Merhabalar, Toshiba a-205 laptopum bataryasının ömrü tamamen bittiğinden sadece prizdeyken kullanabiliyordum. Daha sonraları 1-2 saatte kendiliğinden kapanmaya başladı. Sonra hiç çalışmamaya başladı. Ancak güç kablosunu oynatınca veya adaptörü çıkarıp tekrar takınca elektrik geliyordu. Evin farklı prizlerinde denediğimde bazen çalışıp bazen çalışmıyordu. Artık oda olmuyor. Adaptörü 3.42A olmasına rağmen diğer laptopun 4.74A'lik adaptörü ile çalışıyor ancak zarar vereceğinden korktuğumdan çalıştıramıyorum. Adaptörü söktüm herhangi bir sorun yok. Adaptör çıkısında elektrik var. Giriş soketinde sorun vardır belki diye kablosunu değiştirdim yine olmadı. 1- Sorun adaptörden gibi duruyor ancak durup dururken kapanmasından şüpheliyim 2-Daha yüksek güçlü bir adaptörle kullansam bataryası olmadığında da sorun çıkartırmı? 3-Orjinal Toshiba adaptörlerin fiyatı nedir?
Çok fazla sorun olacağını zannetmiyorum. Kullan bence. Sorun tamamen adaptörde, temassızlık falan vardır, çok eğilip bükülen bir zımbırtı sonuçta. Ama çok sıkıntı yapıyorsan 3.42 amper adaptörler sıfır ve ikinci el olarak gittigidiyor ve sahibinden de mevcut, oralardan 10 15 liraya bile bulabilirsin.