Şimdi Ara

Toshiba A300 kapanma sorunu hakkında (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
77
Cevap
4
Favori
23.697
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Toshiba A300 bilgisayarımda nec/tokin kondansatörü arızası vardı. Pc açılmıyor kendini sürekli resetliyordu. Buradaki yorumları okuyarak cello1907'ye yani Sonsuz Bilgisayar Selami Bey'e ulaştım. 1 günde tamirini yapıp Edirne'ye gönderim sağladı. Hızlı ve sorunsuz işlem için çok teşekkür ederim. İyi çalışmalar.
  • stone2202 S kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederiz.Hayırlı olsun.
    Resimde Stone2202 arkadaşımızın başka bir bilgisayarcıya götürdüğü bilgisayarının nec-tokin resmi.
    Nasıl montaj yaptığına bakım.Tam bir rezillik.Bu resmi Stone2202 arkadaşımızla da paylaştım.

seçim sizin.
    Toshiba A300 kapanma sorunu hakkında

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cello1907 -- 11 Şubat 2016; 12:20:54 >
  • cello1907 C kullanıcısına yanıt
    çalışmışmı bari . yüksek direnç sayesinde çalışması olanaksız

herkes tamirci olursa bu fotoğrafları görmek olağan .
    bazı arkadaşlar mesaj gönderiyor ,elim havya tutuyor nasıl yaparız !!!.
    bu işin göründüğü kadar basit değil ,iki teli lehimlemek hiç değil . yetkili tamir servisine gidin diyorum ,ısrar ediyorlar . %90 nı hüsran ile bitiyor

nedense insanlara en basit iş elektronik gibi geliyor , okumakla görmekle olmuyor , deneyim ve bilgi gerekiyor ..
  • elektürükçü kullanıcısına yanıt
    Maalesef öyle.Eline Lehim ve havya alan elektronikçi.Eli klavye tutan bilgisayarcı oluyor
  • 27,02,2016 Tarihinde İstanbul Güngören ve Arnavutköyden 2 arkadaşımızın bilgisayarını sorunsuz halledip kargolarını gerçekleştirdik.Hayırlı olsun
  • Bugün Muş dan gelen bir kullanıcımızın bilgisayarını da çalışır hale getirdik.Hayırlı olsun
  • Sonsuz bilgisayar başarılı. Cihaz faal hale geldi. Selami beye teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sherlock19

Sonsuz bilgisayar başarılı. Cihaz faal hale geldi. Selami beye teşekkürler.

Biz Teşekkür ederiz.Bu ay içerisinede yaklaşık 25 müşterimizin bilgisayarını FAAL hale getirdik.
  • Bugün Bahçeşehir den ve bu hafta içerisinde 13 müştrimizin bilgiyarlarını faal duruma getirmekten ve bilgisarların çöp olmasına engel olduğumuzdan dolayı memnuniyet duyuyoruz. Teşekkr ederiz.
    Sonsuz Bilgisayar
  • Google aramalarında insanlar ararken belki çıkar umuduyla arızayı ve neler yaptığımı yazacağım.

ARIZA:
    Toshiba Bilgisayar Sürekli kapanıp açılıyor
    Toshiba Bilgisayar Sürekli açılıp kapanıyor
    Toshiba Bilgisayar Sürekli reset atıyor
    Toshiba Bilgisayar kendi kendine kapanıyor
    Toshiba Bilgisayar restart oluyor

DENEDİKLERİM
    Format attım.
    Başka bir harddisk ile denedim.
    Başka ram'ler ile denedim.
    Başka adaptör ile denedim.
    Bataryayı çıkarıp sadece adaptörle denedim.

Kısacası arıza bu saydıklarımda değil. Herşeyi denedim.

Şimdi gelelim çözüm hikayesine;

TOSHIBA A300-20F notebook sahibiyim. Yaklaşık 1 senedir bahse konu sürekli reset atma sorunundan muzdariptim.

Google'de arızanın sebebini ararken bu forumda yazılanlara denk geldim.

Model olarak farklı olsada genel olarak tohsiba'larda ve a300 serisinde olabileceğini düşünerek kendi sorunumunda aynı olduğunu düşündüm.

Sonsuz Bilgisayar sorumlusu selami beyle irtibata geçtim sorunu anlattım. Kendisi sorunun %99 aynı olduğunu belirtti.

Bugün bilgisayarımı ümraniye'deki teknik servisine götürdüm. Kendisi yarım saat içinde onarımı tamamlayıp cihazımı teslim etti. 6 aylık garanti kapsamında kayıt oluşturup bana bir belge verdi. Kendisine teşekkür ediyorum.

Eve gelip bilgisayarıma işletim sistemi kurdum. Şu an tıkır tıkır çalışıyor. Kesinlikle kapanmadı. Reset atmadı. Kapanıp açılmadı.

Arıza sürekli olan bir durum olduğu için yorum yapmak için bekleme gereği görmedim.

Fiyat konusuna gelirsek kendisininde forumda belirttiği üzere 120 tl onarım bedeli veriyorsunuz.

Fiyat araştırması yapabilirsiniz tabi. Bende yaptım fiyatlar bu civarlardaydı. Daha ucuza yapılan işlerin nasıl olduğunu bilmiyorum. Belki başka bir yerde daha uyguna yaptıranda vardır. Onlarda burada tecrübelerini paylaşırsa güzel olur tabi.

Ben kendi onarım tecrübemi paylaşmak istedim.

Bir parantez açmak gerekirse; şahsen kendim bilgisayar software arızalarında daha hiç bir teknik servise gitmiş değilim kendi işimi kendim hallederim araştırır bi şekilde yaparım. Aynı zamanda basit devre kartı onarımlarıda yapmışlığım vardır daha önce. Ancak işin içine daha mikro onarımlar ve profesyonel malzeme kullanımı girince iş büyüyor ve bu işi ustasına bırakmak gerekiyor ısrar etmeden.

Tekrar selami beye teşekkürlerimi iletiyorum. Aynı problemi yaşayan arkadaşlara da tavsiye ediyorum. @

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LeThauS -- 22 Aralık 2016; 23:32:17 >

• quote:

Orijinalden alıntı: LeThauS

Google aramalarında insanlar ararken belki çıkar umuduyla arızayı ve neler yaptığımı yazacağım.

ARIZA:
    Toshiba Bilgisayar Sürekli kapanıp açılıyor
    Toshiba Bilgisayar Sürekli açılıp kapanıyor
    Toshiba Bilgisayar Sürekli reset atıyor
    Toshiba Bilgisayar kendi kendine kapanıyor
    Toshiba Bilgisayar restart oluyor

DENEDİKLERİM
    Format attım.
    Başka bir harddisk ile denedim.
    Başka ram'ler ile denedim.
    Başka adaptör ile denedim.
    Bataryayı çıkarıp sadece adaptörle denedim.

Kısacası arıza bu saydıklarımda değil. Herşeyi denedim.

Şimdi gelelim çözüm hikayesine;

TOSHIBA A300-20F notebook sahibiyim. Yaklaşık 1 senedir bahse konu sürekli reset atma sorunundan muzdariptim.

Google'de arızanın sebebini ararken bu forumda yazılanlara denk geldim.

Model olarak farklı olsada genel olarak tohsiba'larda ve a300 serisinde olabileceğini düşünerek kendi sorunumunda aynı olduğunu düşündüm.

Sonsuz Bilgisayar sorumlusu selami beyle irtibata geçtim sorunu anlattım. Kendisi sorunun %99 aynı olduğunu belirtti.

Bugün bilgisayarımı ümraniye'deki teknik servisine götürdüm. Kendisi yarım saat içinde onarımı tamamlayıp cihazımı teslim etti. 6 aylık garanti kapsamında kayıt oluşturup bana bir belge verdi. Kendisine teşekkür ediyorum.

Eve gelip bilgisayarıma işletim sistemi kurdum. Şu an tıkır tıkır çalışıyor. Kesinlikle kapanmadı. Reset atmadı. Kapanıp açılmadı.

Arıza sürekli olan bir durum olduğu için yorum yapmak için bekleme gereği görmedim.

Fiyat konusuna gelirsek kendisininde forumda belirttiği üzere 120 tl onarım bedeli veriyorsunuz.

Fiyat araştırması yapabilirsiniz tabi. Bende yaptım fiyatlar bu civarlardaydı. Daha ucuza yapılan işlerin nasıl olduğunu bilmiyorum. Belki başka bir yerde daha uyguna yaptıranda vardır. Onlarda burada tecrübelerini paylaşırsa güzel olur tabi.

Ben kendi onarım tecrübemi paylaşmak istedim.

Bir parantez açmak gerekirse; şahsen kendim bilgisayar software arızalarında daha hiç bir teknik servise gitmiş değilim kendi işimi kendim hallederim araştırır bi şekilde yaparım. Aynı zamanda basit devre kartı onarımlarıda yapmışlığım vardır daha önce. Ancak işin içine daha mikro onarımlar ve profesyonel malzeme kullanımı girince iş büyüyor ve bu işi ustasına bırakmak gerekiyor ısrar etmeden.

Tekrar selami beye teşekkürlerimi iletiyorum. Aynı problemi yaşayan arkadaşlara da tavsiye ediyorum. @

Merhaba.
    Emre Bey e teşekkür ediyorum.Elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Söylediğiniz gibi kaliteli işlem, teknik ekipman ve Çalışkan eller sayesinde.
    Sonsuz Bilgisayar

• Öncelikle Bu sorunu tamamen çözen firmayı tebrik ederim. 4-5 yıldır bu konuyu takip edip, başarılı olduğunu kanıtlamış ve üyelerin geri dönüş yapmasıyla güven sağlamış bir firma olmuş.

Benim bilgisayarımdada aynı sorun vardı ben hiçbir donanımsal işlem yapmadan çözdüm :)

Sadece 1 dk lık işi var.

Amacım bu firmanın kazancına mani olmak değil.

Sadece bu işlemin diğer bilgisayarlarda da işe yaradığını test etmek istiyorum

Bana ulaşırsanız sevinirim

Geçici bir çözüm olduğunu düşünmüştüm ama birdaha hiç kapanmadı.

Ama İlk fırsatta Selami beyle görüşüp teyit almak isterim.

Herkese kolay gelsin
  • muratulas M kullanıcısına yanıt
    Biostan yapılan ayardan yada Aygıt yöneticisinden işlemcinin bir tanesi pasif etmekten bahsediyorsanız doğrudur.Fakat geçici bir çözüm oluyor genelde.Saygılarımızla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cello1907 -- 3 Temmuz 2017; 12:51:4 >
  • sonsuz bilgisayar, uzun süredir aynı sorunla boğuştuğum benim bilgisayarımın da tamirini başarıyla ve çok hızlı bir biçimde sağlamıştır. kendilerine teşekkür ederim.
  • bios ayarı ve işlemcinin birini devre dışı bırakmak geçici çözümdür, tecrübeyle sabittir benim a300 bu şekilde 4 ay kadar idare etti sonra resetlemeler iyice arttı, son çare nec-tokin usta ellerde söküldü yerine arızalı bir anakarttaki kondansatörler takıldı sonuç laptop gayet stabil çalışıyor hatta bonus olarak ısınma farkedilir şekilde azaldı kondansatörle alakası varmı bilemiyorum, ben Ankara da bu işlerde prof. bir kişiye yaptırdım tabiki sonsuz bilgisayar sayesinde kendilerine teşekkür ederim
  • lastad kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederiz.Memnuniyetiniz bizim için önemlidir.
  • Cello 1907 size nasıl ulaşabilirim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.