Şimdi Ara

Toshiba A300 kapanma sorunu hakkında (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
77
Cevap
4
Favori
23.697
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Aynı sorun benim başımda da var (Toshıba A300-2D4) Laptopa format bile atamıyorum çok gıcık bir sorun servise göndersem anakartı komple değişecekler bilgisayarcıya götürsem Laptopu perte çıkaracak veya kapasitörü anakarta uyduramayıp sorunu çözemeyecek Pc duvara çarpasım geliyor..
  • systeme S kullanıcısına yanıt
    Arkadaşım yukarıdaki yazılanların tamamını okuduysan senin cihazın ile aynı belirtiler varsa . çözümü var .
    Çözüm varda işin bilen ustanın elinde çözüm .
    ben 3 tane tamir ettim ve şu anda en eskisi 8 ay oldu günde en az 5 saat kullanıyorum sorun yok.
    ben teknik servis sahibi değilim ama bu konuda sana yardımcı olacak cello1907 arkadaşın teknik servisi var bu konuda size yardımcı olur .
    anakart vs değiştirmeye gerek yok ,işi bilen için işlem basit ve sorunsuz .
  • quote:

Orijinalden alıntı: elektürükçü

Arkadaşım yukarıdaki yazılanların tamamını okuduysan senin cihazın ile aynı belirtiler varsa . çözümü var .
    ben 3 tane tamir ettim ve şu anda en eskisi 8 ay oldu günde en az 5 saat kullanıyorum sorun yok.
    ben teknik servis sahibi değilim ama bu konuda sana yardımcı olacak cello1907 arkadaşın teknik servisi var bu konuda size yardımcı olur .

Arakdaşıma teşekkür ederim.

Dün ve bu gün yine DONANIM HABER vasıtası ile 2 arkadaşımızın da laptopunu yaptık.
    İlgi için Teşekkürler.
  • quote:

Farnell den getirdim . mutlaka düşük esr dirençli olması lazım . en çok 0.009
    farnell türkiye ankara ve istanbul distüribütörü var ,ben direk ingiltereden sipariş ettim biraz pahalıya geldi .
    bozuk ekran kartları üzerinde genelde oluyor .ekran kartları üzerinde olanlar düşük esr dirençli . 4 adet 330 veya 6 adet 220 olacak 2 adet 470 ile de çalıştıran var mış .

Elektronik malzeme satıcılarında yok ,aldıklarım 0.08 çıktı ayrıca Nec tokin de satılıyor , 2 tane almıştım 2 side patates çıktı

http://uk.farnell.com/panasonic-electronic-components/eefsx0e331xe/cap-alu-elec-330uf-2-5v-smd/dp/2358318

NECTOKIN i alsan bile onu doğru dürüst montaj yapan birisi olması lazım.çünkü şase yüzey montajı çok geniş.BGA cihazı ile söküp takmak gerekiyor.ısı tabancası ile söküp takarsan altındaki işlemci soketine de zarar vermiş olursun.Bundan dolayı senin dediğini gibi bu işi iyi yapanlara yönlendirmek lazım
    teknik bilgi için teşekkürler

• Rica ederim . doğru adres verelim ,kurt'a tilkiye teslim etmeyelim diyoruz . etrafta tamirciyim diye geçinen binlerce işyeri var . bu arızadan haberleri bile yok , bana özelden mail yoluyla ulaşanlarda oldu ,bazı arkadaşları size yönlendirdim yine , bir gün yolum düşerse çayınızı içmeye gelirim .
    saygılar ,kolay gelsin .
  • quote:

Rica ederim . doğru adres verelim ,kurt'a tilkiye teslim etmeyelim diyoruz . etrafta tamirciyim diye geçinen binlerce işyeri var . bu arızadan haberleri bile yok , bana özelden mail yoluyla ulaşanlarda oldu ,bazı arkadaşları size yönlendirdim yine , bir gün yolum düşerse çayınızı içmeye gelirim .
    saygılar ,kolay gelsin .

Teşekkür ederim.Bekleriz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cello1907 -- 1 Temmuz 2015; 14:28:09 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cello1907

quote:

Dün ve bu gün yine DONANIM HABER vasıtası ile 2 arkadaşımızın da laptopunu yaptık.
    İlgi için Teşekkürler.

Ustacım mrb
    bende de aynı sorun olan pc vardı.Ben bilgisayarcıya verdim halletti gibi fakat bu seferde tam format atacam starting wind. ekranı geliyor ve pc kendini resetliyo,ve aşırı derecede ısınıyor,bazen fanıda çalışmıyor.Yapabilirmisiniz bunu da ?

• quote:

Orijinalden alıntı: abmux

quote:

quote:

İlgi için Teşekkürler.

Ustacım mrb
    bende de aynı sorun olan pc vardı.Ben bilgisayarcıya verdim halletti gibi fakat bu seferde tam format atacam starting wind. ekranı geliyor ve pc kendini resetliyo,ve aşırı derecede ısınıyor,bazen fanıda çalışmıyor.Yapabilirmisiniz bunu da ?

Görünüşe göre yapamamış.Anakarta müdahale edilmeden bu sorun çözülmez.Kontrol etmek lazım.
    www.sonsuzbilgisayar.com internet sitemizde adres bilgilerimiz mevcut. Sürat kargo ile anlaşmamız var.Kargo olarak yollayacaksanız özelden bilgi alabilirsiniz.
    Saygılar

• Arkadaslar islemci sayinizi msconfigden 1e dusurun sorun kalmaz, bu kiyagimi da unutmayin, ylniz performns duser ama idare eder kesin cozum nec tokin degisimi

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: erdemguler

Arkadaslar islemci sayinizi msconfigden 1e dusurun sorun kalmaz, bu kiyagimi da unutmayin, ylniz performns duser ama idare eder kesin cozum nec tokin degisimi

bu söylediğinşzde bşr çözğm.ama tam çözüm değil.ama bu performansın dğşmesi demej p4 bir makina ile çalışmak demektşr

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bugün Bursa dan bir arkadaşımızında toshiba laptopunu yaptık.hayırlı olsun.onarıma devam.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bugün Ankara dan bir arkadaşımız bizi buradan bulmuş ve Bilgisayarının onarımını gerçekleştirmiş bulunuyoruz.
    Hayırlı olsun
  • quote:

Bugün Ankara dan bir arkadaşımız bizi buradan bulmuş ve Bilgisayarının onarımını gerçekleştirmiş bulunuyoruz.
    Hayırlı olsun

Toplam masraf ne kadar tutuyor acaba? Yapıldığı zaman ne kadar süre daha götürür bilgisayar?
  • RoBiN* kullanıcısına yanıt
    Merhaba.
    Ürün onarım ücreti 120TL dir.
    karşılıklı kargo ücreti ödemesi yapılmaktadır.
    Sürat KArgo ile anlaşmamız mevcuttur. Türkiyenn her yerinden 7TL - 8TL tutmaktadır.
    onarım yapıldıktan sonra ÜCRETSİZ KARGO ile size gönderilir.
    Bu bilgisayarlarda kronik sorun olarak EKRAN KARTI sorunu ve NEC/TOKIN sorunu vardır.
    Yaptığımız işleme 6 ay garanti vermekteyiz.
    Saygılar
  • quote:

Merhaba.
    Ürün onarım ücreti 120TL dir.
    karşılıklı kargo ücreti ödemesi yapılmaktadır.
    Sürat KArgo ile anlaşmamız mevcuttur. Türkiyenn her yerinden 7TL - 8TL tutmaktadır.
    onarım yapıldıktan sonra ÜCRETSİZ KARGO ile size gönderilir.
    Bu bilgisayarlarda kronik sorun olarak EKRAN KARTI sorunu ve NEC/TOKIN sorunu vardır.
    Yaptığımız işleme 6 ay garanti vermekteyiz.
    Saygılar

Teşekkür ederim, arkadaşımın bilgisayarında da aynı sorun var. Bir çekirdeği kapatmak bir süre idare etti ama artık hiç açılmıyormuş, ona durumu bildirip size tekrar dönüş yapabilirim. Kolay gelsin.
  • cello1907 C kullanıcısına yanıt
    Valla hocam takdir ettim sizi bu sorunu öyle her elektronikçi anlıcak kapasitede değil veya kendini elektronik ustası sananlar için söylim. Bu durum aynı bizim başımıza geldi müşterinin birinin laptopu bulunduğumuz mevkideki bütün bilgisayarcıları gezmiş 2 aydır en son bize geldi benım profosyonel çalışan abim açtı baktı hemen işlemcinin arkasındaki kondastatörleri değiştirdi makina müşterinin yanında yaptı bayan valla hayran oldu 2 aydır dedi bunu yaptırmaya uğraşıyorum kimse sorunu çözemiyor siz yarım saate iş tamam yani dicem o ki bu sorundan dolayı emin olun kaç kişi makinaını hurdaya bile atmıştır sorunu çözemedikleri için iyi günler
  • quote:

Orijinalden alıntı: yellowblue55

Valla hocam takdir ettim sizi bu sorunu öyle her elektronikçi anlıcak kapasitede değil veya kendini elektronik ustası sananlar için söylim. Bu durum aynı bizim başımıza geldi müşterinin birinin laptopu bulunduğumuz mevkideki bütün bilgisayarcıları gezmiş 2 aydır en son bize geldi benım profosyonel çalışan abim açtı baktı hemen işlemcinin arkasındaki kondastatörleri değiştirdi makina müşterinin yanında yaptı bayan valla hayran oldu 2 aydır dedi bunu yaptırmaya uğraşıyorum kimse sorunu çözemiyor siz yarım saate iş tamam yani dicem o ki bu sorundan dolayı emin olun kaç kişi makinaını hurdaya bile atmıştır sorunu çözemedikleri için iyi günler

Yardımcı olmak ve bilgi paylaşma bedava.:):):):)
  • Verdiğiniz linkteki çözüm bu . benimde yaptığım bu . 1yıl oldu hala sorunsuz kullanılmakta A300 2D4 fakat bu iş öyle çocuk oyuncağı değil , lamba söküp takamayan insanlar var . üzerindeki mevcut Nec Tokin kondansatörü çok dikkatli sökmek gerekir ,çok temiz çalışma gerektirir. ancak usta eller veya eli yatkın kişiler tarafından yapılması en önemlisi mutlaka low esr dirençli tantal kondansatör olması gerekir .

cesaret edip bana mesaj atan arkadaşların çoğu başarısızlıkla sonuçlandırmıştır . mutlaka ehil bir servis veya kişi tarafından bu arıza giderilmeli , Yoksa Çöpe atılacak bir notebook a sahip olursunuz .
  • elektürükçü kullanıcısına yanıt
    Katılıyorum.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.