Şimdi Ara

TOSHIBA 'FALD'Panel(FULL-LED+Local-Dimming) SV685 Serisi (22. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.735
Cevap
20
Favori
191.996
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hocam bugün Teknosalarda gördüm. SV serisinin 2010 verisyonları gibi geldi bana. Toshiba 40SV722-732 gibi birşeydi adı. İşin garibi ben bu modeli avrupa (tosh UK vb.) sitelerinde bile kataloglarda görmedim. Hızlı bir şekilde habersizce mi çıktı acaba? Arkasına baktım Polonya montajlı ve anladığım kadarıyla edge led lcd bir tv (inceliğinden anlaşılıyor.). İncelediğim kadarıyla siyah seviyesi gayet güzeldi ve fiyatıda oldukça uygun geldi bana. 40 inç ve yeni bir seri olmasına rağmen 2500 tl 10 taksit olarak satılıyordu. 46SV7** olanıda 3199 tl 10 taksite veriliyordu. Açıkçası her markanın gelmeden önce ayak seslerini duyarken bu toshların ayak sesini niye duyamıyoruz. İşin garibi 4 tane led lcd yanyana gördüğümde(Samy 40c6000, Sony NX700, LG SL9000) en iyi siyah başarısını da bu tv gösteriyordu (Ayaküstü biraz ayar yaptım herbirine). Acaba bilginiz varsa bu model hakkında birşey söyleyebilirmisiniz? Teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: ekorender

Hocam bugün Teknosalarda gördüm. SV serisinin 2010 verisyonları gibi geldi bana. Toshiba 40SV722-732 gibi birşeydi adı. İşin garibi ben bu modeli avrupa (tosh UK vb.) sitelerinde bile kataloglarda görmedim. Hızlı bir şekilde habersizce mi çıktı acaba? Arkasına baktım Polonya montajlı ve anladığım kadarıyla edge led lcd bir tv (inceliğinden anlaşılıyor.). İncelediğim kadarıyla siyah seviyesi gayet güzeldi ve fiyatıda oldukça uygun geldi bana. 40 inç ve yeni bir seri olmasına rağmen 2500 tl 10 taksit olarak satılıyordu. 46SV7** olanıda 3199 tl 10 taksite veriliyordu. Açıkçası her markanın gelmeden önce ayak seslerini duyarken bu toshların ayak sesini niye duyamıyoruz. İşin garibi 4 tane led lcd yanyana gördüğümde(Samy 40c6000, Sony NX700, LG SL9000) en iyi siyah başarısını da bu tv gösteriyordu (Ayaküstü biraz ayar yaptım herbirine). Acaba bilginiz varsa bu model hakkında birşey söyleyebilirmisiniz? Teşekkürler.

gördügün paneller 2010 model edge-led paneller ve doğrusu ''SL'' olacak. 40SL733-46SL733.

• Fidel usta sen hala bekliyormusun benim gibi 32" panel??

Sana demiştim benim tercih sıralamamı

1-Pany(bunun Baclit-LED D28 serisi çıktı ve bir iki yabancı yorum okudum ama beni çok fazlada etkilemedi yaw)
    ancak bu mal bugünlerde UK de £ 1.000,- çok pahalı kardeş panel,şimdilik bana uymaz

2-Phil(bundan ne alacağım bilemiyorum 5x/7/x/8/x/9x,şimdi 9x alayım derim bu Pany den de pahalı olur

3-Tosh SL bu zaten "Hazır Kıta" olmadı bunu alırım o zaman

yaw aslında TNB benim eski çizgili panelimi geri gönderse ben asıl ona razıyım

Pany leri TR ye bizimkiler ne zaman getirir bilemiyorum,zira adamlar bir seneyi geçtiler ve doğru dürüst hiç bir seriyi devamı olacak şekilde
    çıkaramadılar,nasıl iş çözemedim!

Phil ise kapalı kutu,tek umudum üzerindeki yeni nesil Sharp UV2A Modüller

Tosh SL ise benim açımdan sorun olmaz,sanırım 40" ebatlıları 2600/2900 gibi bana göre güzel bir fiyattan çıktılar!
    bana 32" lazım,yada eski ZF panelim

+

+++
    SV nin devamı yok,ANCAK WL ler vardır ama bunlarda 200Hz olmasına rağmen(40"/46"/55")TR ye gelirmi ne zaman gelir veya
    SV gibimi dahamı iyi dahamı zayıf açıkçası hiç bilmiyorum!

Pany TR çalışmıyor ama Tosh ta hiç çalışmıyor TNB ciddi ağır ilerliyor v.s v.s
    Örneğin sadece 40" geliyor SL den,yaw kardeşim 32"/46" da getirsenize,kaldımı artık 37"/40" ebatlar FUULHD!!!

32" her zaman gider ve önü hep açıktır ama 37"/40" artık olmaması gereken ebatlardır fiyatlarıda göz önüne alınca ve 46" dan başlamalıdır FULLHD
    paneller++

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi albani -- 23 Mayıs 2010; 17:58:00 >

• quote:

Orijinalden alıntı: albani

Fidel usta sen hala bekliyormusun benim gibi 32" panel??

Sana demiştim benim tercih sıralamamı

1-Pany(bunun Baclit-LED D28 serisi çıktı ve bir iki yabancı yorum okudum ama beni çok fazlada etkilemedi yaw)
    ancak bu mal bugünlerde UK de £ 1.000,- çok pahalı kardeş panel,şimdilik bana uymaz

2-Phil(bundan ne alacağım bilemiyorum 5x/7/x/8/x/9x,şimdi 9x alayım derim bu Pany den de pahalı olur

3-Tosh SL bu zaten "Hazır Kıta" olmadı bunu alırım o zaman

yaw aslında TNB benim eski çizgili panelimi geri gönderse ben asıl ona razıyım

Pany leri TR ye bizimkiler ne zaman getirir bilemiyorum,zira adamlar bir seneyi geçtiler ve doğru dürüst hiç bir seriyi devamı olacak şekilde
    çıkaramadılar,nasıl iş çözemedim!

Phil ise kapalı kutu,tek umudum üzerindeki yeni nesil Sharp UV2A Modüller

Tosh SL ise benim açımdan sorun olmaz,sanırım 40" ebatlıları 2600/2900 gibi bana göre güzel bir fiyattan çıktılar!
    bana 32" lazım,yada eski ZF panelim

+

+++
    SV nin devamı yok,ANCAK WL ler vardır ama bunlarda 200Hz olmasına rağmen(40"/46"/55")TR ye gelirmi ne zaman gelir veya
    SV gibimi dahamı iyi dahamı zayıf açıkçası hiç bilmiyorum!

Pany TR çalışmıyor ama Tosh ta hiç çalışmıyor TNB ciddi ağır ilerliyor v.s v.s
    Örneğin sadece 40" geliyor SL den,yaw kardeşim 32"/46" da getirsenize,kaldımı artık 37"/40" ebatlar FUULHD!!!

32" her zaman gider ve önü hep açıktır ama 37"/40" artık olmaması gereken ebatlardır fiyatlarıda göz önüne alınca ve 46" dan başlamalıdır FULLHD
    paneller++

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi albani -- 23 Mayıs 2010; 17:57:12 >

• Sn.Yönetici,gerekli temizlik için teşekkürler+

Arada böyle o malum kişi veya birileri çıkabiliyor,kusura bakmayın lütfen+

++
  • quote:

Orijinalden alıntı: C.@.N

gördügün paneller 2010 model edge-led paneller ve doğrusu ''SL'' olacak. 40SL733-46SL733.

Bilgilendirmeniz için teşekkür ederim. Her bir tarafına bakayım derken esas olan ismine tam bakmayı unutmuşum demekki . (Zaten belirtmiştim ismi tam aklımda kalmamış) Valla bu LCD'ler acayip hoşuma gitti benim. Eğer bir TV almamış olsaydım kesinlikle ve kesinlikle bu fiyata bu fiyata SL733 alırdım.
    Albani hocam ben Teknosa'da 46SL733 gördüm bugün. Fiyatıda bana çok iyi geldi. 3190 TL 10 taksit fiyatı vardı. Aynı fiyata Sony 46EX500 veya 46C650 alabiliyorsunuz. Kasası da SV ninkine benziyor. Benim çok hoşuma gitti açıkçası. Özellikle siyah başarısında çok iyi gördüm. (Yukarda da belirtmiştim)

• Kardeş gördüğün 40" SL733 olmasın sakın???
    Bana TNB den söylenen sadece 40" ların şimdilik ithal edildiği idi! 46" açıkçası ben duymadım vede bilmiyorum!!
    Ancak SL733 Serisinde 3 ebat vardır;32"/40"/46"

İyice karıştı tam hangisi çıktı hangi ebat v.s v.s TNB nin işini çözemedimki 2 senedir!!!
    Verin o zaman bu işi bana tamamen ben satayım yaw böyle malmı satılır yaw,Avrupa Sitelerinde(çoğunda)daha doğru dürüst
    bilgi bile yok

Tosh Avrupa panelleri büyük çoğunlukla Polonya da montajlanmaktadır,eskiden UK de vardı ve genelde High-End Seriler UK den gelirdi ama
    en son bizim ZF355 lerden sonra sanırım UK den panel gelmiyor! gerçi bunlar önemli değildir,takmayın bunlara kafanızı+

Teknosa/Bimeks bir kere ciddi kötü Satıcı bunlar,panelleri rezil ediyorlar ayrıca KAR Marjlarıda düşükse,o panelin satılmaması için rezil ediyorlar!!
    Zaten genelde gördüğüm "yorumlar" ile bunu anlıyorum ama sesimi çıkarmıyorum bazı durumlar için,neticede bu işin ne üreticisiyim nede patronu v.s!!!
    Vatan ise bildiğim kadarıyla Tosh ları satmıyor ancak bunlar o diğer bahsettiğim 2 yer gibi değil,sankim biraz daha iyi geliyordu bana geçmişte!

Tosh/Shop lar ise fikir olarak doğru ama uygulama ve pazarlama açısından çok yanlış+fiyatlar rekabetçi hiç değil!!!
    İzmir deki Domino ayrıca bir problem benim için ve buradaki Tosh ürünler çok pahalı!!
    ALBIM var birde,buda aynı tantana,kısaca yanlışlar silsillesi gitmektedir(bana göre tabiki!!)

++
    Bende bu arada 32" alacağım ama istediğim paneli henüz bulamadım,ya eski ZF mi geri versinler yada o zaman bir tane 32 alacağım!

+

• SL733'ü Metro Market'te ben de gördüm. 40" idi. Fiyat olarak 2999 TL etiket koymuşlardı. Uzun uzadıya incelemedim. Şöyle yanından geçerken bir göz attım sadece. Parlak ekran dikkatimi çekti. Haddinden fazla yansıtma yapıyor gibi geldi. Samsung ve Lg'de bu tip ürünlere alışıktık ama Toshiba'da pek görmediğimizden dikkatimi çekmiş de olabilir.
  • Hocam 46SL733 olduğuna eminim. Zira 40SL733 2990 TL'ye satılırken üzeri çizilmiş ve 2590 TL etiketi konulmuş. (Ankamallda bulunan 2 adet teknosada'da). Diğerini de ben hatta 46SV685'in 2010 modeli sandım (malum 7 rakamı ile başlayınca 2010 diye düşündüm) Onunda etiketi 3190 TL idi (46SL733). Bu arada hala 1 adet teşhir 46SV685 2900 fiyattan teknosada alıcısını bekliyor.
  • Kardeş dediğim gibi SL ye ait sağlıklı hiç bir şey yok ortada ayrıca çok ilginç 46" nında olması

Bana TNB den söylenen 40" fiyatı 2.999 idi sanırım Mağazalar kendi indirimlerini uygulayıp örneğin bunu 2.590 yapması gibi ve bu fiyat böyle bir panel için bana göre makul!
    O zaman gördüğün diğer 46"SL nin fiyatıda 3.190 buda güzel bir fiyat!

SV leri ise zaten bitirdikleri için sanırım son kalan Teşhirlerde bir şekilde belli bir rakama verilerek temizlenecektir! ama çok geç kalındı çoook!!
    yaw bu panel 2009 Modeldir ve çoktan bitmesi lazımdı,kaldıki daha TNB nin elinde o yüksek rakamlı SV lerde azda olsa duruyor!

Kısaca o teşhir SV lerin fiyatı ise sudan ucuz

yaw bunlar iş değil aslında böyle malmı satılır???malı ayağa düşürdüler resmen,üstelik burada asıl kabahat ana üretici Tosh ta,bunlar USA da bile çok geç kalmışlardı
    SV670 lerde geçen sene bitmesi gereken panel bu sene bitiyor!!

Hoş alan bizler için sorun yok ama iş bu değil tabiki!!

++

• ekorender,
    1 adet teşhir 46SV685'i hangi teknosada gördünüz acaba?
  • selam üstad

bende panyleri eledim gibi. phil ile tosh arasındayım. modellerin performansı meçhul ama fiyat olarak tosh önde

bu arada sl733 40-46 ebatlarında satılıyor.32 hala gelmedi.Toshiba 46SL733G 3000 civarı satılıyor.40 ise 2600 civarı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Conscience

ekorender,
    1 adet teşhir 46SV685'i hangi teknosada gördünüz acaba?

Ankara Ankamall içinde iç tarafta bulunan teknosa bayisinde (Bimeksin yanındaki değil, diğerinde).
  • Bana şimdi sıkı bir panel lazım,yeni bir başlıkta işleyeceğim

SV işini kısa zamanda hallettik,alan gitti,bize oynayacağımız başka bir panel lazım!!

++
    CAN,ben henüz Pany yi elemedim ve listenin en tepesinde duruyor,nasılsa acelem yok,Test Sitelerine güvenmediğim için
    bir süre kullanıcı yorumları izlemem lazım!
    Malum Test Siteleri bu işin bokunu çıkardılar ve birisi Test ediyor diğerleride onu alıp veriyor v.s bu işler artık çok "Ticari" oldu;
    örneğin Tosh lar sınıfta kalır ama Sony ler uçar veya LGE ne yapsa hep eleştirilir veya Samy ne yapsa orta karra gider,Phil
    ise Avrupalı Sitelerden hep övgü alır ama çoğu paneli sorunludur ve USA Siteleri yüzüne bakmaz Phil lerin,Sharp ı ise
    Avrupalılar kafadan eler,USA da ise baş tacıdır v.s v.s kısaca işler artık 5/10 sene öncesinin saygın/güvenilir v.s seviyesinde değildir!

Ancak kullanıcı yoruımlarından çok daha sağlıklı fikirler elde edilebiliyor

Selamlar++

• quote:

Orijinalden alıntı: albani

Bana şimdi sıkı bir panel lazım,yeni bir başlıkta işleyeceğim

SV işini kısa zamanda hallettik,alan gitti,bize oynayacağımız başka bir panel lazım!!

++
    CAN,ben henüz Pany yi elemedim ve listenin en tepesinde duruyor,nasılsa acelem yok,Test Sitelerine güvenmediğim için
    bir süre kullanıcı yorumları izlemem lazım!
    Malum Test Siteleri bu işin bokunu çıkardılar ve birisi Test ediyor diğerleride onu alıp veriyor v.s bu işler artık çok "Ticari" oldu;
    örneğin Tosh lar sınıfta kalır ama Sony ler uçar veya LGE ne yapsa hep eleştirilir veya Samy ne yapsa orta karra gider,Phil
    ise Avrupalı Sitelerden hep övgü alır ama çoğu paneli sorunludur ve USA Siteleri yüzüne bakmaz Phil lerin,Sharp ı ise
    Avrupalılar kafadan eler,USA da ise baş tacıdır v.s v.s kısaca işler artık 5/10 sene öncesinin saygın/güvenilir v.s seviyesinde değildir!

Ancak kullanıcı yoruımlarından çok daha sağlıklı fikirler elde edilebiliyor

Selamlar++

iyi günler albanez usta

acaba yine bir tosh mu düşünüyorsunuz...! yoksa başka markalara yelken açmak istermisiniz__????

• -Tosh bazı konularda tercih sebebimdir(çünkü 2 tane referance panel geldi bunlardan ZF/SV!!)
    -Pany LCD ler OK dir+umarım 2010 Modeller artık sınıfı geçiyordu
    -Sharp dahada OK dir ama herifler Avrupaya bakmıyorki

++
  • Dünde cem arkadaşımız 6090 aldı gerçi Pio başlığından tebrik ettim ama buradan da yazayım,böyle
    süper panel alan ve tavsiyemi dinleyen arkadaşları kutluyorum

Benim gaz verdiğim paneller çok özeldir

Bu arada 6090 lar hala bir şekilde bulunuyor hemde "harbi sıfır" niyeti olan varsa aynen kapsın!!
    tabi bütçesi uygun olan ve bu rakamı göze alan
    +

• Selamlar Albani üstad,

İzninle sana birşey sormak isterim:
    Bu yakın zamanda bende 46 inç bir LCD-LED Tv almak istiyorum.Bütçe olarak 4.000-5.000TL gibi bir miktar söz konusu.Kafamda iki model var şimdilik:

1-)Toshiba 46 SV685
    2-)Sony 46Z5500

Bu iki model arasında hangisini tavsiye edersin dememe gerek yok herhalde seçiminiz Toshiba olacaktır. Ben Sony i neden tercih etmezsiniz diye sorucaktım.Whathifi dergisinin sitesinden okuduğum kadarıyla Sony bu modelinde Backlighting problemini 40 inç olan modeline göre gidermiş ve Motion Process işlemi için bayağı bir övgüler yağdırılıyor.Tabi ben bu tür sitelerin yorumlarına çok güvenmediğim için direk size sormak istedim.
    ++
    Ayrıca bu iki model dışında önerebeliceğin 46 inç başka modeller varmıdır bu bütçe çerçevesinde.Yada biraz daha bekle diyebileceğin.
    ++
    Bu arada çoğunluk olarak HD film ve PS3 için kullanacağım.SD yayınların benim için çok önemi yok.

++
    Yorumunuz için şimdiden teşekkürler.

• Sn.ERmac

-Öncelikle illa bu yazdığın paneller olacak diye bir şey söz konusu değildir,ben ayrıca nokta atışı yaptığım panel sayısı çok çok çok azdır
    -Örneğin Pio G9 lara nokta atışı yaparım(her ne kadar 5090 lar bittiysede 6090 lara hala nokta atışı yapıyorum ama senin bütçen
    bunun çok altında kalıyor)
    -SV yi anlattık ve bitirdik gari kalan SV lerde zaten tek-tük kalmış olup hala çok pahalı olan panelleri ve arada
    teşhir v.s de olsa hala bulunabilenler olmaktadır;SV için aklına gelecek-gelmeyecek herşeyi yazdım!

-Gelelim senin diğer tercihin olan Z55x Serisine;buda güzel bir panel ama ben bu paneli 2009 da çok fazla tavsiye etmedim ve bunun yerine 2008
    Model olan ama 2009 da satılan Z45x leri daha fazla tavsiye ettim ve çok fazla kişiyede aldırdım!!!
    Sonuç;Z45x bulman bu saat itibarıyla neredeyse imkansız,ama Z55x bulabilirsin hala,teşhir/sıfır v.s şayet görüntüsü seni kesiyorsa OK dir+
    Ancak bu seride renkşerin doğruluğu yanlıştır(örneğin bu konuda Z45x ise çok iyidir!!)Motionhandling olarakta iyi ama Z45x ise daha iyidir(bu yorum
    daha ziyada yabanc bazı teknik bilgilerden elde edilm,ştir ama pratikte bence fark yoktur)

SV ise Baclit-LED tir;55x ise Baclit-CCFL dir;yani sen şuna karar vereceksin LED mi alayım,yoksa CCFL mi alayım!!!

SV piyasadaki Sharp XS1 ve Sony X45x gibi en iyi FULL-array Baclit-LED+Local-dimming panelidir!!!
    XS1 ile X45x in en büyük artısı ise SV ye göre RGB-LED olmasıdır
    XS1 Araba parasına satılıyor,sen ise 4/5 kağıttan bahsediyorsun!!! kısaca bunu unutuyorsun aynen!
    X45x ise bulursan sakın almamazlık yapma derim ama artık bitti,yok!!en son 4/4,5 kağıtlara gitti ki bu rakamlar süperdi şansı olan kaptı bunları
    ve teşhirlerin çoğuda sayemde satılmıştır sıfır sorun!!

Senin soruna spesifik olarak cevap verirsem elbette çok daha iyi panel olan SV dir(ama ben gerekirse bunun içini doldurabiliyorum,yani kafadan sallama
    değildir bu tercihim,yada marka fanatikliği v.s kaldıki ben Pio Fanatiğiyimdir,geçmişte kimisi beni Samy/Sony/Tosh Fanatiği sanardıda)
    Bende iyiyse iyi kötüyse kötüdür;teknik olarak ve tüm detayları v.s olarak +

++
    Kardeş What HIFI yi geç bir kalem;onlar 2000 lerin başında kaldılar,artık onların testleri ve yorumları filan hikaye!o yazılanlarda doğru değil ayrıca
    Motion olarak bir kere bu seride 40"/46" olarak övgü belki biraz izafi kalabilir ama oldukça başarılı ve stabil bir Processing yapabilmektedir,ama süper
    hızlı v.s bir makinede elbette değildir,dolayısıyla onun için özellikle 200Hz olması sebebiyle bu panel ki aslında real-200Hz/Backlight-scan yapmasına rapmen
    bunun paneli uçurduğu filan söz konusu değildir!(Z45x ile Z55x bu konuda aynı seviyededir)!

ANCAK!!! "Backlight" diye sorduğun şey Baclit yani arka aydınlatma sistemiyle ilgili ise zaten bütün Sony lerde bu sorundur kardeşim
    Bu çok ayrı bir konudur ve bir "Sony klasiğidir" bu sorun kısaca Baclight-bleeding/Torch-lighting;uneven screen-uniformity(ekran homojenitesinin bozukluğu);
    Clouding effect...

Yani Baclight sorunu diye bundan bahsediyorsan durum budur;kısaca bu sorunlar her Sony panelde vardır az/çok v.s!!

++

• Ben yaklasık 20 gun once darty beylikduzunde teshır 52Z4500 bulmustum.Teshır fıyatı 3500 du.Bıraz daha pazarlıkla 3350tl. ye o sırada yana done Ankara'da panel arayan dayıma cıhazı almıstık.Ben goremedım ama kendı yorumları panelın cok ıyı oldugu yonundeBır de Atlanta hd box aldık,kendı ıfadesıne gore stadın ıcındeymıs:) O sırada sordugumda dıger Darty'lerde 3 adet daha teshır var demıstı..Belkı hala vardır.Darısı bızım basımıza...
  • 
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.