Şimdi Ara

TOSHIBA G500 mü G-SMART i300 mü?Acil Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.359
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba, başlıktaki iki cihazdan birini almak istiyorum ama çok çok kararsızım ve fikirlerinize ihtiyacım var. Öncelikle beni kararsız bırakan nokta fiyatların çok yakın oluşu ve GPS olayı... İki cihazın da duyduğum dezavantajlarını-avantajlarını yazmak istiyorum:

Toshiba G500-Dezavantajlar: 1-Konuşma ve çekim kalitesi sorunu 2- Video kalitesizliği 3- GPS yok 4- WM 5.0 kullanıyor 5- Kalın tasarım ve ağırlık 6- Dokunmatik ekran yok ve tuş takımı var. Avantajlar: 1- Malzeme kalitesi 2- 3G ve EDGE desteği 3- Pil ömrü (bundan şüpheliyim) 4- Parmak izi okuyucusu

Gigabyte G-Smart i300-Dezavantajlar: 1- Pil Ömrü (bu konuda yabancı forumlarda da dahil olmak üzere çok çok fazla şikayete rastladım, yarım gün gidiyor diyenler bile var! Tecrübe eden arkadaşların görüşlerini sabırsızlıkla bekliyorum.) 2- Malzeme kalitesizliği ve dayanıksızlığı 3- Markaya güvensizlik (markanın çok duyulmamış olması - gerçi anakartım bu marka :) - beni endişelendirmekte. Ayrıca biri Japon öteki Tayvan malı, o da bir etken. 4- Çabuk dağılma (kullanım sonucu tuşların, çerçevenin aşınması ve gevşemesi, vb.) 5- 3G ve EDGE desteği olmaması. 6- Eski bir cihaz olması (sanırım 1 yıllık) Avantajlar: 1- GPS (bu konuda görüşleri merak ediyorum; sizce artık PDA'da GPS olmazsa olmaz mıdır?) 2- Dokunmatik ekran ve stylus 3- WM 6.0 (bu konuda da çelişkili bilgiler var, kimi yer 6.0 diyor kimisi 5.0 3- İşlemcinin G500'den 120 mhz hızlı olması (520 mhz), ayrıca bildiğim kadarıyla ram ve rom da daha yüksek. Performansta çok fark gösterir mi bilemiyorum. 4- Fiyat-donanım oranı.

Evet arkadaşlar görüşlerinizi acilen bekliyorum çünkü karar aşamasındayım, yardımlarınıza şimdiden teşekkürler.

• Arkadaşlar 35 kişi okumuş ama tek bir yanıt yok; bu cihazları kullanan kimse yok mu acaba??
  • g900'ü bilmem ama i300 değil i350 diyorum. pil ömri daha iyi, wm06 var ve vga ekran. yani i350'ye göre 4 kat fazla piksel gösterme kabiliyetine sahip.
  • i-350 nin batarya konusunda daha yi olduğunu zannetmiyoru. Normal kulanımda 2 günden fazla gidiyor i-300'ün şarjı. g-500 ile de zaten karşılaştırmam çünkü biri ppc diğeri smartphone. Kısacası i-300 diyorum ben 840 liraya almıştım, şu anki fiyatına göre bence piyasadaki en iyi cihaz. Bu arada GPS igo-2006 ile mükemmel çalışıyor çok iş görüyor
  • Biri 920mAh, diğeri 1300mAh. Bilin bakalım hangi pil daha güçlü.
    i300 110 saat stand-by
    i350 160 saat stand-by.
  • quote:

Orjinalden alıntı: sariyeron

i-350 nin batarya konusunda daha yi olduğunu zannetmiyoru. Normal kulanımda 2 günden fazla gidiyor i-300'ün şarjı. g-500 ile de zaten karşılaştırmam çünkü biri ppc diğeri smartphone. Kısacası i-300 diyorum ben 840 liraya almıştım, şu anki fiyatına göre bence piyasadaki en iyi cihaz. Bu arada GPS igo-2006 ile mükemmel çalışıyor çok iş görüyor

Bilgilendirmenize teşekkürler. Pekiyi WM versiyonu konusunda kullanıcı olarak bizi aydınlatabilir misiniz? Çünkü birçok broşür ve internet sitesinde WM 6.0 ile geldiği söyleniyor da... Cihazda 5.0 mı yüklü yoksa 6.0 mı? Ayrıca bu iki versiyonun çok büyük farkı var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ronsard -- 9 Şubat 2008; 1:25:30 >

• cihaz win 5.0
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Valla benim bildiğim i300 de WM5 var ama ücretsiz olarak WM6 ya yükseltebiliyorsun.

Yanlış mıyım?
  • Yanlışyam uyarın ama G500 de dokunmatik ekran yok diye biliyorum, eğer bu iki cihaz karşılaştırılıyorsa i300 ün ezici bir üstünlüğü.
  • quote:

Orjinalden alıntı: kasif

Yanlışyam uyarın ama G500 de dokunmatik ekran yok diye biliyorum, eğer bu iki cihaz karşılaştırılıyorsa i300 ün ezici bir üstünlüğü.

G500 smartphone ve dokunmatik ekran yok. i300 bir ppc ve dokunmatik ekran mevcut ayrıca 2.4 inç ekran ile 0.1 inç büyük g500 den ve 262k ekran var ki G500 65 K.

quote:

Orjinalden alıntı: DigitalWorld

Valla benim bildiğim i300 de WM5 var ama ücretsiz olarak WM6 ya yükseltebiliyorsun.

Yanlış mıyım?

Evet gigabyte wm6 desteği sundu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi danGerfuLL -- 12 Şubat 2008; 9:30:47 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: ronsard

Arkadaşlar merhaba, başlıktaki iki cihazdan birini almak istiyorum ama çok çok kararsızım ve fikirlerinize ihtiyacım var. Öncelikle beni kararsız bırakan nokta fiyatların çok yakın oluşu ve GPS olayı... İki cihazın da duyduğum dezavantajlarını-avantajlarını yazmak istiyorum:

Toshiba G500-Dezavantajlar: 1-Konuşma ve çekim kalitesi sorunu 2- Video kalitesizliği 3- GPS yok 4- WM 5.0 kullanıyor 5- Kalın tasarım ve ağırlık 6- Dokunmatik ekran yok ve tuş takımı var. Avantajlar: 1- Malzeme kalitesi 2- 3G ve EDGE desteği 3- Pil ömrü (bundan şüpheliyim) 4- Parmak izi okuyucusu

Gigabyte G-Smart i300-Dezavantajlar: 1- Pil Ömrü (bu konuda yabancı forumlarda da dahil olmak üzere çok çok fazla şikayete rastladım, yarım gün gidiyor diyenler bile var! Tecrübe eden arkadaşların görüşlerini sabırsızlıkla bekliyorum.) 2- Malzeme kalitesizliği ve dayanıksızlığı 3- Markaya güvensizlik (markanın çok duyulmamış olması - gerçi anakartım bu marka :) - beni endişelendirmekte. Ayrıca biri Japon öteki Tayvan malı, o da bir etken. 4- Çabuk dağılma (kullanım sonucu tuşların, çerçevenin aşınması ve gevşemesi, vb.) 5- 3G ve EDGE desteği olmaması. 6- Eski bir cihaz olması (sanırım 1 yıllık) Avantajlar: 1- GPS (bu konuda görüşleri merak ediyorum; sizce artık PDA'da GPS olmazsa olmaz mıdır?) 2- Dokunmatik ekran ve stylus 3- WM 6.0 (bu konuda da çelişkili bilgiler var, kimi yer 6.0 diyor kimisi 5.0 3- İşlemcinin G500'den 120 mhz hızlı olması (520 mhz), ayrıca bildiğim kadarıyla ram ve rom da daha yüksek. Performansta çok fark gösterir mi bilemiyorum. 4- Fiyat-donanım oranı.

Evet arkadaşlar görüşlerinizi acilen bekliyorum çünkü karar aşamasındayım, yardımlarınıza şimdiden teşekkürler.

Bu arada: - 256MB ROM, 64MB RAM
    - Intel PXA272, 416 MHz processor

işlemci hızlar aynı.

• quote:

Orjinalden alıntı: danGerfuLL

quote:

Orjinalden alıntı: ronsard

Arkadaşlar merhaba, başlıktaki iki cihazdan birini almak istiyorum ama çok çok kararsızım ve fikirlerinize ihtiyacım var. Öncelikle beni kararsız bırakan nokta fiyatların çok yakın oluşu ve GPS olayı... İki cihazın da duyduğum dezavantajlarını-avantajlarını yazmak istiyorum:

Bu arada: - 256MB ROM, 64MB RAM
    - Intel PXA272, 416 MHz processor

işlemci hızlar aynı.

Verdiğiniz bilgi maalesef yanlış, i300'ün işlemci hızı 520 mhz'dir.
    Bkz.http://www.gigabytecm.com/Turkey/gbc_product.spec.aspx?pid=3&tid=&tabIndex=2&Num=

• Doğru pardon ben i120 ile karıştırmışım. Haklısınız. Kusura bakmayın.
  • quote:

Orjinalden alıntı: danGerfuLL

Doğru pardon ben i120 ile karıştırmışım. Haklısınız. Kusura bakmayın.

Rica ederim, önemli olan paylaşım yaparak birbirimizi aydınlatmak. Bu arada karar verdim ve i300 sipariş ettim. Cihaz kargoda, bakalım elime geçip de birkaç gün kullanınca ilk izlenimlerimi ve deneyimlerimi paylaşmaya çalışacağım... Bu arada söylemeden geçemeyeceğim, sanırım cihaz artık i350'den ötürü piyasadan çekiliyor ya da ithalatında bir sorun var çünkü siparişimin ertesi günü her yerde stok dışı göründüğünü fark ettim. Teknosa'nın da hiçbir mağazasında bulunmuyor. Bu beni biraz tedirgin de etti, umarım bir sorun çıkarsa garanti, vb. konusunda sorun yaşamam.
  • Sevgili digitalworld öncelikle pylaşımların için sonsuz teşekkürlerimi iletmek istiyorum (6233 konusunda çok bilgilenmiştim sayende)

Yaklaşık 3-4 aydır i-300 kullanıyorum daha önce ipaq 4150 ve mpx-220 kullanmıştım. Mesaj yazmak sorun oluyor bu tarz sadece dokunmatik girişi olan ppclerde. Batarya süresi ise gerçekten düşük, hergün şarj etmen gerekebilir. Bunun dışında gayet gzel bir alet ve takılma, asılma yok. Zamanım olduğunda daha detaylı bilgi ve program paylaşımında bulunabilirim...
  • quote:

Orjinalden alıntı: sariyeron

Sevgili digitalworld öncelikle pylaşımların için sonsuz teşekkürlerimi iletmek istiyorum (6233 konusunda çok bilgilenmiştim sayende)

Yaklaşık 3-4 aydır i-300 kullanıyorum daha önce ipaq 4150 ve mpx-220 kullanmıştım. Mesaj yazmak sorun oluyor bu tarz sadece dokunmatik girişi olan ppclerde. Batarya süresi ise gerçekten düşük, hergün şarj etmen gerekebilir. Bunun dışında gayet gzel bir alet ve takılma, asılma yok. Zamanım olduğunda daha detaylı bilgi ve program paylaşımında bulunabilirim...

Hocam ben de bugün i300 sahibi oldum. Ama GPS çalışmıyor. Sorun sence ne olabilir? 3 aylık bir kullanıcı olarak belki bilgin vardır. Navtürk yüklü, ama benim Başlat->Programlar-> bölümünde "GPS" diye bir klasör ya da uygulama yok, moralim gerçekten çok bozuk. Yani ben cihazın GPS alıcısını açamıyorum, öyle bir pencere yok. Navtürk'e girince de bluetoothtan dış gps alıcısı arıyor. Daha ilk günden servisle mi cebelleşmek zorunda kalacağım ben bu durumda?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.