Bildirim
Toshiba 55SV685D veya Panasonic TX-P50V20E hangisini alırdınız?
![](/static/forum/img/populer-yerinde.png)
![](/static/forum/img/populer-yerinde.png)
![Daha fazla göster butonu](/static/forum/img/Layer_3.png)
Daha Fazla ![](/static/forum/img/downicon.png)
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az ![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
2 Misafir - 2 Masaüstü
![](/static/forum/img/close.png)
Giriş
-
Öncelikle mağazalarda gördüğün ve Default-Dynamic Mode taki SV görüntüsünü gördüğün için;"renk kalitesi yok" dediğini anlıyorum!
"Renk kalitesi" derken bunu açarsan sana daha net cevap veririm,ama SV de renkler kötü,iyi değil v.s dersen öyle değil çünkü ben
dahil yaklaşık 250/280 civarı kişi bunu alıp kullandı(sanırım sayı 55 ler ile birlikte 300 ü de geçmiş olabilir)ama renkten şikayet eden olmadı!
SV için başlık açtım incelersin!
Aslında panelde klasik bazı sorunlar var+V20 de de vardır ama bunları genelde çoğunuz göremiyor
"Yeni teknoloji" filan değil hiç bir panel tip TV ler! bunları üreticiler söylüyor ama bildiğimiz klasik panellerdir bunlar kardeşim
+
V20x içinde ben zaten bu sene 2010 Pany Modeller için tek doğrudan tavsiye ettiğim panelde budur
hatta bana göre adam gibi tek seride budur!
Fiyat bugün için yine bana göre makul sayılabilir ama 3/4 ay sonra dibe vurur,o da ayrı bir konu tabiki
V2x teknik olarak ve özellikle renklerin doğruluğu ve işlenmesi ile ayrıca S/W den panelin Default olarak çok güzel set edilmesi+
Prof.1/2 mode larının olması ve diğer set ayarları v.s olarak çok iyi!
+
Kısaca her iki panelde seni üzmez!
Ancak sen öncelikle PDP mi yoksa LCD mi diye karar vereceksin!
Ben genelde PDP leri genel kulanım için değil sadece "FILM"(ama doğru bir settings ile!!)için tavsiye ediyorum(prof.manada tabiki!!)
çünkü PDP lerin en büyük esprisi Projection systemler gibi hem doğru FILM izlemek için hemde karanlık ortamda Cinema ambiansı
gibi izlemek içindir!
Ancak bizde insanlar SD izleyeceğim yok bilmemne oynayacağım v.s deyip PDP leri genele indiriyor ama PDP lerin asıl görevi
FILM izlettirmektir!
ANCAK SV nin en büyük özelliği Siyahları V2x den bile biraz daha iyidirtüm siyah çalışması(depth/shadowing-details v.s gibi çalışmalarda)
yine V2x biraz daha iyidir!
SV nin de en büyük esprisi aynen PDP gibi mükemmel FILM sunumu yapabilmesidir
Genelde karanlık ortamda LCD ler özellikle Movie MODE da çok iyi FILM sunumu yapamazlar ve Siyah ile diğer detay çalışmarında şişerler!
Aynı şekilde Pany G2x lerde bu konuda iyi değildir ama V2x daha iyidir
v.s v.s gibi teknik bir sürü ayrıntı vardır!
Kolay gelsin++
-
quote:
Orijinalden alıntı: albani
Öncelikle mağazalarda gördüğün ve Default-Dynamic Mode taki SV görüntüsünü gördüğün için;"renk kalitesi yok" dediğini anlıyorum!
"Renk kalitesi" derken bunu açarsan sana daha net cevap veririm,ama SV de renkler kötü,iyi değil v.s dersen öyle değil çünkü ben
dahil yaklaşık 250/280 civarı kişi bunu alıp kullandı(sanırım sayı 55 ler ile birlikte 300 ü de geçmiş olabilir)ama renkten şikayet eden olmadı!
SV için başlık açtım incelersin!
Aslında panelde klasik bazı sorunlar var+V20 de de vardır ama bunları genelde çoğunuz göremiyor
"Yeni teknoloji" filan değil hiç bir panel tip TV ler! bunları üreticiler söylüyor ama bildiğimiz klasik panellerdir bunlar kardeşim
+
V20x içinde ben zaten bu sene 2010 Pany Modeller için tek doğrudan tavsiye ettiğim panelde budur
hatta bana göre adam gibi tek seride budur!
Fiyat bugün için yine bana göre makul sayılabilir ama 3/4 ay sonra dibe vurur,o da ayrı bir konu tabiki
V2x teknik olarak ve özellikle renklerin doğruluğu ve işlenmesi ile ayrıca S/W den panelin Default olarak çok güzel set edilmesi+
Prof.1/2 mode larının olması ve diğer set ayarları v.s olarak çok iyi!
+
Kısaca her iki panelde seni üzmez!
Ancak sen öncelikle PDP mi yoksa LCD mi diye karar vereceksin!
Ben genelde PDP leri genel kulanım için değil sadece "FILM"(ama doğru bir settings ile!!)için tavsiye ediyorum(prof.manada tabiki!!)
çünkü PDP lerin en büyük esprisi Projection systemler gibi hem doğru FILM izlemek için hemde karanlık ortamda Cinema ambiansı
gibi izlemek içindir!
Ancak bizde insanlar SD izleyeceğim yok bilmemne oynayacağım v.s deyip PDP leri genele indiriyor ama PDP lerin asıl görevi
FILM izlettirmektir!
ANCAK SV nin en büyük özelliği Siyahları V2x den bile biraz daha iyidirtüm siyah çalışması(depth/shadowing-details v.s gibi çalışmalarda)
yine V2x biraz daha iyidir!
SV nin de en büyük esprisi aynen PDP gibi mükemmel FILM sunumu yapabilmesidir
Genelde karanlık ortamda LCD ler özellikle Movie MODE da çok iyi FILM sunumu yapamazlar ve Siyah ile diğer detay çalışmarında şişerler!
Aynı şekilde Pany G2x lerde bu konuda iyi değildir ama V2x daha iyidir
v.s v.s gibi teknik bir sürü ayrıntı vardır!
Kolay gelsin++
üstad döktürmüşsün yine :)
maç izlemek için hangisini önerirsin peki ? yine ;6090 da maç izlemek de keyifli midir ? :) bu arada 6090 dedim de aklıma geldi, bu cihaza uygun sehpa yok üstad ya :) duvara monte etmek daha akıllıca gibi geldi(tij destekli)
benimki de araba almadan lastiklerini almaya benzedi ya neyse :) ama bir gün alıcam bu mereti bir şekilde sanırım, kafaya koyunca genelde alırım:)
saygılar
-
Hocam 6090 ile her bir numarayı süper yaparsın!takma kafanı bunları şimdi,sen cukkayı hazırla gari
Zaten Orhan da mal bitti gibi!!
Bu arada Ayvalıktan bir dostumuz var o da kafayı 6090 a takti hatta ona Orhanın telefonunuda verdim ara diye ama
Orhan usta rakamı 9,5 dan 10,5 çekmişalooo Orhan ne iş kardeşim,gazı verdikçe sende fiyatı koyuyorsun
Sanırım bana ulaşan 3 kişi oldu 6090 için,benim bildiğim ise onunda elinde 3/4 tane ancak kaldı gibi!!diğerlerini okuttum
++
Duvar işini bilemem(tij olayınıda bilmiyorum)ama sağlam Duvar lazım ona yoksa iner Hocam!!
Sehpa ise Sonorous bakacaksın 140 lık modeller OK dir,daha olmadı 1/1,5 kağıda Marangoza ahşap ünite yaptıracaksın!
Orhan duvar işini iyi bilir,sana öneriler yapar+
6090 lar biterse sana Pany 50V2x alırız,şayet PDP istiyorsan!
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi albani -- 4 Ağustos 2010; 15:30:41 >
-
@albani çok teşekkür ediyorum.Teknik kısmından çok anlamıyorum.Ama yalnış ifade kullandım Toshibanın renk kalitesi panasonicden daha üstün geldi. Sanki bir plazma kalitesinde doğallıkta hissettim. Panelden beklentim yoğunlukla günlük TV yayınlarını izlemek, uygun zamanlarda film seyretmek nadirde olsa oyun oynamaktır. Aslında Toshibayı biraz daha kendime yakın hissediyorum. Parayı uygun yere vermek istiyorum.Birde wireless özelliği olsaydı tadından yenmezdi
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi b_erdem1 -- 4 Ağustos 2010; 15:48:50 > -
Kardeş sen bana şu daha iyi desende,ben hangisinin iyi olduğunu bilirim,sen takma kafanı bunlara!
2010 Model olarak açıkçası ben Pany V2x Serisini çok tuttum,kaldıki bu panel dışarda da çok tutuldu v.s herifler bu Seride
güzel iş çıkarmışlar
-Senin gördüğün yerde örneğin SV ler,kötü/yanlış Default değerlerde gelip,birde herifler genelde her panelde yaptıkları gibi
Dynamic modu gazlayınca,örneğin çok iyi bir panel çok kötü görünebiliyor gibi absürt durumlar ortaya çıkar!
Dolayısıyla bence sen acele her iki panelide izle diyeceğim,ama farklı yerlerde bunu yapmalısın,ancak yinede SV ler o kötü
set değerleriyle sana bir şey vermeyeceklerdir! V2x ise gözüne daha güzel gelebilir v.s
SV zaten 2009 Modeldir! bitti gibi bir şey,elde kalanlar satılıyor,V2x ler ise yeni geldi ve daha çok uzun süre satılacaktır vede fiyatları
giderek düşecektir!
Bende SV kullanıyorum olsamsa,Pany V2x de doğru seçim olacaktır
Ancak günlük SD yayınlarını kötü bir Receiver veya kaynaktan izlersen SV pek işine yaramaz! V2x daha doğru seçim olacaktır!
Bence sen ilk tercih olarak V2x leri dene!
++
-
peki bu iki TV için en iyi fiyat nedir bilginiz var mı? -
Albani Hocam,
Bende 3-4 ay sonra SV, V2x, hx800 bu üçünden birine karar vericem. V2x ilk tercihim ama şu pdp lerin yanma olayı olmasa hiç düşünmem v2x alırdım. bazı geceler tv açık kalıyor ve kanalın logosu yapışmasın diye uğraşmakta gözümü korkutuyor. satıcılar o eskidendi artık olmuyor diyorlar. sizin görüşünüz nedir V2x için? Madem korkuyorsun al LCD uğraşmamı dersin?
SV hakkındaki görüşlerini biliyorum sizce hx800 nasıldır? (bu arada tv im 32w4000 sony tv mükemmel tek derdim büyük tv istemem) -
quote:
Orijinalden alıntı: gilkerh
peki bu iki TV için en iyi fiyat nedir bilginiz var mı?
Teknosa Panasonic 4499 TL fiyatı var.300TL hediye çeki var 4200 gelir.İB den fiyatı daha iyi. Toshiba fiyatı vatan bilgisayardan aldım..
@albani Panasonic karar verdik. Paran olsa aradaki ark 1500TL de olsa 3 boyutlusunu alırmısın? -
Sn.erdem
Size sanırım oldukça anlaşılır detaylı SV/V2x konusunu anlattım! gerisi sana kalıyor,hayırlı olsun+
++
Sn.gilkerh
Ben genelde fiyat olaylarını pek bilmem ve takip etmem,bir kaç panel dışında zaten güncel fiyatlarıda bilemiyorum ve takipde etmiyorum,
ancak malum yerlerden fiyat araştırmalarını yapabilirsiniz
++
Sn.f.eagle
Kardeş bu sorduğu "Retention" konusunu için Panasonic Genel başlığına bakacaksın,ben bütün bilgileri detaylarıyla orada verdim!!!
Aklına gelen bütün cevapları orada bulacaksın!
Kaldıki panelin Burn-in çıkanlarıda orada göreceksin,hatta bir hafta içinde çıkanı bile!
Bu arada sana onu diyen Satıcıları,ben yakalarsam bir güzel döverim,yada siz dövün benim yerime
"o eskindendi" diye her kim ise,teknik işleri bıraksın kendi işiyle uğraşsın
Not;SV ise neredeyse bitti sayılır,3/4 ay sonraya kalmaz veya ya şansa kalır yada herhangi bir Tosh-Shop tan teşhir olarak düşer!
++
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi albani -- 5 Ağustos 2010; 15:28:06 >
-
cevap için teşekkürler hocam. panasonic başlığını okudum. geriye benim için hx800 kaldı -
@albani dün Mediamarkt gittim.50v20 40000 tl pazarlık yaptık.Yalnız plazma 15 günlük teşhir ürünü ellerinde tek kalmış. Ve dinamik modda çalıştırmışlar. Panelde herhangi bir defekti yok. Alınabilir mi? -
hangi media market :D -
quote:
Orijinalden alıntı: jonywayt
hangi media market :D
Mersin Forum MM ve Adana MM 4000 TL teşhir ürününü veriyorlar. -
yav gidip film koyup denemem lazım bakmam lazım. film onerebilecek birileri yok mu acaba ??
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X