Şimdi Ara

TOSHİBA A100-599 KULLANICILARI DERNEĞİ (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.658
Cevap
13
Favori
307.881
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • A100-599 nickli Yalcin arkadasim resim icin cok tesekkur ederim. Dogru soyluyosun henuz yakindan gorme firsatim olmadi ama resimlere bakarak bile makine gercekten de cok hos zaten ciktigindan beri kafama koydum almayi. En kisa zamanda araniza katilirim insallah. :'(]

Bu arada su Turkce meselesine gelince; Windows XP de MUI (Multilingual User Interface) diye bir dil paketi vardi. Gerci ben hic denemedim ama kullananlari duymustum. Fakat Vista icin boyle bir MUI cikti mi bilmiyorum. Belki arkadasimizin bahsettigi bu olabilir diye dusunuyorum. [
  • quote:

Orjinalden alıntı: ariftoteles

quote:

Orjinalden alıntı: Deniz

quote:

Orjinalden alıntı: kanber13

Vista biras agır çalışıyor... Birde Eng. Çift işletim sistemi yapabilirim...

Bana gelen vista türkçe

sana gelen vista nasıl türkçe anlatırmısın dil dosyası felan mı yüklüyorsun ??

Hayır herhangi birşey yüklemedim orjinal türkçe vista ile beraber geldi.. Dün eksen bilgisayardan satın aldım..

• Türkçe vista home şuan piyasadaki 599lar bende bunu sormuştum dün bana yeni partilerin hepsinin türkçe olduğu söylendi zaten kutuyu acınca vista dökümanları felanda türkçeydi.. Herhangi birsey yüklemedim orjinal türkçe vista..
  • slm ARKADAŞLAR BEN BİLGİSAYARI YENİ ALDIM NORTONA NASIL ÜYE OLUYORUZ ŞİMDİDEN TŞK
  • quote:

Orjinalden alıntı: sezgin_37

slm ARKADAŞLAR BEN BİLGİSAYARI YENİ ALDIM NORTONA NASIL ÜYE OLUYORUZ ŞİMDİDEN TŞK

Üye ekranı geliyor nortonu kurmak istediğinde oraya bilgilerini girersen üye olursun yanlız malesef sınırsız değil 90 günlük kullanım sunuyor
  • arkadaşlar başından beri bu topic i izlemekteydim. şu an itibariyle 3331 ytlye bimeksten
    A100-003 sahibiyim. umarım darılmadınız Allah almak isteyipte alamayanlara da nasip etsin.
    şimdi kıyıp nasıl XP kuracağım onu düşünüyorum. daha doğrusu iki işletim sistemi kurmak istiyorum. sürücüleri umarım 599 unki gibidir. masaüstüme bile iki işletim kurmadım yardımınıza ihtiyacım var.
    öncelikle illaki format lazımmı yoksa format atmadan xp yi yukleyebilirmiyim. iki işletim sistemi kuran arkadaşlar yardım. (beni dışlamayın 599-003 abi kardeş )
  • a100-599 modelını 3d mark 06 testıne tabı tutan olmadımı hıc? bende yakın zamanda almayı dusunuyorum fakat kartın performansı nedır acaba? daha once 3d mark 03 testı puanları yazılmıs ama 3d mark 06 yok.
  • arkadaşlar yaptığınız yorumlardan sonra bu laptopu almaya karar verdim..
    yalnız bi sorum olacak :)
    Ekran kartı olarak Turbocache 256 olması 128+128 mi yoksa 256+256 mı
    aslında bunu bi önceki sayfada bi arkadas 256+256 olarak açıklamış ama mesela Benq p52 nin ekran kartında 512 Hypermemory olması 256+256 oldugunu gösteriyo..
    Ati de Hypermemory Nvidia da Turbocache aynı şey diye biliyorum..
    yardımlarınızı bekliyorum..
    Ayrıca 2460 a 5 taksitle alıyorum.. fiyat iyimidir?
    Vistanın Eng. olmasını yama ile falan düzeltebilirmiyiz böyle bişi duymuştum...
  • 2460 a nerden alıyosun soylede bende oradan alıyım
  • Xp Driverları içinhttp://eu.computers.toshiba-europe.com/cgi-bin/ToshibaCSG/download_drivers_bios.jsp adresine giriyoruz.

Burda bize bazı sorular soruyor bunların şöle yanıtlıyoruz.

Product Type : Notebook
    Family : Satellite
    Product Series : Satellite A Series
    Model : Satellite A100 (PSAA9) > Aslında A100-599 PSAARE'dır Yalnız PSAA9'u seçmemizin sebebi A100-847 modeli ile pek farkının bulunmaması nedeniyle.
    Operating System : Windows XP
    Language : Turkish

Bunları işaretleyip Search yapıyoruz. Karşımıza Driver Listesi çıkıyor. Bu driver listesinde dikkat etmeniz gereken bazı noktalar var. Bunlardan;

1. Ekran kartı ile ilgili 3 driver görceksiniz burda mantıken nvidia olanı indirip kurmanız gerekiyor çünkü ekran kartımız 7600.
    2. Quick Fix Engineering yazan driverları indirmenize gerek yok.
    3. Modem Driverdan Turkish yazanı indiriyorsunuz.
    4. 3 tane Lan Driver var Bunlardan biri çalışıyor indirip deneyiniz. Diğer driverlarda bunun gibi denemelisiniz. Çalışmayan tek şey power saver.

Kolay gelsin arkadaşlar...

• vista türkçe geliyorsa bu laptopu almayı düşünüyorum. en uygun nerede bulabilirim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: baknedicem

arkadaşlar yaptığınız yorumlardan sonra bu laptopu almaya karar verdim..
    yalnız bi sorum olacak :)
    Ekran kartı olarak Turbocache 256 olması 128+128 mi yoksa 256+256 mı
    aslında bunu bi önceki sayfada bi arkadas 256+256 olarak açıklamış ama mesela Benq p52 nin ekran kartında 512 Hypermemory olması 256+256 oldugunu gösteriyo..
    Ati de Hypermemory Nvidia da Turbocache aynı şey diye biliyorum..
    yardımlarınızı bekliyorum..
    Ayrıca 2460 a 5 taksitle alıyorum.. fiyat iyimidir?
    Vistanın Eng. olmasını yama ile falan düzeltebilirmiyiz böyle bişi duymuştum...

256+256
  • keşke biraz daha bekleyip vistayı türkçe olarak alsaydık,ingilizce olarak kullanması biraz zor,ingilizcesi olmayan baya zorlanır.bakalım belki ileriye dogru bizi düşünürler ve türkçe vistaya geçmek için bize bi fırsat sunabilirler...
  • dostlar acil bi sorum var merak ettim sizde batarya da kullanırken explorer arası gezerken yeni sayfa açarken vs fan arada çalışıp kapanıyor mu? umarım anlatabilmişimdir?

bu fanın bataryadayken explorer gezerken çalışmasını azaltacak veya kısaltacak birşey var mı 2. sorumda?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nino -- 21 Mart 2007; 22:10:04 >
  • SLM ARKADAŞLAR BENİM ŞU ŞEKİLDE BİR SORUNUM VAR .KABLOSUZ AĞDAN İNTERNETE BAĞLANIRKEN IP Yİ OTOMATİĞE GETİRİNCE BAĞLANAMIYORUM.ANCAK IP Mİ ELLE YAPILANDIRARAK BAĞLANABİLİYORUM SİZCE BU SORUNUN KAYNAĞI NEDİR CEVAP YAZARSANIZ SEVİNİRİM TEŞEKKÜRLER
  • quote:

Orjinalden alıntı: nino

dostlar acil bi sorum var merak ettim sizde batarya da kullanırken explorer arası gezerken yeni sayfa açarken vs fan arada çalışıp kapanıyor mu? umarım anlatabilmişimdir?

bu fanın bataryadayken explorer gezerken çalışmasını azaltacak veya kısaltacak birşey var mı 2. sorumda?

Fan cpu ısısı belirli bir limiti aştığında çalışır,o limitin altına indiğindede kendiliğinden durur.Bu normal bir durumdur.

Fanın bataryadayken,yada performans modundayken nasıl çalışacağını "power options" menüsündeki "change plan setings" seçeneğinden ayarlayabilirsin.Gerçi sen hiç değiştirmemişsen,"power saver" modundayken fan batarya ömrünü uzatmak için oldukça az çalışıyor.Ama sen yinede o dediğim menüleri biraz karıştır.Mutlaka bulursun.

• neeeeeeeee
    artık Turkce mı satıyorlarrr ...
    hehe gecmıs olsun bıze:)
  • Ben servislere hiç güvenmiyorum ve bununla ilgili birkaç sorum var.
    Birincisi kendi taktığımız 1 gb. ram ürünü garanti dışı bırakıyormu?Ram takılan yerin üzerinde etiket varmı?
    İkincisi vista için ayrılmış bölümü silip xp yükledik diyelim yarın öbür gün serviste garanti dışı diyebilirlermi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thomson -- 22 Mart 2007; 11:30:46 >
  • bana alırken türkçeyle değiştirebilirsin cd yi dediler ücretsiz. bi aldığınız yere sorun isterseniz. bayadır foruma giremiyodum bu arada ben de 1 ay soonra gözlemlerimi yazayım ama önce nortondan bi bahsedeyim burayı okudujm galiba bilgisayarla gelen norton demo çünkü norton account tan bir yere girip form doldurdum ama halka 90 günlük demo süresini sayıyo be o saydığı yere tıklıyorum subscription için ordan da 49dolar 89 dolar falan diye bi fiyat listesi çıkıyo ki dün ad aware nin son beta sürümünü indirdim 1 aydır nortondan başka bir virüs programı kullanmıyordum aramadan 0 virüs buldu ad aware yi indirip güncellemesini yaptıktan sonra arama yaptım ve sonuçta 162 critical object buldu tabi bu biraz da benim internete girdiğim ortamdan da kaynaklanıyor ama yyine de norton un çok da iyi olmadığını gösteriyor. ama yine de aldığım yere ulaşmaya çalışıyorum subscription ile ilgili birşey öğrenirsem size sölerim bilenler de varsa sölerse ii olur.

ben hiç ram taktırmadım bilgisayara norton çalışıyor sürekli ki çok ağır bir virüs programı ve bunla beraber 5 tane explorer açayım da bakalım kitleniyo mu falan diye deemedim ama genelde 5 den fazla explorerla girerim internete zaten hiç kitlenmedi bir kez kendiliğinden bütün sayfaları kapattığını hatırlıyorum. pes6 yı tüm özelliklerini sonuna kadar artırıp oynadım hiçbir takılma olmadan hem de en ufak bir takılma olmadan iki gün boyunca oynadım sonra tabi ki silmek zorunda kaldım çünkü görüntü inanılmaz kaliteli insanı kendine bağlıyor :D ve sevmediğim need for speed i de denemek için kurdum maximum özelliklerde oynadım hiç takılmadan uzun süre oynadım ama her defasında bir 30dk oynadıktan sonra 10sn lik falan uzun bir takılma oluyodu. neyse dedim devam ettim ileride tabi gece yarışılan şelaleli falan kastıran haritalar çıkınca zorlanmaya başladı ama max dan high a getirdim bi sorun kalmadı ki ikisi arasında da pek fark yoktu sanki. ama bir de high performance de çalıştırarak deneyin isterseniz çünkü baya bi farkediyor.
    ben ilk başta ram sürekli %50 de demiştim hala öyle ama hiçbir sorun olmuyor tabi insan yeni alınca iciğine biciğine kafayı takıyor ama %50 iken need for speed açtığımda bile bi sorun olmadı ki matlab falan gibi bilenler bilir çok kasan programları da kullandım ki 5 explorer açıkken kullandım bi de :D bişi olmadı.
    neyse çok yazdım bilgisayardan çok memnunum. ama tek sorunum norton işte bişeyler bilenler varsa bize söylerlerse sevinirim. bir de size bataryayla ilgili birşey soracağım ben bilgisayarı alırken bataryayı çıkar öyle kullan dediler ama gerçekten böyle bi olay var mı batarya takılırken üzerinden akım geçiyor ömrü azalıyor falan dedi ama bu zaten kendi halindeyken de üzerinden biraz akım geçmiyor mu ?? bu konu hakkında da bir bilgisi olan var mı acaba bazıları farketmez diyor bazıları da çıkart sen falan diyolar bataryayı kafam karıştı biraz. teşekkürler.

• Bazı ark.lar Ram leri arttırdıklarını yazmışlar. Toshibanın sitesinde A100-599 için 512MB+512MB olduğu yazıyor. Bu durumda, boş slot kalmıyor. Acaba tek slotta 1GB Ram olduğu halde satılmıyormu?. Ram i arttıranlar nasıl yaptıklarını yazabilirler mi?
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.