Şimdi Ara

TOSHIBA A200-1LA aldım yorumlar!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
1
Favori
5.291
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar dün (cumartesi) Vatan'dan A200-1LA sahibi oldum ancak kampanya pazar da devam edecekti. Erken bitirmişler. Gerekçe nedir bilen var mı? Bir de yorumlarınız neler? Kullanıp da memnun olmayanlar var mı bu modeli? Bir de Vista olayı...XP'ye geçmeye gerek var mı değerli yorumlarınızı paylaşırsanız sevinirim.

Teşekkürler..

• bende aynı bilgisayarı bugün aldım 14 saat şarj etmemi söyledikleri için daha kurcalama fırsatı bulamadım. izmir de vatan bilgisayarda kampanya bugünde devam etti ancak son gün bugünmüş. packard bellde de kampanya vardı özelliklerine göre gerçekten ucuz ancak 400 gb harddisk ve birazda markacılık yaparak toshibayı tercih ettim. internetten baktığımda kasası farklı fakat model numarası ve özellikleri tamamen aynı olan modelin 3100-3500 ytl arasında olduğunu gördüm. bunun nedenini bilen arkadaşlar varmı acaba ikisi arasında tek fark pahalı olanın üzerinde select yazması.
  • Dengeli konumda iken pil ömrü ne kadar seninkinin ya da tüm A200-1LA kullanıcılarına sormuş olayım. Burada paylaşsak fena olmaz. Yardımcı olmuş oluruz birbirimize. Teşekkürler.
  • bir buçuk saat falan dayanıyo pil bana çok yetersiz geldi ancak a200 lerde kapasite bu kadar sanırım. birde bizim modelde intel turbo memory var. bugün xp yükliycektim arkadaşım ozaman bu özelliği kullanamazsın falan dedi bende terettüt ettim. internetten baktığım kadarıyla bilgisayarın hızını baya arttırıyo bu özellik. xp yükleme konusunda karar veremedim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: vires

bir buçuk saat falan dayanıyo pil bana çok yetersiz geldi ancak a200 lerde kapasite bu kadar sanırım. birde bizim modelde intel turbo memory var. bugün xp yükliycektim arkadaşım ozaman bu özelliği kullanamazsın falan dedi bende terettüt ettim. internetten baktığım kadarıyla bilgisayarın hızını baya arttırıyo bu özellik. xp yükleme konusunda karar veremedim.
    4 aydır kullanıyorum.batarya güç tasarrufu modunda (nette surf sadece) 2 saat 15 dakika eğer bu arada multimedia kullanımı aralıklarla olursa 2saat maximum,sadece word da rapor yazarken internet modem bağlantısı kesik 2 saat 20 dakika gidiyor.yalnız tabi işlemci performansı düşük olduğundan arada kasılma veya beklemeler olabiliyor.

dengeli modda internette sörf 1saat 50 dakika, mp3 le çalarak olursa 1saat 35 dakika sadece word da çalışırken 2saat gidiyor.dengeli modda işlemci performansı oldukça tatminkar..kasılma yavaşlama yok.

yüksek güç modunda bataryayı test etmedim.

ancak AC güce bağlı ve yüksek performans modunda makina uçuyor.performans mükemmel...

ayrıca intel turbo memory çoklu sayfa açılışlarında klasör açılışlarında etkisini belli ediyor..

• quote:

Orjinalden alıntı: coolme112

Arkadaşlar dün (cumartesi) Vatan'dan A200-1LA sahibi oldum ancak kampanya pazar da devam edecekti. Erken bitirmişler. Gerekçe nedir bilen var mı? Bir de yorumlarınız neler? Kullanıp da memnun olmayanlar var mı bu modeli? Bir de Vista olayı...XP'ye geçmeye gerek var mı değerli yorumlarınızı paylaşırsanız sevinirim.

Teşekkürler..

coolme112 kardeş ben de sen gibi kampanya bitti sanıyordum ama pazar günü vatan ı aradığımda devam ettiğini öğrendim ve bi arkadaşın dediği gibi 3000 kusur ytl lik olan versiyonu ile aynı özelikle olduğu için hemen almakt atereddüt etmedim sanırım da farkı yok...olduğum yerde vatan yok mecburen telefonla satın aldım.ürün yarın elime geçmiş olucak.sabırsızlıkla bekliyorum.bu benim ilk dizüstü pc im olucak buyüzden bir dizüstü olarak kıyaslama yapamam.şu an evde amd phenom 9500 (4çekirdek)-geforce 8600 gts 512mb-2 gb ram- bir makinem var.bakalım kullandıkca görücez...sen nasılsın memnunmusun???

• quote:

Orjinalden alıntı: hacada

quote:

Orjinalden alıntı: coolme112

Arkadaşlar dün (cumartesi) Vatan'dan A200-1LA sahibi oldum ancak kampanya pazar da devam edecekti. Erken bitirmişler. Gerekçe nedir bilen var mı? Bir de yorumlarınız neler? Kullanıp da memnun olmayanlar var mı bu modeli? Bir de Vista olayı...XP'ye geçmeye gerek var mı değerli yorumlarınızı paylaşırsanız sevinirim.

Teşekkürler..

coolme112 kardeş ben de sen gibi kampanya bitti sanıyordum ama pazar günü vatan ı aradığımda devam ettiğini öğrendim ve bi arkadaşın dediği gibi 3000 kusur ytl lik olan versiyonu ile aynı özelikle olduğu için hemen almakt atereddüt etmedim sanırım da farkı yok...olduğum yerde vatan yok mecburen telefonla satın aldım.ürün yarın elime geçmiş olucak.sabırsızlıkla bekliyorum.bu benim ilk dizüstü pc im olucak buyüzden bir dizüstü olarak kıyaslama yapamam.şu an evde amd phenom 9500 (4çekirdek)-geforce 8600 gts 512mb-2 gb ram- bir makinem var.bakalım kullandıkca görücez...sen nasılsın memnunmusun???

Hala daha aynı hata: fark yokmuş!

Fark elbette var. Eğer "select" modelini iyi incelerseniz yanında verilen "arcos 504" aletini de görürsünüz!
    Bu alete ne gerek var demeyin; fiyatından ne olduğu belli oluyor...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • evt güzel bir alete benziyor ancak fiyatı 400 ytl, bizim aldığımız laptoplar da 1800 ytl toplam 2200 ytl yapar. hayla arada 1000 ytl den fazla fark var.
  • quote:

evt güzel bir alete benziyor ancak fiyatı 400 ytl, bizim aldığımız laptoplar da 1800 ytl toplam 2200 ytl yapar. hayla arada 1000 ytl den fazla fark var.

Ya mutlaka ucuz aldığınız doğrudur. Ama bu aletin haricinde bir fark da olduğuna eminim. Mesela intel turbo memory var mı? Bunu iyice bir kontrol edin. Yoksa isim benzerliği ile krıpılmış bir model alma ihtimaliniz var. Bunu LG R500 modeli almış olanlar yaşıyorlar ve kendi forumunda tartışıyorlar. Neticede önemli olan bizlerin bu tür oyunlara (satış taktiklerine) alet olmaması ve zarar etmememiz.

• evt intel turbo memory var programlar kısmında görünüyor ayrıca harman/kardon ses sistemide var. zaten bu notebook piyasasına bakıldığında aldığımız laptopların normal fiyatı bu bence. hatta biraz daha para verip çok güzel alınıcak makinalarda varmış. ancak vaktim olmadığı. vaktit bulduğum zamanlarda da counterdan başka oyun oynamadığım için pek fazlada incelemedim açıkçası. ama memnumun bilgisayarımdam bide üstü çok fazla parmak izi olmasa daha çok memnum olucam .
  • arkadaşlar herkese merhabalar ve alanlara şimdiden hayırlı olsun.ben de bu modeli almak istiyordum.kampanya devam ettiği için yarın alacağım kısmetse.aynı terettüde ben de düştüm ve vatanı aradım.bir kaç büyük mağazada aynı model 3200-3500 arasında olduğunu söyledim.bana dedikleri şu oldu: biz bu ürünü ve kampanyadaki ürünleri yüksek adetlerde aldığımız için indirimi fiyata yansıtıyoruz.
    ama gel gelelim sonradan biraz daha bakmamla select modelini de gördüm.benim diğer mağazalardan aldığım fiyat select modeli içinmiş.
    şimdi merak ettiğim bu iki model arasında çok fark varmı?engineer97s arkadaşımın dediği gibi ucuz alacağız diye özelliklerinden tırtıklamış olmasınlar.bi de vatandaki 1800 ytl olan a200-1 la yı başka bir yerde bulamadım.her yerde select modeli var.bu da kuşkumu arttırdı diyeyim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: engineer97s

Fark elbette var. Eğer "select" modelini iyi incelerseniz yanında verilen "arcos 504" aletini de görürsünüz!

Fark var evet, yaklaşık 1400 ytl. Doğru söylüyorsun fiyatından ne olduğu da belli oluyor bence : ) Archos'u 500e alsam 900 ytl fark var, bu da %30a geliyor. Bilmiyorum ne fark var ikisinin arasında ama altın kaplama olsa anca değer heralde..

quote:

Orjinalden alıntı: airturkey

şimdi merak ettiğim bu iki model arasında çok fark varmı?engineer97s arkadaşımın dediği gibi ucuz alacağız diye özelliklerinden tırtıklamış olmasınlar.bi de vatandaki 1800 ytl olan a200-1 la yı başka bir yerde bulamadım.her yerde select modeli var.bu da kuşkumu arttırdı diyeyim.

Donanımsal olarak fark görünmüyor, aslında 1200$+kdv normal fiyatı bence, işlemcisi 2ghz, şimdi 2.5ghz işlemciler piyasada kendine yer bulmaya başladı, stok bile eritiyor olabilirler.. Aslında ben de almayı düşünüyorum ama hazır yeni nesil ekran kartları çıkmışken eskileri ucuzlar en azından bir 8600gt olsun da diyorum, laptop seçmek zor iş : ) Ah o işlemcisi yok mu, 2.2 olsaydı atlamıştım..

edit: Farkı buldum arkadaşlar, hd-dvd rom sürücüsü var select modelinin fazladan (sonradan gözüme çarptı ama kim bilgisayarda hd-dvd izler ki zaten), bir de hdmi çıkışı yok gibi görünüyor vatandakinde, yazmamış da olabilirler.. Lcd tv'ye bağlamak istiyorsanız büyük bi eksiklik olabilir ki bence öyle, tv out almayacaksanız fazlalık bile denebilir, yine de 1000 ytl fark çok fazla..

edit 2: Şans eseri dikkatli baktım vatan'ın afişine, orada hd-dvd rom var yazıyor, o olduğuna göre hdmi de vardır heralde diyor ve çekiliyorum : )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi minscnboo -- 27 Mart 2008; 19:45:42 >

• meraba minscnboo;tespitlerin için saol.ben bu laptop'u eczane için düşünüyorum.yani yaklaşık 12 saat civarı açık kalacak.onun dışında oyun merakım fifa,championship manager'dan öteye gitmez.ne dersin doğru tercih mi sence?gerçi diğer markalardan bu fiyata daha yüksek donanım alınabilirdi.ama çevremde toshiba kullananlardan hiç şikayet almadım.o yüzden aldım bu laptopu elime geçince izlenimlerimi yazarım...
  • quote:

Orjinalden alıntı: minscnboo

quote:

Fark var evet, yaklaşık 1400 ytl. Doğru söylüyorsun fiyatından ne olduğu da belli oluyor bence : ) Archos'u 500e alsam 900 ytl fark var, bu da %30a geliyor. Bilmiyorum ne fark var ikisinin arasında ama altın kaplama olsa anca değer heralde..

quote:

Orjinalden alıntı: airturkey

Donanımsal olarak fark görünmüyor, aslında 1200$+kdv normal fiyatı bence, işlemcisi 2ghz, şimdi 2.5ghz işlemciler piyasada kendine yer bulmaya başladı, stok bile eritiyor olabilirler.. Aslında ben de almayı düşünüyorum ama hazır yeni nesil ekran kartları çıkmışken eskileri ucuzlar en azından bir 8600gt olsun da diyorum, laptop seçmek zor iş : ) Ah o işlemcisi yok mu, 2.2 olsaydı atlamıştım..

edit: Farkı buldum arkadaşlar, hd-dvd rom sürücüsü var select modelinin fazladan (sonradan gözüme çarptı ama kim bilgisayarda hd-dvd izler ki zaten), bir de hdmi çıkışı yok gibi görünüyor vatandakinde, yazmamış da olabilirler.. Lcd tv'ye bağlamak istiyorsanız büyük bi eksiklik olabilir ki bence öyle, tv out almayacaksanız fazlalık bile denebilir, yine de 1000 ytl fark çok fazla..

edit 2: Şans eseri dikkatli baktım vatan'ın afişine, orada hd-dvd rom var yazıyor, o olduğuna göre hdmi de vardır heralde diyor ve çekiliyorum : )

Bana sorarsan da "Select" modeli için 3.500 YTL civarı para çok fazla zaten.
    Aldığınız alet de emin ol sırf diğer modelin benzerliği ile kendini sattırıyor! Yani bir çeşit algı oyunu; satıcıların ve/veya üreticlerin katkısıyla...

Mesela siz bu aleti niye aldınız? Ben söyleyeyim: " Vaooov amma kampanya! üç küsür bin YTL'lik bir alet iki bin YTL'nin altına! Bu fırsat kaçmaz!" Aksini iddia etmeyin; en azından bilinç altınızda bu duygu yaşanmıştır emin olun!

Eğer ki "select" modelini inceleyerek o fiyatı görmeseydiniz sanırım bu aleti alma konusunda tereddüt yaşardınız.
    Herkes mutlaka en iyi fiyatı bulmak için kıyas yapacağı bir referans fiyat arar. Siz de kendinizi "select" modeli ile kıyaslayarak tatmin etmiş oldunuz kısaca.
    Yalnız burada bir çelişkiye de düşüyorsunuz yazdıklarınızla: o da "select" modelini küçümsemek! (Şahsen ben bu ürün hakkında görmeden yorum yapamam)

Fazla uzatmaya gerek yok; aldınız ürün bence olması gereken fiyat aralığında zaten. Sorun diğer ürün olan "select" modelinin uçuk fiyatta olması. Yoksa siz ürünü çok ucuz aldık havasına girecek bir durum göremiyorum. "Select" modelinin uçuk fiyatta olmasının mantıklı açıklamasını da şuana kadar yapan olmadığı için fazla tartışmaya da gerek yok. Neticede aldığınız ürün görüntü itibari ile o ürün değil kesinlikle!
    Sizin ki belki de ondan da iyi olabilir ama o ürün olmadığı açık!

Bu kadar uzun yazmamdan dolayı kötü bir niyet aramanı istemem. Sadece "elma" ile "armut"un benzer olmadığını vurgulamak için birkaç gündür bu konu hakkında yazıyorum. Siz "elma" ile "armut" u benzer diye vatandaşa kabul ettirmeye çalışırsanız, ben de itiraz etmeye devam ederim. Çünkü ben de orta vadede laptop almayı düşünen birisi olarak forumda bu konuları uzun uzun inceliyorum. Benim gibi bir çok kişi aynı şeyi yapıyor emin ol. Bu nedenle burada yazılan herşeyin ölçülü, doğru, tarasız ve ön yargısız olması gerekir. Aksi takdirde potansiyel laptop alıcıları için yanlış tercihe sebep olabilirz; eğer bu işi bilerek yapmıyorsak tabi!

Kısacası; aldığnız ürün hayırlı olsun ama elinizdeki ürünü "select" ile kıyaslarken de yukarıda saydığım esaslarda yorum yapın derim.

Saygılar...

• hd dvd varda boşuna toshiba hd dvd üretmekten vazgeçmiş zaten piyasada hd dvd için oyun ve film yoktu artık hiç olmayacak boşuna para verdik yani bu özelliğe, ama hdmı çıkışı var daha denemedim ancak en kısa zamanda deniycem.
  • engineer97s haklısın belki de.ama zaten çoğu kimse select modeli sanarak aldı bunu.bi kandırmaca var evet.yalnız bana fiyatı diğer toshiba modellerine göre daha uygun gibi geldi.saygılar..
  • kandırmaca var evt ama kandırılan biz değiliz select modelini alanlar kandırıldı .
  • quote:

kandırmaca var evt ama kandırılan biz değiliz select modelini alanlar kandırıldı .

Muhtemelen öyle görünüyor; ürünün fiyatının şuan geldiği seviye bu ise!
  • quote:

Kısacası; aldığnız ürün hayırlı olsun ama elinizdeki ürünü "select" ile kıyaslarken de yukarıda saydığım esaslarda yorum yapın derim.

Saygılar...

İkimizde de yanlış anlaşılma olmuş galiba, ben sizin select modelini aldığınızı sandım, siz de benim vatandakini aldığımı sanmışsınız, ben de burada bahsedilen laptop'ı almadım, sadece toshibanın malzeme ve servis kalitesini bilerek konuşuyorum: Select modeliyle arasında fiyatının neredeyse 2/3ü olması haricinde, %100 aynı (hd-dvd ve hdmi varsa ki var dediler)...

İkisini de küçümsüyorum evet çünkü bu laptoplar eski model ve laptop fiyatları çok garip, masaüstü sistemlerde yeni işlemciler çıktığında fiyatlar otomatik olarak düşer ama laptoplarda genelde güncellenmiyor. Demek istediğim şu, select modeli ilk çıktığında belki de piyasadaki en iyi laptop olabilir, o yüzden zamanında 2500$ı hakediyor olabilirdi ama şimdi de 2500$ ve o fiyatı haketmiyor. Normal model bence hakediyor o fiyatı ama daha yeni teknoloji almak istediğim için almıyorum..

Ha normal dedim select dedim ama fotoğraflarına bakılırsa select modelinin arkası siyah beyaz sadece, bence daha kötü görünüyor, fiyatının yüksek olmasının sebebini de açıkladım zaten..

• quote:

hd dvd var da boşuna toshiba hd dvd üretmekten vazgeçmiş zaten piyasada hd dvd için oyun ve film yoktu artık hiç olmayacak boşuna para verdik yani bu özelliğe, ama hdmı çıkışı var daha denemedim ancak en kısa zamanda deniycem.

Mersin mediamarkt'ta vardı hd-dvdler, aranırsa bulunur heralde, hd-dvd player fiyatları da yanılmıyorsam 300 ytlden falan başlıyor (not:yanılmıyormuşum) hdmi çıkışıyla beraber de sanki bir hd-dvd player almış kadar oluyorsunuz... Hd-dvd'ler de artık üretilmiyorsa birkaç ay içinde çok ucuza (hatta dvdlerden bile daha ucuza-10 ytlye falan) izlemediğiniz filmleri izleme imkanı bulabilirsiniz bence.. Format yaygınlaşmadığı için müşterisi de az olacağından mantık yürütmeye çalıştım, ama öyle olursa böyle böyle biri vardı forumda, o demişti dersiniz : )

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.