Şimdi Ara

Toshiba Daiseikai Serisini Nasıl Bilirsiniz? (Resimli)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
16.114
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  •  Toshiba Daiseikai Serisini Nasıl Bilirsiniz? (Resimli)

Evet arkadaşlar, soru gayet açık. Sharp ve Toshiba'nın Daiseikai serisi arasında kararsız kaldım, sharp hakkında az çok birşeyler biliyorum. Forumda baya bir kullananda var. Onların tecrübelerinide okudum ama Toshiba'yla ilgili pek bir deneyim yazısı göremedim. Bu seriyi kullanan arkadaşlar tecrübelerini artıları ve eksileriyle aktarırsa memnun olurum.

Toshiba'nın Daiseikai modelinde kullandığı teknolojilerden de bahsetmek gerekirse; Bunların ilki bilindiği gibi plazma filtresi;

Klimadaki ön filtre küf oluşumunu engellerken, plazma filtre bakterilerin yok edilmesi ve koku alma işlevlerini sağlıyor.

Ayrıca, oxi deo filtre ve air ionizer'da havanın temizlenmesine katkıda bulunuyor.

Plazma filtrede, gümüş metali ve zeolite filtre kullanıldığından, bu ikili koku alma ve bakteri etkisizleştirmede gayet etkili hale geliyor.

Toshiba'nın plazma filtresi mikrop/bakteri/küfü şarj, toplama ve tamamlama şeklinde üç aşamada elimine ederken, sharp bunu filtrenin içinde değil odadaki havada yapıyor dolayısıyla sharp'ın plazmacluster teknolojisinde filtre içerisinde birşey birikmiyor ve temizlemede istemiyor. Oysa toshiba'nın plazma filtresini belli aralıklarla temizlemek lazım. Sharp'ın bu özelliği bir üstünlük müdür değildir midir, tartışılabilir.

Görüldüğü gibi dumanla dolu bir odadaki dumanı bile temizleyebiliyor, dolayısıyla sigara dumanlarına ve duman altı alanlara da birebir.

Filtrelerinin tek kötü yanı, oxi deo'nun 2 yılda bir değiştirilmesi gerektiği. Ancak onu değiştirmeyip, plazmayla da idare edebilirsiniz çünkü oda havayı temizleyebiliyor ve değişim gerektirmiyor. Sharp'ta ise bildiğim kadarıyla filtre değişimi yok, bu tabiiki kullandığınız filtre/filtrelerin tipine bağlı.

Klimada kullanılan ionizer'ın şelale yakınında bulunandan daha fazla negatif iyon ürettiği dolayısıyla insanı daha huzurlu olmaya sevk ettiği ve strese dirençli hale getirdiği söyleniyor. Bunlar ispatı zor iddialar tabii ama en azından uzun süreli kullanımda farkedilebilir gibi geliyor. Ionizer'la ilgili eleştirilerde yok değil ama bunların kaynağı ozon oluşumu ile ilgili fakat bu klimaların, sharp ve toshiba, çalışırken ne kadar ozon ürettiği ile ilgili bir bilgi yok. Dolayısıyla sayısal veri olmadan analiz etme şansı da kalmadığından bu iddianın geçerliliği ya da geçersizliği biraz havada kalıyor.

İonizer'ın etkinliğine gelirsek, görüldüğü gibi 25 gün sonra çiçeği, önceki duruma göre daha canlı tutabiliyor. Bu deney Japonya'nın bilmem ne üniversitesinde yapılmış bir deney.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CoolnQuiet -- 23 Mart 2008; 18:02:51 >

• Toshiba Daiseikai ile ilgili bir tecrübem yok ancak, inverter ras skv serisi bile gerçekten çok iyi. Hangi evde olursa olsun uygun kapasitede seçilmiş ise sobayı aratmıyor. Sessizliği ve elektrik tüketiminde yaptığı tasarruf ta cabası. Daiseikai, mutlaka skv serisinden daha iyidir. Sonuçta Toshiba teknolojisi, bizzat satışını yapıyorum diye değil :) kesinlikle tavsiye ederim.
  • Forumda pek kullanan yok herhalde bu seriyi.
  • Arkadaşlar,

Aşağıda belirtilen iki klimadan birini kardeşime almayı planlıyoruz. Özellik olarak güzel her ikisi de ama hangisini alacağımıza karar veremedik. Toşhibanın hava temizleme özellikleri mitshubishiye göre daha fazla fakat mitsubishininde performans özellikleri daha fazla.

TOSHIBA SKVR13 DAISAIKAI INVERTER : 2,150 YTL Peşin (13000 BTU)
    EER: 3,5 COP:3,89

MITSHUBISHI FA35VA DELUXE INVERTER : 2,270 YTL Peşin (12000 BTU)
    EER: 3,74 COP:4,02

Yukarıda ki Toshiba ile ilgili bilgiler aşağıda ki Mitshubishi özellikleri ile kıyaslandığında sizce hangisi daha iyi.

MSZ-FA Inverter Deluxe Duvar Tipi Split Klima Serisi

Özel teknolojisi ile bu seri oda sıcaklığı ile birlikte döşeme ve duvar sıcaklıklarını da ölçerek sıcaklık dağılımlarındaki konforsuzluğu ortadan kaldırıyor. Zarif görüntüsü , olağanüstü sessizliği (21dB) ve son teknolojisi ile yaşadığınız mekana değer katacak çok farklı bir klima.

Yüksek Enerji Tasarrufu
    Mitsubishi Electric ‘in Inverter Deluxe Serisi soğutmada 4.2 , Isıtmada 4.35 COP değerleri ile (25 modeli) A sınıfı enerji etiketi taşımaktadır. Bu yüksek enerji tasarrufunun yanı sıra Ekonomik Çalışma Modu “ECONO-COOL” fonksiyonuna sahip olması sayesinde %20 enerji tasarrufu elde edilmektedir. -10 ° C (eksi on derece) dış hava sıcaklığına kadar ısıtma ve soğutma yapabilme özelliği sayesinde kullanıcıya sadece yazın değil kışında ısıtmada fayda sağlayan Inverter Deluxe Serisi kışında klimanın konforundan vazgeçmek istemeyenlerin tercihi olacak. Düşük elektrik tüketimi sayesinde diğer alternatif ısınma sistemlerine göre daha ekonomik bir ısıtma elde edilmektedir.

Üstün Filtreleme : Plasma Duo Filtre Sistemi
    Mitsubishi Electric Inverter Deluxe serisi PlasmaDuo Filtre Sistemi ile odanızdaki kirleticileri daha önce hiç olmadığı kadar derinlemesine temizler. Bu filtre sistemi ortamdaki toz, polen, mayt ve diğer rahatsız edici maddeleri topladığı gibi aynı zamanda dezenfektasyon sağlayarak
    Havadaki virüsleri yok eder (KRCES-Bio çalışma Rapor No:16 00865).Kötü kokular, bakteri ve virüsler yok edilirken aynı zamanda içeriye negatif iyon verilerek , kullanıcının doğadaymışçasına taze, canlı ve rahat hissetmesi sağlanmaktadır. Negatif iyonlar sayesinde vücuttaki bir çok sistem olumlu etkilenmektedir. Yeni geliştirilen “Plasma Koku Giderici Filtre “ en gelişkin teknoloji ile koku giderme-ayrıştırma ve zararlı kimyasal maddeleri yok etme işlemini mikroskopik seviyede gerçekleştirir. Bu yeni filtre günlük hayatımızda amonyak,metil,trimetilamin ve hidrojen sülfad gibi çok kötü kokuları yok etmenin anahtarıdır.

Hassas Sıcaklık Kontrolü:
    Diğer bir konfora yönelik teknoloji olan I-See sensör ile klima cihazı oda içini 150 derecelik bir açı ile tarayarak soğuk ve sıcak havanın oda içinde tam ihtiyaç duyulan yere yönlendirilmesini sağlamaktadır. Böylece hem enerji tasarrufu hem de tam konfor elde edilir. Bu gelişmiş algılama teknolojisi sayesinde soldan sağa 150 derecelik geniş bir hava akımı (soğutma modunda 90 °) ile odanın en uç noktalarına kadar konforlu bir iklimlendirme elde edilir. Bir insanın sıcaklık hissini tamamen karşılamak için I-See Sensör oda sıcaklığı ile birlikte duvar/döşeme sıcaklığını da ölçer. Böylece daha verimli soğutma ve ısıtma sağlanırken enerjinin boşa gitmesi engellenir. I-See sensör’ün yanı sıra “Bölge Ayarı” fonksiyonuna sahip olan bu yeni seri bir tek düğme ile odanın sağ, sol ya da tümünü seçmenize imkan vererek verimli ve enerji tasarruflu ısıtma ve soğutma yapmaya imkan tanır.

Saygılar,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baristutmaz -- 16 Nisan 2008; 17:44:32 >

• Arkadaşlar katoloğlarda yazanların yerine eğer varsa kendi tecrübelerimizi yazsak daha iyi olur görüşündeyim.Çünkü markası ne olursa olsun herkes katoloğda şişiriyorlar bilgileri.siz ne dersiniz
  • sadece süper daiseku modeli iyidir gerisi almaya degmez,cop bakımından
  • super serisi ile zibro 20xx serisini karşılaştırınca arada hem cop hemde fiyatta uçurum var toshiba harbiden uçmuş
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • zibro gelecegin kralı olacak ama kalitesini bozmazsa
  • İyi de kardeşim bu Toshiba'nın o çok methedeilen envai çeşit filtrelerinin hemen hepsi 2 sene ömürlü ! 2 sene sonra onların yenilenmesi için bir klima parası daha vermemiz gerekmesin sakın ?!
  • quote:

Orjinalden alıntı: Mr_Thunder

İyi de kardeşim bu Toshiba'nın o çok methedeilen envai çeşit filtrelerinin hemen hepsi 2 sene ömürlü ! 2 sene sonra onların yenilenmesi için bir klima parası daha vermemiz gerekmesin sakın ?!

Arkadaşlar,

Toshiba Daisaikai model klimalarda kullanılan filtrelerin fiyatlarını bilen varmı?
  • Bence daiseikai SKVR serisi daha mantıklı geliyor. Nedeni ise plazma filtresi. Bu filtreyi kirlendiğinde söküp yıkayabiliyorsun ve klimadan bağımsız olarak çalıştırabiliyorsun. Bunun gibi bir filtre yani hem odadaki pislikleri (kir, toz, mikrop, virüs vs.) toplayıp hemde basitçe yıkanarak temizlenebilen ve daha sonrada değişim istemeyen bir filtre maalesef başka hiçbir klima üreticisinde yok. Bunun nedeni de anladığım kadarıyla toshiba'nın bu ürünün lisansını kimseye vermeyişi.

Mitsubishi'nin temizleme özelliği, birazda sharp'ınkine benziyor. Pislikleri havada temizliyor ama temizlenen şeylere ne olduğu belli değil yani parçalanmış olarak havada kalıyorlar.

Ayrıca bir arkadaş süper daiseikai serisi demiş. O seriye verilen paraya yazık yahu. Ben hesapladım, normal daiseikai, yani senin bulduğun skvr serisi, en alınabilecek olan toshiba serisi.
  • Arkadaşlar bence önce klimamı alacaksınız hava temizleme cihazımı buna karar verin.Klimaların katoloğlarında kaç m3 lük havayı temizlediği hakkında hiç bilgi gördünüzmü?Bakım bence şu havayı yok şöyle yapıyor yok böyle yapıyor hikayesini bırakın siz cihazın asıl işi olan ısıtma soğutma kalitesi ve verimliliğine tabi birde fiyatına bakın,yok belmem kim şu filitre sistemini geliştirmişte falan filan bunların hepsi hikaye,en gerçek hava temizleme cihazı bili 500 -600 ytl peki onu kim yapmış onlarda teknoloji yokmu:katoloğ yapmışlar %90 ı filitreyi anlatıyor %10 klima ,bunlar hedef saptırma hikayesi sizler buna aldanmayın.Kimsede yanlış anlamasın hiç bir markayı hedef almıyorum,siz önce klimayı klima olarak beğenin ,değerlendirin sonrada extra nesi var ona bakım bence .Bunlar tamamen benim düşüncem ve tecrübelerimdir.Herkes istediği şeçmekte özgürdür tabi ki
  • quote:

Orjinalden alıntı: CoolnQuiet

Bence daiseikai SKVR serisi daha mantıklı geliyor. Nedeni ise plazma filtresi. Bu filtreyi kirlendiğinde söküp yıkayabiliyorsun ve klimadan bağımsız olarak çalıştırabiliyorsun. Bunun gibi bir filtre yani hem odadaki pislikleri (kir, toz, mikrop, virüs vs.) toplayıp hemde basitçe yıkanarak temizlenebilen ve daha sonrada değişim istemeyen bir filtre maalesef başka hiçbir klima üreticisinde yok. Bunun nedeni de anladığım kadarıyla toshiba'nın bu ürünün lisansını kimseye vermeyişi.

Mitsubishi'nin temizleme özelliği, birazda sharp'ınkine benziyor. Pislikleri havada temizliyor ama temizlenen şeylere ne olduğu belli değil yani parçalanmış olarak havada kalıyorlar.

Ayrıca bir arkadaş süper daiseikai serisi demiş. O seriye verilen paraya yazık yahu. Ben hesapladım, normal daiseikai, yani senin bulduğun skvr serisi, en alınabilecek olan toshiba serisi.

Marka olarak kıyasladığımızda Toshibanın, Mitshubishiden daha iyi olduğunu düşünüyorum bende. Gerek ortama kattığı temiz hava, gerekse ısıtma ve soğutma performansı emsallerine göre çok iyi. Ayrıca Alarko tarafından garanti altına alınmış olması ve parça maliyetinin uygun olması da bir avantaj.
    Eğer Mitshubishinin FA35VA modeli ile kıyaslanacaksa SKVR modeli ile değil SKVP modeli ile kıyaslamak daha uygun olurdu.
    Bana göre Klima sektörünün en iyi performanslarına sahip klimaları sırası ile,

1. TOSHIBA (SKVP MODELİ)
    2. DAIKIN (URURU SARARA MODELI)
    3. ZIBRO (S 20XX MODELI)
    4. MITSHUBISHI ( FAXXVA MODELI)

Saygılar,

• quote:

Orjinalden alıntı: baristutmaz

quote:

Bence daiseikai SKVR serisi daha mantıklı geliyor. Nedeni ise plazma filtresi. Bu filtreyi kirlendiğinde söküp yıkayabiliyorsun ve klimadan bağımsız olarak çalıştırabiliyorsun. Bunun gibi bir filtre yani hem odadaki pislikleri (kir, toz, mikrop, virüs vs.) toplayıp hemde basitçe yıkanarak temizlenebilen ve daha sonrada değişim istemeyen bir filtre maalesef başka hiçbir klima üreticisinde yok. Bunun nedeni de anladığım kadarıyla toshiba'nın bu ürünün lisansını kimseye vermeyişi.

Marka olarak kıyasladığımızda Toshibanın, Mitshubishiden daha iyi olduğunu düşünüyorum bende. Gerek ortama kattığı temiz hava, gerekse ısıtma ve soğutma performansı emsallerine göre çok iyi. Ayrıca Alarko tarafından garanti altına alınmış olması ve parça maliyetinin uygun olması da bir avantaj.
    Eğer Mitshubishinin FA35VA modeli ile kıyaslanacaksa SKVR modeli ile değil SKVP modeli ile kıyaslamak daha uygun olurdu.

1. TOSHIBA (SKVP MODELİ)
    3. ZIBRO (S 20XX MODELI)

Saygılar,

Alarkodan Toshibanın yedekparça fiaytı hakkında hiç bilgi aldınız mı acaba merak ettim,maliyetin uygun olduğunu yazmışsınız.

• quote:

Orjinalden alıntı: mbirol

quote:

Orjinalden alıntı: baristutmaz

quote:

1. TOSHIBA (SKVP MODELİ)
    3. ZIBRO (S 20XX MODELI)

Saygılar,

Alarkodan Toshibanın yedekparça fiaytı hakkında hiç bilgi aldınız mı acaba merak ettim,maliyetin uygun olduğunu yazmışsınız.

Sayın mbirol,

Bucadaki Arin Müh. Alarko yetkili bayisi ile yüz yüze görüşmem esnasında bu bilgiyi aldım. Örnek olarak, Toşhiba klimanın kumandasının arıza yapması durumunda oluşabilecek masrafın diğer japon klima markalarına göre çok daha düşük maliyetlerde olduğunu belirtmişti. Ayrıca yedek parça temini ve maliyeti konusunda en güvenilir firmanın Alorko olduğunu belirtmişti bana.

• Dünyanın en az yakan kliması gerçekten mucize alet
  • Beyler iyi geceler

Gene millet yemleniyor gibi geliyor bana,beni herkes biliyor ne iş yaptığımı,neler yazdığımı v.s,yani kısaca Klima ile
    ilgili satıcı matıcı değilim!normal evinde kullanan sade vatandaşım!

Tosh diyorsunuzda hangi seri Tosh tur bu???
    O süper denilen veya en iyisi denilen serisi "Super Daiseikai" olan modelidir yani normal "Daiseikai" ler değildir!!

"Super Daiseikai" den bahsediyorsanız eyvallah,ama bunu alıpta kullanan ben bir tek vatandaş görmedim çevremde,hatta normal
    Tosh lar bile satılmıyor bizim memlekettehatta bir tane en iyi yerdeki Bati bile bırakıp bunları Fujitsuya geçti adam,Tosh u hesapta
    arada satıyor!

Super Daiseki nin iyi olduğunu kabul ediyorum ama çok pahalı ve alternatifi,daha bildik olan Urusu Sararadır,üstelik bu seri daha fazla satıyor
    Tosh tan yani Super den!

Fiyat acaip kazık!değermi??bana göre değmez,çok uçuk ve Filtre v.s işide tam kafa karıştırıcı!!

Normal Tosh larında piyasada bir sürü alternatifi vardır!!!
    Ben doğrusu Antalya da bunların iş yapamadığını anlıyorum!Daikin farklı bir marka ve bütün çeşitleri ile iş yapar her zaman+
    Mitsular her ikiside iş yapıyor,isimleri ile işi götürüyorlar,diğerleri içinde benim duyduğum/gördüğüm şekli ile,Antalya olarak konuşursam
    Fujitsu çok ciddi yükselen değer!!muhtelif yerlerde şu son 6 ay içinde bir sürü Fujitsu bayisi gördüm,bir taneside,yukarıda yazdığım eski Tosh bayisi,
    buna geçmiştir!

------------
    Hava Filtre işleri hepten hikayedir,bunlar "marketing tool" olarak veriliyor!!
    O işleri yapan başka cihazlar vardır,o işler için hatta prof.cihazlar gerekir yada çok kaliteli ve bildik firmaların Hava Temizleme sistemleri
    kullanılır,klima ların işi bellidir,hava-mava temizlemez bunlar!!onun için adam gibi cihazlar var bunları alacaksınız,siz klimanın soğutma-ısıtma
    performansına bakınız önce+

Selamlar

• Sayın mbirol,

Bucadaki Arin Müh. Alarko yetkili bayisi ile yüz yüze görüşmem esnasında bu bilgiyi aldım. Örnek olarak, Toşhiba klimanın kumandasının arıza yapması durumunda oluşabilecek masrafın diğer japon klima markalarına göre çok daha düşük maliyetlerde olduğunu belirtmişti. Ayrıca yedek parça temini ve maliyeti konusunda en güvenilir firmanın Alorko olduğunu belirtmişti bana.

Kumandanın fiyatı ne imiş acaba
  • quote:

Orjinalden alıntı: klimakalorifer

Dünyanın en az yakan kliması gerçekten mucize alet

RAS-B13SKVP-E COP yani belki bilirsiniz ısıtma verimliligi kaç acaba ben söyleyeyim ''4,42'' ,doğrumudur!!!

Valla Alarko kendi yazmış ben bilmem....

Aynı seride ZİBRO S 2035 COP '' 5.05'' Valla Japonlar yazmış Avrupa standartlarıda onaylamış.

Şimdi söyleyelim bakalım HANGİSİ DAHA AZ YAKIYOR bilgilerinize sunarım

Bu arada Daikin URURU SARARA modelinide inceleyin oda TOSHIBA dan yüksek,

Burasının Televizyon ekranı olduğunu sanmıyorum,kaldıki şu DC İnverterde Tohibanın tekelindede değildir.

TOSHIBA da kaliteli ürün buna bir sözümüz yok ama bu kadarda abartmayalım derim lütfen

• Orjinalden alıntı: mbirol

Sayın mbirol,

Kumandanın fiyatı ne imiş acaba

Yenisi 100 ytl. Fakat 50 Ytl karşılığında kumandanızı çalışır vaziyette geri alabiliyorsunuz.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.