Şimdi Ara

.:: Toshiba A200-1AH ve A200-1VL kullanıcıları kulübü ::. (297. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5.984
Cevap
19
Favori
318.922
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 295296297298299
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu formu 2007 yılından beri takip ediyorum. Bende bir A200-1AH kullanıcısıydım. Kullanıcısıydım diyorum 2 aydır kullanamıyorum. Harddiski bozuldu. 2007 yılından beri yaşadığım tek problem bu. Çok sağlam bir makine yapmışlar. Bundan sonra eğer Notebook alıcaksam eğer Toshiba markasından asla vazgeçmem. Harddisk'in bozulması olayına gelince Oyunları çok severim yine bir akşam oyun oynarken aşırı derece sinirlendim (Hangimiz sinirlenmez ki ) sol alt kısıma şiddetli bir şekilde vurdum, sonra mavi ekran verdi. Kapatıp tekrar açtım, bir sorunu yoktu. Bir kaç gün sonra Harddiskte bad sector oluştu ve bilgisayarı kaybettim. En azından datalarımı kurtarabilmiştim Şimdi şirket bilgisayarıyla idare ediyorum. Toshiba mı çok özledim. Harddisk fiyatları da malum bayağı pahalanmış. Siz siz olun arkadaşlar Toshibanıza iyi bakın

• merhaba arkadaşlar,
    a200 1ah kullanıcısıyım ve eskiden toshibanın sitesinden xp driverlarını indirip vista yerine xp kurmuştum. şimdi toshibanın sitesinde driver araması yaptığımda 1ah model olarak bile görülmüyor.

http://eu.computers.toshiba-europe.com/innovation/jsp/supportMyProduct.do?service=EU

a200 1ah modeli türkiye için üretilmiş bir model miydi? pc nin üzerinde öyle bir ibarede bulunmuyordu. ve verdiğim linkten a200 1vl için driverları bulabiliyorsunuz. ama 1ah için hiçbirşey yok. en sonunda online check kısmından modeli bul ve driverları indir dedim. o zamanda böyle bir model yoktur yanıtı geldi.
    bu konuda bilgisi olan varsa ve paylaşırsa memnun olurum.

• quote:

Orijinalden alıntı: cevatguven

merhaba arkadaşlar,
    a200 1ah kullanıcısıyım ve eskiden toshibanın sitesinden xp driverlarını indirip vista yerine xp kurmuştum. şimdi toshibanın sitesinde driver araması yaptığımda 1ah model olarak bile görülmüyor.

http://eu.computers.toshiba-europe.com/innovation/jsp/supportMyProduct.do?service=EU

a200 1ah modeli türkiye için üretilmiş bir model miydi? pc nin üzerinde öyle bir ibarede bulunmuyordu. ve verdiğim linkten a200 1vl için driverları bulabiliyorsunuz. ama 1ah için hiçbirşey yok. en sonunda online check kısmından modeli bul ve driverları indir dedim. o zamanda böyle bir model yoktur yanıtı geldi.
    bu konuda bilgisi olan varsa ve paylaşırsa memnun olurum.

1vl modeli ile 1ah arasında sadece işlemci farkı var o nedenle 1vl'nin driverlarını yükleyebilirsiniz.

• Bu modele ben windows 7 yükledim sürekli donmalar yaşadım, device manager da bozuk device görünmüyordu sonra vistaya döndüm onda da modem kilitlenmesi yaşamaya başladım en son windows 8 yükledim yine kilitlenmeler başladı, çok yazık vistaya mahkum kalmak, bir çaresini bulan var mı bu windows 7/8 deki kilitlenmeler ile ilgili
  • Bende A200-1AH kullanıcısıyım 2007'den beri. Nazar değmesin gerçekten şahane bir bilgisayar bu A200-1AH serisi, hiç bir sıkıntı yaşamadım. Oyun, simülasyon programları, hd film vb.. sürekli çalışır daha 1 kere tık demedi. Fakat toshibanın son serilerinden almıştım kardeşime, malesef aynı kalite değil toshiba kaliteyi düşürmüş, çevremde yeni serilerini alanlar sürekli sorunlar, sıcaklık yüksek vb duymaktayım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cobra32

Bende A200-1AH kullanıcısıyım 2007'den beri. Nazar değmesin gerçekten şahane bir bilgisayar bu A200-1AH serisi, hiç bir sıkıntı yaşamadım. Oyun, simülasyon programları, hd film vb.. sürekli çalışır daha 1 kere tık demedi. Fakat toshibanın son serilerinden almıştım kardeşime, malesef aynı kalite değil toshiba kaliteyi düşürmüş, çevremde yeni serilerini alanlar sürekli sorunlar, sıcaklık yüksek vb duymaktayım.

bende buradan ariatırarak ve arkadaşların tavsiyeleriyle almıştım !VL mi. Sağlık bakanlıgının kampanyası vardı onuda buradan duymuştum ve çok uygun fiyata (neredeyse yarı fiyatına) almıştım. Çok memnunum ama aynen dediğiniz gibi seviye düşmüş şimdi alsam acer'in yeni laptopları var gayet stabil ve ince şarjı da uzun gidiyor.

• arkadaşlar 5 senedir aynı bilgisayarı kullanıyorum ve sanıyorum 4 senedir de bilgisayar format yemedi... recovery cd'sini hala bulundurup da kargoyla (istanbul'a) yollayabilecek kimseler var mı???

bir de recovery cd'si ile yeniden kurulum yapınca windows vista'nın lisansında sorun yaşar mıyım?? bilgisayarın altında vista'nın etiketi duruyor, üzerinde product key de var...

son olarak, cihaza yeni harddisk takanlar oldu mu? SSD büyük ihtimalle desteklemiyordur diye tahmin ediyorum... peki ya herhangi bir 7200 rpm disklerden deneyen oldu mu??
  • yeni disk taktım ama ne 7200 idi, ne de ssd idi. yeni disk sorun çıkarmamıştı. pc yi geçen yaz kardeşime vermiştim o kullanıyor şimdi. yalnız bu kadar süre vistaya iyi dayanmışsınız, ben 7 çıktığı gibi 7 kurmuştum zira vista hem o pcye hem de kurulu olduğu tüm donanımlara haksızlık.
  • cihazı alır almaz benim de ilk yaptığım XP yüklemek olmuştu. fakat benim için olmazsa olmaz bir özellik olan Firewire bağlantısı XP yükleyince mavi ekran veriyordu. İstemeyerek de olsa vista'yı yüklemiştim geri... Windows 7'ye hiçbir zaman geçmeyi düşünmememin nedeni sanırım o ilk 1-2 ay boyunca yaşadığım driver sorunları oldu...

monster marka laptop siparişi verdim, sadece 3 ay kadar daha sabretmem gerekiyor :)
  • 2007'den beri kullanırım. torrent kullanıcısıyım.. pc'nin 28 gün kapanmadığını bilirim. bana mısın demedi.. adamlar çok sağlam yapmış nazar değmesin..
  • Gecen at 5 yilini geride birakti benimki de. Hala daha kullaniyorum tek bilgisayar olarak. Yaklasik 2 sene once fazla isinip kapanmasindan dolayi aleti acip islemci uzerindeki termal macuni yenileyip fan etrafinda boslugun seklini alan toz kutlesini cikarmistim. Isinma sorunu mukemmel bir sekilde cozuldu ancak lcd ekranin kablosunu zedeledim sanirim. Zaten bataryasi da olmek uzere olan laptopu bir lcd monitore bagladim, kablosuz klavye ve mouse ile masaustu olarak kullaniyorum. yaklasik 1 sene daha boyle kullanacagim. Saglam alet

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynen öyle tam 5 senedir kullanıyorum, Allah nazarlardan korusun ya, taş gibi çıktı. Bir kere bile format atmadım, hala çatır çatır çalışıyor.
  • 5.5 senedir aralıksız tek pc olarak kullandım kendisini şikayetsiz... fakat son 2 aydır bazen kafasına göre ekran açılmıyor (ekran tamamen siyah kalıyor). hardware'sel bir problem olduğunu düşünüyorum... herhangi bir çözümü de yok maalesef. bilgisayarı kapatıp en az 20 dk bekleyince geçiyor. tekrar tekrar reset atınca kesinlikle çözülmüyor... her 10-20 açılıştan bir tanesinde yaşıyorum bunu.. problemin kaynağı ne olabilir sizce??
  • quote:

Orijinalden alıntı: dottie

5.5 senedir aralıksız tek pc olarak kullandım kendisini şikayetsiz... fakat son 2 aydır bazen kafasına göre ekran açılmıyor (ekran tamamen siyah kalıyor). hardware'sel bir problem olduğunu düşünüyorum... herhangi bir çözümü de yok maalesef. bilgisayarı kapatıp en az 20 dk bekleyince geçiyor. tekrar tekrar reset atınca kesinlikle çözülmüyor... her 10-20 açılıştan bir tanesinde yaşıyorum bunu.. problemin kaynağı ne olabilir sizce??

Ekran kapandığı zaman ekrana dikkatlice bakın ekran komple kapalı mı yoksa lcdnin florasanındamı sorun var. Eğer florasanda sorun var ise ekran çok sönük bir şekilde çalışmaktadır. Aynı sorunu bende yaşadım inverterdan olabileceğini düşünüyordum ama şuan sapasağlam çalışıyor kendi kendine düzeldi. Sorununuz inverterda ise 75-100 TL arasında bulabilirsiniz.

• Beyler bu notebook un kasayı nasıl değiştiririz ? tek kasa satılıyor mu ? teknik servis değiştirir mi ?
  • 3 Tane hdd değiştirdim bu alet için.. Paso bozuluyor neden olabilir acaba ?
  • a200 1bp'ci olarak beni de kabul edersiniz,5.5 yaşında bendeki de.

Ama artık saçmalaya başladı,açınca ekran kararıyor zorlamaya kalkınca.

ağ istemiyle güvenli mod sağlıklı çalışıyor ama normak girişte ekran gidiyor.Isı problemli mi acaba ?Format atmak işe yarar mı
  • quote:

Orijinalden alıntı: eas722

Gecen at 5 yilini geride birakti benimki de. Hala daha kullaniyorum tek bilgisayar olarak. Yaklasik 2 sene once fazla isinip kapanmasindan dolayi aleti acip islemci uzerindeki termal macuni yenileyip fan etrafinda boslugun seklini alan toz kutlesini cikarmistim. Isinma sorunu mukemmel bir sekilde cozuldu ancak lcd ekranin kablosunu zedeledim sanirim. Zaten bataryasi da olmek uzere olan laptopu bir lcd monitore bagladim, kablosuz klavye ve mouse ile masaustu olarak kullaniyorum. yaklasik 1 sene daha boyle kullanacagim. Saglam alet

Nasıl söktünüz kasayı?

Benimkinde vidalardan biri yalama oldu,nasıl açarım diye düşünüyorum kırılır gibi geliyor zorlarsam.

• Sökme işlemini anlatan bir video görmüştüm youtube'da ona göre yaptım. Birçok kaynak var google'dan aratırsanız bulabilirsiniz. Bu arada cihazı hala kullanıyorum maşallahı var windows 7'ye geçtim cok memnunum
  • Arkadaslar A200-1 AH toshiba laptopumun menteşeleri kırık, hem alt hem üst menteşe (kasa vidaları vss..) İzmirdeyim. 150 TL + işcilikle = baya bi tutuyor. İzmirde bu işi yaptırabileceğim (uygun) bir yer var mı? yapıştırma işi değil istedğim.bildiğiniz menteşeler kırık. monıtör açılırken kapanırken ses çıkartıyor.
  • 
Sayfa: önceki 295296297298299
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.