Şimdi Ara

TOSHIBA L50-A-1CZ (bugün almayı düşünüyorum acilll)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
1
Favori
4.760
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Isınma sorunu olmasın ekran kartı güzel olsun bir de hesaplı olan bir dizüstü arıyoruz.
    Önümüz üniversite mimarlıkta kesin kararlıyım beni üçüncü sınıfa kadar götürsün, dörtte de idare etsin sonra da en güzeldin bir mac alırım diyorum.

Lenovo'dan çok şikayet var, e zaten eş değerlerine göre de baya ucuz bilgisayarlarının fiyatları (y510p hala aklımın bir köşesinde duruyor.)

Mediamarkt'ta TOSHIBA Satellite L50-A-1CZ 2.199 tl ye düşmüş daha dün 2.400'dü..
    15,6 inç Core i7 4700MQ 2,4 GHz 8 GB 1 TB

Sizce nasıldır? Bir de ekran kartı 128 bit mi tam anlamadım pek forumlarda da göremedim.
    Bir fikriniz varsa, yardımcı olursanız çok sevinirim :)
    Sitesinde şöyle bir açıklama var NVIDIA® GeForce® GT 740M with CUDA™ Technology and NVIDIA® Optimus™ Technology

Ne yapayım sizce bu başlangıç için idare eder mi? Ekran kartı daha iyi olup i5 mi almak lazım..
    Toshiba sorun yaratır mı ?
    Asus mu alsam, biraz daha bekleyip?

http://www.mediamarkt.com.tr/mcs/product/TOSHIBA-Satellite-L50-A-1CZ-15-6-in%C3%A7-Core-i7-4700MQ-2-4-GHz-8-GB-1-TB-Notebook,103452,465624,1034537.html?langId=-14#infoTabNav

• Bu güzel alınabilir.Bişey daha söyliyim : Isınmayan ekran kartı yoktur. Soru şu olmalı.Ekran kartı hangi durumlarda çok ısınır? Bunun da cevabı belli oyunlar ve grafik tasarım programları. Peki çözümü var mı? Var:

1-) Laptopunu direk masanın üzerine ya da kumaş vb koltuk çarşafı üzerine koyarsan altı kapanır ve hava alamaz daha doğrusu yeterli hava çıkışı olamaz.Bunun içinde laptopu masanın üzerinde 4-5 cm kadar yükseltiyoruz. Ve hava çıkışını sağlamış oluyoruz.

2-)Dandik fan almıyoruz.(Eğer fan almayacaksak yukardaki yolu uyguluyoruz.)

3-) Laptopun yan kısmına da açık bırakıyoruz.(Havalandırma delikleri olan tarafı).

3 işlemde ekran kartının ısınmasını büyük oranda engelliyoruz.Tecrübelerimle sabittir. :)

Bu arada bişey daha söyleyeyim şu an kullandığım laptop lenovo ve gerçekten müthiş.Akıllı fan sistemi var ve oyunlarda ya da normal kullanımda kendini ayarlıyor.İstiyorsanız sizde ayarlabiliyorsunuz.

• Ekran kartı 128 bittir bu laptopun.Çünkü 740M Ekran kartı i5'li laptoplarda 64 bit,i7'li laptoplarda 128 bit olmaktadır.Bence gayet güzel bir laptop.Ekran kartı da dediğiniz kadar kötü değil.Sonuçta o fiyata Gtx serisinden bir kart beklemek hayal olurdu
  • Revenge_94 kullanıcısına yanıt
    Öncellikle çok teşekkür ederim, yardımcı olduğunuz için..

Kesinlikle ısınma yapar, katılıyorum da ateş gibi olmak var, hissettirmeyecek kadar olması var..

Lenovo'nun y510p'sine bakıyordum, optik sürücüsü olan model, fakat bir gittiğim yerde lenovo'yu kötülüyorlar, bi yerde ibm'in diye yerlere göklere çıkartıyorlar.. Teknık servis sorunu da bolmuş diye duydum.. Sonra bende toshiba ve asus a geri döndüm..
    Aslında toshiba'ya vereceği parayla lenovo'dan daha iyi bir biligisayar alırsın.
    Sizde hangi model var acaba?
  • saxomen S kullanıcısına yanıt
    İnsan bekliyor işte...
    Foruma attıktan sonra öğrendim bir sürü şey daha..
    64 bit olsa bile alırdım, forumda ekran kartıyla ilgili bir video izledim
  • dostum bu laptop seni 5 yıl idare eder emin ol

gt740 başarılı bir kart, gerek çizim gerek oyun her türlü götürür seni

gt740 ; gtx 650'den 560'dan 470'dene aşağı bir kart değil. Bu kartlara sahip laptoplar 2 sene önce 3,000-3500 TL civarıydı, hala iş görür durumda bu laptoplar fazlasıyla.
    i7 işlemcide cabası..

markası toshiba değilde başka bir marka olsaydı 5 sene seni idare eder lafını kullanmazdım. toshiba nedense daha sağlam oluyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VieraGT -- 2 Ocak 2014; 3:26:57 >
  • Ben de ideapad Z580 modeli var şu an memnunum hiçbir sorun yok. Oyun performasını henüz denemedim ama sıkıntı çıkaracağını sanmıyorum .. Ekran kartı gt 635M...
  • Teşekkür ederim valla idare etsin sevinirim :)

Valla bugün ulaştı elime 2 Ocakta sipariş ettim..
    İlk izlenimlerim güzel iyi hoş da klavye ışığı yok bu arkadaşın yav...
    Bir de toshiba çok ısınmaz diyorlardı e ısınıyor buu..
    Sanırım ben fazla battaniye üzerinde kullandım.. Çok başarılı bir laptop..
    Bir de tuş ışığı olaydı..

Bu fiyata bu özellikler..
    Ses de bana baya iyi geldi..
    Kesinlikle tavsiye ederim..

win8 'de kendimi hunharca kaybettim..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi meredith~ -- 3 Ocak 2014; 18:43:10 >
  • 1 Aydır kullanıyorum çok güzel cihaz. Acaba ekran kartı nasıldır yorlen yeşillendirirse çok makbule geçer
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.