Şimdi Ara

toshiba A100-237 & HP PAVİLİON dv5158EA

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
1.698
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar bu iki model arasında kararsız kalmış durumdayım ikisinin fiyatıda aynı 1.600 dolar siz hangisini tavsiye edersiniz yada bu fiyata sunu alırsın cok daha iyi diyebileceginiz bir notebook varsa yorumları bekliyorum.

• Eğer ikisi de aynı fiyatsa ben A100-237 derim.
    Bi kere A100-237'nin ekran kartı X1600 hp'nin 7400go.
    X1600 neredeyse 2 katı performans gösteriyor 7400Go'ya göre.
    Ayrıca A100-237'nin işlemcisi 1.83Ghz core duo. 5158'in core duo 1.66 sanırım. ama tam emin değilim.
    Bu durumda tabiki A100-237.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sbasol1981

Eğer ikisi de aynı fiyatsa ben A100-237 derim.
    Bi kere A100-237'nin ekran kartı X1600 hp'nin 7400go.
    X1600 neredeyse 2 katı performans gösteriyor 7400Go'ya göre.
    Ayrıca A100-237'nin işlemcisi 1.83Ghz core duo. 5158'in core duo 1.66 sanırım. ama tam emin değilim.
    Bu durumda tabiki A100-237.
    kesinlikle a100-237 ama fiyatları aynı değildir .çünkü hp 1599dolar diyor ama heryer dolar kurunu 1390 dan alıyor.mesela teknosa+bimeks+gold.bu şekilde hesaplarsak hpnin fiyatı bu üç yerde de 2623 ytl oluyor (peşin fiyatına 12 taksitli tabiki de)ama toshiba a100-237 modelinde kur normal kurdur.o da şimdi 1500 ytlden hesaplarsam doları

a100-237:2,830 ytl oluyor

ama ben tabiki de a100-237 yi tercih ederdim araştırdıklarıma göre.çünkü
    sbasol'un anlattıkları çok doğru

• quote:

Orijinalden alıntı: dalyaner

kesinlikle a100-237 ama fiyatları aynı değildir .çünkü hp 1599dolar diyor ama heryer dolar kurunu 1390 dan alıyor.mesela teknosa+bimeks+gold.bu şekilde hesaplarsak hpnin fiyatı bu üç yerde de 2623 ytl oluyor (peşin fiyatına 12 taksitli tabiki de)ama toshiba a100-237 modelinde kur normal kurdur.o da şimdi 1500 ytlden hesaplarsam doları

a100-237:2,830 ytl oluyor

ama ben tabiki de a100-237 yi tercih ederdim araştırdıklarıma göre.çünkü
    sbasol'un anlattıkları çok doğru

Alıntıları Göster
    bence eğer imkanın varsa 100$ fazla vererek A100-192 al.ben de 237 düşünüodum sora biraz daha fazla verip daha iyisini aldım

• quote:

Orijinalden alıntı: irticacı

bence eğer imkanın varsa 100$ fazla vererek A100-192 al.ben de 237 düşünüodum sora biraz daha fazla verip daha iyisini aldım

Alıntıları Göster
    sagolun arkadaslar fikirleriniz için.. aynı fiyat ama dediginiz gibi hp temmuz sonuna kadar kuru sabitlemişti. Birde acer lara baktım cok iyi performansta ve yaklasık 600 dolar daha ucuz gözüküyorlar. Ekran kartları kötü genelde mesela acer5601 bu konuda ne düşünüyorsuzz?

• quote:

Orijinalden alıntı: edaokten

sagolun arkadaslar fikirleriniz için.. aynı fiyat ama dediginiz gibi hp temmuz sonuna kadar kuru sabitlemişti. Birde acer lara baktım cok iyi performansta ve yaklasık 600 dolar daha ucuz gözüküyorlar. Ekran kartları kötü genelde mesela acer5601 bu konuda ne düşünüyorsuzz?

Alıntıları Göster
    birde dell 6400 var benim kafam iyice karıştı
  • quote:

birde dell 6400 var benim kafam iyice karıştı

Alıntıları Göster
    CIFT CEKIRDEK LAPTOP ACER AS5601
    http://www.intoko.com.tr/index.php?url=http%3A//www.intoko.com.tr/markt/20/35/items/821704.htm (Neresiyse bura!!)
    Intel® Centrino™ DuoMobil teknolojili +CANTA HEDIYELI
    OZELLIKLER:
    Intel® Core™ DuoT2300 işlemci (1.66GHz,2MB)
    Intel® 945GM Express chipset
    Intel® PRO/Wireless3945ABG Kablosuz LAN (802.11a/b/g)
    Microsoft®Windows®XP HomeTürkçe SP2
    15.4" WXGA CrystalBrite geniş LCD, 16ms FAST tepki süresi
    512MB DDR-II 533MHz bellek,
    80GB 5400rpm sabit disk
    Intel 945GM Express paylaşımlı maks. 224MB VGA
    DVD Super Multi DOUBLE LayerSLOT optik sürücü
    MS-Sound uyumlu ses kartı SPDIF, stereo hoparlör ve mikrofon
    56K F/Modem, LAN ve 802.11a/b/g kablosuz LAN
    Beşli (SD, MMC, xD, MS, MS Pro) kart okuyucu
    1.3M piksel bütünleşik kamera (225° derece açılı)
    6 cell Li-Ion pil, 2.75kg
    2 yıl garantili

Acer 5601 fiyatına göre çok iyi tabi ama bununla oyun oynayamazsın.Paylaşımlı onboard ekran kartı var. İnternet, office, 3d programlar,vs.. için kullanırsın.

DELL INSP.6400 CORE DUO T2300 1.66GHZ-512MB-80GB-256MB-15.4''-WXP H
    http://www.vatanbilgisayar.com/product_details.aspx?I_ID=21696
    Intel Core Duo Processor
    1,66
    667 Mhz
    DDR2
    533
    2048
    DVDRW
    ATI
    Radeon X1400
    256
    WXGA TFT Parlak Ekran
    15.4
    1280*800
    Kart Okuyucu
    80
    Windows XP HOME Ed. TR
    2.8

Dell 6400 ile çok daha performans alırsın. Özellikle oyunları rahatlıkla oynarsın.

Şimdi olay şu?
    1- Sen bu laptopı hangi amaçla kullanacaksın?
    2- En fazla ne kadarlık bütçen var?
    Önce bunları söyle sonra o mu bu mu diye tartışalım bence..
    Çünkü Toshiba A100-237 ile Acer 5601 karşılaştırman abes kaçar...İkisi farklı amaçlara yönelik laptoplar.

• quote:

http://www.intoko.com.tr/index.php?url=http%3A//www.intoko.com.tr/markt/20/35/items/821704.htm (Neresiyse bura!!)
    OZELLIKLER:
    80GB 5400rpm sabit disk
    2 yıl garantili

Acer 5601 fiyatına göre çok iyi tabi ama bununla oyun oynayamazsın.Paylaşımlı onboard ekran kartı var. İnternet, office, 3d programlar,vs.. için kullanırsın.

Intel Core Duo Processor
    1,66
    667 Mhz
    DDR2
    533
    2048
    DVDRW
    ATI
    Radeon X1400
    256
    WXGA TFT Parlak Ekran
    15.4
    1280*800
    Kart Okuyucu
    80
    Windows XP HOME Ed. TR
    2.8

Dell 6400 ile çok daha performans alırsın. Özellikle oyunları rahatlıkla oynarsın.

Şimdi olay şu?
    Çünkü Toshiba A100-237 ile Acer 5601 karşılaştırman abes kaçar...İkisi farklı amaçlara yönelik laptoplar.

Alıntıları Göster
    A100 237 almaktansa a100 192 almak çok daha mantıklı aradaki fark için değmez.

• quote:

Orijinalden alıntı: maxxer

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: maxxer

Asıl bence A100-237 almak daha mantıklı. Arada 200$ + KDV (350YTL)fark var.
    Performans açısından A100-192 ile A100-237 arasında fark yok denecek kadar az performans farkı var.
    Biri 2Ghz diğeri 1.83Ghz. İkisi de çok hızlı zaten..
    Zaten 512mb DDR2 ram de 45-50$ bi şey..
    Sadece 20gb fazlası var A100-192'nin hdd'sinin.
    Sonuçta 200-250ytl ucuza performans olarak neredeyse aynı makineyi alabiliyorsunuz A100-237'nin 1gb ram'li halini.Ekran kartları,ekranları,vs.. aynı zaten. Ayrıca A100-237'nin Fifa 2006 ve de Logitech oyun joystiği hediyesi vardı Vatan'da.Eğer zaten yeterince para verdim diyorsanız A100-237 + 512mb DDR2 gayet mantıklı bi çözüm bence.

• quote:

OZELLIKLER:
    80GB 5400rpm sabit disk
    2 yıl garantili

Intel Core Duo Processor
    1,66
    667 Mhz
    DDR2
    533
    2048
    DVDRW
    ATI
    Radeon X1400
    256
    WXGA TFT Parlak Ekran
    15.4
    1280*800
    Kart Okuyucu
    80
    Windows XP HOME Ed. TR
    2.8

Şimdi olay şu?

Alıntıları Göster
    ben bilgisayar mühendisliginde okuyorum bütcemde aslında 1200 dolar civarı ama cok önemli artıları olan bir notebook bulursam biraz üstüne çıkabilirim en ucuza en iyi performansı byulmaya çalışıyorum.. Genelde yazılım amaçlı kullanacağım

• quote:

ben bilgisayar mühendisliginde okuyorum bütcemde aslında 1200 dolar civarı ama cok önemli artıları olan bir notebook bulursam biraz üstüne çıkabilirim en ucuza en iyi performansı byulmaya çalışıyorum.. Genelde yazılım amaçlı kullanacağım

Alıntıları Göster
    ben 5158 kullanıcısıyım.
    makınamdan son derece memnunum ancak ben aldıımda toshibalar ın dolar kuru 1.65 ti ve arada bayaa bir fiyat farkı oluyordu.
    o yuzden hp tercih ettim vede cok da memnunum ancka toshiba da cok kaliteli bir makına.
    ben sana hp yada toshibadan sunu sec bunu sec sunu ayarla demiicem.
    zaten sen bilgisayarcısın ben kimyacıym.benden daha iyi bilgin vardir ama benım tavisyem boole hp toshiba gibi kaliteli makinalara bakarken acer gibi bir alt kalite dızusutu bakma kardeş.
    bu arada dell 6400 ude incele derim fiyatına gore cok iyi bir makına.
    ben hp mi almadan once acer ı da inceledim ve sunu burada birkez daha soyluyorum,hp nın yada toshibanın hatta p.bell in falan aynında acer oyuncak adi plasitk gibi kaliyor.
    nitekım notebook aliyorsun kasa kalitesi cok onemli

• quote:

Orijinalden alıntı: gyrmann

ben 5158 kullanıcısıyım.
    makınamdan son derece memnunum ancak ben aldıımda toshibalar ın dolar kuru 1.65 ti ve arada bayaa bir fiyat farkı oluyordu.
    o yuzden hp tercih ettim vede cok da memnunum ancka toshiba da cok kaliteli bir makına.
    zaten sen bilgisayarcısın ben kimyacıym.benden daha iyi bilgin vardir ama benım tavisyem boole hp toshiba gibi kaliteli makinalara bakarken acer gibi bir alt kalite dızusutu bakma kardeş.
    ben hp mi almadan once acer ı da inceledim ve sunu burada birkez daha soyluyorum,hp nın yada toshibanın hatta p.bell in falan aynında acer oyuncak adi plasitk gibi kaliyor.

Alıntıları Göster
    @gyrmann, merak ettim acaba Acer markası size birşey mi yaptı diye? dikkat ediyorum bütün topiclerde lafı aynı şeye getirip duruyorsunuz. şu şu markaları alın Acer, P.Bell onların yanından geçemez almayın...
    Acaba hayatınızda hiç bir Acer modeli sahibi olup da kullandınız mı yada bize bir link verebilir misiniz Acer kullanıcılarının yoğun şikayetlerinin yazdığı. Kasa kalitesi oyuncak diyorsunuz. o kadar olmasa da diğerlerine göre belki biraz daha düşük olabilir. ancak şunu da unutmayın ki Acer çoğu zaman aynı özellikleri diğer modellerden daha uygun fiyatlara vermektedir. üstelik de çok iyi bir teknik servis hizmeti ile. şahsen ben "beni servislerde şöyle böyle süründürdüler" yada "çok ilgisiz bir distribütörü var" diye bir şikayet görmedim bu güne kadar. (İhlas'dan sonrasını kasdediyorum) Ayrıca Acer dünyanın en büyük 4. notebook üreticisi konumundadır ve Amerika dahil bir çok batı ülkesinde yaygın ve çok iyi bilinen bir markadır. Sizce bu kadar kötü olan bir markanın bu pazarlarda yıllardır top 5 listesinde tutunması olası mıdır?
    bir notebook'u alırken kasa kalitesinin çok önemli olduğu konusunda size katılıyorum. ancak kasa kalitesi kadar ekran ve donanım özellikleri ile bu özelliklerin tamanına ödediğiniz bedel de çok önemlidir. Sonuçta bir çok büyük marka henüz Türkiye'ye daha parlak ekranlı ürünlerini getirmemişken Acer'ın modelleri satılmakta idi. Ayrıca dünya çapında garanti verip de bunu Türkiye'de ücretsiz olarak uygulayan 2-3 markadan da birisidir Acer.
    Sonuç olarak belli bir modeli değil de bir markayı tümden eleştirirken kasa plastiğinden daha fazlasını düşünerek konuşmanız gerektiğini düşünüyorum. lütfen bu konulara dikkat edelim.

quote:

Orjinalden alıntı: gyrmann

ben 5158 kullanıcısıyım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi melrock -- 2 Ağustos 2006; 17:17:44 >

• quote:

Orijinalden alıntı: melrock

@gyrmann, merak ettim acaba Acer markası size birşey mi yaptı diye? dikkat ediyorum bütün topiclerde lafı aynı şeye getirip duruyorsunuz. şu şu markaları alın Acer, P.Bell onların yanından geçemez almayın...
    Acaba hayatınızda hiç bir Acer modeli sahibi olup da kullandınız mı yada bize bir link verebilir misiniz Acer kullanıcılarının yoğun şikayetlerinin yazdığı. Kasa kalitesi oyuncak diyorsunuz. o kadar olmasa da diğerlerine göre belki biraz daha düşük olabilir. ancak şunu da unutmayın ki Acer çoğu zaman aynı özellikleri diğer modellerden daha uygun fiyatlara vermektedir. üstelik de çok iyi bir teknik servis hizmeti ile. şahsen ben "beni servislerde şöyle böyle süründürdüler" yada "çok ilgisiz bir distribütörü var" diye bir şikayet görmedim bu güne kadar. (İhlas'dan sonrasını kasdediyorum) Ayrıca Acer dünyanın en büyük 4. notebook üreticisi konumundadır ve Amerika dahil bir çok batı ülkesinde yaygın ve çok iyi bilinen bir markadır. Sizce bu kadar kötü olan bir markanın bu pazarlarda yıllardır top 5 listesinde tutunması olası mıdır?
    bir notebook'u alırken kasa kalitesinin çok önemli olduğu konusunda size katılıyorum. ancak kasa kalitesi kadar ekran ve donanım özellikleri ile bu özelliklerin tamanına ödediğiniz bedel de çok önemlidir. Sonuçta bir çok büyük marka henüz Türkiye'ye daha parlak ekranlı ürünlerini getirmemişken Acer'ın modelleri satılmakta idi. Ayrıca dünya çapında garanti verip de bunu Türkiye'de ücretsiz olarak uygulayan 2-3 markadan da birisidir Acer.
    Sonuç olarak belli bir modeli değil de bir markayı tümden eleştirirken kasa plastiğinden daha fazlasını düşünerek konuşmanız gerektiğini düşünüyorum. lütfen bu konulara dikkat edelim.

quote:

ben 5158 kullanıcısıyım.

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: melrock

quote:

ben 5158 kullanıcısıyım.

ben notebook almadan once uzun bir araştırma sureci gercirdim.
    bu sırada acer da kullandım(cevre,eş dost) p.bell de toshiba da .zaten eski kulandıım makına da hp nx 7010 idi.
    almdan once yine buradakı arkadaşların tavsiyesi uzerine acer ı da cok inceledim.
    hatta bir cok yazımda acer cı arkadaşlar bana kızıcak ama ben boole boole dusnuyorum die de belirttim ki benım bu dusuncelerıme ragmen acer da bu kadar cok tutulduuna gore bir iyiliği vardir demekki demiştim.
    herkes de olduu gibi bende burada kendi goruslerımı soyluyorum.
    bu durumda acer ın malzeme kalitesini hp toshiba vb markalar yanında kotu bulmamı soylemem ki bunu siz bile kabul ediyorsnuz,hiç de garip deil bence.
    ben acer cok adi dandırık makınadır demıorum.sadece bahsettım makınalrdan kalite oalrak daha sonra geldii soyluyorum kı zaten fiyat farkı buralrda belli oluyor.
    acer kullananları sıkayetleri her makına da olduu gibi bulunduumzu forumda da mevcut isterseniz bir bakın.
    ben kendi goruslerimi soylerım,sizde hayır bence oole değil boole dersiniz tartişiriz,başkaları katılır ornekleriz,bir noktada kendi doorularımızı ve yanlişlarımızı kabullenırız.
    acer ın verdii fiyatlara başka firmalarda makkına veriyor.
    ornegın p.bell.
    ben bunu da yazmiştim.
    p.bell ide cok begenıyorum ayrıca.madem takip ettiniz bu yazıları da okumuşsunuzdur herhalde.
    ve gorunen kalite p.bell in acer dan daha yuksek olduudur ancak servis konusunda nekadar başarılı olduunu bilemdiimi ve bu açidan da p.bell guvenının tam oturmadıını da belirtmiştim.

sunu bir kez daha vurguluyım,ben acer a cok kotu makına rezalet berbat aman durun yapmaın almaın demedın.
    ben acer ile top olan markları karşilaştırdıım da onun kasa,ses konusunda altta kaldıını bir gomlek dusuk olduunu belirttim.
    LUTFEN SİZDE BENIM YAZDIKLARIMI SAPTIRMADAN YAZIN.
    VE gelin istersenız benım dediklerimi tartişmaya açalim.
    nedır olayın ozu:ACER IN KASA KALİTESİ HP,TOSHİBA,DELL GİBİ MARKALARDAN DÜŞÜK.
    BEN HALA bunu savunuyorum kı zaten sizde aynı seyi kabul ediyorsunuz.

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: melrock

quote:

ben 5158 kullanıcısıyım.

ben notebook almadan once uzun bir araştırma sureci gercirdim.
    bu sırada acer da kullandım(cevre,eş dost) p.bell de toshiba da .zaten eski kulandıım makına da hp nx 7010 idi.
    almdan once yine buradakı arkadaşların tavsiyesi uzerine acer ı da cok inceledim.
    hatta bir cok yazımda acer cı arkadaşlar bana kızıcak ama ben boole boole dusnuyorum die de belirttim ki benım bu dusuncelerıme ragmen acer da bu kadar cok tutulduuna gore bir iyiliği vardir demekki demiştim.
    herkes de olduu gibi bende burada kendi goruslerımı soyluyorum.
    bu durumda acer ın malzeme kalitesini hp toshiba vb markalar yanında kotu bulmamı soylemem ki bunu siz bile kabul ediyorsnuz,hiç de garip deil bence.
    ben acer cok adi dandırık makınadır demıorum.sadece bahsettım makınalrdan kalite oalrak daha sonra geldii soyluyorum kı zaten fiyat farkı buralrda belli oluyor.
    acer kullananları sıkayetleri her makına da olduu gibi bulunduumzu forumda da mevcut isterseniz bir bakın.
    ben kendi goruslerimi soylerım,sizde hayır bence oole değil boole dersiniz tartişiriz,başkaları katılır ornekleriz,bir noktada kendi doorularımızı ve yanlişlarımızı kabullenırız.
    acer ın verdii fiyatlara başka firmalarda makkına veriyor.
    ornegın p.bell.
    ben bunu da yazmiştim.
    p.bell ide cok begenıyorum ayrıca.madem takip ettiniz bu yazıları da okumuşsunuzdur herhalde.
    ve gorunen kalite p.bell in acer dan daha yuksek olduudur ancak servis konusunda nekadar başarılı olduunu bilemdiimi ve bu açidan da p.bell guvenının tam oturmadıını da belirtmiştim.

sunu bir kez daha vurguluyım,ben acer a cok kotu makına rezalet berbat aman durun yapmaın almaın demedın.
    ben acer ile top olan markları karşilaştırdıım da onun kasa,ses konusunda altta kaldıını bir gomlek dusuk olduunu belirttim.
    LUTFEN SİZDE BENIM YAZDIKLARIMI SAPTIRMADAN YAZIN.
    VE gelin istersenız benım dediklerimi tartişmaya açalim.
    nedır olayın ozu:ACER IN KASA KALİTESİ HP,TOSHİBA,DELL GİBİ MARKALARDAN DÜŞÜK.
    BEN HALA bunu savunuyorum kı zaten sizde aynı seyi kabul ediyorsunuz.

Alıntıları Göster
    o zaman siz bir markayı almayın demek için kasa kalitesinin nispeten daha düşük olmasının tek başına yeterli bir sebep olduğunu düşünüyorsunuz ben bunu anlıyorum. doğru mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi melrock -- 2 Ağustos 2006; 18:06:53 >

• quote:

o zaman siz bir markayı almayın demek için kasa kalitesinin nispeten daha düşük olmasının tek başına yeterli bir sebep olduğunu düşünüyorsunuz ben bunu anlıyorum. doğru mu?

Alıntıları Göster
    hayır ben anlatamiyorum galiba.
    ben aynı yada cok yakın ozelliklerdeki makınalr arasındakı secım aşamasında kasa kalitesine de onem verin diyorum.
    gidip de celeron 1.4 luk bilmem ne marka duo acer dan daha kaliteli kasaya sahip gidin onu alin gibi bir saçmalıkta asla bulunmadım.
    verilen acer ile hp yada toshiba nın oellikleri cok yakın sa,arada bir secim 100 doalr su daha uygun bunun da kasası ses kalitesi daha iyi ama gibi durumlarda hp yada toshiba olsun kasasi ve ses kalitesi daha kaliteli diyorum

• quote:

ben aynı yada cok yakın ozelliklerdeki makınalr arasındakı secım aşamasında kasa kalitesine de onem verin diyorum.
    gidip de celeron 1.4 luk bilmem ne marka duo acer dan daha kaliteli kasaya sahip gidin onu alin gibi bir saçmalıkta asla bulunmadım.
    verilen acer ile hp yada toshiba nın oellikleri cok yakın sa,arada bir secim 100 doalr su daha uygun bunun da kasası ses kalitesi daha iyi ama gibi durumlarda hp yada toshiba olsun kasasi ve ses kalitesi daha kaliteli diyorum

Alıntıları Göster
    ok @gyrmann seni şimdi gayet iyi anladım
    ancak bugünkü yeni topiclerde senin yazılarını (diğer topiclerdeki mesajlarını bilmiyorum malesef) okuyunca, ki bunları da altta tekrar vereyim, malesef bu son mesajında belirttiğin gibi algılayamamıştım. açıkladığın için sağol.

HERŞEY KARIŞTI
    http://forum.donanimhaber.com/m_8465124/tm.htm
    quote:

...sana tavsiyem toshiba,hp,delli,sony,asus gibi markalrı tercih sıralamsına al.
    acer,p.bell,fs vb makınalar bu saydıkalrımın golgesınde kalır herzman...

laptop onerileri
    http://forum.donanimhaber.com/m_8462046/tm.htm
    quote:

...biraz daha cıkablirsen fiyat olarak imzamdaki phavilion 5158 i şiddetle tavsiye ederim.
    hp tıshiba dell varken acer,p.bell falan dusunme bence...

http://forum.donanimhaber.com/m_8444687/tm.htm
    quote:

...ama benım tavisyem boole hp toshiba gibi kaliteli makinalara bakarken acer gibi bir alt kalite dızusutu bakma kardeş.
    nitekım notebook aliyorsun kasa kalitesi cok onemli...

quote:

• quote:

ok @gyrmann seni şimdi gayet iyi anladım
    ancak bugünkü yeni topiclerde senin yazılarını (diğer topiclerdeki mesajlarını bilmiyorum malesef) okuyunca, ki bunları da altta tekrar vereyim, malesef bu son mesajında belirttiğin gibi algılayamamıştım. açıkladığın için sağol.

HERŞEY KARIŞTI
    http://forum.donanimhaber.com/m_8465124/tm.htm
    quote:

...sana tavsiyem toshiba,hp,delli,sony,asus gibi markalrı tercih sıralamsına al.
    acer,p.bell,fs vb makınalar bu saydıkalrımın golgesınde kalır herzman...

laptop onerileri
    http://forum.donanimhaber.com/m_8462046/tm.htm
    quote:

...biraz daha cıkablirsen fiyat olarak imzamdaki phavilion 5158 i şiddetle tavsiye ederim.
    hp tıshiba dell varken acer,p.bell falan dusunme bence...

http://forum.donanimhaber.com/m_8444687/tm.htm
    quote:

...ama benım tavisyem boole hp toshiba gibi kaliteli makinalara bakarken acer gibi bir alt kalite dızusutu bakma kardeş.
    nitekım notebook aliyorsun kasa kalitesi cok onemli...

quote:

Alıntıları Göster
    bu topiclerde verilen acerlar yanliş hatırlamıyorsam acer ın cift cekırdekli 5601 yada 5602 idi.
    bu durumda bu bende yakın ozelliklibu acerlarihp ler toshibalar arasında acer ı gec,malzeme kalitesi daha kotu kalır,altta kalır,bir gomlek altı gibidir tabieler kullandım.
    eger bu tabirlerim kızdırdıyda bende birdaha daha dikkatli kelimeler ile anlatabilirm anlatıcaklarımı.
    ama anlatıcaklarımın mantıı herzman için yakın ozellikli makınalr arasında olan son secmındeki malze kalitesi uzerınde olacagıdır.
    tekrar belirtmek isterim ki ben belirtilen acer dan daha dusuk ozellikli bir hp yi yada toshibaı yada dell yada asusu savumadım hiç.
    ozellikler yakındı.
    keşke senin gibi zaman ayırıp kendi yazdıkalarımdan bir toparlamada ben yapsam ve daha once de bırsuru acer konusunda kı açıklamamı koysam aburaya ama maalesef buna zamanım yok.
    tek hatırladıım bir yazımda ak-onair ;(yanliş yazdıısam affola) nickli arkadaşın hemen altında yazdıım bir yazdıydı ve demiştim ki "şimdi ak-onair da bana cok kızacak cunku genelde aynı topclere yazıoruz ve o nun onerdıı tum acerları ben onermıorum"
    hatta yanliş hatırlamıyorsam bana ilk acer tavsiyesi ni de ak-onair adli arkadaş vermişti ve bende sırf onun bana attıı mail uzerıne gidip incelemiştim.
    sonucta begnemedım ama sağolsun ilgi gosterdı,bende inceledim ve onun sayesınde acer ı da ıncelemiş olup kendi açımdan daha sağlıklı bir karar vermiş oldum.

• İkisi arasında Toshiba'yı tercih etmek daha mantıklı olur!

quote:

Orjinalden alıntı: edaokten

Arkadaşlar bu iki model arasında kararsız kalmış durumdayım ikisinin fiyatıda aynı 1.600 dolar siz hangisini tavsiye edersiniz yada bu fiyata sunu alırsın cok daha iyi diyebileceginiz bir notebook varsa yorumları bekliyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ak_onair

İkisi arasında Toshiba'yı tercih etmek daha mantıklı olur!

quote:

Arkadaşlar bu iki model arasında kararsız kalmış durumdayım ikisinin fiyatıda aynı 1.600 dolar siz hangisini tavsiye edersiniz yada bu fiyata sunu alırsın cok daha iyi diyebileceginiz bir notebook varsa yorumları bekliyorum.
    arkadaslar bugun dell inspiron 6000 maldim ama hala icime sindiremedim saticinin cok etkisi oldu 2 saat bunu ovdu beynimi yikadi anlayacaginiz umarim dogru karardir cunku notebook sik degistirilen alinan birsey degil almiskende isimi uzun sure gorecek birsey olmasi onemli 6400 diye gitmistim adam bunu satti israrla!umariim iyidirr

• quote:

Orijinalden alıntı: ak_onair

İkisi arasında Toshiba'yı tercih etmek daha mantıklı olur!

quote:

@gyrmann, Acer'i beğenmeyebilirsin. tabiki buna kızacak yada alınacak değilim. herkes her modeli beğenmeyebilir. en iyi markaları beğenmeyen de, en kötü markaları beğenen de çıkıyor.
    ancak mesela kasa konusunda şunu diyebilirim. ben son 4 yılda sırasıyla compaq, dell, ibm ve son olarak da acer'ın birer modelini kullandım. bunların içinde en kötü kasa dell'inkiydi. en sağlam kasa ise ibm. ancak ben kimseye ibm alın diye tavsiyede bulunamam. çünkü kasa herşey değil. tasarımı da , donanımı da, fiyatı da önemli. ama şunu da hiç bir zaman demem ki dell almayın. çünkü benim kullandığım sadece bir modeliydi. ve şu anki dell 6000-6400 serileri ile hiç alakası yoktu. bu modeller çok daha iyi. şu anda hp'nin de özellikle pavilion serisinin kasalarını ben çok beğeniyorum. hakikaten oturaklı, şık ve sağlamlık hissi veren bir kasa yapısı var. kimse de Acer daha iyi diyemez. ama mesela hp'nin pavilion harici diğer serileri için aynı hisleri uyandırdığını söyleyemem. bence onların Acer kasalarından çok da bir farkı yok. aynı şey dell modelleri için de geçerli. peki bu kasalar kötü müdür. bence hayır. birinin diğerinin yanında daha basit kaldığına katılıyorum. ancak sonuçta o kasa da görevini başarıyla yerine getirmektedir. yani tuttuğunuzda elinizde kalacak hali yok.
    yani burda demek istediğim markalardan çok modeller ve seriler öne çıkıyor. ve tabiki fiyat. örneğin bugün Acer 5602 modelini 1150$kdv gibi bir fiyata alabiliyorsunuz. peki bunun 100$ fazlasına yani 1250$+kdv ye benzer özelliklerde bir HP Pavilion serisinden notebook alabiliyor musunuz? bugün en ucuz Pavilion serisi notebook'un fiyatı nedir acaba?
    tabiki HP önerin, Toshiba önerin hatta sony de önerin (parası çok olanlara). ancak bütçesi kısıtlı fakat ihtiyaçları çok olanlar için de açık kapı bırakın. sonuçta bu forumda ilk sorulan kriterler fiyat ve donanım özellikleri oluyor. bu konuda ihtiyacı karşılayan tüm marka ve modelleri belirtelim, sonrasında almayı düşünen kişi zaten sizin yaptığınız gibi kendi gidip inceler ve bir karar verir. çünkü herkesin kabul edilebilir kalite sınırı birbirinden farklılık arz ediyor.
    örneğin ben daha bugün bir topic'de örnek modeller verirken Acer5602, Dell6400, PackarBell7413 ve Byron'nun bir modelini yanyana verdim. çünkü alacak olan kişinin seçenekleri olmasını istedim. kalite, , tasarım ve fiyat konularında...
    bu arada linkini verdiğim yazılarınızda özellikle belirtilmiş modeller karşılaştırılmıyor, genelden konuşuluyordu. yoksa bir model karşılaştırması yapıldığında tabiki söylenecek olan sözler daha farklı olur.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.