Şimdi Ara

Toshiba, HD-DVD’yi gömmeye hazırlanıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
480
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Format savaşının sonu geldi mi ? Blu-ray HD-DVD arasındaki format savaşında önemli bir gelişme oldu , henüz duymamış olanlarınız için durumu aşağıda özetliyorum. Haberi ilk olarak bugünkü Hürriyet gazetesinde fark ettim ;

"Toshiba, HD-DVD’yi gömmeye hazırlanıyor

JAPON elektronik grubu Toshiba, kendi keşfi HD-DVD formatının Sony’nin Blu-Ray formatı karşısındaki bozgunundan sonra, bu formatın üretiminden vazgeçmeye karar verdi. Japon devlet televizyon kanalı NHK’nın haberine göre, Toshiba HD-DVD okuyucu-kayıt cihazlarını piyasadan çekecek ve üretimini durduracak. Habere göre, Japon elektronik şirketi, buna karşın yeni modeller için Ar-Ge çalışmalarını sürdürecek. NHK, Toshiba’nın kaybının yüz milyonlarca dolar olduğunu belirtirken, elektronik devinden henüz bir açıklama yapılmadı."

Ancak haber o kadar kısa geçilmişti ki gerçekliği konusunda kuşkuya kapılıp biraz daha araştırma yaptım. Sonuçta Reuters haber kanalında aşağıdaki habere ulaştım ;

"Toshiba to exit HD DVD, end format war-NHK
    Sat Feb 16, 2008 6:50am

TOKYO (Reuters) - Toshiba Corp is planning to stop production of equipment compatible with the HD DVD format for high-definition video, allowing the competing Blu-Ray camp a free run, public broadcaster NHK reported on Saturday.
    Toshiba is expected to suffer losses amounting to tens of billions of yen (hundreds of millions of dollars) to scrap production of HD DVD players and recorders and other steps to exit the business, Japan's NHK said on its website.

No one at Toshiba could be reached for comment.

The format war between the Toshiba-backed HD DVD and Sony Corp's Blu-Ray, often compared to the Betamax-VHS battle in the 1980s, has slowed the development of what is expected to be a multibillion dollar high-definition DVD industry.

Toshiba was dealt a blow on Friday when Wal-Mart Stores Inc said it would abandon the HD DVD format, becoming the latest in a series of top retailers and movie studios to rally behind Blu-ray technology for high definition DVDs.

Toshiba plans to continue selling HD DVD equipment at stores for the time being but will not put resources into developing new devices, NHK said."

http://www.reuters.com/article/rbssConsumerGoodsAndRetailNews/idUSL1627196120080216

Durum böyle , galiba Full HD TV lerin keyfini tam anlamıyla yaşatabilecek format konusunda bundan böyle seçim yapmak zorunda kalmayacağız...

• Toshiba HD-DVD'yi birakiyor - Format savasi bitti mi?
    http://forum.donanimhaber.com/m_21180283/tm.htm
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.