Şimdi Ara

TOSHIBA BİOS PASSWORD

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
22
Cevap
1
Favori
44.430
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • toshıba dizüstü a135-s2246 bios password soruo bu sayfayı nasıl geçebilirim acil yardım bilgisi olan varsa lütfen

• Yapay Zekanın Yanıtı

TOSHIBA BIOS Parolası

TOSHIBA BIOS parolanız, cihazınıza erişmenizi engelleyen bir güvenlik önlemi olabilir. BIOS parolasını unutursanız, bilgisayarınıza erişemezsiniz.

Varsayılan TOSHIBA BIOS Parolası

Çoğu TOSHIBA cihazı, varsayılan olarak bir BIOS parolasına sahip değildir. Ancak, eski modeller BIOS parolası ile gelebilir. Varsayılan parolanın genellikle boş olması gerekir, ancak cihazınızın model numarasına bağlı olarak değişebilir.

TOSHIBA "Enter Password" Parolası

"Enter Password" mesajını alıyorsanız, BIOS parolası ayarlanmış demektir. Parolanın ne olduğunu hatırlamıyorsanız, aşağıdaki adımları deneyebilirsiniz:

• Uzman bir bilgisayar teknisyeninden yardım isteyin.
    • Arkanıza yaslanın ve rahatlayın, fabrika ayarlarına sıfırlama işini biz hallederiz.

TOSHIBA BIOS Parolasını Sıfırlama

BIOS parolasını sıfırlamanın iki yolu vardır:

• Anakart pilini çıkarın: Dizüstü bilgisayarınızın anakartındaki CMOS pilini çıkarın. Birkaç dakika bekleyin ve pili tekrar takın.
    • CMOS atlama tellerini kullanın: Anakartınızda CMOS atlama telleri varsa, bunları sıfırlama konumuna getirin. Birkaç saniye bekleyin ve telleri orijinal konumlarına geri getirin.

Not: BIOS parolanızı sıfırladıktan sonra, bilgisayarınızdaki tüm verilerin silinebileceğini unutmayın. Verilerinizi kaybetmemek için sıfırlamadan önce bir yedek almanızı öneririz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Biosa sizin veya başka bir kullanıcı tarafından şifre konulmadığına eminseniz servis yolu göründü gibi...
    Bazı teknik arızalarda bios koruma şifresi gibi bir şifre soruyor, laptopun içi açılmadan sorun giderilemez kanımca...
  • quote:

Orijinalden alıntı: aercin

Biosa sizin veya başka bir kullanıcı tarafından şifre konulmadığına eminseniz servis yolu göründü gibi...
    Bazı teknik arızalarda bios koruma şifresi gibi bir şifre soruyor, laptopun içi açılmadan sorun giderilemez kanımca...
    tşk ederim bunun servis harici bi yolu yokmu bu konuda bilgisi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: yalanoldu69

tşk ederim bunun servis harici bi yolu yokmu bu konuda bilgisi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: yalanoldu69

Maalesef servise götüreceksin..
  • quote:

Orijinalden alıntı: pinkcrow7

quote:

Orjinalden alıntı: yalanoldu69

Maalesef servise götüreceksin..

Alıntıları Göster
    oky katılıyorum ancak servis bunu 15 dk da çözüyomuş ve 60 ytl civarıda ücret alıyomuş diye diğer forumlardan bilgi aldım bunun bi programı vs. şifresi varmış

Bu şifreler BIOSun türüne göre değişir ben bazılarını en sık üretilenler sırasına göre verim

AWARD BIOS

alfaromeo
    AW
    AWARD
    AWARD_PS
    AWARD_PW
    AWARD_HW
    AWARD_SW
    AWARD PW
    AWARD SW
    _award
    awkward
    j64
    j256
    j262
    j322
    01322222
    589589
    589721
    HLT
    SER
    SKY_FOX
    Syxz
    aLLy
    CONCAT
    TTPTHA
    aPAf
    HLT
    KDD
    ZBAAACA
    ZAAADA
    ZJAAADC
    djonet

AMI BIOS:

AMI
    ami
    bios
    setup
    cmos
    AMIDECODE
    A.M.I.
    AMI SW
    AMI_SW
    BIOS
    PASSWORD
    HEWITT RAND
    Oder
    A.M.I.
    AMI!SW
    AMI?SW
    HEWITT RAND
    alfarome
    efmukl ( işte schoolbusın şifreside burdan çalınmıştır. )

Phoenix:
    phoenix Compaq:
    compaq

Tinys:
    Tiny

Bazı Diğer BIOS Şifreleri:

LKWPETER
    lkwpeter
    BIOSTAR
    biostar
    BIOSSTAR
    biosstar
    ALFAROME
    Syxz
    Wodj
    PASS
    PASSOFF
    CONDO
    J64
    BIOS
    SETUP
    CMOS
    admin
    system
    bunların hepsini de denedim ancak biyolunu bulmakta ısrarlıyım başka fikri olan birileri varmı????

• quote:

oky katılıyorum ancak servis bunu 15 dk da çözüyomuş ve 60 ytl civarıda ücret alıyomuş diye diğer forumlardan bilgi aldım bunun bi programı vs. şifresi varmış

Bu şifreler BIOSun türüne göre değişir ben bazılarını en sık üretilenler sırasına göre verim

AWARD BIOS

alfaromeo
    AW
    AWARD
    AWARD_PS
    AWARD_PW
    AWARD_HW
    AWARD_SW
    AWARD PW
    AWARD SW
    _award
    awkward
    j64
    j256
    j262
    j322
    01322222
    589589
    589721
    HLT
    SER
    SKY_FOX
    Syxz
    aLLy
    CONCAT
    TTPTHA
    aPAf
    HLT
    KDD
    ZBAAACA
    ZAAADA
    ZJAAADC
    djonet

AMI BIOS:

AMI
    ami
    bios
    setup
    cmos
    AMIDECODE
    A.M.I.
    AMI SW
    AMI_SW
    BIOS
    PASSWORD
    HEWITT RAND
    Oder
    A.M.I.
    AMI!SW
    AMI?SW
    HEWITT RAND
    alfarome
    efmukl ( işte schoolbusın şifreside burdan çalınmıştır. )

Phoenix:
    phoenix Compaq:
    compaq

Tinys:
    Tiny

Bazı Diğer BIOS Şifreleri:

LKWPETER
    lkwpeter
    BIOSTAR
    biostar
    BIOSSTAR
    biosstar
    ALFAROME
    Syxz
    Wodj
    PASS
    PASSOFF
    CONDO
    J64
    BIOS
    SETUP
    CMOS
    admin
    system
    bunların hepsini de denedim ancak biyolunu bulmakta ısrarlıyım başka fikri olan birileri varmı????

Alıntıları Göster
    Arkadaşım bazı laptop'larda masaustu bilgisayarlardaki gibi pili çıkarmakla bu işlem halledilebiliyor ( laptopun içini açıp ) fakat bazı yeni model laptoplarda bu iş daha zor ve komplike servise goturmek şu anda senin için en iyi çözüm gibi duruyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: boraaktas

Arkadaşım bazı laptop'larda masaustu bilgisayarlardaki gibi pili çıkarmakla bu işlem halledilebiliyor ( laptopun içini açıp ) fakat bazı yeni model laptoplarda bu iş daha zor ve komplike servise goturmek şu anda senin için en iyi çözüm gibi duruyor.

Alıntıları Göster
    ilginiz için tşk başka fikri olan varmı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: aercin

Biosa sizin veya başka bir kullanıcı tarafından şifre konulmadığına eminseniz servis yolu göründü gibi...
    C:\Program Files\TOSHIBA\TOSHIBA Applet\HWSetup.exe da HWsetup diye klasor olacak bios ayarları var mı bilmiyorum ama bakıp geri dönüşüm edermisiniz _?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ziborotty

C:\Program Files\TOSHIBA\TOSHIBA Applet\HWSetup.exe da HWsetup diye klasor olacak bios ayarları var mı bilmiyorum ama bakıp geri dönüşüm edermisiniz _?

Alıntıları Göster
    bios password recover diye googleya aratırmısın
  • quote:

Orijinalden alıntı: nihat1551

bios password recover diye googleya aratırmısın

Alıntıları Göster
    arattım indirdim gerekeni ancak olmadı bendeki süpervisor password sorunu yani anlayacağınız ne bıosa nede işletim sistemine ulaşamıyorum hala çözemedim
  • quote:

arattım indirdim gerekeni ancak olmadı bendeki süpervisor password sorunu yani anlayacağınız ne bıosa nede işletim sistemine ulaşamıyorum hala çözemedim

Alıntıları Göster
    bana da bir IBM laptop da olmuştu.Servisine götürmeni tavsiye ederim ben de.Ama bu şifrenin neden böyle pat diye ortaya çıktığını sor,ve tatmin edici bir cevap al.Daha sonra başına gelmemesi için neler yapman gerektiğini de.Toshibalar için bilemicem ama IBM ler için çözümü var.Birkaç parça alıyorsun,laptopu açıyorsun,anakarta kısadevre,vsvs..Elektronikten anlamak lazım,yoksa laptopu tümden gümbürtüye götürmek de var işin içinde

• quote:

Orijinalden alıntı: mesuthaksoy

bana da bir IBM laptop da olmuştu.Servisine götürmeni tavsiye ederim ben de.Ama bu şifrenin neden böyle pat diye ortaya çıktığını sor,ve tatmin edici bir cevap al.Daha sonra başına gelmemesi için neler yapman gerektiğini de.Toshibalar için bilemicem ama IBM ler için çözümü var.Birkaç parça alıyorsun,laptopu açıyorsun,anakarta kısadevre,vsvs..Elektronikten anlamak lazım,yoksa laptopu tümden gümbürtüye götürmek de var işin içinde

Alıntıları Göster
    bunun sebebi üretici tarafından güvenlik adına konulan bi nevi para tuzağı başka bişey değil çözümüne gidersek işletim sistemi çökünce olmuş olabilir diye bi fikir uyandırıo

• quote:

bunun sebebi üretici tarafından güvenlik adına konulan bi nevi para tuzağı başka bişey değil çözümüne gidersek işletim sistemi çökünce olmuş olabilir diye bi fikir uyandırıo

Alıntıları Göster
    bu soruna yardımcı olabilecek arkadaş varsa daha değişik bi açıklama yapabilirim bu pc amerikada bi firma tarafından hediye olarak verilmiş olan bi pc imiş ben internet cafeciyim ve bu sorun için arkadaş bana getirdi ben çözüm bulamadım ama kafayıda yemek üzereyim önerilen pil çıkarma veya kısa devre yapma işlemini gerçekleştireceğim sonucnu yine sizlerle paylaşacağım

• quote:

bu soruna yardımcı olabilecek arkadaş varsa daha değişik bi açıklama yapabilirim bu pc amerikada bi firma tarafından hediye olarak verilmiş olan bi pc imiş ben internet cafeciyim ve bu sorun için arkadaş bana getirdi ben çözüm bulamadım ama kafayıda yemek üzereyim önerilen pil çıkarma veya kısa devre yapma işlemini gerçekleştireceğim sonucnu yine sizlerle paylaşacağım

Alıntıları Göster
    sonunda çözdüm pili kısa devre yapmak yetmedi biosun bacaklarını kısa devre yaptırmam çözüm oldu okuyanların aklında bulunsun süpervisor a karşı süper çözüm

• quote:

sonunda çözdüm pili kısa devre yapmak yetmedi biosun bacaklarını kısa devre yaptırmam çözüm oldu okuyanların aklında bulunsun süpervisor a karşı süper çözüm

Alıntıları Göster
    TÜM ARKADAŞLARA DUYURU !

BİOS ŞİFRE KIRMA HACKERREALBOY TARAFINDAN KIRILIR :)

BENİM TASARLADĞIM BİR PROGRAM MEVCUT BİOSU VARSAYILAN FABRİKA AYARLARINA GERİ DÖNDERİYO...............HEMDE İÇİNİ AÇMADAN LAPTOP YADA NORMAL PC

Ayrıntılı bilgi için : hackerrealboy@hotmail.com

• quote:

Orijinalden alıntı: hackerrealboy

TÜM ARKADAŞLARA DUYURU !

BİOS ŞİFRE KIRMA HACKERREALBOY TARAFINDAN KIRILIR :)

BENİM TASARLADĞIM BİR PROGRAM MEVCUT BİOSU VARSAYILAN FABRİKA AYARLARINA GERİ DÖNDERİYO...............HEMDE İÇİNİ AÇMADAN LAPTOP YADA NORMAL PC

Ayrıntılı bilgi için : hackerrealboy@hotmail.com

Alıntıları Göster
    bu konuyla ilgili bşy varmı varsa açıklama yapmanı bekliyorum (rica) bilgimiz olsun

• quote:

bu konuyla ilgili bşy varmı varsa açıklama yapmanı bekliyorum (rica) bilgimiz olsun

Alıntıları Göster
    Muhtemelen ne kadar doğru ama burda bios pypas yapıcak şifreler mevcut diyo bir site bu doğru ama işte eski bios sürümleri için olsa gerek diye düşünüyorum..Ama belli olmaz belki birçok arkadaşın biosunu kurtarabilir en azından sökmeden veya bios pilini çıkarmadan!Bu arada bazı arkadaşlarımızda tuhaf yollar deniyomuş aman dikkat uçurmayalım.....
    yalanoldu69 arkadaşımınde belirttiği gibi burdaki şifreler birçok bios için ilaç ama bunların zamanı çok eski bunların zamanında win95-Win98'lerle uğraşıyoduk biz herneyse ilerleyen zamanda
    daha fazla bilgi vericeğime emin olabilirsiniz....

Buyrun bir kaç şifre :

Award BIOS backdoor passwords:

ALFAROME
    ALLy
    aLLy
    aLLY
    ALLY
    aPAf
    _award
    AWARD_SW
    AWARD?SW
    AWARD SW
    AWARD PW
    AWKWARD
    awkward BIOSTAR
    CONCAT
    CONDO
    Condo
    d8on
    djonet
    HLT
    J64
    J256
    J262
    j332
    j322 KDD
    Lkwpeter
    LKWPETER
    PINT
    pint
    SER
    SKY_FOX
    SYXZ
    syxz
    shift + syxz
    TTPTHA
    ZAAADA
    ZBAAACA
    ZJAAADC
    01322222
    589589
    589721
    595595
    598598

------------------------------------------------------------------------------------------

AMI BIOS backdoor passwords:

AMI
    AAAMMMIII
    BIOS
    PASSWORD
    HEWITT RAND
    AMI?SW
    AMI_SW
    LKWPETER
    A.M.I.
    CONDO

--------------------------------------------------------------------------------------

en çok kullanılan bu diye düşünüyorum.....

PHOENIX BIOS backdoor passwords:
    phoenix, PHOENIX, CMOS, BIOS

-------------------------------------------------------------------------------------

MISC. COMMON PASSWORDS

ALFAROME
    BIOSTAR
    biostar
    biosstar
    CMOS
    cmos LKWPETER
    lkwpeter
    setup
    SETUP
    Syxz
    Wodj

---------------------------------------------------------------------------------------------
    OTHER BIOS PASSWORDS BY MANUFACTURER

Manufacturer Password
    VOBIS & IBM merlin
    Dell Dell
    Biostar Biostar
    Compaq Compaq
    Enox xo11nE
    Epox central
    Freetech Posterie
    IWill iwill
    Jetway spooml
    Packard Bell bell9
    QDI QDI
    Siemens SKY_FOX
    TMC BIGO
    Toshiba Toshiba

Bios Şifresi Üç Şekilde Kırılır :

1-)Adamın kendisi bu şifreyi hatırlıycak ormana gidip dinlerken yada lavoboda artık ne şekilde olursa olsun!

2-)Pili çıkararak(sökme) bilgisayar açılır sonra kapatılır (burda şifre yok olmuştur zaten) pil takılır.Bu yol zahmetli ayrıca klasik yol olmuştur..Bunu bütün teknik servis bilir.Ayrıca çok yüksek fiyatlara yapıyolar.

3-)Benim derleyip bir araya getirdiğim programla çok basit bir işlemle kırılır.Bu yol en temiz yol özelliklede laptop gibi cihazlar için çok önemli.........

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hackerrealboy -- 22 Mart 2008; 23:42:48 >

• quote:

Orijinalden alıntı: hackerrealboy

Muhtemelen ne kadar doğru ama burda bios pypas yapıcak şifreler mevcut diyo bir site bu doğru ama işte eski bios sürümleri için olsa gerek diye düşünüyorum..Ama belli olmaz belki birçok arkadaşın biosunu kurtarabilir en azından sökmeden veya bios pilini çıkarmadan!Bu arada bazı arkadaşlarımızda tuhaf yollar deniyomuş aman dikkat uçurmayalım.....
    yalanoldu69 arkadaşımınde belirttiği gibi burdaki şifreler birçok bios için ilaç ama bunların zamanı çok eski bunların zamanında win95-Win98'lerle uğraşıyoduk biz herneyse ilerleyen zamanda
    daha fazla bilgi vericeğime emin olabilirsiniz....

Buyrun bir kaç şifre :

Award BIOS backdoor passwords:

ALFAROME
    ALLy
    aLLy
    aLLY
    ALLY
    aPAf
    _award
    AWARD_SW
    AWARD?SW
    AWARD SW
    AWARD PW
    AWKWARD
    awkward BIOSTAR
    CONCAT
    CONDO
    Condo
    d8on
    djonet
    HLT
    J64
    J256
    J262
    j332
    j322 KDD
    Lkwpeter
    LKWPETER
    PINT
    pint
    SER
    SKY_FOX
    SYXZ
    syxz
    shift + syxz
    TTPTHA
    ZAAADA
    ZBAAACA
    ZJAAADC
    01322222
    589589
    589721
    595595
    598598

------------------------------------------------------------------------------------------

AMI BIOS backdoor passwords:

AMI
    AAAMMMIII
    BIOS
    PASSWORD
    HEWITT RAND
    AMI?SW
    AMI_SW
    LKWPETER
    A.M.I.
    CONDO

--------------------------------------------------------------------------------------

en çok kullanılan bu diye düşünüyorum.....

PHOENIX BIOS backdoor passwords:
    phoenix, PHOENIX, CMOS, BIOS

-------------------------------------------------------------------------------------

MISC. COMMON PASSWORDS

ALFAROME
    BIOSTAR
    biostar
    biosstar
    CMOS
    cmos LKWPETER
    lkwpeter
    setup
    SETUP
    Syxz
    Wodj

---------------------------------------------------------------------------------------------
    OTHER BIOS PASSWORDS BY MANUFACTURER

Manufacturer Password
    VOBIS & IBM merlin
    Dell Dell
    Biostar Biostar
    Compaq Compaq
    Enox xo11nE
    Epox central
    Freetech Posterie
    IWill iwill
    Jetway spooml
    Packard Bell bell9
    QDI QDI
    Siemens SKY_FOX
    TMC BIGO
    Toshiba Toshiba

Bios Şifresi Üç Şekilde Kırılır :

1-)Adamın kendisi bu şifreyi hatırlıycak ormana gidip dinlerken yada lavoboda artık ne şekilde olursa olsun!

2-)Pili çıkararak(sökme) bilgisayar açılır sonra kapatılır (burda şifre yok olmuştur zaten) pil takılır.Bu yol zahmetli ayrıca klasik yol olmuştur..Bunu bütün teknik servis bilir.Ayrıca çok yüksek fiyatlara yapıyolar.

3-)Benim derleyip bir araya getirdiğim programla çok basit bir işlemle kırılır.Bu yol en temiz yol özelliklede laptop gibi cihazlar için çok önemli.........

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar merhaba Bende de toshiba A200-1BP marka model Laptop var bunun bios şifresini unuttum. buradaki ve başka sitelerdeki her türlü bypass şifresini denedim değişen hiç bişey olmadı yani ne biosa girebildim nede şifreyi sıfırlayabildim. Garantisi vardı servisi aradım oradan da söylenen şu oldu "bu durum garantiye dahil değildir 85Ytl+kdv karşılığında şifrenizi sıfırlarız dendi" e dedim alt tarafı muhtemelen bir programla yapacaksınız bunu bu kadar para çok değilmi hayır kapak tamamen sökülecek dendi. Sonuç olarak şifreyi sıfırlamanın bir yolunu buldum;
    Hiren Boot Disc adındaki programla notebook'u başlattım ve şu adımları izledim:
    Uniflash
    Cmos Sub Menu
    Clear Cmos Data
    Y
    dedim ve şifre tamamen sıfırlandı daha sonra bunu 2-3 defa daha yaptım hiç bir sorunla karşılaşmadım. Toshibanın bu modeline uygundur. Diğelerini bilmiyorum. Tek linklik programı indirebileceğiniz linki de veriyorum. Kolay gelsin

http://www.sermerane.com/hiren-boot-93-indir-tek-link.html

• quote:

Orijinalden alıntı: hastirik

Arkadaşlar merhaba Bende de toshiba A200-1BP marka model Laptop var bunun bios şifresini unuttum. buradaki ve başka sitelerdeki her türlü bypass şifresini denedim değişen hiç bişey olmadı yani ne biosa girebildim nede şifreyi sıfırlayabildim. Garantisi vardı servisi aradım oradan da söylenen şu oldu "bu durum garantiye dahil değildir 85Ytl+kdv karşılığında şifrenizi sıfırlarız dendi" e dedim alt tarafı muhtemelen bir programla yapacaksınız bunu bu kadar para çok değilmi hayır kapak tamamen sökülecek dendi. Sonuç olarak şifreyi sıfırlamanın bir yolunu buldum;
    Hiren Boot Disc adındaki programla notebook'u başlattım ve şu adımları izledim:
    Uniflash
    Cmos Sub Menu
    Clear Cmos Data
    Y
    dedim ve şifre tamamen sıfırlandı daha sonra bunu 2-3 defa daha yaptım hiç bir sorunla karşılaşmadım. Toshibanın bu modeline uygundur. Diğelerini bilmiyorum. Tek linklik programı indirebileceğiniz linki de veriyorum. Kolay gelsin

http://www.sermerane.com/hiren-boot-93-indir-tek-link.html

Alıntıları Göster
    Hocam ALLAH razi olsun sağolasın senin yöntemi kullandım ve güzel sonuç aldım yani bios şifrem silindi sağolasın valla tekrar tekrar teşekkür ediyorum . allaha emanet olun

• Arkadaşlar, Toshiba A210-133 model laptopun biosunu güncelledim, birdaha açılırken bios şifresi istedi, servisi aradım 100tl istediler, googledan arattım ve çözdüm. Ramları çıkarın, ramların altında yalıtkan şeffaf plastiği kaldırın, orada tornavidanın ucuyla kısa devre yapacağınız çok küçük bir bölüm var( Bu bölümü yabancı web sitelerin birinde resimle gösteriyor, şuan imkanım olmadığı için foto ekleyemedim) kısa devre yapın iş tamam. İzmit'e yakınsanız hayır duası etmek şartıyla yardımcı olurum, hatta çay da ikram ederim. Bu kadar basit bir iş için 100 tl istemek insanlık dışı.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.