cihaz TOSHIBA SATELLITE L10-205 dur. hdd de badsektor çıktı garantisi dolduğu için kendim alcm. ide,sata,pata,notebook hdd. tam olarak hangi model almam gerektiğini bilmiyorum. toshiba model nosu aradım ama sadece 40gb hdd yazıyo. ide olabileceğini söylediler, kesin olarak nasıl öğrenebilirim? 160gb almayı düşünüyorum kaldırır mı ya da yawaşlatır mı? bunun bi üst sınırı war mı? donanımsal bi sorunla ilk defa karşılaşıyorum we hangi marka, ne alacağıma kadar bilgisizim. fiyatlarda çok esnek. bu konuda bana yardımcı olabilirseniz sewinirim şimdiden teşekkürler
Everest gibi bir programla sistem bileşenlerinizin özelliklerini görebilirsiniz.Buna görede uygun bir hdd alırsınız.160Gb sorun çıkartacağını sanmam.Genede tereddütünüz varsa Toshiba yetkili servisini arayıp sormalısınız.Kolay gelsin
büyük ihtimal ide sanırım bi ara öğretmenler için yapılan kampanyada satılan laptoplardan .ayrıca sn pinkcrow7 arkadaşımızın dediği gibi everest pro yla bakarsanız daha net bilgi elde edersiniz
tamam hocam çok saolun şimdi kurup bakıyorum
ewerest ultimate sonuç bu:
Depolama : IDE denetleyici Intel(R) 82801DBM Ultra ATA Storage Controller - 24CA Disk Sürücüsü TOSHIBA MK4025GAS (40 GB, 4200 RPM, Ultra-ATA/100) Optik Sürücü MATSHITA UJDA760 DVD/CDRW (DVD:8x, CD:24x/24x/24x DVD-ROM/CD-RW) SMART Sabit Disk Durumu FAIL
şimdi ide mi bu disk ?? IDE denetleyicisi yazıyo ama açıklamada ultra-ata yazıyo bilgilendirebilirseniz sewinirim :)
quote:
Orjinalden alıntı: murthy_06
ewerest ultimate sonuç bu:
Depolama : IDE denetleyici Intel(R) 82801DBM Ultra ATA Storage Controller - 24CA Disk Sürücüsü TOSHIBA MK4025GAS (40 GB, 4200 RPM, Ultra-ATA/100) Optik Sürücü MATSHITA UJDA760 DVD/CDRW (DVD:8x, CD:24x/24x/24x DVD-ROM/CD-RW) SMART Sabit Disk Durumu FAIL
şimdi ide mi bu disk ?? IDE denetleyicisi yazıyo ama açıklamada ultra-ata yazıyo bilgilendirebilirseniz sewinirim :)
aynen ide sn murthy_06
tamam hocam teşekkür ettim ilginiz için
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme