Şimdi Ara

TOSHIBA 'FALD'Panel(FULL-LED+Local-Dimming) SV685 Serisi (20. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.735
Cevap
20
Favori
191.994
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ben de Toshiba ailesine katılmış bulunmaktayım,dün Toshiba 46XV635 satın aldım.Muadilleri Sony,Samsung,Lg'ye göre biraz daha pahalı oldu ama değdi.
  • Toyyl dostum kaç liraya, nereden aldınız acaba?
  • Hepsiburada'dan 3,200 tl'ye peşin satın aldım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: albani

Sadri bu işler birazda nasip işi!

Bakarsın ona 5090 buluruz değilmi

Yada paraya kıysa şöyle bir 6090 çekse mesela!!

Bu arada sen onu dün bahsettiğin neresiydi şimdi unuttum,oradaki 46W55x lere yönlendirsene

++

abi o arkadaş ben değilim biliyorsun benim sony değil de samsung satan arkadaşım var bir de aldı zaten çocuk 46sv685i
  • Sadri,valla bende karıştırdm gari kim neyi yazdı-sordu diye

neyse alan herkese hayırlı olsun panelleri

++
  • quote:

Orijinalden alıntı: toyyl

Ben de Toshiba ailesine katılmış bulunmaktayım,dün Toshiba 46XV635 satın aldım.Muadilleri Sony,Samsung,Lg'ye göre biraz daha pahalı oldu ama değdi.

Kardeş hayırlı olsun panelin+

Ancak kafamın takıldığı neden daha pahalıya gelmiş olması!!
    Benim hatırladığım son fiyatı Bimeks te 2.900 gibiydi!

XV lerin 46" ları TR ye çok çok az gelmiştir,her nedense bunlar ağırlık olarak 37"/42" geldi ve LGD nin S_IPS Modüllü olanları
    ve bunlarda Siyah/İzleme açısı olarak zayıftı!

46" lar ise bildiğim kadarıyla Samsung S_PVA(tam emin değilim ama!!öyle olması çok kuvvetle muhtemel)ve öyle ise

++

• Sn.erol bir kaç msg üstte yazdım sanırım senin sorularına bir cevap olarak!

Pio başlığından Sadays Hocamın dediği yere bak öncelikle,teşhir meşhir ama güzel fiyatlı 46W55x var orada anladığım kadarıyla!
    Bimeks tede sanırım 46XV hala kalmış olabilir bunuda araştır bu arada++
  • quote:

Orijinalden alıntı: albani

quote:

Orijinalden alıntı: toyyl

Ben de Toshiba ailesine katılmış bulunmaktayım,dün Toshiba 46XV635 satın aldım.Muadilleri Sony,Samsung,Lg'ye göre biraz daha pahalı oldu ama değdi.

Kardeş hayırlı olsun panelin+

Ancak kafamın takıldığı neden daha pahalıya gelmiş olması!!
    Benim hatırladığım son fiyatı Bimeks te 2.900 gibiydi!

XV lerin 46" ları TR ye çok çok az gelmiştir,her nedense bunlar ağırlık olarak 37"/42" geldi ve LGD nin S_IPS Modüllü olanları
    ve bunlarda Siyah/İzleme açısı olarak zayıftı!

46" lar ise bildiğim kadarıyla Samsung S_PVA(tam emin değilim ama!!öyle olması çok kuvvetle muhtemel)ve öyle ise

++

Üstadım dilekleriniz için teşekkürler,açıkçası Toshiba'nın yeri bende ayrdıır.80'lerde satın aldığımız,System 3 adlı beyaz renkteki Toshiba 37 ekran renkli tv'miz hala çalışır.
    O nedenle bilinç altımda her daim Toshiba markası farklı bir konumdadır.

Ben de fiyat bazında çok araştırdım ama açıkçası güvenebileceğim ve alışveriş memnuniyeti bazında önceden referans aldığım için HB'den aldım.Haklısınız açıkçası birazcık pahalı oldu,ama teşhir ürünü vb... olmasından korktuğum için teknoloji marketlerinden almak istemedim.
    Aslında 55ZV düşünüyordum ama abartı oacağı için vazgeçtim.Açıkçası pişman da değilim.

ZATEN SİZİN GİBİ BİR REFERANS ÜSTAD DA VARKEN TOSHİBADAN ŞAŞMAK İSTEMEDİM,BU DA BİR GERÇEK.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi toyyl -- 20 Mayıs 2010; 20:30:10 >

• Sayın Albani, tavsiyeleriniz doğrultusunda iş çıkışı Bimeks ve Teknosa'ya uğradım...

Bimeks de 46" xv veya rv yoktu. Yanlız teşhir 55" SV vardı ama fiyatı benim için çok uçuktu.(5400 TL)

Daha sonra Teknosaya uğradım Tosh 46"XV635 vardı baktım ama kenarları çok çizikdi.Barialmışken bari az çizik olsa tamam da o kadar para vereceğiz.Evde yıllarca kullansam yine de o kadar çizmem.Onun için ondan vazgeçtim...

Benim asıl sana sormak istediğim, Teknosada yeni gelen TOSH 40" XV733 ve LED 40" SL 733 modeli (doğru yazdım SV değil) vardı.

Fiyat olarak da

XV733 ----1900 TL
    SL 733 Led olan ise 2600 TL idi.

Bu paneller hakkında ki düşüncelerini öğrenebilirmiyim....Bu panelleri inceleme şansın oldumu acaba?.. (benim için kötü olan sadece 40" olması idi.46" yok)..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erolbey -- 20 Mayıs 2010; 21:48:05 >

• Erol kardeş,yazdıklarımı sanırım kaçırıyorsun sende

2010 Model Tosh "Baclit-LED" leri üstlerde bir yerde yazdım!

-WL>>henüz ortada yok,ne zaman geleceğini TNB bile bilmiyor belki seneye gelebilir
    -SL>>bununda şimdilik sadece 40" olanı geldi,öğrendiğime göre 32" side gelecek ama 46" sı için yine belirsiz

Bu verdiğim paneller Baclit-LED LCD dir!!! "White-EDGE LED" tip OK++

++
    Senin bahsettiğin ise XV,bildiğimiz XV nin 2010 Modeli(Baclit-CCFL 100Hz li)
    Diğer bahsettiğin ise yukarıda yazdığım Baclit-LED sersine aittir OK+

++
    Kardeş ne incelemesi yaw,Avrupada bile bu paneli alıpta kullanan ben henüz göremedimki
    Bunun için aylar geçmesi gerekiyor!

+++++

Bence sen Sadays ın dediği yere git ve oradan W55x leri bir incele!o fiyata 46W55x OK dir,bakın sağına-soluna birde çalıştırıp
    durumuna bakın ve yükleyin getirin!

+

• Forumda araştırdım ama bulamadım Sadays kardeşin dediği teşhir w55x ler nerde satılıyor?
  • Pio başlığına bakacaksın!
  • Bugün İstanbul Forum da Saturn de teşhir 46SV685 vardı...Fiyatı ; 4476 TL ...Açıkçası incelemedim de...Teşhir için bence fazla...
  • İzmir Mavişehir teknosada 46SV685 teşhiri 2.990 TL, ilgilenenlere duyurulur.
    Teşhir süresi 1 yıl civarındaymış bunu da gözönünde bulundurun.
  • Setting 55" Movie MODE
    ---------------------------

Bunuda deneyebilirsiniz!

-Backlight;55(ABS ON olursa otomatik olarak 0 a gelen değeri 8 yapacaksınız!!)
    -Contrast;90
    -Brightness;8
    -Colour;5
    -Tint;3
    -Sharpness;0
    -3D Mngt;OFF
    -Colour Temp;5
    -ABS;ON
    -LED Baclight;ON
    -Black&White Level;7
    -Gamma;-7

++
  • Ankamall Toshiba Mağzasında kapalı kutu 46SV685 modeli mevcut ancak fiyatı 5.300.-TL gibi.

Kendim 42xv500 kullanıcısıyım ve bu aralar değişiklik için yeni LCD araştırmalarım sürüyor. Genel anlamda memnun olduğum Toshiba markasının Full Led Tv'si görüntü olarak övülmesine rağmen ben de olumlu bir etki bırakmadı. En az 5 modeli karşılaştırdığımda soluk görüntüleri ve siyah renk kalitesi bu tv'nin ayrı modellerinin piyasada olduğu ya da uzun kullanımda performansının düştüğü gibi izlenime neden oldu. Yani şu an 2000.-TL'ye bile verseler kendi Toshibamla karşılaştırarak almakta tereddüt edebilirim.

Şimdi yeni çıkan edge led SL733 serisi var Bimekslerde. Fiyat uygun rakiplerine göre. Ancak parlaklığın rakiplerinden düşük (450) olması düşündürüyor. Görüntü kalitesi güzel ve renkler canlı ancak, siyah kalitesinde Samsung Led ve Sony'ler daha başarılı gibi. Ayrıca performans farkı yok gibi aksettirilse de samsung 3B Ledlerin, Led ve LCD'lere göre renk doğruluğu açıkça farkediliyor.

Zamanında Bimeksin kampanyası ile sadece karanlık bir konser DVD'si görüntüsünden beğenerek aldığım 42xv500'ün yaklaşık 3 katı fiyata satılan modelleri beğenmeyip aradığım kaliteyi 3B samsung 47C7000'lerde bulmam da herhalde ortalama bir model olan XV500'ün kalitesinden kaynaklı.

Not: HD Smart ile TV'de genelde SD ya da HD Türk kanalları ile seyreden, medya player olarak DVD, çok nadir bluray izleyen ve yine nadir PS3 oynayan bir kullanıcıyım.

Saygılarımla.

• Sn.eiskent

SV685 için yazdıkların tamamen yanlış ve teknik olarakta doğru değil bazı yorumların v.s

Paneli sadece burada onlarca kullanan (üye olan veya olmayan)var,senin bahsettiğin gibide bir şey söz konusu değil!

Ayrıca kendimde kullanıyorum! bütün testlerinide yaptım ve yapmaya devam ettiğim gibi USA/UK den de sürekli kullancılar ilede
    konuyu devam ettiriyoruz v.s

Senin gördüğün panelin set değerleri veya bir şekilde ne olduğunu bilemediğim bir durumu varsa onu bilemem!!

Bende Bimeks/Tekonosa da uzun süre izlemiştim ve benide açıkçası hiç etkilememişti hele yanındaki paneller ile mukayese edince

Ben burada prof.manada bu panelin her bir şeyini inceliyorum ve kullanıcıları ilgilendiren detaylarıda veriyorum,sorun yok,zaten olmasıda mümkün değil!

Biz burada Entry-Level bir panelden bahsetmiyoruz ayrıca ve bugün için dünyadaki en iyi sistem olan FUll-array Baclit-LED+Local-dimming yapan bir paneli
    konuşuyoruz!

++
    Kardeş sen bunları bilerek yada kasıtlımı yazdın diyeceğim ama öyle olmadığı anşılmakla beraber öyle bir şey yazmışsınki,onun için yazına tepki verip müdahale ettim,
    çünkü senin birilerinin kafasını karıştırmana izin veremem(belki bunu bilmeden yaptın ama bende gerekli açıklamayı yapmak zorundayım!)

Kısaca;"soluk görüntüleri" demişsin ama hangi seridi bu örneğin!! veya siyah renk kalitesi demişsin ama hangi seri örneğin??uzun kullanım derken nedir
    belirlediğin süre ve hangi seri için bunu yazdın??? bunların hepsi külliyen yanlış ister SV olsun ister başka bir Tosh hatta bir başka LCD!!!

Siyah düşmesi nedir bunuda bilmiyorsun,sen harhalde PDP ile karşılaştırıyorsun bunu kaldıki onlar bile 20/30bin saatte Contrast/Brightness-Colour düşmesi yapar/yapabilir

Tam neyi anlattığında belli değil;SV için konuşuyorsan;tamamen yanlış özellikle Renkler konusu!!! zira panel yeterince Vivid/Sature ve ben bunu düşürmek için 1 aydır çalışıyorum!
    Üzerindeki Modül S_PVA,dolayısıyla zaten renkler soluk/mat olmaz çünkü olamaz!!

Ayrıca bir sürü paneli karıştırmışsın,kaldıki teşhirdeki paneller genelde kötü set edilirler ve SV leride bu satıcılar zaten hiç edemiyorlar

Bu arada nedir senin Renkler ve diğer konudaki bilgilerin ve teknik uygulamaların veya buna benzer şeyler ama,çoğu şeyi birbirine karıştırmışsın!

Sonuç olarak SV685 değerlendirmen orada gördüğün gibi değildir,yoksa bende sana Teknosada gördüğüm kötü ayarlı SV den bahsetseydim aynen senin gibi
    hatta çok kötü eleştirirdim
    Ama bu işler öyle değil++

Sadece SV nin Black Level seviyesine bakarsan anlarsın panelin nasıl çok iyi olduğunu!! 0,01cd/m2!!!! bütün ilgili bilgileride verdim zaten başlıkta!
    Sadece Siyah çalışması bile bu paneli çok ciddi öne çıkarıyor bilmem haberin varmıdır piyasadaki TFT-LCD ler içinde XS1/X45x gibi çalışmaktadır(ben daha
    iyi çalışıyor demiyeyim artıkta ayıp olmasın)

Şimdi senin kafanda SV almak varsa boşver bu gördüklerini ve paneli ucuz fiyatından kapmaya bakma,sana ciddi tavsiyemdir ama 5300 kağıt pahalı
    bu olmaz ama şansın varsa belki bir yerlerde çok daha ucuza bulabilirsin!

++
    SL nin SV ile uzaktan yakından ne teknik ne kalite olarak alakası var buda iki!! ancak SL de güzel bir panel ama bir kaç ay geçip yabancı uzman test yorumları
    ve kullanıcı yorumları lazım veya TNB bana bir tane gönderirse anlarız ne olduğunu

Çünkü çoğu Satıcı mağazalarda,kötü set ediyorlar özellikle bazı panelleri!!! Tosh bu konuda diğer uyanık firmalar gibi çalışmadığı için malları oldukça rezil oluyor
    bu çakal satıcılarda

Yeni nesil panellerde o ebatlarda 400/450 kandela "doğru" bir değerdir,neden düşük oluyormuş ve kim diyor bunukaldıki Baclit-LED lerde bu değer
    fazla bile!!çünkü ışık şiddetinin çalışması ve ürettiği değer v.s çok farklı,yaw piyasada amma "panel efsaneleri" dolanıyor bir bunun üstüne o çakal Satıcılar
    hiç bir boktan anlamadan "derin yorum" yapıyorlar öyle "hikayeler" bana anlatılıyorki çeşitli kullanıcılar tarafından tam akıllar-ziyan olaylar

++

• Bu arada bir bilgi daha vermek istiyorum;panele HDMI/Component kablo ile bir veya birkaç ext.cihaz bağlı olduğu zaman
    gerek SD gereksede HD içeriklerde Picture Size(WideScreen Viewing ayarı)>>NATIVE aktif olur(belirgin hale gelecektir)bunu seçin!!

Ancak bu durumda içerik genelde yada büyük çoğunlukla "Cinematic video" dediğimiz anaformic size olacağı için ekranda alt-üst barlarda
    boşluk olacaktır!!!ben böyle resmin orijinal halini beğeniyorum ama siz isterseniz bu boşlukları o yukarıda bahsettiğim Picture Size dan
    full ekran yapabilirsiniz(ama bazı içerikler full ekran olmayabilir!!)

Ben böyle içeriklerde daima NATIVE(bu filmin picture size nı orijinal olarak verir)seçiyorum

++
  • Kesinlikle yanlış yönlendirme gibi bir amacım yok Sn. Albani.

DH ve diğer forumlar aracılığı ile yazılarınızı takip ediyorum. İşin açıkçası siz ve sizin gibi deneyimli arkadaşların bilgilendirmeleri doğrultusunda panel arayışımı sürdürüyorum. Bu nedenlede de Toshiba SV685'i ilk tercih olarak öne aldım. Ancak en ucuz 4.999.-TL olarak gördüğüm fiyatı ve orta model bir Toshiba kullanıcısı oalrak görüntü kalitesi karşısında hayal kırıklığına uğradım.

Teknik açıdan açıklama yapmam mümkün değil, böyle bir gayretim yok ancak kıyaslamalar ile bilgi verebilirim.

Bu arada yukarıda anlaşılmayan bölümleri detaylandırmak isterim.

- 5 farklı modelden kastım, 5 farklı SV685'i görmüş olmam. İlk gördüğümde panelde arıza vardır dedim ama diğerlerin de de aradığım kaliteyi bulamadım.
    - En son SV685'in yanında duran 2 ayrı model Toshiba, 1 adet samsung ve 1 adet LG arasından en soluk görüntü maalesef SV'de idi. Electroworld mağzalarında küçük bir aparat sayesinde demo görüntülerinin değiştiğini biliyorsunuz. Orda tüm modları denedim ancak Full LED avantajını alabileceğim görüntü kalitesi olmadığı gibi, diğer LCD'lerden daha soluk bir görüntüsü vardı. İlk defa teknoloji mğazasında elime kumandayı alarak ayar yapmaya çalıştım ancak menüleri benizm XV'den farklı olduğundan biraz da yanlış birşey yapmamak için kurcalayamadım.
    - Siyah kalitesi derken, daha önceden tesadüf olarak SV685'in arkasına denk gelen samsung LED'in siyah konusunda üstünlüğünü gördüm. Özellikle 5 farklı SV685 modelinde de siyahları kontrol ettim. Sizin bahsettiğiniz kaliteyi görmek namümkün. Çok yakın zamanda Samsung 46B6000 ile HD olarak seyrettiğim fenerbahçe- trabzonspor maçında siyahlar, renkler ve parlaklık çok güzeldi ancak sd yayın klalitesi de bir o kadar kötüydü.
    - Genelde forumlarda Edge Led'in LCD ile farkı olmadığı vurgulanıyor. Ancak benim gözlemlediğim, Edge LEd'lerin siyah ve parlaklık konusunda performansının Lcd'lere göre iyi olması. Hatta dün test ettiğim 3B 46C7000 Samsungun 2B normal yayınlarda Led'lere göre de dah düzgün renk ürettiği. 3b ise beklemediğim kadar başarılı idi.
    - Sizin anlattığınız SV685'in üstün özelliklerinden yola çıkarak, çoğu kullanıcının beğenmeyeceği kalitede görüntü veren TV'lerin belki uzun, belki kötü kullanım neticesinde görüntü kalitesinin düştüğü ihtimaliydi belirtmek istediğim. Neticede sizin teşhirdeki kadar uzun süre tv'yi kullanmadığınızı düşünüyorum.
    - Ben SV'lerin başında uzun uzun durup görüntüyü incelerken bir kişinin bile TV'ye dönüp baktığını görmedim. Hi-end bir cihazın dikkat çekmemesi bana ilginç geldi. Sonyx3500-4500'lerin görüntü kalitesi hep aklımdadır, bir de önünde oluşan kalabalıklar.

Tekrar etmek gerekirse, amacım TV'yi kötülemek değil, ancak belki de seri bazlı farklılık olabileceği. Genelde ürünleri Electroworld'de gördüm. Diğerleri de darty ve Toshiba'nın kendi mağazasındaydı.

Saygılarımla.

• hocam selamlar..yukarıda SV685 e laf atan arkadaşa sen zaten gereken cevabı teknik olarak vermişsin. bizim üzerine fazla birşey söylememize gerek yok.
    ben malumunuz 15 günlük SV685 kullanıcısıyım ve bu panelde şu ana kadar izlediğim birkaç bluray 720p konser ve film oldu. SD yayın için de dsmart mevcut. Sizin verdiğiniz ayarları kullanıyorum ve bu süre zarfında başka panelleri de inceleme fırsatım oldu. Hani satın aldık diye söylemiyorum ama sv685 deki renk derinliği ve canlılığınına başka hiçbir panelde görmedim. . Bu işlerin teknik yönünden pek anlamam ama yaşımız ve mesleğim itibariyle de yanyana duran iki panelden hangisinin daha kaliteli olduğunu da anlayacak durumdayız.
    "Renkler parlak değil" gibi bir cümle biraz basit kaçmış o yüzden eleştirirken teknik verileri önünüze koyup ona göre kıyas yapmak gerekir diye düşünüyorum. Nitekim paneli test edip gerekli incelemeleri yapan siteleri de google da 2 sn de bulabilirsiniz. Burda bizim övgüler düzmemize zaten gerek yok..Neyse şimdi fanatiklik yapıyosunuz falan derler tadımızı kaçırırlar sonra o yüzden kesiyorum...
    Aslında bennim yazma sebebim yukarıdaki arkadaş fiyat konusunda giydirmeye kalkışmış ama şöyle söyleyeyim;
    ben 15 gün önce Viaport AVM deki Toshiba Shop dan 4700 liraya bu paneli aldım. 5300 falan hikaye... gereken pazarlık ve ödeme koşulllarını sağlarsanız makul rakamlara almanız mümkün. Haa uyarmadan da geçmeyeyim, Electroworld den uzak durun; bana stokta olmadığı halde malı satıp sonra da defalarca aradıktan sonra kusura bakmayın stokda yokmuş ne zaman da gelir belli değil diyen bir zihniyete sahip bir firma...paramı aldım ve kaçtım, sonra direk toshiba shop da kurtuluşu buldum...
    saygılar....
    Yukarıdaki mesaj için edit:
    Benim de SV685 ile ilk canlı tanışmam Electroworld de oldu ve bilakis teşhirdeki onlarca panelin arasında "al beni" diye duran tek paneldi ve bunu orada bulunan pekçok insan da söylüyordu..hani çıplak gözle gözlem yapmak söz konusu ise panele iyi ya da kötü demek kişiden kişiye değişeceğinden, bu tarz bir yaklaşım ne kadar gerçekçi olur, bunu tartışmak gerekir bence...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -HKN- -- 23 Mayıs 2010; 1:37:40 >

• 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.