Şimdi Ara

Toshiba klima kullananlar Ana Konu (21. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
513
Cevap
9
Favori
109.908
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: MavericKFive

quote:

Orijinalden alıntı: kemal1414
    bu forumda maalesef böyle durumlar olabiliyor ,hatta eski mesajlara bakarsanız benim dahi en iyi arkadaşım olan 9köy ile kapıştığımızı görebilirsiniz :)

hatta kaç defa klima bölümüne veda edip tekrar gelmişliğim vardır ,millet hem gel diyor hemde kafa buluyor :)

bu klima işi gerçekten kurtlar sofrası gibi bir yer ,bazen kim olduğunu bilemediğim birisi çıkıyor bana demediğini bırakmıyor ,bu duruma insan gerçekten çok üzülüyor ,benim ne klima servisim ne de dükkanım vs. yok ve sadece öğrendiğim bazı bilgileri Allah rızası için arkadaşlara aktarmaya çalışıyorum ama birde bunun üzerine fırça yiyince gelde fıttırma :)

diğer arkadaşı suçladığım zannedilmesin ,belki onun mizacı /yapısı böyledir ve kötü niyetli olduğunu da zannetmiyorum

bu tatsızlıklardan sonra bende bu konudaki fikrimi belirteyim ;

toshiba nın skv ve skvr serisini bir türlü çözemedik ,kimisi diyor çok sessiz ,kimisi diyor çok sesli ama çoğunluk sesli olduğunu bildirdi ,bu nedenle al kardeşim çok iyidir de diyemiyor ,alma çok kötüdür de diyemiyor ,aslında ben eskiden genelde bu seriyi tavsiye ediyordum ama şimdi bu sorun kesinleşmediği için ses şikayetleri var demek zorunda kalıyorum

yani durduk yere moral bozulabiliyor ama forumların genel yapısı böyle ,karşımızda gerçekte kim var ,niyeti nedir bilemediğimiz için bazen kızıp bozulabiliyoruz ama bazende kötü niyetinin olmadığı ama tarzı öyle olduğunu sonradan anlayabiliyoruz

Selamlar. Tanımadığım etmediğim bir insan benim ve yorum istediğim ürün hakkında ileri geri konuşursa sinirlenirim tabi. Bir de bana Toshiba alıpta Toshibam var deyip hava atacak diyor. Nasıl bir ezikliktir lan bu anlamadım. Klima ne zamandır hava atma aracı olmuş ! Alıcam evde duracak. Eve gelenlerde ooo birader Toshiba almışsın kral adamsın yaa falan mı diyecekler. Ben klima araştırmadan önce Toshiba' nın klima ürettiğini bile bilmiyordum ki bana gelenlerinde bileceğini sanmıyorum. Önce kafamda Samsung-Arçelik türevleri vardı. Araştıra araştıra bütçeyi yukarı çektim klimalar arasında kayboldum gittim. Sonunda bu markaların arasında artık yeter deyip Toshiba markada karar kıldım. Yani bir klimaya çok para vermeye karşıyım aslında. Hani tüm gün çalıştıracak olsam iş yerinde olsa anlarım. Yılda max. 3-5 ay günde 3-4 saat çalışacak bir alete bu kadar para bayılmak enayilik gibi geliyordu başta. Neyse çok uzattım ve konu dışına çıktım. Bu arada @kemal1414, ben de zaman zaman arkadaşlarımla tartışırım. Ama bunlar uzamaz ve sonunda anlaşırız. Fakat bu durum farklı.

Toshibanın 13 SKV modelinde karar kıldım. Artık başka markalara modellere bakmaktan canım sıkıldı. Bütçem max. 2000 TL civarıydı. Bu fiyata alınabilecek en iyi modelden biri diyebilirim. Ses konusunda ise çok takılmıyorum. Yatak odasına almıyorum sonuçta. Salonda duracak, TV açık olacak. Onun sesinden klimanın sesini duyacağımı sanmıyorum. Bir klimanın sesi ne kadar olabilir ki ? Bir de sanki SKVR modelinin ses şikayetleri daha fazla gibime geldi. SKV konusunda şikayet pek duymadım. Bu sitede SKV kullanan iki kişiden yorum aldım çok iyi ve çok sessiz diyorlardı.

@kemal1414, Sessiz, elektrik tüketimi az, malzeme kalitesi iyi, 13000 BTU civarında, ısıtması ve soğutması iyi, fiyatı 2000TL yi aşmayacak Toshiba SKV hariç klima marka modeli varsa önerinize açığım. :)

Benim araştırdıklarım: Daikin Zahara, Airfel, Alarko C., Samsung, Toshiba (hepsi 12000 BTU)

hocam boşverin artık boşuna moral bozmayın :)

eğer gerçekten ses takıntınız yoksa toshiba alabilirsiniz ,ama sesi çokmuş bana aldırdınız demeyin :)

önceki yıllarda en çok tavsiye ettiğim klima sizin seçtiğiniz klimaydı ama çok sayıda ses sorunu bildiren olunca artık pek yanaşmak istemiyorum

ya klima değil mi ne olacak ha o ,ha bu gibi düşünmeyin çünkü fazla gürültülü ,aşırı tüketim yapan klima insanı sinir edebiliyor ,ayrıca kışın hiç kullanmayacağım deyip sonradan hoşuna gidip kullanmak isteyenler çıkabildiğinden mümkün olduğunca kaliteli ve sessiz olsun istiyoruz ,yoksa hemen hemen her klima oda kapasitesine göre seçilmişse soğutur ,ama ikide bir arıza vs. yapması da sinir sistemini bozabilir

şimdiden hayırlı olsun diyeyim

bu arada kendimi kaptırıp toshiba bölümünde klima tavsiyesi yapmışım :) bu nedenle o bölümleri siliyorum ,tavsiye isteyen arkadaşlar klima tavsiye sayfasından isterse daha iyi olur diye düşünüyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kemal1414 -- 27 Ağustos 2013; 1:14:06 >

• havalar sogudu dışarsı 10c içersını 26 yaptım 3dk predefte bekledı sonra yesıl yandıktan bellı bırsure sonr acalıştı bu normalmı? dışunıte bır jumbo jet kadar ses cıkarıyo normalmı bırde 26-23aldım dısarııdakı tamamen durdu dısarsı 10c yaw
  • quote:

Orijinalden alıntı: musty123

havalar sogudu dışarsı 10c içersını 26 yaptım 3dk predefte bekledı sonra yesıl yandıktan bellı bırsure sonr acalıştı bu normalmı? dışunıte bır jumbo jet kadar ses cıkarıyo normalmı bırde 26-23aldım dısarııdakı tamamen durdu dısarsı 10c yaw

Jumbo jet normal.Bu modeller böyle..

Belki size iadeli ürün gelmiştir,yada civatalar gevşektir.....

23 derecede dış ünite durması gerçekten de normal.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• mbirol kullanıcısına yanıt
    toshiba ras 13 skvr modelini kullanıyorum ısıtmasından memnunum ama bazen klima ısıtması duruyor. klima çalışıyor ama hava üflemiyor bi kaç dakka sonra bi daha hava üflemeye başlıyor bu normalmi benim bildiğim inverter klima sürekli çalışır ama btu su düşer sadece

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi veerzaara -- 22 Ekim 2013; 19:56:58 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: veerzaara

toshiba ras 13 skvr modelini kullanıyorum ısıtmasından memnunum ama bazen klima ısıtması duruyor. klima çalışıyor ama hava üflemiyor bi kaç dakka sonra bi daha hava üflemeye başlıyor bu normalmi benim bildiğim inverter klima sürekli çalışır ama btu su düşer sadece

Ey yurdum inanı kulanma kulavuzu oku.
  • quote:

Orijinalden alıntı: d e n i z35

quote:

kardeş benim bildiğim yurdum insanına bi adres bile sorsan git google maps ten bak demez gerekirse gideceği yere kadar dahi götürür.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: d e n i z35

quote:

kardeş benim bildiğim yurdum insanına bi adres bile sorsan git google maps ten bak demez gerekirse gideceği yere kadar dahi götürür.

Ya bırak şimdi bu tembelliğe kılıf uydurmayı elinde kullanma kılavuzu var aç oku çöpe atmadınsa.

• d e n i z35 D kullanıcısına yanıt
    aslında internette var zaten kullanma kılavuzu ama orada ''Oda ısısı ayarlanan ısıya geldiğinde, fan hızı otomatik
    olarak düşer ve dış ünite durur'' yazıyor ama benim iç ünite de hava üflemeyi kesiyor ve flaplar sabitleniyor. daha sonra klima sanki yeni açılmış gibi çalışmaya başlıyor.
  • quote:

Normal hocam. Korkacak birşey yok.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • herkese merhaba;

bende geçen kıştan beri bir toshiba klima kullanıcısıyım. uzun araştırmalar sonucu toshiba'da karar kılmıştım. F/P oranına göre alınabilecek en cazip ürün olduğunu düşünüyorum. aynı zamanda enerji tüketimi açısından da oldukça memnuniyet verici bir cihaz.

yorum yapanların yada kullanıcıların bir çoğu cihazın performansını kullanılan oda yada salona göre değerlendirip kıymetli bilgiler paylaşmış. ben olayı bir adım daha öteye taşıyacağım.

klimam; TOSHIBA RAS 13 N3KVR DAISEIKAI (14000 Btu/h soğutma kapasitesi ve 19800 Btu/h ısıtma kapasitesi ile çalışıyor)

antalya'da yaşıyorum. antalya'nın sıcağını ve nemini bilen bilir. evim toplamda 110m2, 2+1 ayrı mutfaklı bir daire. cephesi kuzey doğu, yalıtım oldukça iyi aynı zamanda ara kat bir daire ancak üst katım boş yani yaz/kış hiç bir şey yanmıyor,
    bununla birlikte pencereler plastik doğrama ve çift camlı aynı zamanda da tüm pencerelerde panjur mevcut.

klimayı yaklaşık 35m2 olan salonumda kullanıyorum. ancak hem yaz hem de kış aylarında yani hem soğutmada hemde ısıtmada banyo hariç, mutfak dahil evin hiç bir odasının kapısını kapatmıyorum.

yaz aylarında soğuk modda 23/24 derecede ve ekonomide kullanıyorum. salon, insanın ayakları üşüyecek kadar soğuk olurken, çocuk odası, yatak odası ve mutfakta oldukça serin bir ortam oluşuyor. ev içerisinde yeterli serinliği yakaladıktan sonra nem alma moduna alıyorum ve gece yattıktan sonra sabaha kadar bu modda bırakarak keyifli bir uyku ortamı sağlayabiliyorum. bu arada yatak odam salona en uzak olan oda olmasına rağmen antalya'nın rahatsız edici nemini hiç hissetmeden deliksiz bir uyku çekebiliyorum. aynı şekilde salonun bitişiğinde ki çocuk odası de ne çocuğu üşütecek kadar soğuk nede sıcak ve nemden uyumasını güçleştirecek kadar sıcak oluyor. yani ufak yaştaki bir çocuğun rahatlıkla uyuyabileceği ideal bir oda ortamında kalıyor.

aynı durum kış ayları içinde geçerli, yine tüm kapılar açık sıcak modda 26/27 derecede ve economide çalışıyor. salon rahatlıkla kısa kollularla oturulacak sıcaklıkta olurken yatak odaları yorganın da altına girildiği düşünüldüğünde uyku için son derece elverişili ılık bir ortam halini alıyor.

belki inanması güç ama tüm bunları 13btu kapasiteli bir cihazla yapabiliyorum. toshiba alma konusuna karar vermekte çok zorlanmadım ancak kapasite konusunda çok kararsız kalmıştım. amacım tüm evi soğutup ısıtmak olduğu için aynı modelin 16bin hatta 22binliğini mi alsam diye çok düşünmüştüm. toshiba kullanıcısı bir kaç arkadaşımın önerisini dinleyip 13bin btu ile başlamaya karar verdim. eğer istediğim randımanı alamasaydım planım; bu klimayı çocuk odasına taşıyıp salona 16binliğini almaktı ama allah'a şükür böyle bir şeye ihtiyaç kalmadı. 13bin btu'nun enerji tüketiminin diğerlerine göre daha düşük olması da ayrı bir avantaj tabi.

diğer bazı kullanıcılar gibi kw/saat yada elektirik faturası detaylarına girmeyeceğim çünkü klimayı benim kullandığım maksatla kullanan kişi cebinden çıkacak olan parayı da zaten önceden kabullenmiş olmalı. ancak şunu söyleyebilirim ki sağladığım faydaya oranla cebimden çıkan paranında çok fazla olmadığını düşünüyorum. özellikle yaz aylarında yani soğutmada çok fazla yakan ve cebi çok fazla zorlayan bir cihaz değil. helede antalya gibi sıcağı ve nemi dillere destan bir yerde değilseniz sizi hiç üzmez. kış ayları için durum biraz daha farklı. çok ince hesaplar yapmadım ama kaba taslak şunu söyleyebilirim; cihazın bir yaz ve bir kış gününde 24 saat çalıştığını varsayarsak kış tüketimi yaz tüketiminin yaklaşık %50/60'ı kadar fazla oluyor. tabi bu oran benim yaşadığım şehir, benim evimin koşulları ve benim kişisel ayarlarıma göre böyle. farklı durumlarda farklı değerlerin ortaya çıkabileceği gerçeği unutulmamalı.

ses konusuna gelecek olursak; cihaz quite modunda gerçekten çok ama çok sessiz çalışır. ancak özellikle kış aylarında quite modunda ortam ısısı anlamında istenilen performansı almak oldukça güç. yine özellikle kış aylarında normal çalışma modunda üfleme sesi kaçınılmaz olarak duyuluyor. ama bu ses çok da rahatsız edici bir ses değil. şöyle anlatmaya çalışayım; gece sessizliğinde tv izlediğinizi ve etrafı rahatsız etmemek için tv sesini duyabileceğiniz en kısık düzeyde ayarladığınızı düşünün, bu esnada klimanızı açarsanız cihazdan gelen üfleme sesinden ötürü tv'nin sesini duyabilmek için bir kademe yükseltmeniz gerekecektir. eğer 2 kademe yükseltmek durumunda kalırsanız cihazınızda kesinlikle normal gitmeyen bir şey var demektir.

son olarak toshiba almayı düşünenlere nacizane tavsiyem bütçelerini biraz zorlayıp SUZUMI yerine DAISEIKAI modelini tercih etmeleridir. bu ayrı bir tartışma konusu o nedenle çok detaya girmeyeceğim ama kesinlikle malzeme kalitesi ve performans açısından aralarında ciddi farklar var. konunun detayını merak edenler için bu sitede çok detaylı kıyaslama yazıları olduğunu, araştırırlarsa bulup okuyabileceklerini hatırlatır saygılar sunarım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tanerakyüz -- 27 Ekim 2013; 7:04:54 >

• Yıllar önce yazılmış bir yazıya rast geldim.Meğer ilk pancar motor adını ben koymamışım.

quote:

Mer.ToL.

27 Şubat 2011; 22:17:44 Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz. Şikayet Paylaş Cevap Alıntı PM

quote:

Orijinalden alıntı: abd1984

bahsettiğiz sözde klimacılar yada zoraki bu işi yapanlar

yok yok 26 yıldır bu işi yapanlarda aynı hikaye, mesela izmirin önemli klimacılarından biri ben babadan klimacıyım dedi

klima ve daiseka toshibayı kurdu, klima başladı pancar motoru gib çalışmaya adama bu ne bu paraya bumu dedik bilader bu mallar böyle almasaydınız daıkın varken bu alınırmı bunu böyle kullanacaksınız dedi çekti gitti, bu adamda babadan yani,

senelerdir bu işi yapıpta flap parçalayan dolu bu ülkede,

bir klimanın fanını 25 kerede temizleyemeyen ustalar var bu ülkede hemde 15-20 ustalar.

bizde sorun var bizde,

ben adamım diyor yere tükürüyorsan adam değilsin,
    ben adamım diyip çöpünü sokaga atıyorsan adam değilsin,
    ben adamım diyipte, denize işiyorsan adam değilsin,
    ben adamım diyipte eşine başka, dostuna başka kıvır kıvır konuşuyorsan adam değilsin,

yani biz iki iyi huyumuz varsa kendimizi adam sanıyoruz, komple adam varmı dünyada.
    Paylaş

• bu kısım çok hoşmuş

bizde sorun var bizde,

ben adamım diyor yere tükürüyorsan adam değilsin,
    ben adamım diyip çöpünü sokaga atıyorsan adam değilsin,
    ben adamım diyipte, denize işiyorsan adam değilsin,
    ben adamım diyipte eşine başka, dostuna başka kıvır kıvır konuşuyorsan adam değilsin,

yani biz iki iyi huyumuz varsa kendimizi adam sanıyoruz, komple adam varmı dünyada.
  • RAS10-SKVR i ben de aldım şimdilik memnun kaldım. elektrik faturası gelince durumu güncellerim
  • benım klıma 6aylık, hava fıltrelerını temızledım onun altındakı bakır dık teller var ona nedenyıor bılmıyorum onalarda temıs ama alttan bakınca fanın aralrının tos oldugunu gordum yazın btun tozunu cekmış sanrım saga sola donen flapların altında kalıyo onu nasıl temıslıyces ?
  • benım toshıbada ılk acıldıgında bayabı ses cıkarıyo dışarıdakı, mesela kışın 26 yaptık 24-25 e yaklaştıgında araba vıtes kuçultur gıbı bı ses duşmesı oluyo 25 e yaklaştıgında artık rboş vıtese almış gıbı gurultu gıdıyo buara iç fan auto acıyorum sureklı, 5fan gucunden 2fan gucune duşuyo (manuel olarak denedım ses sevıyesını) artık sese dayanmadım zaman sesıze alıyorum kafam rahatlıyo.
    sormak ıstediğim full basmadan sonra 2fan gucune gelınce(ses olarak) ruzgarla karışık bı ılk hava esıyo soguk dıyemem ılık ouıte alınca o ılıklık yerını gayet sıcak bı uflmeye bırakıyo bu normalmı boyle yarım ılık gıbı uflemesı.
    bırde 26 agelınce turuncu ışık yanıp dışardakını kapatıp, kapagını kendı yukarı cekıyo yarım olcak sekılde kapıatıyo kapıgını.

33gunde 154tl geldı normalmıdır..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi d0t0p -- 27 Şubat 2014; 2:42:57 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: d0t0p

benım toshıbada ılk acıldıgında bayabı ses cıkarıyo dışarıdakı, mesela kışın 26 yaptık 24-25 e yaklaştıgında araba vıtes kuçultur gıbı bı ses duşmesı oluyo 25 e yaklaştıgında artık rboş vıtese almış gıbı gurultu gıdıyo buara iç fan auto acıyorum sureklı, 5fan gucunden 2fan gucune duşuyo (manuel olarak denedım ses sevıyesını) artık sese dayanmadım zaman sesıze alıyorum kafam rahatlıyo.
    sormak ıstediğim full basmadan sonra 2fan gucune gelınce(ses olarak) ruzgarla karışık bı ılk hava esıyo soguk dıyemem ılık ouıte alınca o ılıklık yerını gayet sıcak bı uflmeye bırakıyo bu normalmı boyle yarım ılık gıbı uflemesı.
    bırde 26 agelınce turuncu ışık yanıp dışardakını kapatıp, kapagını kendı yukarı cekıyo yarım olcak sekılde kapıatıyo kapıgını.

33gunde 154tl geldı normalmıdır..

guncel.

• benimde Toshiba RAS-16SKVR Klimam var gayet memnunum salonun kapısını açınca neredeyse tüm eve faydası oluyor
  • merhaba arkadaşlar. Toshiba 18N3KV aldım 3000tl. henüz montajı yapılmadı umarım doğru seçimdir.
  • hayırlı olsun hocam,bu arada montaj sırasında vakumlama yaptırmayı unutma.
  • 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.