vardır,sanırım bunlardan birisi olabilir,
    635 biraz daha iyi bu arada!

++
  • quote:

Senin panelin 2007 model X3 serisidir+

-Tosh TR Distribütör firması olan "TNB" bir değişim söz konusu olursa,artık elde kalmayan X3x serisi değil

-Ancak X3x yinede bulunabilir TNB nin deposunda veya herhangi bir satış noktasında,bunlar TNB nin sorumluluğunda
    olan şeylerdir,örneğin ben bir kaç ay evvel Bimeks yada Vatanda X3x serisi görmüştüm ama bunlar "Teşhir" tabiki ve burada

-Bugün için Tosh elinde TR ye gelen muadil olarak bildiğim kadarıyla sadece ZV555 ile RV635 serileri vardır,sanırım bunlardan birisi olabilir,

++

tamam çok teşekkürler..

• quote:

Senin panelin 2007 model X3 serisidir+

++

albani senin dediğin gibi sabah servisi aradım ve yine aynen senin dediğin gibi şeyler söyledi..panel değişimi olabilir panel yoksa tv değişimi olur ama yine biz bir kontrol edelim bunu yapabilecek bir çok parça kablo vs, şeyler olabilir onlara bir bakıcaz olmadı zaten ya panel değişimi yada tv değişimi olacak merkezi arayıp söyliycez panel yok derlerse tv değişimi olur dedi..sence şimdi birşey yapmam gerekiyor mu ben merkezide aramalımıyım?bu gün geleceklermiş...şu aşamada bir tavsiyen var mı?

• servis geldi ve hatayı gördü..bu tip hatalar gördüğünü söyledi ancak bunun gibisini ilk kez görüyorum dedi..çarşamba günü ben seni arıycam ne olacağını söyliycem dedi.değişim kararı çıkarsa sende tnb yi arar bastırırsın daha hızlı olur dedi..değişim olursa diye servis kumandayıda aldı ve bunun ciddi bir sorun olduğunu söyledi...inşallah tv değişir..daha öncede buna benzer birşey oldu ve toshiba 42" tv yerine 46 gönderdi dediyani bunun muadili olarak bundan daha iyisini gönderirler dedi..merkez bu servise gönderecekmiş bende ordan alıcakmışım değişim olursa..umarım değişim olur..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iSafari -- 31 Temmuz 2009; 17:41:44 >
  • Henüz modülü açıpta yapan olmadı Büyük ihtimalle size yeni bir üst model önericekler
  • quote:

Orijinalden alıntı: Am@deus

Henüz modülü açıpta yapan olmadı Büyük ihtimalle size yeni bir üst model önericekler

evet albanide o yönde söylüyor..1.5 yıl evvel 3000 ytl almıştım, aslında benim tvim çok iyi..bakıyorum tv test sitelerinde 9/10 almış bir tv muadilini versinlerde gözüm yukarıda değil
  • şuan beni servis tekrar aradı tc kimlik numaramı istedi ve tv niz merkez servise gidecek dedi...

not:bunları burda detaylı yazmamın sebebi başına böyle bir şey gelmiş yada gelcek olanların prosedür ü bilmesi içindir...
  • @playstation

e.Mail ini cevapladım OK++

-TNB nin Servis işine bakanlar bu işi iyi bilirler
    -Panel(Modül) değişmez,böyle bir işlemi yapmazlar!zaten bildiğim kadarıylada yapacak durumları yok,ama elde kalmış veya gelmiş
    42" IPS bir Modül varsa,bunu bilemem doğrusu,bunlar TR de pek bilinen/yapılan işler değildir!
    -Neticede senin Garantin devam ettiği için herifler sana ya muadil sıfır yada Modül dışında bir hatası olan bir panel durumu varsa tamir
    edip verecekler,sen sadece bir süre bekleyeceksin++
  • quote:

@playstation

e.Mail ini cevapladım OK++

-TNB nin Servis işine bakanlar bu işi iyi bilirler
    -Panel(Modül) değişmez,böyle bir işlemi yapmazlar!zaten bildiğim kadarıylada yapacak durumları yok,ama elde kalmış veya gelmiş
    42" IPS bir Modül varsa,bunu bilemem doğrusu,bunlar TR de pek bilinen/yapılan işler değildir!
    -Neticede senin Garantin devam ettiği için herifler sana ya muadil sıfır yada Modül dışında bir hatası olan bir panel durumu varsa tamir
    edip verecekler,sen sadece bir süre bekleyeceksin++

çocuk zaten yılalrdır toshiba servisi bu güne kadar çok istisnai 3-4 panel değiştirdim dedi...normalde böyle bir şey olmuyormuş..servisin dediği bunun gibi bir arıza daha vardı ve 42" e karşılık 46" tv gönderdiler dedi...umarım banda değişim olur..

• bu arada cevapların ve mailn için çok teşekkürler...banada tamir olmaz gibi geliyor..ilgilenen serviste çok iyi niyetli ve yukarıda da dediğim gibi daha önce böyle bir arızanın direk değişim olduğunu söyledi servis..hemde 42 ye 46 vermişler...
  • albani dostum cevabın için teşekkürler...arkadaşın hdmi çıkışlı laptobuyla denedenim ve 1920x1080 çözünürlüğü gördüm...telaşa gerek yokmuş :))
  • -TNB nin farklı panel vermesi,onların stok durumlarıyla ilgilidir,yani sana "jest" olsun diye bunu yapmıyor,mecburiyetten böyle yapıyor
    -TNB nin elinde zaten 2009 model bildiğim kadarıyla ZV555/RV635 ile AV serileri vardır(AV aslında 2007 modeldir ama devam ediyor çok tutulduğu
    için!) veya depolarında kalmış eski bazı serilerde olabilir!

Sen Servisin açıklamasını bekleyeceksin,sonrası kolay OK++
  • quote:

Orijinalden alıntı: zapco76

albani dostum cevabın için teşekkürler...arkadaşın hdmi çıkışlı laptobuyla denedenim ve 1920x1080 çözünürlüğü gördüm...telaşa gerek yokmuş :))

Evet GCard+HDMI port ile FULLHD değerine çıkıyorsun+
    VGA kalmadı artık,unut bunu sen
    ++
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.