Haklısın ben de bunların çözülebilecek sorunlar olduğunu düşünüyorum...Peki Toshiba'nın programlarını neden sildin? Performansı arttırmak için mi ya da başka bi sebeple mi ? Sildikten sonra ne değişti? Benim kameramdaki bahsettiğim sorun, diğer chicony kameralarında da sık sık görülen bir sorun; ' graph render fail'.Nette kamera sorunu ile ilgili bi çok öneri var ama okuduğum kadarıyla kesin bir çözüm yok.Şimdi, Fn için toshibanın kullandığı toshiba flash karts programı böyle sorun çıkarınca benim de silesim geldi. Sen sildikten sonra fn işlevlerini hiç kullanmıyor musun? Mesela bluetooth mouse kullandığım zamanlarda touchpad'i kapatıyorum, bazen touchpad i kullanma ihtiyacı doğuyor ama flash karts çalışmadığı için klavyeden başlat menüsüne gidip ordan ayarları düzenlemem gerekiyor... Bu arada çözülebileceğini düşündüğüm bir sorun daha var; youtube gibi sitelerden, flash player kullanarak izlediğim videoları tam ekran yapamıyorum.Bu konuda da senin ve diğer arkadaşların fikirlerini almam yararlı olur diye düşünüyorum...selamlar hmone>>>>>>>outlaw
[ basit bi şeymiş, görememişim, artık flashla tam ekran izleyebiliyorum]
Selam arkadaşlar, Ben de vatanin kampanyasindan p200d-120 satın aldim. İlk izlenimlerimi sizinle paylasmak istedim: 1. Isınma sorunu var ama abartılack bir duzeyde degil, kabullenilerbir bir duzeyde... 2. HDD arasıra tıkır tıkır calisio, nortondan olabilir, 3. İlk acıls cok yavas. 4. Monitor ve resim kalitesi ati rodeon 512 olmasina ragmen kotu, daha dusuk video kartlarinda daha iyilerini gordum. 5. Pil omru: dun test yaptim. pc de hic bir islem yapmazken, yani sadece windowsu ayakta tutarken pil 1 saat 45 dakika gitti. ama islem yapınca yarıya dusuyor... 6. Bu fiyata (%25 indirilince=1124$+kdv) 17 inch, numerik klavye ve harman cardon hoparlorlu bir pc oldukca iyi. 7. xp yukledim. ilk acilista vista/xp tercihi ile makine aciliyor. her ikisi de sorunsuz calisiyor ama xp sadece etherneti gordu; bir cok donanimi taniyamadi... halen deli gibi xp driver ariyorum toshibanin kendi sitesinde yok.
Simdi her birimizin hem toshibanin orjinal sitesine hem de Turkiye temsilciligine mail atip baski yapmamiz gerekiyor. Cunku ben toshibanin sitesinde sorguladigim suruculerinin pek cogunu bulamadim...
Eger xp suruculerine dair bir iz bulan olursa ve bizimle paylasirsa cok makbule gecer...
quote:
Orjinalden alıntı: muratheva
Selam arkadaşlar, Ben de vatanin kampanyasindan p200d-120 satın aldim. İlk izlenimlerimi sizinle paylasmak istedim: 1. Isınma sorunu var ama abartılack bir duzeyde degil, kabullenilerbir bir duzeyde... 2. HDD arasıra tıkır tıkır calisio, nortondan olabilir, 3. İlk acıls cok yavas. 4. Monitor ve resim kalitesi ati rodeon 512 olmasina ragmen kotu, daha dusuk video kartlarinda daha iyilerini gordum. 5. Pil omru: dun test yaptim. pc de hic bir islem yapmazken, yani sadece windowsu ayakta tutarken pil 1 saat 45 dakika gitti. ama islem yapınca yarıya dusuyor... 6. Bu fiyata (%25 indirilince=1124$+kdv) 17 inch, numerik klavye ve harman cardon hoparlorlu bir pc oldukca iyi. 7. xp yukledim. ilk acilista vista/xp tercihi ile makine aciliyor. her ikisi de sorunsuz calisiyor ama xp sadece etherneti gordu; bir cok donanimi taniyamadi... halen deli gibi xp driver ariyorum toshibanin kendi sitesinde yok.
Simdi her birimizin hem toshibanin orjinal sitesine hem de Turkiye temsilciligine mail atip baski yapmamiz gerekiyor. Cunku ben toshibanin sitesinde sorguladigim suruculerinin pek cogunu bulamadim...
Eger xp suruculerine dair bir iz bulan olursa ve bizimle paylasirsa cok makbule gecer...
şimdi çok güzel tesbitlerde bulunmuş arkadaşımız. ancak benim sormak istediğim XP yi nasıl yükledin. vistayı kaldırmadan bu iş oluyor mu? bize biraz yardımcı olursan belki bizde xp yüklemeyi başarabiliriz.
birde pil ömrü konusunda düşüncemi söylemek istiyorum. 17" bir makine taşınabilirliği az olan bir makinedir. az taşınan bir makine de daha çok fişe takılı iken kullanılır. yani demek istediğim şu (lafım kimseye değil, kimse yanlış anlamasın) aaaa pili bir buçuk saat gidiyormuş olur mu yaw diye düşünenlere, 17" makineyi sürekli gezdirip orda burda işini görmeye çalışmak için gerçekten ii bir vucut gerek
quote:
Orjinalden alıntı: muratheva
sana bi tavsiye ilk açılışı hızlandırmak isitiyorsan bios update yap gözlerine inanamayacaksın
aslında ati nin sitesinde xp sürücüleri var. oradan bulup indirebilirsin. ama sen bunu denemişsindir zaten.
ATI'lere Yama Geldi
AMD, ATI Radeon grafik kartlarındaki küçük bir sorun için yama yayınladı. Bu yeni yamayla birlikte bazı uygulamalardaki takılma sorunu gideriliyor.
AMD tarafından yayınlanan yamayla birlikte, ATI Radeon HD 3000 ve Radeon HD 2000 serisindeki kartlarda görülen, grafiğin anlık duraksaması, takılması sorunu çözülüyor. Sorunun oluşma sebebi açıklanmazken, yamanın boyutu (neredeyse yeni bir sürücü paketi kadar) gözümüzü korkutuyor. Kotanıza bereket, diyerek bu yamayı aşağıda bağlantısı verilen sayfadan indirebileceğinizi belirtelim.
açıkcası ben bu yamayı yaptım. ama değişen bişey olmadı. gerçi bir sorun yoktu ki değişen bişey olsun değil mi?
Toshibanın proğramlarını makinaın daha hızlı çalışması için sildim.. Daha hızlı açılıyor işlemleri daha hızlı gerçekleştiriyor.. Gözle görülür bir performans artışı var.. bende flash card yuvaları çalışıyor. Ama bi tek fn tuşu çalışmıyor işte oda sorun değil.. Geçen gün bi ara format atıp xp yi yükledim ama ekran kartının driverini bulamadım için vistaya geri döndüm.. Cihaz xpde biraz daha hızlı çalışıyor..
Arkadaşlar ben anlayamıyorum xp kurdum ekran kartı dışında herşey çalışıyordu diyosunuz. iyi de ekran kartı sürülerini bulmak en kolay olanı değil mi? ATi nin sitesinde yok mu yani? ayrıca madem diğer donanımların xp sürücülerini buldunuz. neden paylaşmıyorsunuz? birde vistadan kurtulup xp ye terfi etmenin yollarını bizede anlatın. ben bilgim olmadığı için (birde bir sorun olursa düzeltecek servislerden çooooooooooooooook uzak olduğum için) cesaret edip de bu işe girişemiyorum. ama detaylı bi anlatım olsa bende yapacam. tabi bir terslik olursa vista ya da dönebilmek de lazım. en azından çalışıyor vistayla.
millet o kadar konuştuk xp için ama vista sp1 için hiç konuşmadık. aranızda sp1 i yükleyen var mı? varsa anlatabilirmi değişimi yada bir değişim oldumu?
abi toshiba sitesinde her parçanın driveri var diğer modellere bak markasını alarak doğru bir şekilde çalıştırıyor fakat bir tek ekran kartının driveri tutmuo... Vistaya dönebiliyorsun tek yapman gereken sana verilen toshiba recover cdsi onu tak gerisine dokunma 1 saat sonra vista yüklenmiş oluyor.. diski falanda kendisi otomatik olarak bölüo bişeye dokunamsıosun zaten
quote:
Orjinalden alıntı: OuTLaW s
abi toshiba sitesinde her parçanın driveri var diğer modellere bak markasını alarak doğru bir şekilde çalıştırıyor fakat bir tek ekran kartının driveri tutmuo... Vistaya dönebiliyorsun tek yapman gereken sana verilen toshiba recover cdsi onu tak gerisine dokunma 1 saat sonra vista yüklenmiş oluyor.. diski falanda kendisi otomatik olarak bölüo bişeye dokunamsıosun zaten
iyi güzel demişsinde diğer modelleri nerden bilecez. çok ince bir araştırma ister o iş. yorma bizi sen şu modellerin listesini ver biz indiririz.
tekrar merhaba, söylemek istediğim bir şey var, oyun ornarken bazı grafik hatalarıyla karşılaşıyorum, çok sık bilgisayarda oyun oynamadığım için bunun hikmetini çözebilmiş değilim, yani sorun oyundan mı kaynaklanıyor yoksa ekran kartıyla ilgili mi bi sorun var.,*?.bildiğiniz gibi,laptopda 512 mb ekran kartı var, bu ekran kartıyla oyun oynarken görüntü kalitesinden ne beklemeyilim? grafik hatasıyla karşılaştığım oyun fifa08, görüntü ayarları yüksek çözünülükte(high,high,vs,1490*900).Cataylst Control Center'dan görüntü ile ilgili bütün ayarları en yüksek seviyeye çıkardım(burda da masaüstü alanı 1490*900).paylaşımlarınız için teşekkürler.
arkadaşlar ben sorun yaşamadan xp kurdum. Nasıl yaptım derseniz. 1-sata sürücülerini ve eyy399 arkadaşımızın verdiği sürücüleri xp cd sine gömüp kurdum.http://ra pid sha re.com/files/96784107/drv_xp_p200d_11L.rar.html 2- kurulum sonrası ekran kartı ve ses kartının sorun olduğunu gördüm.www.omegadrivers.net adresinden ekran kartı vehttp://www.realtek.com.tw/ adresin adresinden ses kartı sürücülerini indirdim şimdi herşey harika.
quote:
Orjinalden alıntı: qwerter
arkadaşlar ben sorun yaşamadan xp kurdum. Nasıl yaptım derseniz. 1-sata sürücülerini ve eyy399 arkadaşımızın verdiği sürücüleri xp cd sine gömüp kurdum.http://ra pid sha re.com/files/96784107/drv_xp_p200d_11L.rar.html 2- kurulum sonrası ekran kartı ve ses kartının sorun olduğunu gördüm.www.omegadrivers.net adresinden ekran kartı vehttp://www.realtek.com.tw/ adresin adresinden ses kartı sürücülerini indirdim şimdi herşey harika.
süpersin yaa
quote:
Orjinalden alıntı: hmone
tekrar merhaba, söylemek istediğim bir şey var, oyun ornarken bazı grafik hatalarıyla karşılaşıyorum, çok sık bilgisayarda oyun oynamadığım için bunun hikmetini çözebilmiş değilim, yani sorun oyundan mı kaynaklanıyor yoksa ekran kartıyla ilgili mi bi sorun var.,*?.bildiğiniz gibi,laptopda 512 mb ekran kartı var, bu ekran kartıyla oyun oynarken görüntü kalitesinden ne beklemeyilim? grafik hatasıyla karşılaştığım oyun fifa08, görüntü ayarları yüksek çözünülükte(high,high,vs,1490*900).Cataylst Control Center'dan görüntü ile ilgili bütün ayarları en yüksek seviyeye çıkardım(burda da masaüstü alanı 1490*900).paylaşımlarınız için teşekkürler.
vista dan kaynaklanıyor olabilir. normalde xp de oynanan oyunlar vistada daha fazla sistem ister ve aslında oyun üretenler oyunları asıl xp için tasarladığı için genelde dx9 desteği vardır. az da olsa dx9 destekli oyunlar dx10 da hata verir. fifa08 i oynamadım ama c&c 3 oynadım ve herhangi bir hata vermedi ayrıca görüntüsü de son derece iidi. yani demek istediğim vistadan kurtul. gerçi ben henüz kurtulamadım ama yakındır kurtuluşum. sorununu bu çözer sanırım.
bu sürücü xp sürücüsü ancak sorunu çzermi bilmiyorum. Catalyst 8.3 son version. inşallah işe yarar.
quote:
Orjinalden alıntı: qwerter