Şimdi Ara

TOSHIBA 42RV635 İNCELEME (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
363
Cevap
3
Favori
37.574
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: albani

-TNB nin farklı panel vermesi,onların stok durumlarıyla ilgilidir,yani sana "jest" olsun diye bunu yapmıyor,mecburiyetten böyle yapıyor
    -TNB nin elinde zaten 2009 model bildiğim kadarıyla ZV555/RV635 ile AV serileri vardır(AV aslında 2007 modeldir ama devam ediyor çok tutulduğu
    için!) veya depolarında kalmış eski bazı serilerde olabilir!

Sen Servisin açıklamasını bekleyeceksin,sonrası kolay OK++

o zaman görünen o ki değişim ollursa bana ya zv yada rv serisi verecekler..
  • evet
    ÜSTAD
    haklısın sanırım tum kanallarda kırmızıda rahatsız edici bir kırmızı yogunlugu mevcut
    fotograf denemesi yaptım ancak gözle görundugu gibi cekemiyorum bu yuzden resim eklemeye gerek duymadım
    ve ilginctirki pc den hdmi ile bagladıgım zaman renklerde,, hangi renk olursa olsun hiç bir abartısı olmuyor ( özellikle kırmızıda) bunuda çözemedim gayet naturel ve gercekçi

ve bir sey daha 1080p film izlerken 42" bana ufak geldi sd yayınlar daha kaliteli ve net olsa idi daha buyuk bir lcd alına bilir ( 3 metreden bile olsa)....

kaf kaf tan selam lar bu arada :D
  • ısık ayarı yapamadıgım için resimler böyle cıkıyor uzaktan cekip resimleri buyuttum belki anlamana yardımcı olur
    kırmızılara dikkat ....

TOSHIBA 42RV635 İNCELEME

TOSHIBA 42RV635 İNCELEME
  • toshibalarda kırmızılar her zaman doygun ve ağırdır bunu ayarlardan azaltırsan o aklındaki görüntüyü alırsın.
  • Kaf-kaf lı selamlar

-Birincisi sen bu görüntüleri nereden alıyorsun acaba?? Receiver/KabloTV v.s nereden kaynak geliyor??
    Olay sadece panelle ilgili değilki!!!!
    Kalitesiz/kötü bir kaynaktan sinyal geliyorsa,panel ne yapsınki!!
    Sanırım sendeki problemde biraz böyle gibi!

-Görüntü kalitesi çok kötü bu arada! ilk resimdeki(Star dan)>>sol taraftaki resimde kırmızı sorunu değil>>>Blueish var yaw
    sağ tarafta ise yine tonlama kötü(ama bu yayın+diğer external faktörler v.s den kaynaklanıyor)
    Alttaki resimde ise zaten kalitesiz bir görüntü geliyor!

Sen en iyisi panelini Resetle ve Default a dön,sonrada şu aşağıdaki Testi uygula;

DisplayTuningbyCAN.rar

http://r apidshare.com/files/163350999/DisplayTuningbyCAN.rar

++
    Tosh un bu serisinde herifler "User Mode" koymamışlar,dolayısıyla pre-set gelen mod lardan birisini kullanacaksın mecburen,
    bu iş içinde "Standard Mode" u seç ve ayarlarını sadece bu moda uygula+diğer Mode lara dokunma OK++

Picture MODE>> Standard ı seç ve buna uygula ayarları++

++
    Kaf-kaf lı sen nick ini 35,5 yap
    yoksa Göz-göz cüler bozulur bak,herifler "tam 35" diyorlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi albani -- 1 Ağustos 2009; 1:36:19 >

• Arkadaşlar merhaba herkese. Bende bimeksteki kampanyadan ve buradaki yazılardan etkilenip Tosh RV635D modelini aldım. DVI çıkışlı ekran kartı olan masaüstü bilgisayarımdan tv ye bağlantı için önereceğiniz DVI to HDMI kablo marka ve modeli varmıdır acaba. Dün teknosada baktığımda DVI to HDMI kablolarında altın uçlu bulamadım ve bulduğum tek kablodada 1280-768 gibi bir çözünürlükle bağlanılabileceği yazıyordu. DVI to HDMI kabloda Full HD çözünürlüğüne ulaşılamıyormu acaba? Yardımcı olursanız çok sevinirim
    Teşekkürler
  • foruma özel ttaf kablonun promosyonu var aratırsan ttaf kablo diye bulursun. yorumlarınıda okursun oldukça kaliteli ve ekonomikmiş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: PlayStation3lack

quote:

-TNB nin farklı panel vermesi,onların stok durumlarıyla ilgilidir,yani sana "jest" olsun diye bunu yapmıyor,mecburiyetten böyle yapıyor
    -TNB nin elinde zaten 2009 model bildiğim kadarıyla ZV555/RV635 ile AV serileri vardır(AV aslında 2007 modeldir ama devam ediyor çok tutulduğu

albani az evvel tosh servisi aradım benim tv ye değişim kararı çıkmışşuan benim tv nin muadili olmadığını almanyadan tv beklediklerini 10-15 günü bulabileceğini ve varsa aynısı yoksa üst modelin gönderileceiğini söylediler..bundan sonraki tahminin ne olur?aynısı varmıdır üst mopdel gönderirlerse hangisini gönderirler..şuan stoklarında olmayan bir model gönderecekleri kesin..ama hangi model olabilir?senin tahminlerin çok gerçekçi

• düzenlendi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maestro2 -- 4 Ağustos 2009; 11:46:52 >
  • quote:

quote:

quote:

albani az evvel tosh servisi aradım benim tv ye değişim kararı çıkmışşuan benim tv nin muadili olmadığını almanyadan tv beklediklerini 10-15 günü bulabileceğini ve varsa aynısı yoksa üst modelin gönderileceiğini söylediler..bundan sonraki tahminin ne olur?aynısı varmıdır üst mopdel gönderirlerse hangisini gönderirler..şuan stoklarında olmayan bir model gönderecekleri kesin..ama hangi model olabilir?senin tahminlerin çok gerçekçi

OK+anladım

Ben daha ilk resmi gördüğümde bunun Modül hatası olduğunu anlamıştım!
    Samsung/LGD panellerin ortak sıkıntısı yani!!

Diğer dediklerim ise aynen gerçekleşti,şimdi TNB duruma bakacak ve sana sıfır bir panel verecektir
    X3x serisinin Almanya dan bulunup gelmesi filanda hikaye!!!2 senelik TV hangi Depo da yada Stokta kalmışki!

Gerçi X3x gelsede,buda güzel bir panel,şimdikiler bundan aman-aman üstün değilki laf aramızda!!

Normal olarak TNB nin elinde 42ZV555 ve 42RV635 bulunmaktadır ve bunlar şuanda TR de satılmaktadır,dolayısıyla
    sana Servisin anlattığı "sallama bilgidir" bunu geç bir kalem sen

Ancak TNB yi sen arada sırada ara ve ne oldu yaw bizim panel diye sıkıştır!!!

şunuda söyle o kazmalara>>>elinizde TR de sattığınız eşdeğer panellerden ZV ve RV serisini ben heryerde görüyorum,bunlardan birisini
    bana veriniz.....de OK++

Kaldıki bu herifler sana hangisini verseler zarar etmeyeceklerki,neyin hesabını nasıl yapıyorlar,bunuda bilmiyorum!!!

Neyse en azından panelin yani TV sıfırlanıyor,daha ne istiyorsun!!

++

• @albani selam..tatilde oldugun için pek foruma girmiyorum.servisi tekrar aradım bana muhtemelen zv555 yada rv635d modelini vereceklerini söyledi ordaki arkadaş.
    Arar sizden teyit alırlar sorarlar sonrada gönderirler dedi..eğer o şekilde sorarlarsa hangi seriyi söylemem daha iyi olur?baktım ikisi arasında pek fark yok ama sen daha iyi bilirsin..aldıktan sonrada ben sana modeli yazarım.tekrar teşekkürler..
  • Sana söylemiştim verecekleri panelleri
    TNB nin elinde efektif olarak şuanda ZV/RV vardır+

RV635 OK dir++

Ancak aslında ZV555 olsa daha iyi olacaktı ama 46" sı olmalıydı!
    TNB TR ye sadece 42" sine getirdi

++
  • albani xv Serisi de benim tv nin muadili gibi görünüyor onu verme ihtimali nedir bu tnb nin?
  • XV eski seri+ZV/RV kadarda iyi değil!
    Ellerinde XV kaldığını hiç sanmıyorum(ama belli olmaz bu TNB nin işi)

++
  • bizim tv de 37x3000pg idi. ekranda dikey bir çizgi belirdi. servise götürdük değişim olacağını söylediler. Tnb yi aradım ama daha belli değil diyorlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: maestro2

bizim tv de 37x3000pg idi. ekranda dikey bir çizgi belirdi. servise götürdük değişim olacağını söylediler. Tnb yi aradım ama daha belli değil diyorlar.

Elinde "Değişim Raporu" varsa Servis tarafından tanzim edilmiş zaten bundan sonrası TNB yi ilgilendiriyor ve sana eş değer
    bir panel vereceklerdir

Heriflerin "belli değil" demeside neyin nesi yaw!!!

Olay gayet açık ve herkese ne yapılmışsa sanada o yapılacaktır;ZV/RV lerden bir panel sanada verecekler++

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi albani -- 8 Ağustos 2009; 20:24:24 >
  • @albani selam..az evvel tekrar servis ile gorustum.garanti stoğu ile satış stoğunun farklı seyler olduğunu söyledi.benim tv nin muadili suan almanya garanti degişim stogunda yokmus o yüzden bekliyorlarmis.bu hafta icinde size dönülür dedi servis..birde güzel birşey daha söyledi..tv min 6 ay garantisi kalmıştı degisimle birlikte yeni tv de tekrar 2 yıl olarak bastan baslayacakmis:)) birde servis şöyle birsey dedi;faturanizda daha once aldiginiz tvnin fiyati neyse o fiyattan daha asagida satilan bir LCD yi gondermezler dedi..fiyati daha yüksek olur ama o fiyatin altinda olmaz dedi..Ben tv yi 2825 ytl ye almistim..
  • Sen Servisin Stok/Değişim laflarını geç,onlar bu işten anlamazlar!
    Ne alakası var Almanya ile yaw!!!kaldımı bu seri artık(X3x)

Ancak dediği Garanti/Satış stokları durumu yaklaşık öyledir ama böyle çok eski seriler için öyle değildir!
    Onun dediği "Parça" bazından geçerlidir v.s bunlar seni ilgilendirmez zaten,takma bunlara kafanı+

Ancak TNB nin bu kadar gün seni bekletmesi normal değil laf aramızda!
    heriflerde ZV/RV dışında malmı var yaw;ver bir tanesini olsun bitsin

+++

Ancak Garanti süresi öyle olmaması lazımdır,bütün dünyada da böyle değildir!

Garanti süresi başlangıcı>>>>> İlk satılan malın süresiyle başlar ve o onun süresi ile biter>>>Garanti her değişimde "sıfırlanmaz",sanırım burada
    eksik/yanlış bilgilendirme var gibi geliyor bana,ama dedikleri gibiysede senin için daha iyi tabiki

Değişimde kural ise "eşdeğer">>Model bazındadır,fiyat bazlı olamaz!!

Örneğin senin iki sene önce aldığın panel o zamanki şartlarda zaten çok pahalıydı,diyelimki 37" ebat o panel 3000 lira olsun,iyide bugün 37" bir panel
    fiyatı en fazla 2000 lira!!! nasıl olacak şimdi,belkide çoüu üreticide 3000 liralık panel yok,yada sana kalkıpta 3000 liralık 42" yada 46" panel verecek değildir!

Kısaca sistemin adı ya birebir aynı model yada muadil model,bu kadar basit,parasına kafanı takma sen!!

Ancak bu değişim Distribütör dışı,örneğin Satıcı firma bazlı olsaydı durum başka olacaktı,ancak bu durumdada satıcı sana para iadesi yapmaz ama sen bir üst
    yada pahalı model istersen sana onun farkını alarak değişim yapardı/yapabilirdi v.s

Bir çok kuralları vardır bu işlerin++

• Tekrar tekrar sordum tnb ye ısrarla ama garanti ve degisim şartları konusunda evet bu sekilde diye cevap verdi..bilgili bir yetkili gibi görünüyordu ama tabi yanlista söylüyor olabilir.size yeni fatura kesilecek gelen tv ile ve garantiniz de 2 yıl olacak dedi..neyse ben sana yine gelişmeleri yazarım.ben zaten onları boş bırakmıyorum arıyorum sürekli..sende öyle demiştin serviste öyle dedi,arayın sürekli dedi..ama fazla ısrarcı olmuyorum suan zaten tatildeyim, getirselerde tv yi ben yokum:)) İlgine tekrar teşekkürler albani:)
  • Neticede,dedikleri gibiyse zaten daha iyi ya!!!böylece senin için tamamen sıfırlanmış oluyor,daha ne isteyeceksinki++

Ancak dışardaki genel uygulama böyle değildir,hatta benzer bile değildir!her ne kadar ülke/kıta ve Satıcı bazlı bazı farklı
    uygulamalar olsada,kısaca yukarıda anlatığım gibidir,neyse bunlar seni ilgilendirmiyor,sen gelecek panele bak,gerisi
    zaten senin için artı durumlardır
    ++
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.