Şimdi Ara

Toshiba Daiseikai Serisini Nasıl Bilirsiniz? (Resimli) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
16.114
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • quote:

Orjinalden alıntı: mbirol

quote:

Orjinalden alıntı: klimakalorifer

Dünyanın en az yakan kliması gerçekten mucize alet

RAS-B13SKVP-E COP yani belki bilirsiniz ısıtma verimliligi kaç acaba ben söyleyeyim ''4,42'' ,doğrumudur!!!

Valla Alarko kendi yazmış ben bilmem....

Aynı seride ZİBRO S 2035 COP '' 5.05'' Valla Japonlar yazmış Avrupa standartlarıda onaylamış.

Şimdi söyleyelim bakalım HANGİSİ DAHA AZ YAKIYOR bilgilerinize sunarım

Bu arada Daikin URURU SARARA modelinide inceleyin oda TOSHIBA dan yüksek,

Burasının Televizyon ekranı olduğunu sanmıyorum,kaldıki şu DC İnverterde Tohibanın tekelindede değildir.

TOSHIBA da kaliteli ürün buna bir sözümüz yok ama bu kadarda abartmayalım derim lütfen

Karşılaştırma yalnış yapılmış. Doğrusu şöyle olmalıydı,

10000 BTU için,

TOSHIBA SKVP10 --> 10000 BTU
    EER: 5,1 COP: 5,08

ZIBRO S 2035 -->10000 BTU
    EER: 4,44 COP: 5,05

DAIKIN FTXR28EV1B9 -->9,500 BTU
    EER: 5,00 COP: 5,14

14000 BTU için,

TOSHIBA SKVP13 -->13000 BTU
    EER: 4,12 COP: 4,42

ZIBRO S 2041 --> 14000 BTU
    EER: 4,14 COP: 4,43

DAIKIN FTXR42EV1B9 --> 14000 BTU
    EER: 4,00 COP: 4,32

Bu karşılaştırmaya göre,

Her üç klima markasınında değerlerinin birbirine çok yakın olduğunu görüyoruz. Fakat performans değerleri klima için yeterli sayılamaz. Bunların yanıda önemli olan bana göre,

1- Fiyat uygunluğu (Zibro bu konuda iyi)
    2- Arkasında ki firmanın güvenirliliği ve Türkiye çapında yaygın servis ağı (Alarko bu konuda iyi)
    3- Yedek parça sıkıntısının olmaması ve maliyetin uygun olması (Alarko bu konuda iyi)
    4- Klimada bulunan ekstra özellikler (Daikin ve Toshiba bu konuda iyi)

• quote:

Orjinalden alıntı: baristutmaz

quote:

quote:

RAS-B13SKVP-E COP yani belki bilirsiniz ısıtma verimliligi kaç acaba ben söyleyeyim ''4,42'' ,doğrumudur!!!

Aynı seride ZİBRO S 2035 COP '' 5.05'' Valla Japonlar yazmış Avrupa standartlarıda onaylamış.

Burasının Televizyon ekranı olduğunu sanmıyorum,kaldıki şu DC İnverterde Tohibanın tekelindede değildir.

TOSHIBA da kaliteli ürün buna bir sözümüz yok ama bu kadarda abartmayalım derim lütfen

10000 BTU için,

14000 BTU için,

Bu karşılaştırmaya göre,

Her üç klima markasınında değerlerinin birbirine çok yakın olduğunu görüyoruz. Fakat performans değerleri klima için yeterli sayılamaz. Bunların yanıda önemli olan bana göre,

2- Arkasında ki firmanın güvenirliliği ve Türkiye çapında yaygın servis ağı (Alarko bu konuda iyi)
    3- Yedek parça sıkıntısının olmaması ve maliyetin uygun olması (Alarko bu konuda iyi)

Ya Barış kardeşim bak bişey diyeceğim sana 2035 ,20 yi at ne kaldı,35 bu ne demek ,3,5 kw klima,yani
    Mitsubishı elec. FA veya GA 35 gibi, yani KW bütün teknik katoloğda KW verilir.

İstersen gir alarko-carier sitesi gir bak soğutmada kaç kw yazıyor,ölçü bu
     Toshiba Daiseikai Serisini Nasıl Bilirsiniz? (Resimli)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mbirol -- 18 Nisan 2008; 17:57:04 >

• Arkadaşlar Toshiba nın yeni televizyon reklamını gördünüz mü ,Mucize alet saatte 100 W harcıyormuş,

Ama klima sanki hep enalt devirde çalışacak olursa ,tabi onu söylemiyorlar,kendi katoloğ verilerine göre 0,5 kw
    kapasite ile çalışırken (yaklaşık 1700 btü yapar) 100 W enerji harcıyor.Yahu 1700 btu ile neresi ısınır soğur,bence bu tüketiciyi yanılmacadır.Birde şu diğer markalarıda anlamıyorum adam dünyada tek diyor kimse ağzını açmıyor.Helal olsun adamlara ama siz siz olun reklama inanmayın!!!!!!
  • Bir de şu Toshiba'nın muhtelif filtreleri (2 senede bir yenilemek gerekiyormuş) ne kadar birisi öğrenip yazsa iyi olacak

C vitamini, Kahve filtresi vs. derken 2 sene sonra bir klima parası daha vermek zorunda kalmasın vatandaş sonra !?
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: baristutmaz

quote:

quote:

10000 BTU için,

14000 BTU için,

Bu karşılaştırmaya göre,

Ya Barış kardeşim bak bişey diyeceğim sana 2035 ,20 yi at ne kaldı,35 bu ne demek ,3,5 kw klima,yani
    Mitsubishı elec. FA veya GA 35 gibi, yani KW bütün teknik katoloğda KW verilir.

İstersen gir alarko-carier sitesi gir bak soğutmada kaç kw yazıyor,ölçü bu
     Toshiba Daiseikai Serisini Nasıl Bilirsiniz? (Resimli)

ZİBRO S 2035

10,000 (2700-12000) / 13,200 (2400-18000)
    KW: SOĞUK 3,5 - SICAK 5,3

TOSHIBA RAS B13 SKVP

12000 (2,000-15,400) / 14400 (2,000-23,600)
    KW: SOGUK 3,5 - SICAK 4,2

Sayın mbirol,

Performans açısından hangi klimanın daha iyi olduğunu anlatabilir misiniz? Yani ben ıstma ve soğutmada ayrıca ödediğim faturada avantajlı olabilmem için hangisini tercih etmeliyim?

Ürün fiyat konusunda Zibro açık farkla lider durumda...

Zibro ile ilgili bilgiler aşağıda ki linkden alınmıştır.

http://zibroizmir.com/teknik.html

• Sayın barış iki cihazın EER ve COP değerlerini karşılaştırın ve hanginin degeri yüksek ise o cihaz daha verimlidir.Tabiki bu ürünü 20-25 m2 arasında kullanmalısınız.Fiyat konusunda Toshiba gerçekten uçmuş.En büyük fark ısıtmada çıktığı son nokta 23 000 btü diyor ama bu seri ürün 20-25 m2 alan için 18000 btü de olsa yeter artar bile,

ZİBRO 2035
    EER 4,44
    COP 5,05

TOSHİBA RAS-B13SKVP-E

EER 4,12
    COP 4.42

fiyatlara siz bakım durum yukarda yüksek olan az yakar
  • arkadaşlar. bugun bulunduğum ildeki alarko satıcısına gitim. toshibaların filtreleri hakkında bilgi sordum. pek bilen yok ne satıcıda ne serviste. ama bikaç telefon trafiğinden sonra olay açığa çıktı. şimdiye kadar çevre illerde filtre talebi olmamış. fakat fiyatlar belli....: en pahalı filitre 25$. ortalama 15$ cihaz buyudukce fiyat 25 e kadar çıkıyor. bu arada bu 25 max değeri 24000 lik duvar konsol tipi klımalar için geçerli. benim açımdan o kadar pahalı gelmedi.

bu arada ben de kendime klima almayı düşünüyorum. bulunduğum ilde fazla tercih edebilecegim servis ağı bulunan firma malesef yok. o yüzden toshiba inverter daiseka 16000 lik düşünüorum. mitsubishi de kafamda var ama hava temizleme olayı açısından kendi açımdan yeterli dökümanlara ne iklimsada ne de klima plusda ulaşamadım. bu konuda bilgisi olan arkadaşlardan fikirlerini bekliyorum saygılar....
  • Hava temizleme için klima alınmaz ,hava temizleme cihazı alınır.
  • o zaman hava temizleme özelliği bulunan klima demek benim açımdan daha dogru olur
  • Sayin mbirol

Eger sakincasi yoksa hangi markanin hangi modeli cep telefonu kullaniyorsunuz. Yazabilirseniz sevinirim.
    Ayrica klima konusundaki bilgilerinize burda okudugum yazilarinizdan guveniyorum ve asagidaki talepler dogrultusunda klima markalari ve modellerini bekliyorum.

Saygilar

Ben sogutma ozelligi ust seviyede klima bakiyorum. Oncelik siralamam TOSHIBA, DAIKIN, MITSUBISHI, SHARP markalarindan iki adet 9000 ve 12000 btu luk urun almak istiyorum. Salon ve cati kati icin cati kati salon icerisinden merdivenle baglantili ve tek klimain yetersiz kaalcagini dusunuyorum.

Aradigim ozelikler
    1.) Sogutma ust seviyede olsun
    2.) Genis servis agi
    3.) Saglam uzun omurlu yapi ve şık design
    4.) Isinma amacli ozellikte olursa iyi olur ama fiyat abartili sekilde artiyorsa hic gerek yok
    5.) Hava temizle v.b ozellikleride olursa iyi olur ama fiyat artiyorsa hic gerek yok

Butce 2500 ytl Yer istanbul.

Teskkurler

quote:

Hava temizleme için klima alınmaz ,hava temizleme cihazı alınır.

• Sayın cemele öncelikle amaç soğutmaksa inverter seri cihazlara pahalıdır ve gerçek farkı ısıtmada meydana çıkar onun için inverter serileri eleyin.İstanbul da yazdığınız markalarla ilgili olarak sorun çıkmaz çünkü hepsi İstanbullu
    Daıkın da klasik seri ürün yok,hepsi inverter.Mıtsubıshı alacaksanda Mıtsubıshı Electric Markasını seç derim.Hatta bu cihazlar içinden Mitsubishi Electricten vazgeçme bence MSH GA 12 1500 ytl,MSH GA 09 1290 ytl,kredi kartına 10-12 taksit fiyatı peşinde %10 iskonto alırsın.İthalatçısı İstanbul, klimaplus.

Birde yeni bir ürün ZİBRO var.Japonya da üretiliyor,kalitesi yüksek fiyatı Mitsubishi Electric le aynı,İstanbulda bayiler var.Tercihin o yönde olursa oradan bayi buluruz yakın olan.Bence bir incele ürünü derim 5 yıl komple garanti.konuyu burada işliyoruz bir bakın derim.

http://forum.donanimhaber.com/m_21882750/mpage_1/key_//tm.htm#21882750

Ha bide unutmadan cep telefonunnun markasını niye merak ettin anlamadım ama yazayım Sonyericsson P990i

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mbirol -- 30 Nisan 2008; 16:57:23 >

• Cevap ve oneri icin tesekkurler Mbirol

Toshibalarin eski modellerini sanirim pek kullanan yok fikir sahibi degilim Daiseikai modellerinin de benim amacim sogutmaya gore pahali gelecegini dusunuyorum ve toshibayi eledim. Daikini ise fiayaolarak hem pahali hemde klasik klima olarak urunu yok bunuda eliyorum. Elimde iki marka var Mit ve Sharp sanirim birini sharp birinide Mitsubishi den almak iyi olacak boylelikle karsilastirmada yapabilirim. Zibro yu duymadim ama en son onuda inceleyecegim. Inverterlu modellerin isi harici extra bir etkisi varmi eger sogutmaya yonelik bir etkisi yoksa almam mantiksiz ve bos yere vermek gibi olacak. Inverter lü ve invertorsüz ürünler arasindaki fark sadece isinmada mi cikiyor.

Thx
  • quote:

Orjinalden alıntı: cemele

Cevap ve oneri icin tesekkurler Mbirol

Toshibalarin eski modellerini sanirim pek kullanan yok fikir sahibi degilim Daiseikai modellerinin de benim amacim sogutmaya gore pahali gelecegini dusunuyorum ve toshibayi eledim. Daikini ise fiayaolarak hem pahali hemde klasik klima olarak urunu yok bunuda eliyorum. Elimde iki marka var Mit ve Sharp sanirim birini sharp birinide Mitsubishi den almak iyi olacak boylelikle karsilastirmada yapabilirim. Zibro yu duymadim ama en son onuda inceleyecegim. Inverterlu modellerin isi harici extra bir etkisi varmi eger sogutmaya yonelik bir etkisi yoksa almam mantiksiz ve bos yere vermek gibi olacak. Inverter lü ve invertorsüz ürünler arasindaki fark sadece isinmada mi cikiyor.

Thx

Bence amaç soğutmaksa inverterden vaz geçin İnverter ısıtmada daha güçlüdür.Ama derseniz teknoloji invertere parayı düşünmeden alın + ,- 1derece diferans farkıyla soğutn ortamı,Klasik cihazda bu fark 3-4 dereceyi bulabilmekte ama soğutmada bu fark çok önemli değil sadece lüks konfor sağlar. Zibronun 1534 ve 1526 serileri size uygundur.onları inceleyin ve kıyaslayın .

• Şu cep telefonunu niye sordunuz ya çok merak ettim
  • uzunca araştırmalarım sonucu toshiba ras skvp 10 da karar kıldım ve tam 4 ay bekledim klimanın gelmesini geldiği gün de parayı bastırıp aldım bu süre zarfında fujitsu yu da yakından inceledim dikın da mitsibushi ve toshibayı ve zibro yu da bi kere ben elektrikçiyim bu zamana kadar 100 lerce klima ile işim oldu bi kere en iyi 3 marka var türkiyede daikın toshiba mitsibushi gerisini altının çiz derim bu mal bi kere alınır çocuk oyuncağı değildir çöpe atılacak param var derseniz bu 3 markanın dışına çıkabilirsiniz özelikle zibro çok met edilmiş forumda çok araştırdım hata aklımı bile çeliyordu ama gel gör ki kulananlar zibroyu normal klima gibi çalıştırıyorlar aç kapa yapıyorlar hep çünkü katalok değerleri ni hiç bir serisi tutmuyor ilk aldıklarında yüksek fatura ödemişler ki canları yanmış markayı suçlamıyorum zibro ve fujitsu bayilerine gidin biraz bu işten anlıyorsanız bu bayilerin ne kadar klima ile bilgisiz olduklarını göreceksiniz parası olan bakal dükanı gibi klimacı dükanı açmış eğitim ve bilgi yok herşey yüzeysel amaç sadece para kazanmak ras skvp10 serisini aldım benim odam 14m2 yalıtımsız cihaz mitsibushi ve daykın karşılastırmalarımda ki karşılıklarından fiyatı daha uygun olduğundan seçtim yoksa performansları birbirine yakın ben birde piyasa fiyatından daha uygunada alınca şimdi sonuçlarını yazayım dedim cihaza ampermetre bağladım soğuk havada ısıtma yaparekene ilk açıldığında 8 ampere kadar akım çekiyor ve bu en fazla 5 dakika sürüyor katalok değerinin üst limiti ve tam yakalıyor çok değil aşağıya ivmelenerek 20dakijada 0,6ampere iniyor setlenen değer 24 derecedir dış ortam ise 8derece bu da nerdeyse 150waat a kadar düştüğünü gördüm ki evim yalıtımsız çatı katı beton ve gece ölçtüğüm değer eğer kapı çok sık açılıp kapanmazsa klima resmen 150waat te çakılıp kalıyor hal böyle olunca klima 7/24 açık kalsın diyebiliyorsunuz ki reklamların alt kısmında yazan küçük yazılara dikkat ederseniz bu 100waat olayı skvp serisi için değil pkvp10 serisi olduğunu görürüüsüüz skvp 10 serisinin en düşük tüketim değeri 120waatir zibro için kimse gık demesin en yakın komşumda var ordan inceledim kesinlikle memnun değil hem ısıtmıyor diyor hemde çok yakıyor toshibası olan başka komşumuz ise taktırdığından bu yana belki 2 sene geçti hiç kapatmıyor 365 gün faal cihaz evi de yalıtımlı aylık klimanın tüketimi 20tl yansıyor faturasına ondada skvr13 var

• skvp10 ısıtma olayına gelincede ben odun kömür sobası ile ısınıyordum klima takılıca sobayı kaldırdım ve hiç bir eksikliğini hisetmedim sobanın hatta odamda boşluk dahi açıldı soba kalktığından ben çocuk olduğundan 26 derece de setli tutuyorum dışardan misafir gelince içerisi çok sıcak klimayı kapat diyorlar benim oğlan inanın dışatısı buz keserkene oda içerisinde terliyordu bu yazdığım 3 markayıda güvenle alabilirsiniz fiyatı yüksek ama pişman olmazsınız en azından
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.