Öncelikle aynı konuyu TV TAVSİYELERİ bölümünde de açtım, buraya da yazayım dedim. Nerede uygun olur karar veremedim, affola Yaklaşık 14-15 m2'lik oturma odam için epey bir incelemeden sonra SONY KDL-37EX401 lcd tv aldım. Bu akşam servisten kurulum için gelecekler.. İzleme mesafem 3 metre olacak. Hem mesafe, hem de oturma odası olduğu için daha büyüğünü düşünmedim açıkçası. Sony'nin adı ve 5 yıl garantisi de cazip geldi..Kullanan bilen arkadaşların yorumunu almak isterim..
Yalnız bugün Sony yetkili satıcısında cihazı tekrar seyredince görüntü hiç tatmin etmedi beni.. Üstelik çoğunlukla da normal yayın izleyeceğim..(kanal d, ntv vs.) Üstadlara bu TV’nin en iyi performans verebileceği ayarları sormak istiyorum.. Nasıl bu TV’den maks. performans alabilirim acaba?
Bir de Technisat Connax HD modül aldım, bu modül ve teledünya ile kullanacağım cihazı. Ne dersiniz Sony-Connax-Teledünya üçlüsü beni tatmin eder mi?
Cevaplayan okuyan herkese tşkler
TV yi Beğendiğinizde 40" olanında izliyip, beğenmediğinizde 37" olanında mı izliyordunuz?
Çünkü bir çok marka gibi Sony'inde 32-40-42-46 panelleri aynı SLCD ve kaliteliyken, 37" ler için T37HW03 AUO Panel kullanıyorlar...
Bkz:
SONY 32EX402 LTY 320HM01 SLCD ,
SONY 37EX500 T370HW03 AUO
SONY 46EX402 LTY 460HM01 SLCD gibi...
Bu durum EX500 serisi içinde aynı...
Ben bu durumu öğrendikten sonra, 11.5m2 odama bile artık 40" düşünüyorum... Yerinizde olsam 40" ile değiştiririm ...
Eğer olay böyle değilse kablo ve bağlantı şeklindeki farklılık görüntü bozukluğuna neden olabiliyor...
quote:
Orijinalden alıntı: T-una
TV yi Beğendiğinizde 40" olanında izliyip, beğenmediğinizde 37" olanında mı izliyordunuz?
Çünkü bir çok marka gibi Sony'inde 32-40-42-46 panelleri aynı SLCD ve kaliteliyken, 37" ler için T37HW03 AUO Panel kullanıyorlar...
Bkz:
SONY 32EX402 LTY 320HM01 SLCD ,
SONY 37EX500 T370HW03 AUO
SONY 46EX402 LTY 460HM01 SLCD gibi...
Bu durum EX500 serisi içinde aynı...
Ben bu durumu öğrendikten sonra, 11.5m2 odama bile artık 40" düşünüyorum... Yerinizde olsam 40" ile değiştiririm ...
Eğer olay böyle değilse kablo ve bağlantı şeklindeki farklılık görüntü bozukluğuna neden olabiliyor...
Dediğinizde doğruluk payı olduğunu düşünüyorum..Ancak şöyle de bir durum var. Panel kalitesi ne olursa olsun hd yayınlar dışında (özellikle hd olmayan sıradan kanallarımızda) izleme mesafesi gerçekten çok önemli bir kriter. Ben mağazada 2 metreden, sıradan bir kablo ile yapılmış şekilde bir yayın izledim. Evdeki mesafem ise 3 metre, ayrıca hiç başka kutu vs. kullanmadan technisat connax kart ile direkt dijital yayın aldım. Bu şekilde yaptığımda mağazadakinden çok daha kaliteli bir yayın elde ettim.
Bu cihazlar için görerek deneyimlediğim için ayrıca belirtmek istiyorum. 50 hz ile 100 hz arasında fark var mı diyecek olursanız evet kesinlikle var, özellikle karanlık hareketli sahnelerde. Ama aradaki fiyat farkına değer mi derseniz, tamamen bütçe işi.. Bence ekranınız 32" veya 37" ise değmez.
bende aldım bu tv den. şimdi bunun garantisi 5 sene mi? 2 sene diye biliyorum ama..yardımcı olacak arkadaş var mı acaba
quote:
Orijinalden alıntı: uruk33
bende aldım bu tv den. şimdi bunun garantisi 5 sene mi? 2 sene diye biliyorum ama..yardımcı olacak arkadaş var mı acaba
Garanti belgesinde yazmıyor mu? bazılarında 2 bazılarında 2+3 şeklinde yazar
garanti belgesinde 2 yazıyor ama arkadaş 5 sene yazmış.acaba uzatılmış garanti mi bu
Analog Karasal Tuner var Dijital Karasal Tuner (MPEG-2) VAR (DVB-T) Dijital TV Kablolu Yayın Tuneri (desteklenen operatörlerle) DVB-C CI+ Ready (desteklenen operatörlerle) VAR High Definition TV Tuneri (MPEG-4) - H.264 (desteklenen operatörlerle) VAR
arkadaşlar benim tv de böyle özellikler varmış.sormak istediğim d smartın şu cam modül dedikleri parçayı taksam,alttaki d smart alıcısından kurtulabilirmiyim? kart girişi var tv de.modeli sony37ex401..biraz araştırdım ama anlamadım.yardımcı olacak varsa çok memnun olurum.