Şimdi Ara

Toshiba klima kullananlar Ana Konu (20. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
513
Cevap
9
Favori
109.908
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bızde toshıba ras13nkv ınverter aldık 13000-17000btu odam 14 m2 ustu acık beton dleı gıbı sıcak vuruyor asagıya saat derecesı gunduz 30-33-36 c dehset sıcaklarda 40goruyor. ben acar acmaz 17ye alıyorum bırden oda sogusunkı motor zorlamsın dıye hıgh power da yaptıgım oluoyor ıçersı ıstedgım kıvama gelınce ecoyaloyrum yatarkende uyku mod supersıız ve keskın bı soguk olyor. sızce tasaruf acısından dogrumu yapıyorum yada nasıl kullnmaılyım ınverter oldugu için ackapa ypamak ıstemıyorum en verımlı nasıl kullanmlyım sızce*
  • quote:

Orijinalden alıntı: musty123

bızde toshıba ras13nkv ınverter aldık 13000-17000btu odam 14 m2 ustu acık beton dleı gıbı sıcak vuruyor asagıya saat derecesı gunduz 30-33-36 c dehset sıcaklarda 40goruyor. ben acar acmaz 17ye alıyorum bırden oda sogusunkı motor zorlamsın dıye hıgh power da yaptıgım oluoyor ıçersı ıstedgım kıvama gelınce ecoyaloyrum yatarkende uyku mod supersıız ve keskın bı soguk olyor. sızce tasaruf acısından dogrumu yapıyorum yada nasıl kullnmaılyım ınverter oldugu için ackapa ypamak ıstemıyorum en verımlı nasıl kullanmlyım sızce*

çok düşük dereceler klimadan çok sizin sağlığınıza zarar verir :)

bu konuda en uygun olanı dış hava ısısından azami 10 derece alt seviyeye ayarlamaktır,yani dışarıda ısı 35 derece ise siz 25-26 dereceye ayarlayıp çalıştırırsanız klima size konfor sağlayacak şekilde ısıyı ayarlar,kademeli olarak yavaşlayarak hem konfor hemde elektrik tasarrufu sağlar

zaten inverter klimaları aç kapa yapmadan çalıştırırsanız istenilen verim elde edilir,geceleyin eco modu size yeterliyse mesele olmaz ama bana yeterli gelmiyordu ve bu nedenle en düşük fan hızı ve dereceyi de 26-27 gibi ayarlıyordum

sizde benim gibi bir üst btu klima seçmişsiniz,aslında 9 binlik klima 14 m2 yere çok daha uygun olurdu,benim şartlarım da size benzer olduğundan ya yeterli gelmezse diye korktuğumdan bir üst btu seçmiştim,kışın iyi ki yüksek btu almışım diyorum ama havalar ılıklaşınca ya 9 binlik de gayet yeterli olurmuş diyorum :)

• quote:

Orijinalden alıntı: kemal1414

quote:

bızde toshıba ras13nkv ınverter aldık 13000-17000btu odam 14 m2 ustu acık beton dleı gıbı sıcak vuruyor asagıya saat derecesı gunduz 30-33-36 c dehset sıcaklarda 40goruyor. ben acar acmaz 17ye alıyorum bırden oda sogusunkı motor zorlamsın dıye hıgh power da yaptıgım oluoyor ıçersı ıstedgım kıvama gelınce ecoyaloyrum yatarkende uyku mod supersıız ve keskın bı soguk olyor. sızce tasaruf acısından dogrumu yapıyorum yada nasıl kullnmaılyım ınverter oldugu için ackapa ypamak ıstemıyorum en verımlı nasıl kullanmlyım sızce*

çok düşük dereceler klimadan çok sizin sağlığınıza zarar verir :)

bu konuda en uygun olanı dış hava ısısından azami 10 derece alt seviyeye ayarlamaktır,yani dışarıda ısı 35 derece ise siz 25-26 dereceye ayarlayıp çalıştırırsanız klima size konfor sağlayacak şekilde ısıyı ayarlar,kademeli olarak yavaşlayarak hem konfor hemde elektrik tasarrufu sağlar

zaten inverter klimaları aç kapa yapmadan çalıştırırsanız istenilen verim elde edilir,geceleyin eco modu size yeterliyse mesele olmaz ama bana yeterli gelmiyordu ve bu nedenle en düşük fan hızı ve dereceyi de 26-27 gibi ayarlıyordum

sizde benim gibi bir üst btu klima seçmişsiniz,aslında 9 binlik klima 14 m2 yere çok daha uygun olurdu,benim şartlarım da size benzer olduğundan ya yeterli gelmezse diye korktuğumdan bir üst btu seçmiştim,kışın iyi ki yüksek btu almışım diyorum ama havalar ılıklaşınca ya 9 binlik de gayet yeterli olurmuş diyorum :)

Alıntıları Göster
    merha arkadaşlar salonumda toshiba skv 13 model klima var ancak soğuk modda çalırtırdığım zaman iç ünitenin drenaj borusundan su akmıyor ilk alındığında suyu tahliye ederdi yan komşumuzda mitsubishi electric var sanki çeşmeyi açmışız gibi su akıyor acaba benim klimadamı bi sorun var suyun akmaması normalmi yoksa anormal mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: zavinagi97

merha arkadaşlar salonumda toshiba skv 13 model klima var ancak soğuk modda çalırtırdığım zaman iç ünitenin drenaj borusundan su akmıyor ilk alındığında suyu tahliye ederdi yan komşumuzda mitsubishi electric var sanki çeşmeyi açmışız gibi su akıyor acaba benim klimadamı bi sorun var suyun akmaması normalmi yoksa anormal mi?

Hiç akmaması normal değil.İç ünitenin altından yada başka biyerden kaçırıyor olabilirmi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: B.AYAR

quote:

Orijinalden alıntı: zavinagi97

Hiç akmaması normal değil.İç ünitenin altından yada başka biyerden kaçırıyor olabilirmi.

Alıntıları Göster
    klimayı eco moda almakla, klımanın dıyelımkı 26 ayalrladık ıçerdkı sıcaklık 26 olunca daha yavaş uflme yapmaya başlıyor yanı ıksıde aynı enerjı çekışıne mı denk gelıyor?.ecoya alınca uflemesı sertten normale geçıyor buda ısı artışına sebeb olmazmı?yanı fan hızı=tasrruf mudur yoksa ıllda ecomu kullnazcaz ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi P4R4T0N3R -- 18 Temmuz 2013; 1:58:27 >

• quote:

klimayı eco moda almakla, klımanın dıyelımkı 26 ayalrladık ıçerdkı sıcaklık 26 olunca daha yavaş uflme yapmaya başlıyor yanı ıksıde aynı enerjı çekışıne mı denk gelıyor?.ecoya alınca uflemesı sertten normale geçıyor buda ısı artışına sebeb olmazmı?yanı fan hızı=tasrruf mudur yoksa ıllda ecomu kullnazcaz ?

Ha Isıyı 26 ya alıp ecoyu açmışsın ha ısıyı 27 dereceye almışsın aynı şey.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

Ha Isıyı 26 ya alıp ecoyu açmışsın ha ısıyı 27 dereceye almışsın aynı şey.

Alıntıları Göster
    ARKADŞALAR MODE BOLUMUNDE ATUSU VAR NE İŞE YARADIGINI BULAMDIM NE İŞEYARRA BU TUŞ
    BIRDE KAPATINCA TEMIZLEMEYE GECIYOR HER SEFERINDE YAPMAK GERKIRMI .
    BIRDE ECO MOD MU VEYA AUTOFAN 23 DERECEMI YANI SICAKLIK DEGERI ORAYA GELINCE KENDI DUŞURSUN ECOMOD BIZAMAN SONRA SICAK YAPIYOR FAKAT ECO MODDA DIŞARDIKI UNİTE BARIZ SEKILDE SESINI KISIIYOR, YANI DIREK 25-26 DA YAPSAM SES SANKI AYNI 23 E GORE ,FATURAYI GORMEDIM İÇİN NASIL KULLANCAIGIMI ŞAŞIRDIM .

• quote:

Orijinalden alıntı: basis35

bugün ras10skvr klima kuruldu.
    Öncelikle gelen servis çok temiz ve düzgün yaptı işini. Kurulumu yapıp bitirdikten sonra vakumlamayı çalıştırdı 35-40 dk sürdü. Vakumlama çalışırken yan odanın penceresinin camını sökmüştü onu taktı sonra nescafe alıp koydum önüne içip bitirene kadar vakumlamayı kapatmadı. cihazı çalıştırdık gayet iyi 1-1,5 saat çalıştı ne iç ünitede ne dış ünitede ses yok diğer odamdaki ras13skv den daha az ses çıkıyor. dış ünite zaten tık yok ses kulağını uzatırsan ses geliyor. Bu evdeki ikinci toshiba ve ilki gibi çok memnun kaldım.

Ses sorunu olan arkadaşların herhalde şansına hatalı ürün geldi diye düşünüyorum. Sonuçta elektronik şans işi. 10-13-16 skvr ler aynı kasa olarak aynı boyutta olduğu için 16dan ses gelme şikayeti çok oluyor dedi bana. 18liklerin kasası daha büyükmüş. Görmediğim için bişey diyemem.

Bir kaç resim çektim bağlantılar doğru mu yanlış mı yapılmış onu tecrübeli arkadaşlar değerlendirir.

Özellikle klimayı seçerken bana sabreden,msjlarımı okuyan ve sorularımı yanıtlayan başta kemal1414 olmak üzere, kocausta* ve mat35 buradan size ne kadar tşk etsem azdır. Allah sizden razı olsun

Toshiba klima kullananlar Ana Konu

Alıntıları Göster
    Toshiba Ras 13 Skvr 14.000 de ses sorunu yaşayan var mı hala ? Ayrıca aylık elektrik tüketimi nasıl ? Kullananlar yorum yazarlarsa sevinirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: tcuctug

Nihayet 2 aydır Kullanmakta olduğum Klimanın İlk Elektrik Faturası Dün İtibari İle Geldi.İlk Ay Evde Kimse Olmadığı İçin Fatura Yazılamamıştı. Bu ay 2 Aylık Yazıldı.

İzmir Bornovada Oturuyorum

Ara Kat 20 Yıllık Yapı İzelasyon Yok

Klima İlk Aldığım Günden Buyana 24 Dereceye Sabitlendi.

2 Aylık Tutar

Gelen Toplam 2 Aylık Fatura tutarı 288 TL normalde Klimasız 65 - 75 Arası Gelmekteydi.

Fazla gelmemiş mi
  • quote:

Orijinalden alıntı: samsungr522tr

Toshiba Ras 13 Skvr 14.000 de ses sorunu yaşayan var mı hala ? Ayrıca aylık elektrik tüketimi nasıl ? Kullananlar yorum yazarlarsa sevinirim.

Geçmiş sayfalarda bahsetmiştim, fan sesi vardı. Değiştirdiler. Şimdide flap ses yapıyor. Ben kesinlikle tavsiye etmiyorum. Başka marka bakın.

• quote:

quote:

Geçmiş sayfalarda bahsetmiştim, fan sesi vardı. Değiştirdiler. Şimdide flap ses yapıyor. Ben kesinlikle tavsiye etmiyorum. Başka marka bakın.

Yarın gidip alacaktım ürünü.. En son ona karar kılmıştım. İçime kurt düştü vallahi. Gider alırım aynı ses sorunu bende de olursa of ki of.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi samsungr522tr -- 22 Ağustos 2013; 23:22:17 >
  • samsungr522tr S kullanıcısına yanıt
    Performans açısından pişman edecek bir model değil ben ses bakımından çok memnunum. flap sesi bende geçen gün denediğimde fark ettim bu sene başlamış. sürtme sesi gibi hafif gıcırdıyor. sprey gres sıksam düzelir basit işi ama ben flapı swing mod kullanmıyorum. soğutmada en yukarı bakacak şekilde ayarlıyorum. ısıtmada aşağı bakacak şekilde ayarlıyorum. swing mod ayarında üzerinize soğuk vurmasına neden olabiliyor, beni rahatsız ettiği için sabit kullanıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SAMET/

Performans açısından pişman edecek bir model değil ben ses bakımından çok memnunum. flap sesi bende geçen gün denediğimde fark ettim bu sene başlamış. sürtme sesi gibi hafif gıcırdıyor. sprey gres sıksam düzelir basit işi ama ben flapı swing mod kullanmıyorum. soğutmada en yukarı bakacak şekilde ayarlıyorum. ısıtmada aşağı bakacak şekilde ayarlıyorum. swing mod ayarında üzerinize soğuk vurmasına neden olabiliyor, beni rahatsız ettiği için sabit kullanıyorum.

Flap sesi ne inanın bilmiyorum. Bir kusur mu yani üründe ? Gidip bu ürünü alsam eve gelip kurduklarında ses sorunu olursa vay halime.. Toshiba ve özellikle bu ürün tam benim bütçeme göre bir ürün. Ama şu ses sorunu olması...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi samsungr522tr -- 23 Ağustos 2013; 4:39:44 >
  • samsungr522tr S kullanıcısına yanıt
    Flap denilen olay klimanın hava çıkış yerinde bulunan havaya yön veren parça. bunu kumandadan aşağı yukarı nereye vurmasını istiyorsak manuel ayarlıyoruz.
    Fakat swing mod var bunu açtığınızda "flap" yani havaya yön veren kapak, otomatik sürekli aşağı yukarı oynayarak yapay esinti yapıyor. aşağı yukarı oynadıkça hafif kapı gıcırtısı gibi ses duyuluyor. bu ses o kadar abartılı değil ancak gece sessiz ortamda fark edilebilecek bir ses. veya klima çok aşağı bir konuma monte edildiyse ortamda küçükse o zaman da fark edilir.
  • quote:

Flap denilen olay klimanın hava çıkış yerinde bulunan havaya yön veren parça. bunu kumandadan aşağı yukarı nereye vurmasını istiyorsak manuel ayarlıyoruz.
    Fakat swing mod var bunu açtığınızda "flap" yani havaya yön veren kapak, otomatik sürekli aşağı yukarı oynayarak yapay esinti yapıyor. aşağı yukarı oynadıkça hafif kapı gıcırtısı gibi ses duyuluyor. bu ses o kadar abartılı değil ancak gece sessiz ortamda fark edilebilecek bir ses. veya klima çok aşağı bir konuma monte edildiyse ortamda küçükse o zaman da fark edilir.
    Selamlar, ben de klima alacağım da iki model arasında kaldım. Daikin başlığına yazdım ama orda pek ilgilenen çıkmadı, buraya da yazayım dikkatini çeken olabilir. :)

Daikin Zhara 12.000 BTU mu dersiniz yoksa Toshiba RAS 13 SKV modelini mi önerirsiniz ?

Daikin 2.400 TL (Digiturk kampanyalı fiyat). 2.000-2100 TL civarı kampanyasız olarak alabilirim. Toshiba 2070 TL n11.com da satılıyor.

Özellikle 13 SKV-SKVR kullancıları yorumda bulunursa çok memnun olurum.

• MavericKFive M kullanıcısına yanıt
    Her yerde bütün sorular kendine sorulmuş gibi davranan insanlar var.

Farklı konularda yıllardır paylaşım yaparım. bu güne kadar bir kişiye bile kaç defa söylendi, oku öğren dememişimdir. zamanım varsa uygunsam ilk kez sorulmuş gibi cevaplamışımdır. olması gereken de budur.

Sizinde bahsettiğiniz modeller hakkında bilgim olsa seve seve tecrübelerimi paylaşırdım.

Herşeyi ben bilirim takılan kişilerin cevaplarını es geçiniz cevap vermeye değmez
  • quote:

quote:

Siz gerçek bir kullanısınız bu markayı,yani şunu mu diyorsunuz,yavaş yavaş dökülüyor.Benim çin li diamond elc. 1999 dan beri flap,fan sesi vs,yok...
  • quote:

Orijinalden alıntı: mbirol

quote:

quote:

Siz gerçek bir kullanısınız bu markayı,yani şunu mu diyorsunuz,yavaş yavaş dökülüyor.Benim çin li diamond elc. 1999 dan beri flap,fan sesi vs,yok...

Birol hocam yavaş yavaş değil, ilk günden itibaren ürünlerde sorun var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi B.AYAR -- 24 Ağustos 2013; 0:56:11 >

• quote:

Orijinalden alıntı: MavericKFive

quote:

Beyler sakin olun kırıcı laflar etmeyiniz.

Forum amacı fikir almak görüş belirtmek.

Arkadaşım kusura bakma ama biz burda medeni bir şekilde öneri istiyoruz adamın ettiği laflara bak. Gel de sinirini bozma.

bu forumda maalesef böyle durumlar olabiliyor ,hatta eski mesajlara bakarsanız benim dahi en iyi arkadaşım olan 9köy ile kapıştığımızı görebilirsiniz :)

hatta kaç defa klima bölümüne veda edip tekrar gelmişliğim vardır ,millet hem gel diyor hemde kafa buluyor :)

bu klima işi gerçekten kurtlar sofrası gibi bir yer ,bazen kim olduğunu bilemediğim birisi çıkıyor bana demediğini bırakmıyor ,bu duruma insan gerçekten çok üzülüyor ,benim ne klima servisim ne de dükkanım vs. yok ve sadece öğrendiğim bazı bilgileri Allah rızası için arkadaşlara aktarmaya çalışıyorum ama birde bunun üzerine fırça yiyince gelde fıttırma :)

diğer arkadaşı suçladığım zannedilmesin ,belki onun mizacı /yapısı böyledir ve kötü niyetli olduğunu da zannetmiyorum

bu tatsızlıklardan sonra bende bu konudaki fikrimi belirteyim ;

toshiba nın skv ve skvr serisini bir türlü çözemedik ,kimisi diyor çok sessiz ,kimisi diyor çok sesli ama çoğunluk sesli olduğunu bildirdi ,bu nedenle al kardeşim çok iyidir de diyemiyor ,alma çok kötüdür de diyemiyor ,aslında ben eskiden genelde bu seriyi tavsiye ediyordum ama şimdi bu sorun kesinleşmediği için ses şikayetleri var demek zorunda kalıyorum

yani durduk yere moral bozulabiliyor ama forumların genel yapısı böyle ,karşımızda gerçekte kim var ,niyeti nedir bilemediğimiz için bazen kızıp bozulabiliyoruz ama bazende kötü niyetinin olmadığı ama tarzı öyle olduğunu sonradan anlayabiliyoruz

• quote:

Orijinalden alıntı: kemal1414
    bu forumda maalesef böyle durumlar olabiliyor ,hatta eski mesajlara bakarsanız benim dahi en iyi arkadaşım olan 9köy ile kapıştığımızı görebilirsiniz :)

hatta kaç defa klima bölümüne veda edip tekrar gelmişliğim vardır ,millet hem gel diyor hemde kafa buluyor :)

bu klima işi gerçekten kurtlar sofrası gibi bir yer ,bazen kim olduğunu bilemediğim birisi çıkıyor bana demediğini bırakmıyor ,bu duruma insan gerçekten çok üzülüyor ,benim ne klima servisim ne de dükkanım vs. yok ve sadece öğrendiğim bazı bilgileri Allah rızası için arkadaşlara aktarmaya çalışıyorum ama birde bunun üzerine fırça yiyince gelde fıttırma :)

diğer arkadaşı suçladığım zannedilmesin ,belki onun mizacı /yapısı böyledir ve kötü niyetli olduğunu da zannetmiyorum

bu tatsızlıklardan sonra bende bu konudaki fikrimi belirteyim ;

toshiba nın skv ve skvr serisini bir türlü çözemedik ,kimisi diyor çok sessiz ,kimisi diyor çok sesli ama çoğunluk sesli olduğunu bildirdi ,bu nedenle al kardeşim çok iyidir de diyemiyor ,alma çok kötüdür de diyemiyor ,aslında ben eskiden genelde bu seriyi tavsiye ediyordum ama şimdi bu sorun kesinleşmediği için ses şikayetleri var demek zorunda kalıyorum

yani durduk yere moral bozulabiliyor ama forumların genel yapısı böyle ,karşımızda gerçekte kim var ,niyeti nedir bilemediğimiz için bazen kızıp bozulabiliyoruz ama bazende kötü niyetinin olmadığı ama tarzı öyle olduğunu sonradan anlayabiliyoruz

Selamlar. Tanımadığım etmediğim bir insan benim ve yorum istediğim ürün hakkında ileri geri konuşursa sinirlenirim tabi. Bir de bana Toshiba alıpta Toshibam var deyip hava atacak diyor. Nasıl bir ezikliktir lan bu anlamadım. Klima ne zamandır hava atma aracı olmuş ! Alıcam evde duracak. Eve gelenlerde ooo birader Toshiba almışsın kral adamsın yaa falan mı diyecekler. Ben klima araştırmadan önce Toshiba' nın klima ürettiğini bile bilmiyordum ki bana gelenlerinde bileceğini sanmıyorum. Önce kafamda Samsung-Arçelik türevleri vardı. Araştıra araştıra bütçeyi yukarı çektim klimalar arasında kayboldum gittim. Sonunda bu markaların arasında artık yeter deyip Toshiba markada karar kıldım. Yani bir klimaya çok para vermeye karşıyım aslında. Hani tüm gün çalıştıracak olsam iş yerinde olsa anlarım. Yılda max. 3-5 ay günde 3-4 saat çalışacak bir alete bu kadar para bayılmak enayilik gibi geliyordu başta. Neyse çok uzattım ve konu dışına çıktım. Bu arada @kemal1414, ben de zaman zaman arkadaşlarımla tartışırım. Ama bunlar uzamaz ve sonunda anlaşırız. Fakat bu durum farklı.

Toshibanın 13 SKV modelinde karar kıldım. Artık başka markalara modellere bakmaktan canım sıkıldı. Bütçem max. 2000 TL civarıydı. Bu fiyata alınabilecek en iyi modelden biri diyebilirim. Ses konusunda ise çok takılmıyorum. Yatak odasına almıyorum sonuçta. Salonda duracak, TV açık olacak. Onun sesinden klimanın sesini duyacağımı sanmıyorum. Bir klimanın sesi ne kadar olabilir ki ? Bir de sanki SKVR modelinin ses şikayetleri daha fazla gibime geldi. SKV konusunda şikayet pek duymadım. Bu sitede SKV kullanan iki kişiden yorum aldım çok iyi ve çok sessiz diyorlardı.

@kemal1414, Sessiz, elektrik tüketimi az, malzeme kalitesi iyi, 13000 BTU civarında, ısıtması ve soğutması iyi, fiyatı 2000TL yi aşmayacak Toshiba SKV hariç klima marka modeli varsa önerinize açığım. :)

Benim araştırdıklarım: Daikin Zahara, Airfel, Alarko C., Samsung, Toshiba (hepsi 12000 BTU)

• 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.